-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
Ez a Kácsa kábel rendesen megtépi a csatlakozókat ám.
Switch Tax
-
Sefter
veterán
Össze lehet párosítani, de ahova C8 méret kell, oda a C1 kicsi lesz hátra,,,(inkább c2)
(#41103) MasterMark
Ez alatt mit értesz...? Szorul, vagy mi?(#41104) tomic
Nekem a 25-öt is szépen beszólja a C6...(én is agyaltam a C8-ra cserélésen, de közbe sikerült beállítani az erősítőt rendesen.. )[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
Chrys_
addikt
Nekem is kellene egy kis segítség hangfalválasztásban:
Onkyo TX-NR818-hoz, főleg filmnézéshez, zenét nem nagyon hallgatok (ezért is választottam ezt az erősítőt), audiofil sem vagyok. Úgy kb 1500€-ig (max. 2000) néznék 7.1-hez, sub viszont nem kell (az aktuális megmarad). A szoba kb. 20-25nm, most pontosan nem tudom, már régen mértem.
A vásárlás nem sürgős. -
Tuto
tag
HK AVR156 ról van tapasztalata bárkinek?
15 nm térbe, hmi célokra lenne.
-
tomic
addikt
Okè. Akkor a c6 maradok. Köszi mindnkinek.
-
Tuto
tag
Nem hiszek a leírásnak, a gyakorlati tapasztalatotokra inkább adnék
Találtam egy jó vételt ezért voltam/vagyok ilyen türelmetlen , bocs(#41118) Sefter
Ezt használtan találtam még garival, és a bolti ár alatt , ezért csapnék rá(#41119) Thuglife
Köszönöm a választ, meggondolom (nem kell nagy teljesítmény 15nm a helyem csak)[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Akkor meg várj türelemmel, mert itt nem kapunk érte pénzt hogy válaszolunk neked.
Ami benne van a leírásban azt tudja. Ne legyél rest elolvasni ha nem kapsz valamiről választ.
Vagy ha ennyire érdekel, hívj fel egy boltot és kérdezd meg.Jah de ezért már tenni is kéne nem csak kérni mi?
-
törölt tag
Nehéz a beállitásuk,az erőtlenségük mellett. Erőtlen itt nem azt jelenti hogy wattszegény hanem hogy pl mély nélkül alig érteni a párbeszédet,és ha hangositod,üvölt csak és szétesik a tere-robbanásokkor pláne Garipapir megléte nem helyettesiti a hangzást... sőt: használt nálam annyiból jobb hogy már bizonyitott.
Thuglife: +1, inkáb annyiért egy hazsnált belépő vagy alsó vagy régi közép denon vagy Onkyo..[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
egy denon 3801-re erdemes alapozni?
tudom, hogy regi, koltozes kozben elvesztettek a tavironyitojat es odaadnak, csak 2-300km-t kellene autoznom erte[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
BBéci
legenda
A nagy teljesítmény nem csak azért kell, hogy hangos legyen. Sőt, azért kell legkevésbé.
(#41126) soldi3r
Nem.
Ja, hogy ingyen. Akkor talán.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tuto
tag
Elolvastam a leírását de mivel nem vagyok angolból tökéletes, vártam volna megerősítést.
Kérdezni egyébként tényleg egyszerűbb, de használható választ kapni nem(#41121) Toobee
Ha melegíteni akrom igen(#41124) Thuglife
40eft 1 év garival, szerintem jó vétel.(#41125) Sanci38
Köszönöm neked a konstruktív gondolatokat újra , ez már építő jellegű (nem leépítő mint mástól )Ha tudtok értelmes lehetőséget ennyiért dobjátok a linket
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
-
törölt tag
válasz Oldfighter #41133 üzenetére
+1.
Chrys_: bocsi ez felett átsiklottam... Dali Ikon-t hozzátenném,zenénél jobb, vagy a KEF Q szettjét:ami zúzos rock kivételével megfelelő lehet (nem ismerem a külföldi árakat).[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Valamelyik piackutató ( ) topiktársnak esetleg tuti tipp 5m-es HDMI kábelre? Van jobb alternatíva/"lehetőség" a kácsás KCS-HH-nál? Nem szeretnék sokat költeni erre, de azt lehetőség szerint okosan.
(#41136) cekkk: Jaja. Már rágódok rajta egy ideje, hogy mi legyen. De még most sem vagyok 100%-ig biztos hogy hogy variáljak.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Jelenlegi ötlet ami felé húzok, hogy kap a mostani konfig egy hdmi-s videókártyát + egy másik kisebb ssd-t amire felmegy egy külön OS kizárólag médialejátszásra. Egy ideje akarok már egy "silent" házat, aztán CM Silencio 650-en úgyis van "multiboot" kapcsoló. Pont menő lenne ehhez az elgondoláshoz.
Köszi a felajánlást, de öcskös buszozik.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
Nem feszegeti.
A BD50 ripeknek mindössze a kb 40-50% a képi információ, és a többi meg a 42 db szinkron és felirat.
Nincs akkora bitrate, hogy egy normális kábelen elfogyjon a jel.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #41144 üzenetére
Jaja, inkább be is zártam mondhatni még az elején. tiszta vicc. Kár minden gombnyomásért.
Peak: Akkor véleményed szerint mondjuk EZ "mindenre" elég lehet az 5m-es hosszt is szem előtt tartva?
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
Azt nem értem, hogy ha többen beszámolnak sima MKVk(kihrélt 720as 8gigás) esetén is különböző képű HDMI kábelekről, akkor miért van difi, ha nagyon messze van a sávszélesség elméleti határától?
Nem szoktuk érteni a koax, USB,akármilyen kábelek között miért van hangi difi. Ráadásul ha ugyanabból a drótból analóg kábelt gyártunk, hasonló hangi hatást szoktunk észrevenni.
Szóval várok egy 2-es számú magyarázatot. de no flém, tényleg jóindulatúan vitáznék.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Z_A_P
addikt
válasz bajnokpityu #41147 üzenetére
Egy 8 gigas 720p mkv az igencsak "jonak" szamit, sokkal gyakoribb a 2-3-4 gigas!!
A PC-mbol jon ki egy (talan) 7m-es HDMI az erositobe. Nos, egy nagyobb bitrataju MKV-nel akadozott a hang (Pearl Harlbor)!
A medialejatszombol egy 1m-es hdmi megy az erositobe, ugyanaz a film siman ment ott.A gepbem I7 + 5870-es Radeon. Aki nem vagja: ez egy igencsak felso kat-os cucc a mai napig.
Tehat ketlem, hogy a vga vagy a cpu volt keves. A kabel volt a ludas sztem. De nem merem 100%-ra mondani, mert nem probaltam ki meg, hogy a hosszu hdmi kabelt rakom a medialetszoba, es azon is akadozik- a hang. De sztem igen.[ Szerkesztve ]
OK
-
Peak
addikt
Nézd, én sem fogok elkezdeni vitázni, mert ezen a területen a hívők aránya a valóban jószemű szakemberekhez képest jelentősen nagyobb. Úgy 99%-ra teszem.
De 720p-s 8gigás MKV forrásanyaggal HDMI kábelt tesztelni kb. annyia ciki és szakmaiatlan (szánalom), mint a dózsagyörgyúton ferrarit meg lamborghinit összehasonlitó tesztelni.
Annak a képe akkora szemét, hogy a 23"-os hálószobai TV-n is hányok tőle, főleg mikor melléteszik a lossless HD hanganyagot. Akkor meg már nincs túl messze a majd' huszonéves DVD mpeg2 kódolástól.
Szóval számomra eleve nem mérvadó az ilyen tesztelőbrigád.De megint nem teljesen értem a fennakadást, nem azt mondtam, hogy egyforma lesz, csak azt, hogy nem kell aggódnia az 5 m hossztól egy normális kábel esetén.
Egy gagyi 5 méteres esetén hangpattogásra, kimaradásra lehet számitani BD50 esetén, de egy jobb kábellel már nem kell ilyen miatt aggódni.[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Patice
nagyúr
2 számú magyarázat?
Mi az első?
Én ezeket a hangzásbeli és képi képességeket fizikai, fizikai-kémiai összefüggésekkel, jelenségekkel és tulajdonságokkal "magyarázom magamnak".
A vezető anyaga és annak tisztasága az egyik alap.
A vezető szigetelése, az alkalmazott szálak vastagsága, geometriai elhelyezkedése is rengeteget számít.
A vezetőt árnyékoló borítás és egyéb finomságok, amiket a nevesebb gyártók szoktak alkalmazni a felső kategóriás kábeleikben szintén sokat tud jelenteni.
De mindez csak megfelelő érzékenységű rendszerben érvényesül.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Társasjáték topic
- Projektor topic
- Apple notebookok