- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gyorsabban teszi elérhetővé 2 nm-es node-ját a Samsung
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házi hangfal építés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
Annyira meghallgatnék egy beszélgetést amikor eldöntik a 128gb tárhelyet, a 60hz-et, vagy a 2.0 usb-t
Ha egy bóvli kínai márka lenne még legyintene is az ember, de ha jól emlékszem ez nem az a cég
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Ádám16
addikt
"Meg az, hogy egyelőre ütemterv sincs arra vonatkozóan, hogy Magyarországon mikor lesznek elérhetők. Ígéretekre pedig nem adunk ki pénzt és nem teszünk plecsniket."
Hatalmas UP!Ehelyett mindenképp 15 Pro-t kell venni szerintem, míg van.
-
mjani1172
addikt
válasz enginev3.0 #1 üzenetére
Nem tudom mire lennél kíváncsi. De tényleg.Piacgazdaság van. Ha ezeken csak 15 dollárt spórolnak, azt kérlek szorozd be az eladott készülékek számával.Ennyi érv szól mellette.
[ Szerkesztve ]
-
Razzul
őstag
A 60Hz tényleg gáz, viszont egy rakás Android csúcstelefon is USB 2.0-án ragadt. Ez is szomorú, viszont nem csak az Apple sara.
Stat crux dum volvitur orbis
-
klaya86
senior tag
Nekem egy szó jut eszembe erről a telefonról, hogy SZÁNALMAS.
-
csƵ
addikt
Mire kell 128GB-nál nagyobb tárhely? A telefonodon tárolod az életedet?
Mióta iPhone-om van (kb. 7 éve), max 2x toltam rá pendrive-ot vagy külső háttértárat.
A 60Hz pedig tök oké ezeken a készülékeken.
Ha megkapná az 1TB, 120Hz-et, meg az USB3-at az alapkészülék, akkor ki venne Prót? -
aktív tag
„Minőségi alapmobil”
Ezzel teljesen egyetértek. Ugyanezt gondolom a tavalyi alap iPhone-ról is, amit jelenleg is elégedetten használok. Nem rosszak az Apple alap telefonjai.
Ezzel az évvel pedig lezárulni látszik a 60 Hz korszaka, várhatóan jövőre az egész 17-es család meg fogja kapni az adaptív ProMotion 1-120 Hz közötti frissítési értékét. -
clon
aktív tag
Az érvelésed csak akkor állna fenn HA a profitból ez a 15$ komoly érvágás lenne de sajnos itt nem erről van szó.
Mellékesen amit vesztene %-osan a 15$/db esetén a másik oldalon a nagyobb és elégedettebb vásárlón többszörösen visszanyerhetné hiszen csinált már ilyet korábban csak akkoriban még volt a bevételhez stratégia most csak az van mennyi ebből a bevétel mennyi abból és ha valami alacsony akkor "fejeknek kell a porba hullnia". -
enginev3.0
félisten
Piacgazdaságba az nincs beleszámolva, hogy mennyivel többen váltanának 15ről ha lenne értelme?
Vagy itt tegyük fel a kompakt méretet figyelembevéve akár androidról is ha ezek ki lennének küszöbölve
-
despitz
csendes tag
A kamera gomb a tapipad funkció mellett fizikailag is benyomható
-
enginev3.0
félisten
Nekem elég, de már csak családon belül is tudok 2 olyan embert akinek a 256gb is necces, az hogy ki mit tárol a mobilon szerintem számodra nem lényeges, de én meg úgy gondolom hogy ennyi év után ideje lenne nyugdíjazni a 128gbot és 256-ra lépni
"Ha megkapná az 1TB, 120Hz-et, meg az USB3-at az alapkészülék, akkor ki venne Prót?"
Hát mondjuk alapból nem értem minek van 4 modell, bár lehet velem van a baj[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
válasz enginev3.0 #14 üzenetére
Valószínűleg veled van a baj, mert az Apple piszkosul meggazdagodott ebből az üzletpolitikából.
Az a helyzet, hogy a userek 90%-át abszolút nem érdekli a 120Hz, USB3 meg a félterás tárhely. Sőt, a userek olyan lusták, hogy még az applikációkat se zárják be, emiatt kénytelen volt az Apple úgy fejleszteni az iOS-t, hogy ne lassítsa a telefont a millió megnyitott app. -
veterán
Hát ez meg? 🤦🏻♂️
HARLEY-DAVIDSON
-
veterán
-
-
veterán
Régebben én is mindig a nagyobb tárhelyes telefont vettem, de amióta az Apple megoldotta, hogy a felhőbe tárolt teljes méreten kívül csak egy pici helyet foglalnak a telefonon a dolgok azóta a legkisebb is bőven elég hisz a felhőben ott van minden.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
4264adam
veterán
Üzemidőben jelent különbséget a 60Hz és 120Hz? Gondolok itt arra, hogy a 120Hz jobban merít?
Apple 60Hz Samsung kijelzője képvisel akkora jó minőséget, hogy maradhat ha többet bír így az akku. -
.Szaki.
addikt
Remek teszt lett!
Személyes véleményem: Ez a telefon akkor egy tök jó alternatíva, ha valakinek pont most lett csereérett az iPhone-ja, ezek pedig nagyjából a 4-5 évnél idősebb készülékek. Akkor tényleg lehet minőségi ugrás sok területen, de mégis ugyanaz, mint eddig. Ezeken az embereken kívül elképzelni nem tudom ki az, aki erre a típusra fog váltani.
Le tudnám írni részletesebben is, de úgyis csak azt ismételgetném, amit a Szerző leírt, maximum rosszabb stílusban tudnám ezt megtenni, így ez a hsz. most ennyi.
-
temes69
aktív tag
Én hétfőn vettem egy ultramarin színűt. 11pro-ról váltottam. Arra is felraktam az ios18at így nem volt már újdonság számomra amikor bekapcsoltam a 16-ot. Ami feltűnt, hogy brutálisan gyors, minden app szinte azonnal indul. Az akksija jobban bírja, mint a 11pro, de az már 4 éves teló, igaz 99%os az akksija annak is.
Szóval 11pro-ról megérte szerintem váltani, mert ez a teló sokkal gyorsabb és igazából azért is vettem ezt nem a 15pro-t mert nem kell 3 kamera, sosem használtam ki, és ez kvázi nem a tavalyi pro chipet kapta, hanem megkapta az újat. Úgy kalkulálok, hogy újabb 4-5 évre le van tudva a teló probléma.
Az meg, hogy usb2.0 van rajta most őszintén kit érdekel? Ha néha leakarok róla szedni fotókat akkor fent van a felhőben és onnan sokkal kényelmesebben leszedem mint kábellel.
i11pro előtt samsung note 8am volt, előtte is végig androidot használtam, de már a note8at sem raktam kábellel a gépre Persze ezek az én preferenciáim, elhiszem hogy van aki orrba szájba tölti rá a videókat meg a zenéket. Részemről zenére ott a youtube music, videót meg bármelyik streaming appból tölthetsz le ha éppen sorozatot néznél a vonaton vagy a buszon.[ Szerkesztve ]
-
Razzul
őstag
Általánosságban nem igazán, adott eszköz esetén pedig a használattól függ. Például ha ugyanolyan beállítások mellet játszol akkor a Pro gyorsabban merül, mert 120Hz-en pörgeti magát 60Hz helyett. De böngészés esetén ha leszabályoz a ProMotion akkor pedig épp a Pro kerülhet előnybe.
[ Szerkesztve ]
Stat crux dum volvitur orbis
-
odani
tag
Attól még, hogy egy üzletpolitika "érthető" a piacgazdasági körülmények között, attól még nyugodtan rá lehet sütni, hogy "undorító".
Szerintem a hátlap kinézete jobban hajaz egy játéktelefonra a korábbiakhoz képest, pláne ezekkel a babaszoba-színekkel.
400 ezerért sokkal jobb ajánlatok vannak a piacon azok számára, akiket a specifikáció érdekel.Mindig eszembe jut a Bëlga idézete az Apple kapcsán: "azért nincs pc-d, mer' elbaszod! a meki a hülyéknek való!"
Egy sok-sok év androidozás után iPhone-ra váltott ismerősöm azt mondta 9 hónap után, hogy "egész hamar hozzá lehetett szokni, hogy sokkal kevesebb mindent tudsz variálni a mobilon, és tul.képp. jó ez így". Meg kell hagyni, ebbe nem tudok belekötni! -
Segal
veterán
Neked nyomógombos telefon való
Amúgy viccet félretéve igazán még nem is azzal van a baj hogy kapható belőle 128GB-os kivitel, mert itt vagy példának pl te akinek ez is tökéletesen megfelel.
A probléma inkább ott kezdődik hogy 50k a felár a plusz 128GB-ért ami röhejesen sok..."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
MikeWazowski
veterán
Felejtős széria szerintem. Majd a 17, ott már elvileg lesz külsőleg is változás, meg mindegyik modell 120hz lesz. Én arra váltok majd.
Egyébként ezt az oldalsó kamera gombot törölhetnék, vagy sanszos, h ez már az összes jövőbeli telefonon lesz?A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
enginev3.0
félisten
Faék egyszerű hozzáállás
Sajtoljunk le az userről még több pénzt csúcskészülékkel, ahelyett hogy a gyártó keresne kevesebbet 10$-ral készülékenkéntRemek szemlélet
Na pont ezért gazdagodnak a gazdagok még jobban, az átlag ember pedig csúszik lefelé
-
mjani1172
addikt
Sajnos fogalmad sincs erről, gondolom nem ilyen területen dolgozol. Neked ez a pár millió dollár nem számít, de nekik (minden cégnek) őrületes pénz, tiszta haszon....
Ennél sokkal kevesebb pénzért is megcsinálnak bármit.És nem csak egy sz.ros telefonban, hanem mondjuk egy munkagépben is.[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
válasz enginev3.0 #30 üzenetére
Te is ezt csinálnád, ha céged lenne.
Ezek nem nonprofit szervezetek.10 dollár készülékenként őrületes pénz. 2024 első felében 100 millió Apple készüléket adtak el.
Az pont 2 milliárd dollár kiesést jelentene egy év alatt.[ Szerkesztve ]
-
MikeWazowski
veterán
válasz enginev3.0 #30 üzenetére
Ébredj már fel, nem mondták még Neked h nagyon naív vagy? Utópia az amiről beszélsz... a világ nem ilyen.
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
Atee94
tag
Iphone felhasználóként mikor megszületett a kislányom, minden videóra felvett pillanatát a lehető legrészletesebb formátumban szerettem volna megörökíteni, és az alap 1080p30 fps helyett 4k60 fps lett az alap video beállítás.
Akkor a 128 GB, ha nem mentenék folyamatosan, nagyon gyorsan megtelne. Az hogy neked nem igényed a nagyobb tárhelyre, sok millió embernek lehet az.
Úgy gondolom hogy 400 ezer forintért, még ha hiszed vagy sem, nem fér már bele a 60 hz, az USB 2.0 és a 128 GB, mikor minden szar androidos telefongyártó képes ezt megadni alsó közép kategóriában is, főleg úgy hogy a legendás IOS rendszer se annyira összerakott és stabil mint régen volt."The only thing here built to last is the engine that turns your world to trash" - Slum Planet, 3teeth
-
Felesbandi
senior tag
Szerintem a darabonkent megsporolt ~15 dollarnal sokkal nyomosabb ok lehet a Pro modellek melletti termekpozicionalas. Akit nem erdekel a 120Hz, 3 kamera es nagyobb fenyero, az megveszi ezt. Akinek viszont kellenek ezek a funkciok, az kenytelen Pro-t venni es inkabb kicsenget +200-300 dollart. Mert ha erre van penze, akkor mar inkabb tovabb "nyujtozkodik" es megveszi a dragabb modellt ami mindent tud, ami kell neki.
-
csƵ
addikt
Ti nem fogjátok fel, hogy a felhasználók 90%-a nem arra használja a készüléket, mint egy hardcore user. Mert, aki naponta több órás videókat gyárt, csúcsminőségben, az bizony nem átlag felhasználás.
Az Apple nem aszerint gyárt telefont, hogy egy gyerek születésétől kezdve minden pillanatát rögzíthess a készülékeden.
Non sense, amiket itt írtok. -
mhydas99
aktív tag
Persze, igazad van, de akkor hogy lehet az hogz androidos fronton ma mar egy 120 ezres telefonban is van Oled kijelzo, 120-144 Hz-es frissitessel? Nem arrol van szo hogy az Apple alkalmazkodik az emberekhez. Arrol van szo hogy az emberek alkalmazkodnak az Applehoz. Mint itt jopar hozzaszolasbol is kiderul.
-
Atee94
tag
A felhasználók 90 százaléka nem vehet fel több órás videót mondjuk egy ballagásról, kirándulásról, nyaralásról, és nem igényük a 4k60 fps "csúcsminőség".
OK, úgy érzem én vagyok a helikopter."The only thing here built to last is the engine that turns your world to trash" - Slum Planet, 3teeth
-
enginev3.0
félisten
Mióta hardcore user az hogy valaki rögzíti az újszülött első mozzanatait? Azt hittem azért tesznek kamerákat ezekbe a telefonokba hogy ne kelljen plusz egy eszközt magunkkal cipelni.
Semmi non sense nincs abba amiket itt írunk
-
enginev3.0
félisten
válasz MikeWazowski #33 üzenetére
Nem hiszem hogy naív vagyok, én sem bolondozom le azokat akik 128gbért adnak több száz ezret (és erről még meg is akarnak győzni másokat), miközben sokkal olcsóbban is kapnak nagyobb tárhelyet, de kösz a személyeskedést
[ Szerkesztve ]
-
mhydas99
aktív tag
Vesszuk is. De nem vagyok iPhone-hater. Nagyon jo kis telefonok. Csak nem az en stilusom. De attol meg a teny az teny. Ha mondjuk az iPhone 17-es szeriaban lenne egy sima 17 60 Hz-es kinelzovel meg egy 17 120 Hz-essel ugyanazon az aron, akkor remelem a 60 Hz-eset valasztjatok majd, ha annyira mindegy nektek. Maskulonben kepmutatas az, amit csinaltok!
-
Raysen623
addikt
Jelenleg egy XR-t használok még, de jövőre tervezem a frissítést, és ez a teló számomra tökéletes lesz. 256Gb-os a mostani, de a felét sem használom ki. Lehet talán azért mert arra használom amire való és filmet forgatok vele, meg fotózok mindent amit érek. A készülék karbantartása a user dolga és a gyártónak kell végtelen tárhellyel ellátnia, én is ezen a véleményen vagyok.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
lolal
senior tag
Összességében egy Apple-tól elvárható remek standard készülék, kiváló minőségben. Ami szánalmas az a 60Hz, tehát erre nincsen mentség és akárki akármit mond röhejes. Szvsz az USB 2.0 nagyon felhasználó függő, nem mindenkit érintő probléma, de ennyiért igencsak beleférhetne.
# Megéri-e nyitó áron megvenni? ----> Nem.
# Innovatív -e ? ---> Semmiképp
# 5-6 év múlva is stabilan működik-e majd ? ---> Abszolút
# Kinek éri meg? ---> Legalább 5 éves iPhone készülék birtoklóknak, akik abszolút nem váltanak majd újabb 5 évig és nem érdekli őket ha cupertinó a szájukba fekáliázik 60Hz-el és usb 2.0 -val közel félmillióért.#Apple tulajként én beruháznék-e erre? ---> Eszembe sincsen
#Mit vennék helyette? ---> 15Pro avagy egy jobb áron lévő 14Pro-t (ha mindenképpen apple)
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
temes69
aktív tag
válasz enginev3.0 #40 üzenetére
sztem mindenki vegyen olyan telót ami az ő felhasználási szokásainak megfelelő. Aki ennyit videózik és nem akarja az 1tb-os iphone-t megvenni akkor vegyen androidos telót olcsóbban, olyat amiben van 120hz meg 3-as usb. Ennyi a történet.
Én anno xperia minivel kezdtem android pályafutásom, évekig köpködtem az applet. Aztán egy idő után tele lett a t*köm azzal hogy belassult a telefon, random nem indultak el az appok, fél évente/évente gyári visszaállítás és hasonló praktikák.
Akkoriban a baráti társaságomból is sokan váltottak 11re androidról és úgy voltam vele teszek egy próbát én is. Nekem bejött.
Mondom ezt úgy hogy anyámnak s24 van a vérnyomás mérős samsung óra miatt és szoktam nyomkodni azt a telót is. Ennek ellenére sem váltanék vissza, sőt ha lesz az apple-nek vérnyomás mérős órája anyámat is átrakom iphone-ra, mert néha még a fél éves s24 is képes érdekes dolgokat csinálni. -
kezdő
El akarjuk adni a drágább mobilt is? Akkor az alapba csak 60hz-et rakunk.
-
mhydas99
aktív tag
Kinek mi jon be. A csucs androidos telefonokkal erdemes osszevetni az iPhoneokat, ha mar egy liga arazasban. Persze a peldad, az S24 abszolut az. En Samsungot hasznalok es flottul mukodik minden. Vannak kisebb dolgok amik zavarnak benne igen. Ha azt mondod nekem, hogy az iPhoneok mindenben hibatlanul mukodnek, soha nincs egy aprobb glitch sem bennuk, a legjobb appokbol van ingyenes verzio, a PC-re (nem Macbookra) a fajlmasolas konnyen es flottul mukodik, ugy ahogy a szinkronizacio is, a frissitesek applenel minden hiba nelkul folynak le, ha nem Apple altal hitelesitett kiegeszitok/alkatreszek kellenek a telwfonba/telwfonhoz, akkor meggyozol. Legkozelebb arra valtok.
-
Ádám16
addikt
Egyébként élőben szépek a színek, a tavalyi után felüdülés, hogy nem a fehérhez közelítenek az árnyalatok.
Az egyetlen pozitívum számomra a tavalyihoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gyorsabban teszi elérhetővé 2 nm-es node-ját a Samsung
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Újra nagy divat Európában az online vásárlás, hála a Temunak
- Konteó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Linux haladóknak
- iPhone topik
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen