- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- UHD filmek lejátszása
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
agoka07
senior tag
Üdvözlet.
Szeretnék, minél alacsonyabb áron befektetni két hangfalba és hozzuk egy erősítőbe. Tanácstalan vagyok, hisz ez az első, ilyen "felszerelésem". Zene hallgatásra használnám. Három kiválasztottam van, ezek közül, melyik e legjobb ár/érték arány?
1. DK digital Model LS-180-20000 ft.
2. KODA AV707F-23000 ft.
3. Boxe Hotmedia LS 3000 20000 ft.A kiválasztott mellé kellene egy erősítő is, inkább a régebbieket, néztem, de olvastam valahol, hogy, ahogyan öregszik, úgy veszt a hangzási minőségéből. Igaz ez?
-
bajnokpityu
félisten
Toobee:hogy tetszik az a Brahms?
Skótoknak van még 1-2 jó előadása Dvoraktól, az is rendben van. -
janos666
nagyúr
válasz
MasterMark #49745 üzenetére
Mi néz ki jobban, egy 50cm magas márványtömb az álló alatt, vagy egy magas állvány a surround alatt?
Szerintem, ha elég nagy szögbe tudod tenni, akkor kevésbé érdekes emelgetni. Akkor lehet ez probléma, ha szinte a füleddel egy vonalban, vagy csak kis szögben áll, nem akkor ha megvan >=25˙
Nekem meg van ugyan emelve, de falon lóg és viszonylag kis szögben. Ezt szerintem bármikor elcserélném egy nagyobb szögben földön állóra. Kisebb lenne belőle a probléma, mint a falra akasztásból. Csak nem fér el a bútoroktól 4 álló.
-
lemmy9
őstag
válasz
MasterMark #49745 üzenetére
Alványon nem láttam még 180 cm magasan kis háttér sugárzót, max polcon, vagy falon.
Szerintem sokan nem teszik olyan magasra, hiába ez az ajánlás. -
janos666
nagyúr
válasz
MasterMark #49743 üzenetére
Miért a
smile? Ha sem a hely, sem az anyagiak nem korlátoznak, akkor szerintem ez a legjobb megoldás (4 egyforma álló boboz 80Hz-től felfelé).
Bár ezt persze csak elméletben mondom, mert itt talán többet érne úgy elosztani a pénzt, hogy jobb front és olcsóbb surround, de ha futja 4db minőségi álló dobozra, és el is férnek a szobában, akkor miért ne? Én szívem szerint így építkeznék, ha tudnék (csak nálam se pénz, se hely...). -
Warter
addikt
válasz
szaki1986 #49739 üzenetére
Ezeket is vedd fel a listádra szerintem és mindenképpen hallgasd is meg:
Dynavoice Magic F-7 EX 5.0-ás szett
Qln Qubic 5.0-ás szett -
krx21
nagyúr
válasz
szaki1986 #49739 üzenetére
Ami biztos a JBL Loft 5.0-át felejtsd el... Erőtlen dobozos hangja van, biztos hogy az a leggyengébb a felsoroltak közül, egyszerűen nem sikerült jól...
De egyébként én is nagyon kíváncsi lennék egy jól berendezett szobában, ezeket a szetteket megversenyeztetni, ugyanis ezek az elérhető kategóriák...
Valószínű többen azt mondják, hogy az erősítőhöz vehetnél drágábbat is...(bár azt jól vetted...) -
szaki1986
tag
Sziasztok!
Kb. 1 hónapja vettem egy Harman Kardon AVR 265-öst (90 ezerért sztem jó vétel volt újonnan), és hát eddig az itthon fellelhető hangfalakat kötöttem rá (mini hifikhez járó, hulladék minőségű "hangfalak"). Lassan itt az ideje megvenni az erősítőnek ténylegesen kijáró hangfalszettet.
Egy 20 nm-es szobában lesz elhelyezve a cucc, max kb. 150 ezret tudnék áldozni egy 5.0-ás szettre (tudom 2:1 arány, de ennél többet én nem akarok/fogok költeni egy házimozira, mert nekem ennyit ér max.). Lehetőleg újonnan szeretném vásárolni a szettet. Mélynyomót majd később vennék.
A következő jelöltekkel szemezgetek:
- KEF C5 5.0 150k
- Wharfedale Obsidian 600 HCP 130k
- Wharfedale Diamond HCP 150k
- JAMO S 606 HCS3 140k
- JBL Loft 5.0 145k
- JBL Studio 180 150k
- TAGA Harmony TAV-906 157kAhogy írtátok már többször, H/K erősítőhöz a JBL márka az ajánlott, a kérdés, hogy tényleg jobban passzolna-e ez a 2 JBL mint a többi. Vagy esetleg tudtok 150 ezerig vmi jobbat ajánlani?
A rendszer mindenre lenne használva (zene, játék, házimozi), de a legfontosabb a filmezés lenne.Üdv
-
forma69
tag
válasz
Oldfighter #49735 üzenetére
"Az LFE csatorna 110Hz-től fog szólni, a mélyládára kevert mélyhangok pedig ahogy azt majd az erősítődön beállítod ( ált. 80Hz )."
Még annyit:az LFE 120Hz van, ami alapnak számít.
-
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #49735 üzenetére
A kérdés azért tettük fel: mert a Diamod 10MX ezen a képen jól láthatólag 85Hz-nél indul lefelé, tehát jogosan merül fel a kérdés, hogy a 85-110Hz közötti frekvenciákkal ilyenkor mi van???
-
Oldfighter
senior tag
válasz
forma69 #49730 üzenetére
Nem, nem tűnik el. A keresztváltó lényegében a többi hangsugárzó mélyhangátvitelére szolgál, de ezt ugye az ember az erősítőjén állítja be. Végső soron mindkét potmétert hagyd a maximumon. Az LFE csatorna 110Hz-től fog szólni, a mélyládára kevert mélyhangok pedig ahogy azt majd az erősítődön beállítod ( ált. 80Hz ).
-
Goose-T
veterán
válasz
Ekkosh #49732 üzenetére
Csak a hang akad, a képpel semmi probléma? Én nemrég szereztem be egy HDMI splittert, hogy ne az erősítőn vezessek keresztül mindent a HTPC-ből, és sokszor szétesett a kép meg a hang. Aztán vettem egy ferritgyűrűs HDMI kábelt, amivel a PC-ből a splitterig megy a jel, így teljesen megszűnt a probléma.
-
Ekkosh
tag
Sziasztok. Elkészült a rendszerem (első verziója) és elégedett vagyok ez eredménnyel, viszont a hang (htpc-ről hdmi) időnként megszakad egy-egy pillanatra ami nagyon idegesítő. Ha csak zenét hallgatok (foobar, flac) akkor általában jó, de ha bármit csinálok a gépen, akkor meg-meg szakad. Ha 1080p filmet nézek akkor minden 5-10mp-ből kihagy egyet. Ha kiiktatom az erősítőt, (hdmi a TV-be, hangkártya a régi 2.1-be) akkor jó.
A rendszer:
Denon 1513, KEF iQ3, ThatCable highispeed HDMI (htpc erősítő - erősítő tv) HTPC (i3 560, 8GB Ram, ATI Radeon 5450, SSD), Samsung 40c530
Előre is köszi mindnekinek. -
Peak
addikt
hangfalkábeleket nézd át csatlakozásnál, hogy nem ér-e össze valahol a két pólus, mind erősítőnél, mind hangfalnál... akár hajszál vékony szál is lehet valahol elkallódva, kibújva a sodrásból.
vagy a hangfalon belül az elektronika is zárlatos lehet.
no meg az erősítő maga is belül. -
forma69
tag
válasz
Oldfighter #49728 üzenetére
Crossover Range: 35-85Hz
Boundary Response: 35-110Hz
Így pontosítanám. 110-85 közti rész eltűnik? -
Oldfighter
senior tag
válasz
forma69 #49725 üzenetére
110 Hz-től kezeli az LFE jeleket. Ahogy Béci korábban is írta, a hangsugárzók vágási frekije nem ugyanazt a fogalmat jelenti. Azoknál a mélyhangokat vágod az LFE jelektől függetlenül ( a cikk is írja ezt). A THX ezekre általánosságban 80 Hz-et ajánl, de érdemes a hangsugárzók alsó frekvenciahatáraira 20-25 Hz-et rászámolni és onnan vágni.
-
Sotho
őstag
Ez találtam nagyjából tudtam is de a ki-be kapcsolást nem értem van amikor fél délután megy.
-
Sotho
őstag
Üdv szakik!
A Technics SA-AX540 av receiverem pár napja ki -be kapcsol, az írja ki hogy overload. Van valakinek erre ötlete, megoldása?
-
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #49710 üzenetére
A sub felső vágásával még kísérleteznem kell. Korábban 80Hz-re tettem és kész, de ahogy itt felmerült a téma, kipróbáltam feljebb. Sok időm nem volt próbálgatni, de 120 nekem már kissé már irányított volt, 100-nál maradtam. 80Hz-hez képest így részletesebbek a mély effektek (gondolom mivel a felső basszus tartomány is megszólal). Kérdés, hogy ilyenkor mi történik az LFE csatorna 100-120Hz jelével? Eltűnik, vagy az erőlködő rákeveri a frontokra?
-
-
Peak
addikt
-
forma69
tag
válasz
MasterMark #49717 üzenetére
Én eddig úgy tudtam, sztereóhoz nem ajánlott a sub láda használata.
Van ahol 5.1szettben árulják, csak oda való lehet? -
gyorgy1961
csendes tag
Egy Sony STR-DE445. 5.1-es erösitö vásárlás elött vagyok/használt/ szeretném kérni hogy van e valakinek tapasztalata az erösitöröl. Lg la 620s tévémhez használnám:
-
adodaniel
őstag
-
krx21
nagyúr
Pár napja valaki belinkelt a mélyharangokról egy prohardveres értekezést... Nem találom...
Ha betenné valaki újra! -
krx21
nagyúr
válasz
MasterMark #49704 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam én is...
De például mit csinál az ember egy olyan sub-nál ahol a max 85Hz??? Vagy akkor ez hogy van?(#49706) DjKoxi Igen félreérthető volt, fentről értem...
-
lemmy9
őstag
válasz
opeter70 #49702 üzenetére
Esetleg.
[denon3805] -
krx21
nagyúr
Egy gyors kérdés: nagy általánosságban egy mélynyomót hány Hz-nél kell indítani egy rendszerben?
Köszi... -
-
gorbep
senior tag
válasz
opeter70 #49700 üzenetére
Bbécinek igaza van, a 40e JMF-os sztereó erősítő elég "vékonyka"....
Inkább emelj a sztereó kereten a HM rovására...... Nem feltétlen a HDMI, és máris több marad a sztereóra.....
Nálam a sztereó erősítő kb 1.5x-ese a HM vasnak, csak én kapcsolgatom a hangfalakat (DIY HFK) mert a Heed Obelisk Pro-n nincs csak a végfoknak bemenet...... sajnos....
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Lenovo Thinkpad T480 8-32GB 256GB-2TB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest