Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
van-e bárkinek bármi ellenérve egy harman kardon hd 970 limited edition cd lejátszó dac-ként való használatával szemben? terveim szerint az erősítő is egy harman kardon hk 970 lesz.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Alfalaca
csendes tag
miért nem cseréled meg a számítógépasztalt meg a tv-t?
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Visszatérve az én szintén elhelyezésbeli problemámra, csinálta egy kis rajzot a szobámból. Igazából a center miatt kérnék segítséget hogy hova helyezzem el mert foggalmam sincs. Eléggé rossz a kialakítása a szobának így nemtudok mit csinálni.
ITT lenne a kép.
A tv magassága állványostul mindenestül 130-140cm. Alábbrakva elég hülyén nézne ki a front sugárzó, viszont úgygondolom hogyha 1 magassába rakom a tv-vel, ami legyen pl 140 cm akkor az megfelelő lenne szerintetek?
Viszont a center nemtudom hogy a tv alá rakjam ( de akkor meg túl közel lenne a bal front-hoz ) vagy rakjam a szgép monitor fölé, viszont így kb ugyanolyan messze lenne a bal front meg a jobb front sugárzótól.
Illetve mennyire rakjam szerintetek a fali konzolt távol a saroktól? 5-20-30cm-re?
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
geri788
tag
Nekem a frontok(polc sugárzók) 90cm magasságban vannak ez ugye fülmagasság.A sorrund sugárzok ugyan azok a hangfalak kb 165 cm magasan vannak anyira megdöntve hogy ha leülök a kanapéra a fülemre szóljanak.Nem olvastam semmi hozzászólást a hátsókat saccra furtam.Lehet hogy furhattam volna egy kicsit lejjebb is de igy sem bántam meg.Szerintem igy nagyobb teret szól be.Neked kell döntened a te izlésed szerint!
[ Szerkesztve ]
-
gonger
senior tag
válasz #09634560 #7884 üzenetére
Én elolvastam az 1. hozzászólást és most pont a leendő sorround falak elhelyezését tervezem. Nem túl ideális a nappali elrendezése a házimozizáshoz, de ebből kell főzni.
Az 1. hsz azt írja, hogy a sorround falak a fejed fölé 60-90 cm-el kerüljenek.
Egy másik leírás viszont azt írja, hogy a frontokhoz képest a hátterek 15%-al magasabban legyenek maximum.Na most akkor hova fúrjam a sorroundokat tartó polcokat?
(A frontok 100 cm magasak, a kanapén ülő helyzetben ez így kb fejmagasságnak megfelelő)[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
68.2 asszem 240e (saját bevallásuk szerint 320-ról akciózva)
189-es 400e (gigaaakcióban vagy mi, ha jól emlékszem, BBéci írta pár hete), a 187-est nem tudom, de gondolom illene a 189-nél olcsóbbnak lennie.ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
norral
aktív tag
Kérem írja meg nekem valaki privátban, ha tudja, hogy mennyi a kornernél az ELAC FS 68.2 illetve FS 187 front párok ára.
Köszi. -
M3nyus
aktív tag
Sziasztok!
Véleményeteket kérném. 17nm a szoba, ebbe szeretnék egy normális 5.1(2) hangfalszettet.
A cél, leginkább a mozizás, sz. gépről lenne lejátszva, megjelenítő projektor lesz.
Mindenből használtat szeretnék, a jobb ár/érték miatt.
Ismerősöm H/K AVR 7000 ast ajánlott (80e ft), mivel hogy sz. gép lenne a forrás így az újabb erősítők + szolgáltatásait nem használnám ki.
Vélemény?
Erősítőre, használtan 150k-t szánnék, ha esetleg az nem lenne megfelelő.Hangfalszettre használtan 300k körül szánnék (5.0) és 2 kisebb szubot szeretnék.
Mely típusokat érdemes keresnem, melyek összhangban lennének?Köszönöm a segítséget, tippeket.
Én vagyok M3nyus!
-
jozsi252
veterán
válasz #09634560 #7884 üzenetére
Elfelejtettem említeni a szobám elrendezését. Ami igazából a nagyobb gond. Szóval középtájtől kicsit balra a szgépem van. Teljesen bal oldalt szinte a fal mellett meg a tv-m van.
És így nézve hátra eltudnám helyezni, na de előlre hogy helyezzem el a frontokat meg a centert. Tudom azlenne a legjobb hogyha középen lenne a tv, de sajnos ez nem megoldható.
iPhone 16 Pro Max
-
törölt tag
válasz jozsi252 #7883 üzenetére
Jó erre a topik.. tehát: center az lehetőleg minél közelebb a képernyőhöz,alá vagy fölé, a frontok fülmagasságban és a surroundok 60-90cm-el a fejed fölé, egyéb kérdésed ha van az elhelyezésről, olvasd el az 1. sz. hozászólást, szerintem felvilágosit téged sokmindenről az elhelyezésben is.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Sajnos nemtaláltam a kérdésemnek megfelelő topicot . Ezért felrakom ide, és sry ha nagyon off vagyok.
Azlenne a kérdésem hogy rendeltem egy logitech Z906-os cuccost. És akarok venni fali tartókat. Addig amíg megjön a cucc felfúrnám a tartókat meg ilyeneket megcsinálnék. És a kérdésem azlenne hogy milyen magasra kell rakni a front meg a rear sugárzókat?
24-25nm2-es a szobám a kb. És természetesen filmnézésre használnám. Azért írtam nm2 mert foggalmam sincs hogy mennyire rakjam szét a 2 sugárzót. Szóval ilyen elhelyezéssel kapcsolatban kérnék segítséget. Köszönöm
iPhone 16 Pro Max
-
bandor
tag
BBéci.
Én úgy tudom, hogy a 4-es hk és a 8-as Onkyo ugyanaz a kategória.
-
BBéci
legenda
válasz ujhelyiferi #7876 üzenetére
A Jamo S sorozat annyira szerény képességű, hangminőségű, hogy nem tudsz alámenni erősítővel. Tehát azt vedd, amelyiket olcsón megkapod.
Kivétel nélkül, mindegyik hangdobozszetthez kell, sőt, kötelező mélyládát illeszteni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz kenny123 #7867 üzenetére
A kábeleket toldani tilos!!! Nem villanyvezeték.
Vegyél megfelelő hosszúságút!(#7870) pokroc
Spárgával, szigetelőszalaggal.
Mélysugárzó hajtására lehetne használni autós végfokot, de az áramellátása annyira macerás, hogy kár vele kínlódni.
Felejtsd el!(#7875) bandor
Inkább az Onkyo, mert egy kategóriával feljebb sorolható.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ujhelyiferi
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy egy Jamo s506 HCS3-as 5.0-ás hangfalrendszerhez milyen erősítőt ajánlotok???Olyan kellene ami a HDMI-ről is leszedi a hangot!!!
Nagyon igényli a mélyládát a rendszer??? -
bandor
tag
Melyik a jobb választás? Onkyo 876 vagy HK 460
-
sting2
addikt
Akkor erről most lemaradok, mert pont 1 hónap, alapos utánajárás van az Onkyo-ba hogy a neki legmegfelelőbb komponenseket válogassam ki mozira, így azt most le nem cserélem az tuti.
Köszönöm azért a szokásos DM-Fan kaliberű segítséget.
Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
pokroc
tag
Üdv. 1 gyors kérdés
12V autó erősítőt össze lehet kötni AV erősítővel?:)
-
ch003067
addikt
Sziasztok !
Szeretnénk többen összerakni egy kültéri hangcuccot, olyat, ami nagyon nagyot szól ( szabadtéri bulihoz )
Abban kérném a segítségeteket, hogy külön a mélyeknek, külön a közepeknek / magasaknak milyen végfokot ajánlotok ? Összesen olyan 10.000 Wról lenne szó, ha ez számít valamit.
Egyelőre 4db hangfal lenne hajtogatva, de még 4et tervezünk
Mély: 600w/8ohm P-audio
Magas: 400W/4ohmNézegettem egy ilyen véget, de nem tudom.
-
kenny123
addikt
válasz Ed Parker #7866 üzenetére
Ezesetben én kérek elnézést, átsiklottam felette! Habár most, hogy tudom mit keresek sem találom az első hszben..
Szerk:
Ha az egyik hangszórómadzagból kivágok mondjuk fél métert mert mondjuk sok rajt a felesleg, és megtoldok vele egy másikat, természetesen leszigetelve, lehet valami gondja?Köszi.
[ Szerkesztve ]
yo
-
-
jaktib
tag
Sziasztok. Szeretnék tanácsot kérni.
Onkyo 609 erősítőm van.
Szeretnék hangfalszettet venni.
Mivel a Jamo-t itt mindenki lehúzta nem is nagyon nézegettem.
De tegnap sikerült meghallgatnom egy sc606-ot, pont egy Okyo 609-el. Akárki akármit mond nekem nagyon tetszett, eddig csak a JBL S80 tetszett ennyire mint ez (Ja és árban nem egy kategória.) , de az meg azt mondják H/K-al szól igazán jól. A Jamo pedig az Onkyoval jobb. Használtan viszont lenne egy Wharfedale Obsidian 600 5.0 az állítólag a Jamo "silány koppintása" Az új ára magasabb mint a 606-nak, de így használtan egy árban lennének még a Wharfedale olcsóbb is volna. És ezekhez képest a Wardus 400 hol helyezkedik el(mert még ő a harmadik esélyes)? 25 nm2, 4 m magas szoba, házimozi hangzás volna a fontosabb, zenében meg a dinamikus mai zene. Olvasgattam teszteket is igazán egyikről sem írtak rosszat de a neten is a Jamo-t dicsérték a legtöbbet, a nagyon kedvező ár/értéke miatt, a kidolgozás minősége, külalakja( ami nekem is nagyon tetszik) és hát nem utolsó sorban a hangja miatt Csak nem lehet akkor olyan rossz Szóval nem tudom.... mit gondoljak Wharfedale Obsidian 600 5.0 vs.Jamo S606 esetleg Wardus 400??? Kinek van esetleg idevágó tapasztalata? Köszönöm -
őstag
Sziasztok-
Lehet nem jó helyre írok,ha igy van bocsánat
Azt lenne a gondom hogy kb 5m-re van egymástól a pc és a házimozierősitő,és a projektor.na most a projektort megoldottam,vettem 5m-es dvi kábelt igy az jó lett.A hang még a gondom,mert most ha nézünk egy filmet,akkor simán gépröl szól a hang,nem pedig erősitőröl.Vegyek oda 5m-es optikai kábelt?vagy van valami szerkezet ami pl ugy müködig mint a vezeték nélküli füles?Mert az lenne az igazi,csak nem tudom van e?ha nincs akkor persze marad az 5m-es optikai kábel persze ha van egyáltalán olyan hosszú
Köszi a választ., -
kenny123
addikt
válasz Ed Parker #7857 üzenetére
A hangszórók jók, xboxon tesztelve, kivéve a centert, mintha nem szólna.
A szinkront nagyjából úgy értem, hogy ne kelljen semmit ahhoz állítani, hogy mindenhol szóljon. Mondjuk xboxon szól, oké, kinyomom, átkapcsolok a maunika' showra, ott se kelljen semmit állítani, és ugyanúgy szóljon.yo
-
Ed Parker
nagyúr
válasz kenny123 #7855 üzenetére
Ezen ha jól látom a vakerás képeken,egy optikai bemenete van amire az xboxot kötötted és van még egy sztereo bemenete amire kötheted a tv-t.
Dugd át próbaképp' egy olyan csatornára ami szól,hogy jó e a hangszóró?
Mit értesz azalatt hogy szinkronban szóljon minden?
[ Szerkesztve ]
-
kenny123
addikt
Igazad van, valóban. Most valahogy úgy van, hogy optikai kábellel összekötöttem xboxal, szóval legalább az szól 5.1-ben, most a tv-t próbálom rádobni azthiszem RCA kábellel, hogy legalább sztereoban szóljon az is.
A házimozi egy ilyen, szinte hallom a nevetéseket.Egyéb kérdésem az lenne, hogy létezik valami klip/zene/ákombákom, amivel letesztelhetném, szólnak-e rendeltetésszerűen a hangszórók? Xbox-al tesztelve az összes szól, kivéve a center, ami elég lényeges része a dolognak..
Köszi!
yo
-
BBéci
legenda
válasz kenny123 #7852 üzenetére
Több pontot homályosnak találok a leírásodban, leglényegesebb a "házimozi", mert az baromi tág fogalom. Erről mesélj részletesen!
Ha valami egydobozos, lejátszóval egybeépített szerkezet, akkor a rajta lévő HDMI csatlakozó szinte biztosan csakis kimenetként használható.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
nagyúr
"Kizártnak tartom hogy Onkyo 609 + Pio DV 696 + minőségi RCA + SACD, annyira elvarázsolna..., vagy kitudja?"
Kizártnak tartom, hogy bármennyire is elvarázsolna, mert ezzel az összeállítással meg sem tudnád szólaltatni az SACD-t (maximum sztereóban) mivel az erősítőd nem képes 5.1-es analóg jelet fogadni. Mondom, én részben pont emiatt döntöttem a H/K mellett. Amúgy meg: de, a konvencionális sztereó CD-hez képest iszonyatos nagy ugrás tud lenni egy minőségi SACD-kiadvány és nemcsak a többcsatornás hang miatt, hanem a dinamika, a terjedelem és az általános hangminőség terén is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kenny123
addikt
válasz kenny123 #7808 üzenetére
Van valaki Nagykanizsa környékén, aki 1-2 sörért segítene összekötni egy házimozit, egy tv-t, és egy xboxot? Mindegyik HDMI képes, és van is 2 HDMI kábel.
A tv csatlakozói: 2hdmi, antenna, usb, headset,scart meg mindigtv.
A házimozin vannak: 1hdmi, a hangszórók csatijai, digitális bemenet, és RCA bemenetek kb 6db.
Xboxon HDMI, ami lényeges..Ezt a hármat szeretném valahogy szinkronba összelőni hogy mindig, minden hangszóró szóljon, ha lehet.
Már másfél napja ezzel szívok, de igazából nem is értek hozzá, és már a türelmem is elfogyott úgyahogy..Köszi, előre is.
yo
-
sting2
addikt
Akkor ez így egy kicsit összetettebb, lehet hogy jegelem egy időre.
Van egy elég jól kihegyezett Marantz CD-AV párosom, elégedett is vagyok vele - csak hát hajtott volna a kíváncsiság.
Kizártnak tartom hogy Onkyo 609 + Pio DV 696 + minőségi RCA + SACD, annyira elvarázsolna..., vagy kitudja?Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
DM-Fan
nagyúr
Koax-on nem megy ki az SACD hangja! Csak analóg módon lehet kinyomni, illetve az újabb eszközök már tudják HDMI-n, de ott csak PCM-be konvertálva. Lemezes lejátszásról beszélek persze. Részben emiatt is döntöttem anno a H/K mellett az Onkyo-val szemben, mivel a H/K-nak van analóg 7.1-es bemenete.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gabor970
addikt
van egy kollégám, aki az XRCD-re esküszik. Azt mondja, szerinte nincs jobb. 7 számjegyű az eszközparkja, amin zenét hallgat. (nem foglalkozik 5.1-el, szigorúan 2.0-ban utazik)
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Thom!
veterán
Onkyo 706 tulaj van itt a fórumon? Egy kézikönyvre lenne szükségem.
THX U2/S2 Subwoofer On/off
BGC: On/off
Loudness Plus: On/offMire jók ezek a hangzatos szavak? Csak THX Cinema módban működnek?
DD/DTS+Audyssey+DynamicEQ
vagy
DD/DTS+Audyssey+THX Cinema(THX U2/S2 Subwoofer: On, BGC: Off, Loudness Plus: On)ezt próbáltam ki az elsőnél erősebb megfogottabb a mély, de másik se rossz??
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz Locutus #7743 üzenetére
Na, hát akkor válaszolok magamnak
A gond a Yamaha erősítő effektezésével van. Eddig ON volt, és Normalra volt rakva fejhallgatóhoz, mert azt hittem az azt jelenti, hogy OFF De rájöttem, hogy komplett ki lehet kapcsolni (az amúgy inkább házimozizáshoz való effekteket), és így nincs háttérzaj a Sennheiser fejhallgatóban.
Persze mire erre rájöttem, már minden szart összevissza kapcsolgattam. Igy jutottam el pl oda, hogy nem 44-48 vagy 96khz-et állítok be a Xonaron, hanem Dolby Digital Live-ot. Ki is irja az erősítő, hogy ilyen jelet kap, és ezzel mind a hangfalszetten, mind a fejhallgatón kiváló a hangminőség zenehallgatásra pl.
Viszont ha játszok, akkor a zene jó, viszont az effekteket nekiáll bevisszhangosítani, vagyis mintha térhangzást próbálna kiszenvedni magából. Nem jöttem rá mitől van ez, viszont ha benyomom a Xonar DX paneljén a Dolby Pro Logic IIx-et (auto upmixing off-al), akkor megjavul ez is.
Szóval úgy tűnik, hogy lassan megvan a jó beállítás mindenre. Csak mondjuk nem nagyon értem őket Valaki el tudná dióhéjban magyarázni ezeket a dolby-s cuccokat?Illetve még egy gondom van, hogy bizonyos hangerő alatt hajlamos lekapcsolni a mélyláda. Van rajta HIGH/LOW/OFF kapcsoló, ami high-on van, és mégis. Alapjában véve nem lenne baj ezzel, de sokszor zenehallgatás közben is kilövi, ha épp halkabb dolog jön... hogy lehetne ennek az érzékenységét variálni ?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
DM-Fan
nagyúr
Én meg vagyok vele elégedve, a H/K-val elég jó párost alkotnak. Részletező hangja van, nem tolakodó. A szintén Pioneer BD-lejátszóm ugye már csak HDMI-n tudja kiadni az SACD-t PCM-re konvertálva, na ott azt éreztem, hogy kicsit mintha túl dinamikus volna ahhoz képest, amit a 696 csinál a saját DAC-jével. Minőségi RCA-kkal kötöttem össze az erősítővel és gyönyörűen szól. Egyetlen dolog, ami kényelmesebb már a BD-lejátszós SACD-playback-kel az, hogy ott van külön dedikált opció az SACD sztereó és multichannel sávja közötti váltásra, míg a 696-nál ehhez be kell mászni a lejátszó menüjébe és ott átállítani, hogy melyik sávot akarod hallgatni. De ez legyen a legkevesebb. Viszont a BD-n meg azért kell mindig bemászni a lejátszó menüjébe, hogy a bitstream HDMI-audió kimenetet átállítsam PCM-re (máshogy nem szólal meg az SACD), ha SACD-t akarnék hallgatni, utána meg vissza, szóval ilyen szinten meg kényelmetlenebb a BD. Na, ezért is használom még mindig a 696-ot.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
slick-adam
aktív tag
-
nobeige
tag
A DVD-A már gyakorlatilag halott. Az SA-CD is tetszhalott a popzene szempontjából. Új felvételek a műfajban nincsenek, újrakiadások időnként vannak. A komolyzenei kiadványok tartják életben az SA-CD-t, meg némi jazz.
Kár érte, engem is megfogott anno az SA-CD dolog, annak is a többcsatornás része, van egy szerény 30-as gyűjteményem, de utoljára 3 éve vettem SA-CD-t. Egyáltalán, akkor vettem utoljára zenét... -
Peak
addikt
SACD kihalóban, mivel az eredeti felvételek is PCM-ben kerülnek rögzítésre... azt kódolják át DSD-be... semmi értelme
Gondolom 96kHz/24bit lesz már DVD-A kiadásban.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
DM-Fan
nagyúr
Igen, ott is műanyag tokban vannak egymás fölött a lemezek, mivel ez a kiadás sem az SACD-reissue sorozat része volt, hanem korábbi, nem digipack-os. A digipack-os SACD-kiadványok az első lemeztől (Speak & Spell) az Exciter-ig terjedő studiólemezekre terjedtek ki. Ez 10 darab, egységes kiadvány volt. Ezen felül jött a Playing The Angel, ami már csak műanyag tokban jelent meg, de még mindig SACD + DVD kombó volt, illetve a korábban kiadott 101 dupla SACD-n jelent meg. A utolsó album, a 2009-es Sounds of The Universe már nem tartalmazott SACD-t. Ez év végén pedig talán már jön az új lemez, még nem tudni milyen formátumban, de gyanús, hogy SACD már abból sem lesz.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Ott van a képen is a Playing The Angel, csak az már nem digipack-os kiadvány, hanem műanyag tokban van egymás fölött a két lemez (SACD + DVD). A legutóbbi lemez (Sounds of The Universe) viszont már sajnos nem jött ki SACD-n, csak sima CD + DVD kombóban, másik 3 extra CD-vel a gyűjtői kiadásban.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Ed Parker #7832 üzenetére
Nagyon megéri! Megkapod ugye minden albumból az SACD/CD hybrid-et, plusz mellé egy DVD-t, amin ugyancsak ott a lemez DTS5.1 / DD5.1 és sztereó mixben, plusz durván egy órás dokumentumfilm az adott album készítéséről, korabeli felvételekkel és új interjúkkal, visszaemlékezésekkel. És ha ez nem volna elég, az adott lemezhez tartozó B-oldalas dalok (mert a DM-nél ugye minden lemezhez készül vagy 5 darab) is ott vannak a DVD-n 2.0 PCM-ben. Minden albumnál egy széthajtós digipack-ban van a két lemez és a digipack egyik szárnyába van beledugva egy olyan szövegkönyv, ami a konvencionális CD-kiadványokhoz is járni szokott. A digipack-ok külső felülete több lemez esetében dombornyomott, a digipack maga pedig egy műanyag külső portaszító védőtokba van belecsúsztatva. Így néznek ki együtt.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Érdekes, mert némelyik DM-lemez teljesen máshogy szól az 5.1-es SACD-mixben, mint a sztereóban és nem csak arra gondolok, hogy szétdobták térben. Egyes dolgokat jobban előtérbe hoztak, másokat háttérbe toltak és olyasmiket is hallani, amit a sztereó mixben nem. Nagy élmény így újrahallgatni a lemezeket, plusz nagyon jó, hogy egy gombnyomással ott az eredeti mix is, kiváló minőségben.
Sanci38: a Pink Floyd vitathatatlanul a pszichedelikus rock iskolapéldája. Hallgasd végig a Meddle c. lemezüket 1971-ből! Valami döbbenetes, már akkor mit tudtak, 41 éve volt! Sajnos a billentyűs Richard Wright már elhunyt, így az amúgy is kis esélyű reunion most már biztosan örökre meghiúsult. Hihetetlen mekkora banda volt! Mondjuk ehhez kellett némi elborultság is, ami Roger Waters esetében bőven meg is volt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ed Parker
nagyúr
-
DM-Fan
nagyúr
Köszi, nálam a DM-életmű is ott van a polcon SACD-ben. Gondolom a nick-em alapján ez nem meglepetés. Folyamatosan megveszegettem, amikor pár havonta kettesével kiadták pár évvel ezelőtt. Teljesen kibírható volt anyagilag is, gyakorlatilag sima CD-árban adták az SACD+DVD kombót minden album esetén. Plusz beszereztem a 101 teljes koncertfelvételt is SACD-n, az kicsit kalandosabb volt, mivel az nem volt része az előbb említett, újramasterelt SACD-n való újrakiadásoknak, tekintve hogy a 101-et korábban kiadták SACD-n, abból viszont hibás volt a főszéria. "Kicsit" vadásztam, mire szériaszám alapján találtam egy példányt a kisebb példányszámú javított kiadásból. De megérte! Úgy szól térből mintha ott lennél a tömegben Pasadena-ban.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Peak
addikt
Szeretnétek belőle egy otthon is lejátszható 176400Hz/24bit PCM-et? Beszarás brutál, majd szét robbant a fejemen a hallgatózó...
Ja és van Depeche Mode full SACD anthology is...
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Ed Parker #7823 üzenetére
Az egyik kedvenc SACD-m, anno valami 3.990 Ft-ért fogtam ki egy Alexandra-ban az utolsó példányt, mielőtt joglejárt lett itthon. Minden forintját többszörösen megérte, döbbenetesen szól a kiadvány, egyébként is a kedvenc Pink Floyd concept-lemezem, már fater vinyl-jét is lyukasra hallgattam gyerekként. Az ominózus részlet a grafikonon az órák bimbamozásával valami brutális. Szerintem az egyik legzseniálisabb album a mai napig, sok hangmérnök még ma is a studiólemezek etalonjaként tekint rá, messze megelőzte a korát 1973-ban. Mindamellett zeneileg is zseniális úgy ahogy van.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Peak
addikt
Elképesztő zaja van 38kHz felett az SACD DSD kódolásának, szépen emelkedik -54dB-ig. Nem csoda, hisz az 1bites kódolás az igazából "zajkódolás".
Nem véletlen van 30kHz-es aluláteresztő szűrő az SACD lejátszókban, megvédendő a magasfrekvenciáktól a hangszórókat.A képen a Pink Floyd - Dark Side of the Moon SACD kiadvány 4. számának (Time) 32biten kvantált 352.8 kHz-es mintavételezésű PCM állományának első 30 mp-ének frekvencia analízis grafikonja látható.
http://kepfeltoltes.hu/120428/SACDnoise_www.kepfeltoltes.hu_.png
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Patice
nagyúr
Én elbuktam a tesztet. Vagyis, az elsőre mondtam azt hogy több dinamika van benne a másodikhoz képest, de csak hajszálnyival. Én pont a másodikra mondtam a 95%-ot.
Életemben nem hallottam még ezt a zenét, nem is kerestem rá a CD-verzióra, csak meghallgattam a kettőt egymás után 3x.
Érdekes teszt volt. Jöhet majd még ilyen!
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Peak
addikt
válasz Ed Parker #7816 üzenetére
Egyelőre csak PS3-mal csinálnak rippeket nagy számban, ISO-ba.
Bizonyára van rá mód, hogy PC-n is meg lehessen hekkelni, kérdéses, hogy van-e kereskedelmi forgalomban olyan BD vagy DVD meghajtó, amely SA-CD kompatiblis :/ Ezt keresem most én is.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
-
-
Peak
addikt
válasz bajnokpityu #7810 üzenetére
Ugyan nehülyülj! Nem ő az.
-
-
kenny123
addikt
Úgyérzem ritka amatőr kérdés.
Adott egy samsung TV, és egy samsung 5.1 házimozi rendszer. Most összeköttöttem a kettőt egy RCA kábel segítségével, de csak az első kettő hangszóró szól az 5ből.
Ha egy digitális kábelt veszek, és azzal lövöm össze a kettőt, akkor mind az 5 fog szólni? Mert most egy euronicsban dolgozó szaki azt mondta.. Ha szólni fognak, akkor a tv honnan "tudja" hogy melyik hangszóró hol helyezkedik el, és ennek megfelelően hogyan osztja szét a sztereó hangot? Azazl, jobbegy, balegy, hátsó, center, ilyesmi.
Bocsi a lámaságért, de fontos lenne.
Köszi!
yo
-
Peak
addikt
válasz bajnokpityu #7803 üzenetére
A digizést nem én csináltam, én csak az informatikai részének tanácsadásában segédkeztem. Egy elektroműszerész/hifis barátomtól kaptam az albumot, egyedi lemezjátszóval készitette, fogalmam sincs milyen alkatrészekből és milyen beállitásokkal, egy asus hangkártyával.
De tekintve a szakmai tapasztalatát és kegyetlen elborult dolgait bizom benne, hogy nem szarkupacon készült. Több szakkönyve van külön a lemezjátszó hangszedő karjának alakjairól, súlyáról, készitéséről, hogy a hajlitások pontosan hol és milyen szögben kell lennie, súlyelosztásról, anyagtanról... egyszer beleolvastam, és inkább maradnék a digitális technikáknál.A lemezjátszója alatt egy 40 kilós vaslap van, egyedileg esztergált tűkön... ez nekem már túúmács
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
akit érdekel felraktam ide is,mert a másik lejárt.
-
Dorian
félisten
Mindjárt csillag születik Én már csak Plazma miatt nézem, jó arc a srác
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Peak
addikt
válasz bajnokpityu #7800 üzenetére
Nem Neked cimeztem pityu! Elnézést, ha ezt személyesnek vetted. Általánosságban irtam. NE vedd magadra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen házat vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- PlayStation 5
- Androidos fejegységek