- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- Autós kamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjojo
tag
válasz
Ed Parker #36797 üzenetére
Mer' mi a baj a franciával?
Én csípem. De így vagyok a japánnal is. A svéd dumától viszont hülyét kapok.
-
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Thuglife #36782 üzenetére
Nehéz lenne látatlanba megmondani. Az Aviano szettet sok helyen dicsérik, hogy kategóriájánál felül teljesít, illetve egy nagyon jól megépített dobozról van szó. Én is dilemmáztam rajta, hogy melyikre hajtsak rá, mert az akciós Elac szett ( még ha sikerülne valahogy a hátsó álló dobozokat, állványosra kicseréltetnem) még így is 70 ezerrel többe kerül. Merem remélni, hogy a meghallgatáskor nem csalódok az Avianoban; ha Isten is úgy akarja akkor már ez ügyben célegyenesben vagyok.
Hallgasd meg azt az Elacot, mert lehet, hogy jól jársz vele, főleg, ha megvan rá a keret. -
cekkk
veterán
válasz
cintula187 #36790 üzenetére
És ki hasonlította hozzá?
Teljesen más karakter a kettő szerintem -
spiky03
veterán
válasz
Ed Parker #36784 üzenetére
Csak nem.
Remélem nem veszi észre.
Igaz a polcot kisit át kell majd miatta alakítani, hogy beférjen.Igaz még filózom, hogy mi legyen, hogy később találok-e hozzá megfelelő frontokat.
Mert azokat nem most venném még, lehet, hogy csak 1 év múlva.
Persze ha lenne valami nagyon jó vétel és közben eltudom adni a mostaniakat, akkor bármi megtörténhet.De gondolom azért valamilyen szinten előrelépés lenne ez a center.
Ezen már Optimus Prime-nak is rendes hangja lenne. -
nuke7
veterán
[link]
Yamaha sztereo erositokrol mi a vélemény..? -
spiky03
veterán
Szerintetek is ez a center jobb lenne, mint a mostani Eltax-om?
ElacMert erősen gondolkozom, hogy le kellene cserélni mert ugye néha halk és állítgatni kell az erősítőt.
Meg így kis lépésekben tudnám csak megtenni a fejlesztéseket.Mondjuk a legnagyobb kérdés, hogy ehhez később kapok-e megfelelő frontokat.
Vagy valamelyik most kapható Elac frontokkal összelehet hozni? -
Thuglife
senior tag
Szerintetek az ELAC FS57.2 - BS52.2 - CC51.2 szett köröket verne a Mordaunt Short Aviano 6 szettre? Érdemes még rádobni pár tízezret az ELAC miatt?
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Wharfedale VR-100-hoz hol érdemes keresni hangfal állványt?
Olyan 60cm magasra lenne szükség és lehetőleg nehézre, mert van egy gyerek is a családban és nem lenne hátrtány, ha nem borulna fel minden tüsszentésre a hangsugárzó. -
spiky03
veterán
Ezeket láttátok?
StreamAudio Outlet -
nyurga82
tag
Sikerült! A tévé menüjében eldugva, az anynet+-nál kellett engedélyezni
Ed Parker, Parson, Sanci38, BBéci, köszönöm a segítséget -
gyurczy
őstag
válasz
xtremetuning #36766 üzenetére
Olimpiás kocsira gondolok, de az szárazkarteres?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
xtremetuning #36766 üzenetére
Igazad van,tavaly beszéltem vele,akkor lehet hogy 2 éves.
A lóerőt viszont ő mondta,így passz.
Neki ez van tuti.Ettől még sztem fantasztikus egy kocsi, ahogy a Te Moszkvics-od is
-
gyurczy
őstag
válasz
xtremetuning #36763 üzenetére
Ne csigázz! Ki vele!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #36758 üzenetére
-
gyurczy
őstag
válasz
Sefter #36756 üzenetére
Sefter: Nekem abból csak 320LE volt. Napi használatban.
Aztán más pénznyelő után néztem.
Xt: Az említett 800+LE-s S2 vélhetően egyenes vonalú gyorsuló mozgásra lett "kitalálva". Finnek csináltak Super Saloon kategóriába csővázast is 800LE körül, na az kanyarodik is. Nyilván nem egy kategória a Porkéval, ami amúgy is kilóg kicsit a többi sportautó közül, mert azzal mindenhogy lehet nagyon gyorsan menni.
-
xtremetuning
addikt
-
nuke7
veterán
válasz
xtremetuning #36753 üzenetére
(#36753) xtremetuning
kicsit tuloztam, irigylem a problémáját
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
xtremetuning #36753 üzenetére
Nekem egy Porsche 911 turbó már ledobta
Úr isten azaz autó -
Sefter
veterán
ha 7.1 erősítőt csak 5.1-be használok hova kell kötni a háttér sugárzókat?
sorround vagy sorround back -
putyu10
aktív tag
Ha a jó minöségü tápkábelt direktbe kötöm a berendezésbe meg sporolhatom a minöségi dugó árárt? Mert ugye hiába va szuper kábelem ha az ajzat esetleg gáz!
-
Dorian
félisten
Amennyire én tudom, nem jobb a 30 körül hozzáférhető régi Rotelektől. Persze újabb.
Egy felsőközép mozierősítőnél zenére biztos, hogy jobb, de ha a régi Roteleket veszem alapul, vékonyka hangja van, ami sok zenéhez nem illik.
CIROKL tett fel nemrég egy csomó DIY erőstőjét AVX-re hirdetni, azok közt érdemes körülnézni. Van csöves HTA30 is, más kategória, mint a Rotel és nem hiszem, hogy drágább lenne. -
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #36738 üzenetére
Valami meg nem épült házról beszélt. Amúgy ott a 15e €-ba kerülõ Jadis végfok, meg a milliós lemezlejátszó. Be se kapcsolta õket (a Sonus cuccát se hallotta még, ami aztán tényleg limitált, mert 300 db készült). Értem én, hogy gyūjtés van, de ilyen ennek így semmi értelme.
-
nuke7
veterán
szóval ki mit mond a rotel ra01-ről..?
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #36736 üzenetére
Három volt neki
mozit akart belõle csinálni. Focalokat vett mellé, azok még erõsítõt se láttak.
Nem hiszem, hogy limitált széria lenne. 91'-tõl '96-ig gyártották.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #36730 üzenetére
Lefoglalóztam egy RHB-10-et, április közepe/vége felé hozom el. Addig a kicsi Rotel lesz itthon, amit már Te is hallottál. Egyelőre elfogyott a pénzecske, de még kellene egy jó digit forrás, meg egy előfok. Az a baj, hogy az XSP-1 900$, 250e, mire hazaér és nem tudom, hogy megérne-e ennyit az XDA-1-gyel szemben, amit igaz, hogy digitálisan lehet csak szabályozni, de nekem nagyon tetszett, mikor nálam járt. Plusz kell még egy pár analóg kábel.
RB-956AX van most.
-
Tamoo
nagyúr
Heed Obelisk Pro
Segítettem? -
Toobee
veterán
Basszus, vegye már meg valaki 100-ért, aztán nem lesz gond a zenéléssel. Yamaha meg mehet processzornak, meg lehet vadászni valami előfokos dac-ra és le van tudva az egész.
-
nuke7
veterán
mi lenne az a sztereó erősítő ami sztereóban - pure directben talán..?
- a yamaha rx-v1600 felett lenne..?
-
Tuto
aktív tag
válasz
Afterdark #36585 üzenetére
Tökéletes ez a gép is, ha elég a bemenetek száma.
A 5xx (talán 575) ös sorozat talán jobb, mert ahoz nagyon komoly programozható és tanítható távirányító van, és ha emlékezetem nem csal több a bemenete is. Ezeket is meg lehet már csípni 30eft alatt.
De 20eftért, ha kielégíti az igényeidet (szép is) akkor nagyon jó vétel! 15eftalá 5 év mulva sem fog esni az ára. Nincs már hova bukni belőle
-
Pepszi
tag
Avx-en látok egy pioneer LX71 gépet ami elég komolynak tűnik, de pio vonalon nem mélyültem még el kellően. Ez melyik marantz,denon szintjének felel meg? A marantz 5006 lenne a cserealap, gondolom egy 100-ast rá kellene dobnom minimum.
Vagy 100 ezerért, ha csak a jobb zene lenne a lényeg (sztereo) , akkor inkább ez? [link]
-
Oldfighter
senior tag
válasz
access_denied #36713 üzenetére
Vannak tunning műhelyek, ahol régi dobozokat is felújítanak. Hivox is be szokott azt hiszem vállalni ilyet, mintha olvastam is volna náluk.
-
access_denied
senior tag
válasz
Oldfighter #36712 üzenetére
Köszönöm a választ. Azért maga a doboz talán tartósabb, mint a gumimembrán.
Úgy tudom, hogy úgy 20 év a membránok életkora. A hangfalaim kihasználtsága finoman szólva nincsenek a közelében sem annak, amennyit tudnának. Nem válnék meg tőlük, de az is biztos, hogy membránt se találnék hozzájuk.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
access_denied #36697 üzenetére
A membrán az ami legutoljára tönkremehet egy normálisan használt hangdobozban.
-
gorbep
senior tag
Hát az sajna 10 felé van, de van benne antenna/tel védelem is.... már ha kell.... létezik RJ45-is.
Viszont belül korrekt a szerelés, kapcsoló, kábel sínezés,.....nem a TECSÓS, Lidl/Aldi kivitel.....
Putyu10: ebben pont nem, AZ APC saját magának gyártja a modulokat.....persze azt is Kínában..... de ha nem ott, akkor már nem is "eredeti"
-
Sziasztok!
Az erősítőmhöz borravalóként "érkezett" (tehát nem kaptam meg
) a 75 ohmos coax rádióantennát, hol lehet ilyet kapni vagy hasonlót, hogy a rádiófunkciója is üzemeljen?
Üdv,
Vik -
Tonyo
őstag
válasz
putyu10 #36701 üzenetére
Jobb a helyzet, mintha sima pc kábel volna, de akkor is ront.
Még emlékszem arra, amikor a távirányítóról lekapcsolható megszakítót bekötöttem az elosztó elé. Függöny a színpadkép elé, dinamikacsökkenés stb..Béci hozott egy zsák, méreg drága kábelt, kondicionálót. A csodakábeleknek (táp oldali) köszönhetően élvezhető lett a hang még akkor is, ha bent maradt a megszakító.
Ezzel azt akarom mondani, hogy van az a kábel, kondicionűló, ami az ilyen hibákon is segít, de felesleges ilyennel elcseszni. (megszakító, gyenge elosztó)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Asus Rog Strix G16
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest