Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fehér_ember

    addikt

    válasz VoidXs #149559 üzenetére

    "Már régóta akarok írni egy cikket arról, miért és hogyan rakj össze könnyen egy PC-alapú mozit, csak túlságosan elfoglalt vagyok hozzá, hogy megfelelő minőségű legyen. Majd egyszer."
    Jó lesz az majd a jövőben is. Pár év múlva be fogjuk vasalni rajtad ;)
    Elfogadom a pc-s alapú hm-et is, de te is próbáld meg elfogadni, hogy nem mindenkinek az azzal való kütyüzéshez van kedve. Meg amúgy is sokaknak már megvannak a külön készülékeik és azokat akarják használni nem pedig helyettük becsavarozni egy blu-ray olvasót a pc-be. Persze biztos azoknak a becsatlakoztatását is meg lehetne valahogy oldani, de a hm vas hátulján már alapból ott figyelnek erre a célra az aljzatok. Úgyhogy igen, ára van a kényelemnek is; de ez mindig is így volt.
    Amúgy a te mozis hájpolásodat meg a legtöbben úgysem tudjuk hová tenni, mert sokunk még életében nem halott minőségi, de mégcsak elfogadható hangot sem, mozikban. Én is csak max. a nagy kép és hangerő miatt jártam néha (de sajnos a legtöbben már hangerő sincs). Szóval ha rendes mozira hivatkozol, meg mozis cuccokra, arról mi nem minőségre, hanem torz hangzásra asszociálunk. Ilyeneket emlegetni nem jó referencia, és nem is támad tőle kedvünk, olyanokat vásárolni ;] .
    Szokott lenni a hifishow-n is moziszoba, ahol pl. tök jó filmet hallgatni/nézni, de pl. amikor benyomtak a klipsch rendszerre egy koncertrészletet, akkor nagyon csúnyán beégett az addig "jó mozi". Ezzel csak azt akarom mondani hogy ami jó mozira az még lehet totál alkalmatlan zenére (fura, de így van; a mozi az nem minőségi hangzás, a mozi jó esetben is csak megnyerő/lehengerlő hangorkán folyamatos aláfestéssel, de nem valóságos, a valóságosabbat sokkal unalmasabb lenne végigülni).
    Viszont amit mi úgy-ahogy próbálunk magunknak összehozni az általad lenézett hm erősítőinkkel, az általában zenére is jó. Szóval rendes, profi mozis cuccokra hiába is hivatkozol, nem tudsz minket meggyőzni, hiába is emlegeted azoknak vagy pc-s hangkariknak a mérési eredményeit.
    Sokan próbálgattunk pc-s hangkarikat (persze csak a becsapós hallásunkkal, bizonyító erejű vakteszt, meg mérés, meg tudományos magyarázat nélkül ;] ) és valahogy szinte mindig rosszabb minőségűeknek tűntek mint a külső hangkarik, meg a "rendes" dac-ok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák