- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz mcmike #157349 üzenetére
"Vagy nem találom, pedig iszonyatosan fontos lenne.."
Volt nálam olyan erősítő, mindent tudott, ami kellhet, így tuti, hogy van valamilyen dinamika csökkentő funkciója, csak meg kell találnod.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mosqu!to
addikt
válasz mcmike #157349 üzenetére
Mikor lesz aktuális? Nálam egy Denon AVR-4810 fog felszabadulni szeptemberre.
Night mode alatt a kijelző kikapcsolásra gondolsz, vagy a dinamikacsökkentésre?
A 4K upscaling szerintem semmit nem javít a képen, a 1080p kép ugyanolyan jó a 4k kijelzőn mint egy upscaling utáni.Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
mcmike
őstag
válasz Visormail #157352 üzenetére
Köszi! Hát ezt megnézem otthon. Nagyon szégyellni fogom magam ha tényleg van (de mintha nem láttam volna). Ezerszer néztem az Audio Options menüt. Ennyire nem lehetek vak...
@BBéci: neked is köszi a helyreigazítást / tippet!
@Zigi: Igen, 4k lenne az elvárt cél, illetve HDR is fontos lehet. Megnézem hogy melyik évjárattól támogatott.
@Mosqu!to: Nem sürgős végülis, de ha már váltok akkor úgy szeretnék hogy 4k és esetleg HDR képes legyen. Az SC-LX73 és a 4810 is mindegyik 2010 környéki. Ilyen cserének nem sok értelmét látom...
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
Mosqu!to
addikt
válasz mcmike #157355 üzenetére
Mihez kell az erősítőben a 4k+hdr? Kösd össze közvetlenül a forrást a megjelenítővel és sokkal jobb minőségű hangot kapsz egy régebbi erősítőtől, mint amit egy modernebb, de alsóbb kategóriás erősítőtől kapnál.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
veterán
-
mcmike
őstag
válasz Mosqu!to #157356 üzenetére
Akkor azt mondod hogy mediaplayer HDMI out -> HDMI splitter -> egyik HDMI a TV-be / másik HDMI az erősítőbe?
Ennyire jó lenne ez az LX73-as?
Én mondjuk első körben egy Yamaha RX-A3030-ra gondolnék, amit talán el lehetne csípni 180k-ból (jó ez mondjuk csak 4k-t tud és lemondok a HDR-ről). Vagy esélytelen gondolat? Vagy esélyes, de nem lenne érezhető különbség? Mondjuk ha megtalálom ma otthon a Night mode-ot, akkor lehet marad minden egyelőre...
[ Szerkesztve ]
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
Mosqu!to
addikt
-
veterán
-
addikt
Ilyen problémával találkoztatok? HDMI Losing picture
From HOWtoGeek:
"Short of buying a new television or giving up on your video game project the only way to deal with your HDCP compliance problem is to buy a cheap HDMI splitter that ignores HDCP requests.
We really wish we were kidding, but that’s the secret media center ingredient that has helped thousands of consumers... ...To use the splitter, simply put it between the output and display device."Néha nálam is csinálja, a kép egyszercsak elmegy és helyette a Denon feliratot mutatja a TV. Ilyenkor ha ki-be kapcsolom az erősítőt vagy a TV-t, semmi változás. Ha a PC-t indítom újra akkor megjavul. A Radeon settings-ben kikapcsoltam a HDCP-t a kissé elrejtett menüben, az nem segített.
Az utolsó hozzászólás alapján a Custom Resolution Utility-val sem tudtam mit csinálni.[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
exception
aktív tag
Sziasztok!
Hátha valaki találkozott ezzel a problémával és tudja a megoldást.
Vettem egy Anthem MRX700-as erősítőt. A probléma vele, hogy minden adatfolyam végén pattanó hangot ad a hangfal. Ez a régi belépő erősítőmmel nem volt. Film közben nem jelentkezik a probléma, gondolom mert az egy adatfolyam, akkor is, ha csend van hirtelen, de pl. zenehallgatásnál a számok között pattan egyet. Valaki sejti, miért lehet ez és mivel tudnám megoldani?"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
BITBOYS
addikt
Sziasztok,
Nem találtam megfelelő topikot így itt kérdeznék rá ha nem problémaCreative S750 7.1 házimozi szett subwoofer hangszórója így néz ki bekötésügyileg [link]
Itt ugye 3 pár bekötés van. Szeretnék ebből a hangszóróból mélynyomót készíteni. Miként kell ezeket bekötni? Duplatekercses hangszórót láttam már, de ilyet még nem.mod: Közben megtaláltam, de ha nem gond itt hagyom hátha hamarabb jön rá megoldás
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
kicsiii
tag
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek.
Már nagyon régóta van egy Harman Kardon AVR 355 erősítőm, illetve hozzá tartozó 5.1 rendszerem. Még annó egy rakás pénzért vásároltam, de nem használtam ki Igazán. Filmnézés , PS játékoknál néha használtam, de nem sűrűn. Most újra eljött az érzés, hogy többet használhatnám, mert új helyre költöztünk és itt sokkal megfelelőbb a nappali egy családi filmnézéshez. Eddig én optikai kábelen adtam neki a hangsávot, mert még régebben is amikor csak 1080p felbontás létezett, akkor is úgy éreztem, hogy ront a képminőségen. Ezért kép hdmi kábelen a tvbe, optikain meg a hang az erősítőbe. Nem volt hiányérzetem. Most már megjelentek a dolby atmos hangsávos filmek és sajnos amikor ilyen hangsávos filmet néznék nem jön hang. Próbáltam a neten mindenféle FW frissítés után keresni, hátha segít a megoldásban de sajnos semmit nem talaltam. Ezért fordulok hozzátok, hátha tudtok valamit tanácsolni? Légyszíves, ha van valakinek használható javaslata, kérem ne habozzon 😊 -
Urgot
tag
Sziasztok. Tv-hez mik az ajánlott rendszerek úgy 100k-ig bezárólag , filmhez,tv adásokhoz
-
zsoika
addikt
válasz kicsiii #157369 üzenetére
Szia!
Az Atmos nem fog menni optikán és a HD hangok sem (DTS MA, Dolby TrueHD).
A filmeknek több hangsávja van ...sima tömörítettet válassz!
Esetleg kösd úgy, hogy Lejátszó-AVR-TV HDMI-vel és akkor már a HD hangok is menni fognak.
Ha a lejátszó tudja dekódolni az Atmost akkor PCM-be szerintem át kell hogy küldje az erősítőnek. HDMI-n.#157368) BITBOYS: Oké!
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz kicsiii #157373 üzenetére
Egy dupla HDMI kimenetes lejátszó megoldás lenne...egy HDMI a TV be és egy az erősítőbe.
Mind a kettő visz kép/hanganyagot, de ez esetben a TV csak a képet, az AVR meg csak a hangot venné le.
Viszont a PS nek nincs dupla kimenete ha jól gondolom(nem volt még konzolom) ...talán egy HDMI Splitter megoldás lehet. Remélhetőleg nem "pofázik" bele az erősítő, hogy ő bizony nem tud 4K-t.
Sajnos én ezt így nem próbáltam, így erre biztosat nem tudok mondani .Mi a forrás filmeknél? A PS?
[ Szerkesztve ]
-
BITBOYS
addikt
válasz xxxxxxxxx #157375 üzenetére
Szia, volt már vele dolgod? Mert a mélynyomó a saját környezetében eléggé brutálisan szólt, csak ugye megdöglött az erősítője. Szenvedni nem akarok vele, inkább veszek egy gyári subot ha nagyon macerás a hozzá passzoló erősítő beszerzése és annak bekötése a mélynyomóra.
-
BBéci
legenda
válasz BITBOYS #157377 üzenetére
Haladó szinten vagyunk, egy mélyládának elsősorban nem brutálisan kell szólnia, hanem tisztán, részletezően, pontosan, megfogottan, gyorsan. Amiről említést tettél, az ezen kritériumok közül egyiket sem tudja, ezért még a kezdő házimozis topikba sem való. PC-s szett, annak viszont nem rossz.
Jobban teszed, ha veszel valami normálisat, ha már szerepel a lehetőségek között.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
xxxxxxxxx
tag
válasz BITBOYS #157377 üzenetére
Volt vele dolgom!
Gigaworks Pro Gamer 500 em is volt és S750esem is.
Az én favoritom Pro Gamer még megvan tápellátó kondikat kellett benne cserélni.
Nem használom, de sajnálom eladni. S750el sok macerám volt.
Tápellátó kondít abba is cserélni kellett. Egy darabig még jó volt, de csak megadta magát.
Nem egyszerű a szervizelése. Több Creative hangkarim is volt. Tudom milyen élményt add a szettHa akarsz valamit helyette azt javaslom ne az alsó belépő kategóriás felszerelésekkel szemezgess mert lehet meglepődsz. Milyen jól szóltak azok a szettek.
-
exception
aktív tag
válasz kicsiii #157373 üzenetére
Szét kell szedni a hangot és a képet, csak ezért erősítőt cserélni nem éri meg. Én most vettem egy Anthem MRX700-at igen alkalmi áron. Azért ne vettem volna meg, mert nem tud 4K-t? Ez kit zavar, külön megy a két, külön a hang és kész, hol a probléma. Ha a hangjával elégedett vagy, akkor ne cserélj.
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
exception
aktív tag
válasz kicsiii #157384 üzenetére
Nálam PC a forrás, így megoldja a VGA lényegében a dolgot, egyik kimenet a hangeszköz, másik meg a kép. Van külön HDMI splitter is, ami egy bemenetből aktívan 2 kimenetre alakít, egyik megy a tvbe, másik az erősítőbe. Vannak olyan médiaplayerek is, amiken több HDMI kimenet is van direkt ezért.
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
veterán
Sziasztok
Egy Arcam AVR600 jó választás lehet, illetve zenére is jó sztereóban?
Soha nem volt még ez a márka nekem, de jókat olvastam róla!
Illetve hibás az egyik háttérsugárzó kimenet(SRL) annak a javítása nagyon drága és bonyodalmas? -
BBéci
legenda
válasz N.YCityBoy #157387 üzenetére
Az egy rendkívül jó hangminőségű erősítő, ahogy általában az Arcamok, az egyik német szaklap referencia készüléknek választotta, viszont a megbízhatóságával voltak bajok.
Azt nem tudom megmondani, hogy mennyibe fog kerülni a javítása, de alighanem sok pénzbe fog kerülni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
veterán
válasz BBéci #157389 üzenetére
Köszönöm
ctrlaltdel13-Igen valóban, de elolvastad amit leírt? Minden más tökéletes csak az egyik hátsó csatorna nem működik+doboza és minden más megvan hozzá, csak ő nem akar foglalkozni vele! Szerintem azért ebben a felállásban 85K-t a hülyének is megér, hát még nekem🤣
Ja igen, és amit nem írtam leginkább zenére használnám, nem mozizom régóta!
Ezért is gondoltam, hogy ennyi pénzért bevállalom, mert a hátsó szekciót úgy sem használnám!De ha ebben az árban van valami ötlet sztereó vasra ami minőségben hozná az Arcam szintjét, akkor azt szívesen veszem👍
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz N.YCityBoy #157391 üzenetére
OK, te tudod. De pl. én egyik erősítőmnél is ezzel kezdődött és egy darabig csak ez a hiba állt fenn (aztán egy idő után nem csak). De az oka az egyik fő központi chip hibája volt, ami cseréje gazdasági totálkár.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
veterán
-
lemmy9
őstag
válasz N.YCityBoy #157393 üzenetére
Ha valóban pici a hiba, akkor miért nem javíttatja meg. Ezek a "nem bajlódok vele" dumák veszélyesek. Ha ott a gazdaságtalan szó, ne nyúlj bele egy ilyen időzített bombába.
Szerintem!
-
veterán
-
törölt tag
válasz N.YCityBoy #157395 üzenetére
Alapjában véve nincs bajom a javított erősítőkkel..
Saját Denon 4000-em is javítva volt, és a mai napig kíválóan működik.
A listaár töredékért vettem, sőt még a az utolsó kifutó akciós árának is a felért..A Te eseted azonban, valóban óvaintésre buzdít...
-
veterán
válasz #98221312 #157396 üzenetére
Köszi már elengedtem bármennyire is csábító volt az ajánlat!
Ezek már tényleg tele vannak pakolva mindennel, és ebben az árkategóriában bármi tönkre megy horror a javítás! Ez kb olyan mint az autó, szép meg jó kocsi a BMW pl, de betolod a szervízbe ránéznek és 300K, és akkor még fel sem nyitották a motorháztetőt🤣Annak éri megvenni ezeket, aki ezzel foglalkozik és ért is hozzá valamennyire...
[ Szerkesztve ]
-
kicsiii
tag
Ki kell használnom az alkalmat, hogy itt sok a hozzáértő 🙂 Még egy kérdésem lenne. Most figyeltem fel a dologra, mert most pakoltam máshova az erősítőt. Amikor bedugom a konnektorba, akkor az erősítő és a mélynyomó is sárga (Harman Kardon) státusz jelzéssel mutatja, hogy hálózaton van. Bekapcsolom, működik rendesen, státusz lámpa fehér lesz.. viszont amikor újra ki szeretném kapcsolni, akkor kijelző ,minden kikapcsol,de nem vált vissza sárga színre a státusz lámpa. Ami engem nem is zavarna, de most hogy rendeztem a kábeleket stb éreztem, hogy kikapcsolt állapotban is nyomja a meleget. Tudtok erre tippet adni mi lehet az oka? Köszönöm
-
veterán
Na ma veszek az Arcam helyett egy Pioneer SC LX82-őt!
Remélem ez is hozni fog egy bizonyos szintet, én csak jókat olvastam róla!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs