Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
válasz
Sanchez638 #30 üzenetére
Mert minden uj gen, surun stackelt NAND megy gen4-5-re, meg serverbe, nekunk meg jut jo dragan, vagy nem jut
-
Sanchez638
addikt
Részben azért sincs ár csökkenés, mert azonnal felszív mindent a piac. Én is cserélnén már a merevlemezeimet a mini szerverembe..
-
Reggie0
félisten
A sata drive formatumban mindig nagyobb kapacitas lesz elerheto, mert nagyobb panelmeretre van lehetoseg. Emiatt olcsobb is lesz, mert optimalis ar-adatsurusegu nandokkal lehet telipakolni a panelt.
Sajnos az M.2 is egyfajta csapda a gyartoknak: Lehet nagyobb 110mm hosszu panelt gyartani, de azt kevesen fogjak megvenni, mert a legtobb eszkoz csak 80mm-est fogad.
-
freeapro
senior tag
Szerintem az M.2 SSD feleslegessé tette a SATA drive SSD formátumot. Az M.2 egy sima nyák, míg a drive-hoz mechnika, fém doboz stb... kell, ami drágává teszi. Még hűtésben is hatékonyabb, ha ragasztasz az M.2-re egy bordát.
Inkább azt várom mikor lesz olcsóbb, mert ez már tényleg a legköltséghatékonyabb formátum. -
bteebi
veterán
Ez még mindig >30 ezer Ft/TB; nagy tételben nagyon sok pénz. Ha ezt le tudnák felezni, akkor már lassan akár NAS-okba (SATA-s formátumban) is mehetnének a HDD-k helyett - ahol azért 1 TB olcsón megvan kb. 7 ezerből. Szóval 1x TB-nál azért már nagyon nagyra nyílik az olló, pláne mondjuk RAID 1 esetén.
És amúgy simán jöhetne 8, de akár már 12-16 TB-os kapacitással is. Ha nem férne el M.2-es formátumban (valószínűleg amúgy még de), akkor pedig mehetne eleve SATA-s formátumba is. Az a ~500 MB/s tipikus (házi) adattárolás esetében bőven elegendő lenne, aminek ráadásul a ~gigabites kanócos csatlakozás is erősen korlátot szabna.
Vagy max. valamilyen kiegészítő (PCIe) kártyával, amin van több M.2 foglalat. Mint mondjuk ez az ASUS Hyper M.2 PCIe x16 Gen 4 bővítőkártya 4 db M.2 slottal. Mondjuk hogy ez menne-e NAS-sal... hát nem hinném.
-
Predatorr
őstag
Sokat nem számít, mert az alaplapomon értelmesen alulra terveztek 2 m.2 foglalatot is egymással szemben, egy PCI-E csatoló helyett, de a régi SSD felülre ment, VGA alá. Riser miatt a szellőzés is f.sza, semmi nem állja útját a levegőnek a ház aljától a tetejéig. Jól kell hardvert választani.
-
Lokii
aktív tag
Igazad van , januárban volt áremelés, de azóta vissza is csökkent, tavasz végéig vagy közepéig volt talán
Én csak 2 TB KCt vettem , van 1 tb szabad rajta de ha második world of tanks játékot törlöm vagy bármelyiket akkor lehet annyival több, van 1 TB a2000 is azt 2 TBosra akarom "lecserélni", mivel csak 2 M2 foglalat van. 2021ben 41.000 Ft volt relatíve tok olcsó, 500 gb Samsung 860 pro volt 24 000
-
freeapro
senior tag
Az semmi! Alin már 1090 is van!
-
-
Predatorr
őstag
Minden száguld. Eléggé érezhető 2,5-3GB/s PCI-E3.0-ról tovább lépve.
Igen, elütöttem, MB/s az.ricsip: Nem a vindóz zabálja meg, hanem lúzer júzer. Csurom telipakolt W11-em 26GB.
Persze nem a rendszerpartícióra pakolok minden szart, csak akármit teszek föl bárhová, juszt is beleb.sz akár több GB adatot a rendszermeghajtóra (és persze leirtom, amit csak lehet).
-
Reggie0
félisten
Es hol a 8TB? Azert a 4 mamar nem sok mindenre eleg, laptopba pedig nem feltetlen lehet 2 darabot betenni.
-
Predatorr
őstag
Bőven elfér rajtuk több OS, játékok, adattárolásra ott egy biztonságos, 4TB HDD, illetve egy 480GB,ps, ósdi SATA SSD. Mondjuk a HDD is érdekes, 10 éves hájtacsim egyik napról a másikra bedöglött, a 8 éves, 512GB Samsung 951 PCI-E3.0 m2 (ja, a rakéták is azok) meg a 3. konfigomat szolgálja ki, és még mindig hibátlan (akárcsak a többi), csak bent maradt a legújabb gépben tartaléknak, mert külső SSD-házban valamiért nem hajlandó működni. Kicsit morcos lettem, amikor kiderült, hogy PCI-E5.0 SSD-vel a VGA csak 8X módban hajlandó működni, de a RAID sebességben és hűvösségben, na meg főleg árban megoldotta a problémát. Régebben tartottam tőle, de látva a többi SSD tartósságát (m2-esek is vannak), annyira már nem.
Volt áremelés?Megint?
-
Predatorr
őstag
Hát én 87e Ft-ból tavaly betettem 2db PCI-E4.0 2TB Patriot Vipert a gépembe a lá Raid 0, az 4TB tárhely 11500GB/s feletti írás/olvasás, és még PCI-E sávokat sem vesztettem.
Hasít is minden.
-
Foglalt név
addikt
Miben kiemelkedő a 4TB-os? Fizikailag magasabb? A hírmorzsából nem derül ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- WD BLACK SN850X NVMe 2TB - Új
- Xiaomi 11T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest