Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA® driverek topikja
- Mindenestől eltörölné a Nuvia dizájnokat az ARM
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DjKoxi
senior tag
válasz bajnokpityu #7599 üzenetére
Valószínű, az erősítő nem tudja a 96kHz 24bit-et fogadni, csak a 48kHz-et.
-
BBéci
legenda
válasz Turbo73 #7596 üzenetére
Ha marhaság, ha nem, az Onkyo 609 skálázási képessége egy forintot nem ér. Mintha valami dzsunkán hamisított "marwell" lenne benne. Ezt haveromék, vetítővel tesztelve állapították meg.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DjKoxi
senior tag
A popcorn c-200 csak HDMI-n adja ki a hangot a fájljaidról, optikain nem, akármire kapcsolom ( passtrough, downmix ). Csak úgy tudom hallgatni, hogy tv-be HDMI-n bemegy és abból kijön optikain. Nem tudom miért? Hálózatról is és pendriveról is próbáltam.
Régi HM erősítő, de elégedett vagyok vele. ( Yamaha 595a) -
Turbo73
tag
'Annak a Qdeonak annyi köze van a Marvell cég komoly processzoraihoz, mint az LG bögreszettjeinek Mark Levinsonhoz. Nagyjából semmi, csak a névhasználatért fizetnek.
Volt szerencsém az OPPO BDP-95EU lejátszó Marvelljét tesztelni, az valami eszméletlen jó munkát végez. Na de 390000 Ft a készülék!!! Ami az Onkyóban dolgozik, az fényévekre van tőle, jobb nem is használni és a tévére bízni a skálázást!'Már megbocsáss, de ez így ebben a formában egy marhaság! Az Onkyo 609-esben a Marvell [88DE2755]-as videó processzora van, az OPPO 95-ösben pedig ennek a butított verziója, a [88DE2750]. Ezzel nem azt akarom sugallni, hogy az OPPO nem lenne jobb, hanem:
1. Elég sok köze van a Marvell-hez, mivelhogy az.
2. Attól, hogy jó a processzor, még nem feltétlenül jó a végeredmény, az nagyban függ a köré épített elektronikától is. -
Ed Parker
nagyúr
válasz bajnokpityu #7586 üzenetére
Engem szembejövő motoros mért meg, 50-es területen 73, 80-nál megy a jogsi plusz 2000€
És itt a jogsi vizsga is 2000€, nagyon oda kell figyelni.
A bírság meg bér alapján van ki szabva, ha csóró vagy akkor is fáj, ha cégvezető akkor is.
Mondjuk 1000€-s fizura 300€, 6000€-s fizura 2500€
Van erre egy remek kis táblázat és képlet, azt már számol is a rendőr.
AZ éves béred megjön 10mp alatt SMS-be, nincs kibúvó. -
bajnokpityu
félisten
válasz Ed Parker #7585 üzenetére
még ha gyorshajtás. nálunk most azt játszották meg, hogy évekig kint volt,h fel kell állni a járdára parkolásnál. sztem 5 éve így parkolnak ezrek. Valami köcsög meg levette a táblát, és ugyanúgy, megszokásból mindenki ott parkol.
most meg a térfigyelővel(ami nem is erre van) szépen videozgatnak, és büntetnek. 30-35rugó. köszi, ennyiből sok hifit lehet venni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #7573 üzenetére
Rossz rendszeren nem jön elő az "utalj át 100 rugót" üzenet
Aztán kinek mi izlése, mi nem, egy tesztre megéri meghallgatni, gondolom Peak volt olyan intelligens hogy ne pl.Cradle of Filth, vagy Dimmu borgir, se valami altató hatású egyszinű Vangelist vagy Chilloutot töltsön fel(példák csak kiragadottak). Különben diszkvalifikáljuk nyilvánosan.
Peak: ez régóta megvan nekem legalább azzal is összevetem.[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz bajnokpityu #7573 üzenetére
A számlaszámom.. 1-800-sexmachine... janem az a telszámom sry...
A forrás Pink Floyd - The Division Bell Vinyl LP albumáról a Marooned c. szám.
Futómű: egyedileg épített high-end lemezjátszó ( anyagár 200.000 forint - befektetett munkaórák száma: végtelen )
Digi platform: ASUS XONAR Essence STX
A digizés dinamika teszteléssel történt, tehát nincs 0dB csonkolt torzítás, és nincs dinamika kompresszió sem.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
bajnokpityu
félisten
Már csak 1 baj lehet:valami igénytelen ótvar, hallgathatatlan zene van benne. Reméljük ilyen irányú szívatás sincs.
Esetleg valami hipnotikus tartalmú cucc, amivel eléri, hogy utalj át 100rugót a megadott számlaszámra?
-
Toobee
veterán
-
Patice
nagyúr
Igaz, de én például kíváncsi vagyok, hogy tényleg mi a különbség, ill. ha van ( ), akkor hallom-e. Képes vagyok-e meghallani, ill. a láncom képes-e ezt megmutatni.
Ha kérdezősködnék, akkor lelőném a "poént". Akkor meg nincs túl sok értelme.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Peak
addikt
Mondjuk ezzel is vissza lehet élni, hiszen egymás között is megbeszélhetik privátban az emberkék a dolgot, szóval tök mindegy. Amint emlitettem, becsületbeli a játék.
Meghallgatjátok 1-2 napon belül ahányszor csak akarjátok, aztán szombat reggeltől lehet idehányni a véleményeket, tapasztalatokat.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Dorian
félisten
Nyilván, ha már letöltöttem, meg tudom állapítani, hogy ugyanaz vagy más szám szól Ebből meg adódik a kérdés másik fele. Csak holnap délutánig nem lesz erre alkalmam.
... bár addig ki is tudnám számítani, nem is kell hallgatni
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Peak
addikt
válasz bajnokpityu #7551 üzenetére
Hát telefont vagy kis lejátszót el lehet felejteni.
Eleve 24bit/96kHz PCM a hang.
Ehhez szükséges a fórumtársak által emlegetet saját profi rendszerek, mindenkinek a sajátja.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Dorian
félisten
Ez amúgy két különböző zene teljesen ugyanolyan módon (módszerekkel, felbontással, stb) digitalizálva, vagy ugyanaz a zene, és a digitalizálásban, mintavételben, stb. valami különbség?
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Peak
addikt
Áh, az túl kispályás volna.
Tervezem, hogy ezt a játékot viszonylag hosszabbra, több részre bontom, mindig olyan dolgokat tesztelve, mint amikről az itt fórumozók beszélni szoktak.
Az is lehet, hogy minden tesztállományhoz ugyan ezt az LP digitalizálás forrást fogom használni, hogy a jövőre megmaradjon az összehasonlitás lehetősége is.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz bajnokpityu #7543 üzenetére
annyira nem vagyok geci, hogy 2 egyforma hangot dobjak be és mindenkiből kicsalogassam a placebó hatást, amiben amúgy 100%ig biztos vagyok tényleg van különbség.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
bajnokpityu
félisten
csak poenból kérdem, leszedni is csak este tudom: van bármi különbség?
Peak:mert sztem nagyon jó poen lenne.
Emlékszem, anno alacsony felbontású fülesláncon meggebedtem,mire kihallottam a 320as mp3 és a flac közötti difit ABX pluginnel. Elsőre 6/6 lett ,de hótfáradtan elment vele majd 1 órám. Azért szivattam magam, mert a nagy láncon rotival pár perc alatt meglett olna a 10/10(szerintem), de squeezeboxszal nem tudtam megvalósítani az ABXet.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
A két tesztállomány itt található:
TEST01.WAV - http://www.sendspace.com/file/4fss60
TEST02.WAV - http://www.sendspace.com/file/jvgwgjIsmét csak felhívom a lelkes tesztelőtársak figyelmét, hogy a játék becsületbeli, kizárólag a füledet, a hallásod, az érzékelésedet illik bevetni a mókához.
Pont mint az Airsoftban is, a lövésnek, találatnak ugyan nincs nyoma, de ha csalsz, a társaid és a magad játékát rontod el!Játék indul!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz bajnokpityu #7537 üzenetére
Azt nem tudom hogy minden zenével csinálja e, de az elsővel igen.
-
Ed Parker
nagyúr
-
Ed Parker
nagyúr
válasz bajnokpityu #7534 üzenetére
Akkor jól emlékeztem hogy valaki már mondta.
Picit zavaró és elég nagyot pattan.Tcr: van rajta hdmi kimenet?
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz Tomocso #7528 üzenetére
kérdés , hogy még beszerezhető-e.
Erősítő:
Ha erősítő használt, akkor folyamatos bogarászás, 50-60e-ért ki lehet fogni jobbhangú darabokat is, mint a fenti pioneer.
Én számla nélkül 80e-ből inkább sztereót vennék használtban.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Ed Parker
nagyúr
Azthiszem audio return Channel, de nem biztos
Itt a hdmi-n vissza megy a tv-be a hang, ha ebbe a portba van dugva.
Ezt erősítönek tudnia kell különben felejtős.
A hdmi menüben kutass, ott kell lennie ha tudja a készülék.De tulajdonképpen én félreértettelek
A cél hogy a két eszköz szóljon a denon-nal plusz legyen kép, ugye?[ Szerkesztve ]
-
Tomocso
tag
Sziasztok!
Egy belépő szintű 5.1-es házimozi rendszert szeretnék beszerezni. Értsd kevés pénzből!!
A hangfalakat újonnan kéne vennem, mert számla kell róla, az erősítő lehet használt is.
Hangfalra kb 50-60 ezret tudnék rászánni, erősítőre max ugyanennyit inkább kevesebbet.
Filmnézésre használnám zenére nem.
Fontos a HDMI, ezzel lenne összekötve a laptop meg a 3D-s TV. Kicsi szobába, max 20m2.
Tudnátok ajánlani vmi használhatót ilyen árban?köszönöm.
Tomi
-
-
TCr
veterán
válasz Ed Parker #7526 üzenetére
Nekem nem pattan, hanem kb. fél mp-re elmegy, amikor filmet indítok.
Más:
Tegnap megvettem egy Denon AVR 1908 erősítőt.
Szeretném, ha az asztali médialejátszóm és a PS3 HDMI-n lenne bekötve az erősítőbe, az levenné a hangot és szintén HDMI-n küldené tovább a képet a tv-be.
Tegnap ezt nem sikerült megcsinálnom, se kép, se hang.(Szereztem gyorsban egy optikai kábelt, lejátszó HDMI-n a tv-be, optikain az erősítőbe, így tökéletes)
Mi lehet a gond?
A beállítások nekem egyelőre túl bonyolultak, az egyszerű Onkyo-hoz vagyok szokva.
Kérlek segítsetek.[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Ed Parker
nagyúr
Popcorn tulajoktól kérdezném, nektek is pattan néha a hang flac indításakor?
Picit idegesítő. -
Peak
addikt
Arra gondoltam egy kis játékra hivlak titeket kedves fórumozók.
Készitettem két WAV állományt hallás- és vakteszt céljából, amelyet meghallgatva meg kell állapítani, hogy melyik a jobb, melyiknek tetszik jobban a hangja, milyen érzéseket vesztek észre magatokon hallgatás közben, milyen jellemzőket mondanátok rájuk külön külön, a szokásos itt a fórumon használt frázisok, jelzők és melléknevek használatával.
Ez a játék becsületbeli dolog, tehát kéretik mindenkinek a fülét használni!
Audio CD lemezre kiírásnak semmi értelme sincs, mert ez egy Vinyl LP forrásból készült 24bit-es 96kHz-es PCM digitalizálás egy komolyabb rendszeren. Tehát a forrásanyag mindkettőnél értelem szerűen ugyan az.A meghallgatásához javasolt forrásnak egy PC/notebook/médialejátszó, kapcsolatnak koax/toslink/HDMI, DAC-nak pedig kinek ami van, külső vagy AVR-ben belső.
Elszántabbak a médialejátszó DAC-ját is használhatják és az analóg jelet az erősítőbe küldve hallgatózhatnak.Gondolom kb. 3 nap hallgatózási idő elég volna mindenkinek, aztán lehetne értekezni arról, hogy mit hallottunk. Majd a végén eredményhirdetés a "szabadagazdával" együtt.
Már csak egy dolog kéne, valamilyen publikus link lehetőség, ahol 2x150MB hely volna a két állománynak feltöltésre. Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
air76
tag
Igen ragaszkodok.Én a sony felé húzok mert jobban néz ki,meg újabb.Nem vagyok audiofil,csak egy alap házimozi erősítőre van szükségem.Ja az itthoni egybe rendszerem adatai:panasonic SA-HT870,hangfal-sb-pf921,front 6ohm,surround 4ohm,center sb-pc920 4ohm 270w,front 170w,surround 70w
ezzel bohóckodnák,amíg nincs rendes cucc. -
air76
tag
Hello!Egy kérdésem lenne!
Adott egy régi panasonic házimozi szett,de csak a hangfalait szeretném használni.Néztem házimozi erősítőt hozzá sony str dh 730,vagy a pioneer vsx 820-ast.Véleményeket szeretnék.(a hangfalak 4-6 ohmosak.) -
malagutif122
tag
sziasztok
115mm-es hangszóróba lehet kevlárt venni??
Sal-t és Mnc hangszórókat ajánlottak nekem hogy ezek birjak.
2*100w-os az erősitőm és most nyomott ki egy gyenge minőségű mnc hangszórót
azért akarok valami jot venni.
Előre is köszönöm a segitséget. -
Arthemi$
csendes tag
Sziasztok, elég rég voltam itt, de megint segítségre szorulok
Ma vettem egy eltax Subot a-15 ös és azt vettem észre hogy búg de nagyon, miután visszaraktam arra a helyre ahol először kipróbáltuk müködött rendesen, viszont a másik helyen ugyanugy bugott, ahogy utána olvastam talán földhurok lehet ami kicsit érdekes, mert se antenna kábel nicns bedugva sehova, se földelést nem használok(nicns is földelés az aljzatokban itt dániában ) viszont ha ugyanazt az elosztót használom ahova az erősitő is van dugva nem sok bugás van csak kicsi, ha meg egy teljesen másikat használok nagyon bug és semmi sem szól belőle.
most meg amikor bedugtam a latopot ugyancsak elkezdett bugni pedig egy teljesen másik aljzatot használok
én már telejsen kezdek megőrülni, ha tud valaki segitsen plzrendszer: 1. aljzat : 1 samsung led tv
1 Denon AVR-1907 erősitő
1 jamo classic 6 os front hanfalpár
1 pc digitális optikai kimenettel
+ még egy rádiós óra( )2. aljzat eltax a-15 atomic subwoofer
köszönöm előre is
GG tools
-
Patice
nagyúr
válasz xtremetuning #7508 üzenetére
Mindjárt átdugózom a kanócaimat. Akciós kácsánál a WBT. Most megúsznám 50 helyett 35-ből a 8 z-banánt. Furulyából meg csak 25. Zsír!
Félre ne érts, nem szapulom ezeket. Összetenném a két kezem, ha ilyen csatikra is költhetnék.
-
-
xtremetuning
addikt
...pedig jobb lenne, ha áttérne WBT-re vagy Furura...
Finomabb lenne a kaja. És tartósabb.[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Peak
addikt
válasz bajnokpityu #7506 üzenetére
felborulna a téridőkontinuum ha egy olcsó eszköz jobb lenne, mint egy drágább.
-
bajnokpityu
félisten
Kinában azt "szitáznak" rá, amit akarnak.
De,ha nem kopott le az aranyozása,stabilan feszit mai napig, akkor az egy jó csatlakozó.
Nah,ilyet nem tudnak ezek a 270Ftos Nakával logózott csatik.Nekem is van,használom is, ezért lehet róla véleményem.
De tényleg érdekes volt,amikor olvasgattam a Bulletről, sőt a Viba féle ajánlásban a 20Ftos RCA csatikról, hogy a bánatba lehet aránylag jó hangja,miközben nyilvánvalóan ócska anyagból készülnek. Viba ajánlotta amúgy a CAT7et is, szóval nem szentirás, hogy száz rugós hangfalkábelt legyőz
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
Lehet.
Én ilyen banándugókkal leptem meg magamat, 32 db-bal.
-
Patice
nagyúr
válasz bajnokpityu #7496 üzenetére
Szegény ember Nakamichi-vel főz....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest