Hirdetés
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixpak
nagyúr
válasz MasterMark #149195 üzenetére
A nyáron volt a mozikban, Október elején jön blu ray-en.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
m3ss
veterán
válasz MasterMark #149195 üzenetére
meg nincs rendes blueray, de nekem ez a dd 3xx kbps is 2x olyat szolt mint a starwars 5x olyan bitrataju dts hangsavja.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
uhh gyerekek a sicario 2-nek nagyon durva hangsavja van. filmeket kellene upgradelnem lehet nem hifit
kivancsi lennek egy jo melyladaval milyen mert anelkul is brutal melyre ment. de nem csak a mely meg a keveres, hanem a hangeffektek milyensege..tanulhatnanak hollywoodban toluk. nagyon sokat dob egy ilyen filmen..https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
törölt tag
válasz rootmin #149190 üzenetére
Igazából nem a Kontaset minőségén van a hangsúly, hanem azon, hogy nincs túlfeszvédelemmel ellátva...
Pontos szakmai választ nem tudok adni, hogy miért jobb, de jobb lett hidd el..
Millió oka lehet annak, hogy a saját rendszeredben nem hallottál változást.Sajnos vidéki vagyok... így nem tudlak vendégüllátni..
Azonban megnyugodhat mindenki: Utoljára osztottam meg tapasztalatot....
[ Szerkesztve ]
-
rootmin
tag
válasz #98221312 #149159 üzenetére
6-ból 6-szor eltaláltad?
Ha esetleg BP-en laksz, nagyon szívesen meglesném ezt a mutatványt élőben .
Lehet bennem, vagy a rendszeremben van a hiba, de akárhányszor próbálkoztam ilyesmivel, sosem hallottam különbséget (és nem is hiszek benne), továbbá nem is értem*, mi okozhatná... Így nagyon szemléletformáló lenne számomra egy ilyen bemutató.*szereltem már Kontaset elosztót, és az égvilágon semmi varázslat nincs benne
(#149154) BBéci
Ez egy elég rossz példa. A RAW csupán annyit tesz, hogy az érzékelőről érkező információkat a lehető legtisztább, nyers formában mentik el.2 különböző gép képe nyilván eltérő, de 2 azonos modellé sem lesz teljesen ugyanaz. Ha minden egyéb (pl. térbeli, időbeli, optikai, stb...) különbséget akár elméleti síkon 0-ra csökkentesz, a képzaj akkor is ad egy minimális eltérést.
Az viszont elég szomorú lenne, ha egy adathordozóról nem lehetne megismételhetően ugyanazt az információt visszakapni. Sajnos van ilyen pillanat, emlékszem milyen rossz volt kidobni az agyonhasznált Age of Empires telepítő CD-met.
(#149163) BBéci
Akkor hogy élne meg a sok gyártó?
Egyébként sok valós különbség van a lejátszók között. Pl. desginban, menürendszerben, távirányító kialakításában, extra szolgáltatásokban... Extrém példányoknál (nagyon rossz, illetve nagyon jó) készülékeknél még a képminőségben is. Utóbbiaknál különböző extra képfeldolgozók próbálják a nyersanyagok hibáját (mint a poszterizáció a 10 bites HDR anyagoknál) korrigálni, de ezek kikapcsolhatóak.
Hangban, ha maradunk HDMI bitstream-nél, mikor nem nyúl bele a lejátszó, akkor mégis mi okozna különbséget? Nagyjából ugyanaz a feladat, mint az Age of Empires telepítése...(tudom a választ, próbáljam ki... highend cucchoz ugyan nem fértem hozzá, de mezei eszközöknél nálam semmi nem utalt még rá, hogy baj lenne a papírformával)
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Tetszett az ARC-ben a mikrofonhoz passzoló kábel, kizárólag azzal működik, amit mellékeltek hozzá, ezt a rajtuk lévő számsor mutatja. Ezt mérés előtt ellenőrzi a szoftver. Az is dicséretes, hogy nem elégszik meg egyetlen mérési pozícióval.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
Az a baj a mellékelt mikrofonnal, hogy nem egyenként kalibráltak, csak az átlagot ismeri az AVR, de sokszor azt se. Az Audyssey Pro-hoz viszont külön support van, és ha olyan kedvedben vagy, elküldheted nekik postán kalibrációra.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
válasz XuChi #149177 üzenetére
Leírtad a megoldást: "Már lassan széttaposom az egész házimozit és veszek egy rendes erősítőt!!! "
Remek ötlet, ennél jobbat, okosabbat senki nem fog tudni ajánlani.(#149183) -KP-
Nagyon jó az ARC, a Direc Live után helyezem el a rangsorban. De a 165000 forintos ár egy sokéves, használt készülékre vonatkozik, ne hasonlítsd a boltból, újonnan megvehető rendszerekhez. Valamit az ízlés is közbeszól, nekem egyáltalán nem tetszett annak az Anthemnek a hangja. Nem volt rossz egy kicsit sem, de semmit nem találtam benne, amire azt mondhattam volna, hogy szívesen megtartanám. [link]. Ellentétben az ugyanannyiba kerülő Denonokkal, Marantzokkal, Pioneerekkel, Yamahákkal.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
Inkább 100000 (375 dollár), de kb. ennyibe kerül bármilyen mérőcsomag: mikrofon, állvány, kábelek, fantomtáp (nem is szabványos feszültséggel)... Még az UMIK szettem is majdnem ennyi volt. A Pro bemérés már mehet full manuálisan, értelmes tartományban, a lehetőségeid majdnem elérik az Equalizer APO-t. Nem az Audyssey-nek vannak durva hiányosságai, csak az önbemérőjének, maga a motor nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
Ott nem feltétlenül a mikrofonnal van probléma, még a saját maga által kirajzolt eredmények is rémesek. Egyszerűen nem arra tervezték, hogy a rossz rendszereket javítsa, hanem hogy a legjobb akusztikai környezetekben maradt apró hibákat eltüntesse. Láttam MultEQ-t profi rendszeren, szinte hozzá se kellett nyúlni. Egyébként gyárt az Audyssey egy nagyon jó mérési felszerelést Pro Kit néven.
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
Amikor lecseréltem az Onkyo 607-et 818-ra, ez egyben az Audyssey 2EQ-ról MultEQ XT32-re ugrást is jelentette.
Akkor még borzasztó hallgatói környezetben szólt a rendszer és a hangerővel is sokkal finomabban bántam, mint most, de azt tapasztaltam, hogy (valószínűleg a bemérő rendszernek köszönhetően) a mélyek kifinomultabbak, részletesebbek lettek. A bemérő rendszer szintjei között a szűrés minőségében van különbség. A szorzók a cég saját értelmezésében születtek, így a 2x és az 512x között nem lesz 256-szoros a hangminőségbeli javulás, de várható némi előrelépés.Ha már itt tartunk, mi a tapasztalatotok SubEQ HT-val felvértezett erősítőkkel? Mennyit hoz a funkció?
-
XuChi
addikt
-
BBéci
legenda
-
blakey
titán
1,5 évvel ezelőtt én is ebben az ársávban kerestem és meghallgattam a Jamo-t Klipsch-t, stb, végúl Canton Sub80-at vettem, sokkal jobb.
[ Szerkesztve ]
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Snoop-y
veterán
válasz BBéci #149168 üzenetére
Akkor miert adtal a zenere 3 es fel csillagot?
A zenere inkabb ne az inkabb olyan 2 nem? Vagy ennek fenyeben a 4 es fel hazimozira akkor mit jelent?Csak akkor ha a Demolition sorozatot nezed?
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
m3ss
veterán
válasz BBéci #149168 üzenetére
jah rendben, akkor rad hallgatok csak valahogy probal szurni az ember forumokon a sok informacio kozul, eleg sok fals info repked a netes terben.
ezeket a nem zart szubokat ennyire felejtsem el, hogy meg filmzene alatt is idegesiteni fog?eleg ritkak ezek hasznaltan...varhatok ra honapokat lehet. bezzeg a klipschek porognek vegre megszabadultam a szomszedoktol, kell vmi sub bk XXLS400 145k lenne ujan szallitassal. vs jamo 112/klipsch rw12 80k.persze ha elegedetlen leszek a jamoval akkor hiaba olcsobb...de hiaba megyek be extrem audioba is zenet hallgatni az o hangfalaikon. filmet tesztelni mondjuk jo lenne.
amugy sem szabad ilyen helyekre jarni, mert utana koltekezes lesz a vege 1x lattam egy jo 120-as vasznat vkinel uolyan vetitovel, azota is b@ssza a csorom, na meg amikor vettem a dm 602-oket volt vmi nautilus hangfala az eladonak, berakott vmi zenet stereo rendszeren...na azota nem szeretem a hangfalaimat
nagyon durva milyen teret csinalt. amugy 602 s3 hangjat csipem zenere, szepen szol fent. bar filmeken mostanaban tolakodonak erzem kicsit nagy hangeron, lehet elfogy a 329 pio denonnal nem volt ilyen erces. remelem erosito csere az eszreveheto lesz..mar a meromikrofon gyanitom aranyat erne. dm 602-ok halkabbak mint az s3-ak...[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
A linkelt cikket én írtam, tehát hallottam, pár hétig használtam.
Rendben, sztereó zenéhez nem használod, de mi lesz a filmzenékkel és a koncertekkel?
Senki nem mondta, hogy 200000 forintért vegyél szubládát. Keress használtat féláron![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BBéci #149163 üzenetére
A közelmúltban járt nálam egy régi kollégám, aki szeretett volna összehozni a szomszédjával, aki nemrégiben vásárolt egy felső középkategóriás sztereo rendszert.
A találkozást követően, megkért, hogy valamilyen formában lehetséges lenne-e, hogy meghallgassa a lejátszóm zenei képességeit XLR kábelezéssel.
Mondtam neki, hogy vigye csak el bátran, és majd mesélje el a tapasztalatait. Két nap múlva 150k-val a zsebében kopogtatott, hogy nem akarja visszahozni... Szó szerint letette a kávégépem mellé a pénzt..
Mondtam neki, hogy felejtős a dolog kérem vissza...
Többször érvelt, hogy az én rendszeremmel nem tudom kihasználni ezt a lejátszót, és csupán filmekre kár megtartanom. Szó se róla valóban motoszkált a fejemben a dolog, mivel 150k, az csak 150k..Másnap munka után önkéntelenül is betettem a PS-be a Blade Runner nyitójelenetét, de 5 perc után tudtam, hogy bizony nem fogok visszatérni a régi forráskészülékemhez..
-
m3ss
veterán
válasz BBéci #149163 üzenetére
hallottad is ezt pl eloben vagy csak review alapjan? amugy annyira nem irnak rosszakat rola.
gondoltam, hogy bejovok egy ilyen szaktopicba es ez lesz a vege
az a baj, hogy veges a keret. kb 200-ban vannak a hangfalaim erolkodovel most. egyszeruen nem vagyok hajlando majd ugyanennyi rakolteni a subra. sok.
kicsit olyan mintha bemennek 10 eve egy mx5 forumra, es elmondanam mindenkinek hogy nem hallottatok az s2000 nevu autorol? igaz 1.5-2x annyiba kerul de annyival siman jobb is poundforpound. meg is van piaca az mx5nek is, masok az igenyek, prioritasok, penztarcak.de most oszinten kivancsi lettem, hogy tenyleg ennyire hasznalhatatlanok ezek ebben az arkategoriaban?
filmre, jatekra legalabb hasznalhato lesz? mert zenet elhallgattam idaig is anelkul. gondolom jobb lesz filmek alatt mintha nem lenne
80ezerert gondolom el tudom adni a jamot majd 1 ev mulva is[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
"ha nem tetszik a jamo zeneben vagy visszakuldom vagy kikapcsolom zene kozben kovetkezo sub fejlesztesig "
Melyik Jamo? Ha a J 112 SUB, akkor azt zenére nagyon nem ajánlom. [link]
Ezerszer inkább az AVR-X4000, mint a másik kettő.
(#149159) Jigsaw04
Ha nem lenne különbség a lejátszók bitstream hangja között, akkor elegendő lenne egyetlen egyfélét gyártani és árulni az egész világon. Nem hiszem el, hogy valaki komolyan gondolja és állítsa ennek az ellenkezőjét.
Dune Base 3.0 lejátszómat számos másikhoz hasonlítottam az évek során, bizony többnek a hangja elverte öreg kedvencemét. Például a most nálam lévő Denon.[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz gago1975 #149152 üzenetére
majd a hozzaertok kijavitanak ha nem, de tesztek szerint a jamo jobb. elvileg a klipsch 112-hoz hasonlo a jamo.
en is tovabbra is a jamon agyalok. majdnem 2x ennyibe fajna a bk meg az svs sub is hiaba veszem jo aron kintrol. nem akarok ennyit kolteni ra. ra kellene locsolnom 300-at a hazimozira, sztem ugy fogom elosztani hogy 120 vaszon, 80 sub, 100 erolkodo. ha nem tetszik a jamo zeneben vagy visszakuldom vagy kikapcsolom zene kozben kovetkezo sub fejlesztesigbtw ez az audyssey xt 32 tenyleg ennyire jo? olvasgattam hogy nem optimalis kialakitasu szobaban csodat tud tenni. ez a denon x4000 125k korul jo vetel? esetleg x2300 hasonlo aron? vagy hk370?
btw nincs vkinek elado 110col koruli 1.3+-os vaszna? hol lehet kapni jo aron ilyeneket? akar itthon akar kint. itthon streamaudiot talaltam.
-
VoidXs
nagyúr
válasz #98221312 #149159 üzenetére
Elosztóról nem mondtam ilyet. Egyszerű az irányelv: analóg eszköznél minden apróság változást okoz (ha nem is hallod, de mérhető), digitálisnál viszont abszolút semmi. Nagyon jó eredményeket mértem a különböző elosztók, zavarszűrők, és labortápok hatásáról, sok esetben én is csak néztem, például a legrosszabb mintákat rendre a labortáp hozta, pedig lényegében újraszüli az áramot. Bitstreamelt hangot viszont akárhogy vaktesztelhetsz, ott nem lesz különbség.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz VoidXs #149156 üzenetére
" nincs különbség két bitstreamelt hang közt."
Személy szerint, én teljesen mást tapasztaltam.
Apropó: Akartam írni a hálózati elosztóról, amire szintén azt mondtad, hogy nem okozhat változást a cseréje. Nos miután többször felhívtad a figyelmemet, hogy valószínűleg Placebó áldozattá váltam, vettem a fáradtságot, és csináltunk kollégámmal egy vaktesztet... Megkértem, hogy húzgáljon egy kicsit...
6 alkalommal cserélt elosztót, 3-szor a túlfesz védős Hamát, 3-szor a Kontasetet kötötte be.. 1 konkrét jelenettel teszteltük, és hallottam mikor van bent a Kontaset...
Sőt a kollégámnak fogalma nem volt melyik a jobb elosztó, direkt nem mondtam neki, de még ő is a Kontasetre szavazott, pedig nem sok köze van a hangtechnikához.Ne értsd félre, nem téged akarlak meghazudtolni, csak leírtam a tapasztalatomat. Aztán ki-ki szűrje le amit szeretne..
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz Vikthor #149157 üzenetére
Ha bitstreamelsz, nem az Oppo hangját hallod, hanem az előfokét. Azokban általában módosítatlan, hivatalos Dolby dekóder szokott lenni (persze vannak kivételek, pl. Trinnov). Ezeknek viszont utólag rengeteg hibája kiderült, amikre ha véletlenül megoldást mersz találni, a Dolby meg fogja próbálni kinyírja a terméked. Nyílt szoftvereknél ez nyilván lehetetlen, az EU-ban például konkrétan törvény tiltja kód szabadalmaztatását, de ettől még a Dolby megtagadhatja a támogatás bármilyen formáját, ezért csak PC-re kerülnek ilyenek. Érdekes, hogy jobban tetszik a "hagyományos" megoldás, de természetesen ez nem hiba, a PC hangja csak objektíven jobb, én viszont azért nem hallgatok a saját ízlésemre, mert egyrészt azt szeretem hallani, amit a filmek készítői szántak (és ha ráépítek egy hangsávra, lehet, hogy egy másik sokkal nagyobb kitérést mutat a megszokott hangképemtől, mint a referenciától), másrészt hosszú távon sokkal jobban tetszett, mint amikor szubjektíven válogattam össze a felszerelésem.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz #98221312 #149155 üzenetére
A HTPC azért jobb, mert jobb minőségben dekódol bárminél. Ez a szigorúan definiált formátumokat nem érinti, a DTS HD-MA például pontosan ugyanúgy fog szólni bitstreamen, mint PCM-mé alakítva, de a TrueHD már lehet jobb PC-ről, mint bármi másról. Viszont ahogy bitstreamelnél PC-ről, ami hatalmas hiba, pontosan ugyanúgy fog szólni, mint bármi más, merthogy hacsak nem újratömörítős a lejátszó (csak a legalja kategória), nincs különbség két bitstreamelt hang közt.
-
törölt tag
válasz Dagidög #149153 üzenetére
A HDMI bitstream hang is tud különbségeket mutatni... Sokáig azt hittem, hogy nem, de meg kellett tapasztalnom az ellenkezőjét..
Mondjuk végeredményben teljesen logikus, hogy pl egy 20000ft-os bd, nincs felkészítve komolyabb hangtechnika eszközök kiszolgálására...
Szeretnék kipróbálni egyszer egy HTPC-t is, VoidXs-el volt erről szó nem is olyan régen. Állítólag azok a legjobb források...[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dagidög #149153 üzenetére
Attól még nem fognak ugyanolyan minőséget kiadni, ezt már számtalanszor megbeszéltük.
Ahogy két fényképezőgép RAW terméke sem egyforma.[ Szerkesztve ]
-
gago1975
őstag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni mélynyomó vásárlása ügyében.
Adott 2 +1 kérdéses Subwoofer amit kinéztem és erről szeretnék kérdezni tőletek.
Adott a lakás 23m² -es és szeretnék második Sub-ot a meglévő mellé.
Versenyzők:
1., Jamo J112, Az ára most 99 999Ft [link]
2., Klipsch R-12SW, Az ára 99 999Ft
+1 Kérdéses versenyző: Jamo J12 Sub 109 999Ft [link]
Azt tudom, hogy a Jamo és a Klipsch társult, ez tiszta sor.
A kérdésem az lenne, hogy ti melyiket ajánljátok illetve mi a véleményetek ezekről a Subwooferekről?
Megéri most a j112-es a 99 999Ft-ot szerintetek?
Jamo j112 vs Klipsch R-12SW közül szerintetek melyik a jobb?
Jamo J12 SUB vs Klipsch R-12SW szerintetek ugyanaz, tehát inkább Klipsch?
Vagy vegyek másodiknak is Monitor Audio MRW-10-est mert az jobb illetve ne variáljak a gyártókkal?
Köszi a válaszotokat, szép napot, estét nektek.
Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
powerup2
addikt
válasz alphamooncam #149146 üzenetére
Saját tapasztalat HEVC fájlok szaggatnak rajta mind a belső lejátszóján meg ugy az összesen kép hát ... lg tv-nek a belső lejátszója jobb nálam ezért került eladásra mert keveset játszok filmek futtatására 4K-ra nem jó igaz blu ray lemezt nem néztem rajta.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
törölt tag
" milyen minőséget képvisel mondjuk egy 200K-s dedikált Blueray lejátszókhoz képest."
Sokáig PS4-et használtam forrásként, majd egyszer próbaként hozzám került egy Marantz UD7007.
BD filmeket hasonlítottam össze, de konkrétan a fejem fogtam olyan szinten jobb volt mind képben, mind hangban a Marantz... Megjegyzem sem a tv, sem a hangrendszer nem belépő szint...A konzolok elsősorban játékra vannak...
-
MasterMark
titán
Nem lesz jó. Nem rossz, de azért messze van egy dedikált lejátszótól.
Switch Tax
-
alphamooncam
őstag
Srácok !
Gyerek, karácsonyra konzolt kért.
Xbox x-et néztem ki.
Csendes, megbirkózik nagy bitrátájú videókkal, stb. szóval, ha már úgy is meg kell venni, befognám a szerkezetet forrásnak is...
Ha már itt vagyok, megérdeklődném, hogy a TAPASZTALATTAL rendelkezők, mit gondolnak, beválhat-e házimozi forrásnak is, milyen minőséget képvisel mondjuk egy 200K-s dedikált Blueray lejátszókhoz képest.
Előnyök? Buktatók ? Akármi, ami eszetekbe jut.
Környezet: Dedikált moziszoba, NAS, Denon DN700-AV, 5.db. JBL LSR 305, LSR 310S, XLR kábelezés, Supra HDMI, DarbeeVision DVP-5000S, Epson EH-TV5300.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Hohocali
aktív tag
válasz Vikthor #149143 üzenetére
Mint felettem VoidXs írta, filmekre nem vonatkozik, ott vsync on és interpolálás megy ezerrel (legalábbis LCD-n).
Próbáltál már játékot játszani úgy, hogy ugrál a kép? Ahhoz nem lehet hozzászokni, ahhoz képest a "képtörés" (tearing) isteni jó. Persze lehet, hogy az LCD felnagyítja a problémát, mert játék esetén nem lehet interpolálgatni/trükközni az input lag miatt. Meg mint korábban írtam, valószínűleg a "villogós megjelenítőknek" (pl. plazma, crt) jobban fekszik.[ Szerkesztve ]
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Hohocali
aktív tag
válasz VoidXs #149135 üzenetére
Nyilván nem egyszerű, de előbb-utóbb feljebb kell lépni, nem? Már egy vacak mobiltelefon is 60Hz-el videózik!
Már az is jó lenne, ha 30Hz-re állnának, ehhez nem kéne "szabványugrás", ebből már "könnyen" lehet 60Hz-et csinálni.(#149139) MasterMark: vsync off, és folyamatos. Lesz "törés" mozgáskor, de még mindig jobb, mint az ugrálás. Freesync jó, de csak akkor ér valamit, ha mindenben benne lesz. Jelenleg se a TV-k, se az nVidia nem támogatja.
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
nagyúr
válasz Hohocali #149137 üzenetére
"Grab a measuring tape. With each end in each hand, look straight ahead, and spread your arms apart until your hands dissappear from your field of view. Take that measurement.
Do the same vertically, and that's your aspect ratio!"
------------------------------------------------------------------------------------------
Fogj egy mérőszalagot. Mindkét végét fogd meg a kezeddel, nézz előre és tárjad szét a karjaidat amíg a kezeidet már nem látod a szemed sarkából. Jegyezd fel a mért távot.
Tedd ugyanezt függőlegesen, és megkapod a látási arányodat!"
Egy kicsit mindenkinek más, de ez normális.
[ Szerkesztve ]
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
VoidXs
nagyúr
válasz MasterMark #149136 üzenetére
Sync-ekkel nem lehet normálisan játszani, input lagot okoznak. A 24 Hz viszont bármilyen szinkronnal nézhetetlen, ha egyszer láttál HFR filmet, utána már nem tudod nem észrevenni, mennyire szakadoznak a mozgások, tökéletes kadenciával, moziban is.
-
Hohocali
aktív tag
válasz BBéci #149132 üzenetére
Ha az emberi látást vesszük alapul, akkor vízszintesen legalább 180fokban, függőlegesen meg valamivel kevesebben működik, és 3D-ben. Legalábbis én igy látok. Határozottan zavar, ha felveszek egy búvárszemüveget, vagy befogom az egyik szemem (2D).
Se IMAX-ben, se itthon a TV-n nem érzem zavarónak, hogy függőlegesen többet látok, sőt épp ellenkezőleg. Egy ilyen után nézve zavar, ha újra 21:9-es képet látok.
A 24p meg igen kevés, a TV-ken ugrál tőle a kép. Ezért minden TV púpra van pakolva interpolációkkal. Nem egyszerűbb lenne, ha a forrás lenne normális? Néztem 60Hz-es videókat, egyértelműen jobb a mozgás benne. Persze lehetnek kivételek, pl. a plazma, mert az "villogtatja" a képet."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
VoidXs
nagyúr
válasz Dorian #149134 üzenetére
Jobb lenne minél feljebb menni (ha játszol, tapasztalatod, hogy a 60 és 75 közt is hatalmas a különbség), de amíg az asztali lejátszók a 30 Hz-et is alig tűrik, ez álom marad.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
-
VoidXs
nagyúr
válasz Hohocali #149131 üzenetére
Most már én is úgy látom, hogy a 16:9 (moziban 17:9 van egyébként) sokkal jobb, pedig nagy scope-fetisiszta voltam. Az IMAX viszont elindult 4:3 irányba, a Laser termekben így mennek a filmek, bár ez szerintem szükségtelen. A levágás nagyon csúnya tud lenni, ha nem terveznek vele, pl. a Hunger Games 2 4K verziója idegesítően vágja mindenhol a fejeket az IMAX részben.
A 24 Hz tényleg őskövület, és a HFR sokkal többet ad, mint bármilyen színtér- vagy felbontásnövelés. Nem ok nélkül használok SVP-t, viszont van egy elég nagy probléma: a házimozis lejátszók nem bírnak el elég magas minőségű HFR-rel, és nem oldható meg úgy, mint a HDR lemezek, hogy lejátszható nem HDR rendszeren, csak egy kis korrekcióval. Teljes szabványcsere kell.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Hohocali #149131 üzenetére
Állítólag az emberi látáshoz jobban illik a 21:9 képarány, ezt magam tapasztaltam, nincs vele semmi bajom. A 24p-vel sincs, úgy jó, ahogy van.
-
Hohocali
aktív tag
válasz VoidXs #149125 üzenetére
Ez nagyon jó lenne, ha elszakadnának a "csík"-filmektől. Levágni könnyű, akinek az tetszik, az nézheti továbbra is úgy.
A következő lépés a 24Hz-ről elmozdulás kéne legyen. Korábban azt olvastam, hogy az új Avatar filmek 60Hz-el készülnek. Lesz ebből valami?"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
VoidXs
nagyúr
válasz robi-k #149127 üzenetére
Az IMAX támogatottsága hatalmas, egyedül ők kapnak valóban a stábtól egyedi verziót, sőt, sok blockbusternél IMAX az első (ez a verzió kizárólag ott mehet le), onnan butítják a filmeket máshová.
A táblázatban amúgy van egy felesleges oszlop, ugyanis moziban HDR10 forgalmazás nincs, csak Dolby Vision, az is csak a Dolbytól, engedéllyel. Egy másik próbálkozás az Éclair color, de jelenleg Hollywood kiköpi.
[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz bajnokpityu #149119 üzenetére
tudtommal a rythmik már nem ad el külön erősítőket meg drivereket.
-
VoidXs
nagyúr
válasz Vikthor #149124 üzenetére
Ez igazából értelmetlen dolog, ami viszont egy nagyon jó vonzata, hogy végre kiadják az eredeti képarányt, nem vágnak le minden IMAX-re forgatott filmet scope-ra. Eddig a 3D verziókban lehetett csak ilyet látni, illetve 3 filmnél (TRON, Hunger Games 2, valamelyik Star Trek) a sima, de csak a 1080p változatban.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Srácok, új plecsni érkezik: IMAX Enhanced standard
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
m3ss
veterán
BK-XXLS400 meg az emlegetett klipschek hol kaphatok jo aron kintrol rendelve? ebayen nem latom lenyegesen olcsobbnak a klipscheket. vmi olyan bolt kellene ahol meg lehet adni eus adoszamot es vat nelkul lehet vasarolni, tudtok esetleg ilyet?
(#149118) bokarcsi71 ez a b&w meg arban emesztheto lenne, de a szine nem stimmel sehogy sem. fekete vagy sotetbarna lenne az igazi.
-
Norbi 72
veterán
-
-
zsoika
addikt
válasz bokarcsi71 #149118 üzenetére
A BW asw600-at már linkeltem hogy jó. Szerintem annyit megér.
BBéci: Sok....annyit nem ér! Csak annyit akartam mondani hogy figyelni kell és türelmesen várni .....vannak akciók.
-
-KP-
addikt
válasz bajnokpityu #149114 üzenetére
Azt nem csodálom, nekem se kellett hirdetni a sajátom Diy a szub, vagy gyári? emlékeim szerint van itt a fórumon egy illető, aki saját maga csinálta(tta?) a kabinetet valami magasfényű bordó szerű színnel.
-
-KP-
addikt
válasz bajnokpityu #149112 üzenetére
Amerikából főleg internet direkt cégektől rendelkezve brutál ár/érték arányú cuccokat lehet venni. De ahogy írtam is, európában kapható modelleket listáztam csak.
Használtam Rythmiket, most adtam el nemrég egy Rythmik F12SE-t. Nagyon meg volt vele elégedve, de nem tudtam 2. darabot szerezni belőle. Újonnan meg közel 400 ezerért nem akartam behozatni.
Perpill amondó vagyok Rythmikből vagy a legkisebbeket venném, vagy a nagyobbakat. Az L12/LV12F vonalra gondolok, illetve az F18 vagy afelett. F12 helyett ott az Arendal Sub1. FVX15 helyett az Arendal Sub 1.5. 15 inches zártak helyett ott az Arendal Sub2. A nagyobb 15 inches reflexek helyett meg az Arendal Sub3. Ráadásul ez norvég cég, remek supporttal és az esetleges garis ügyeket is normálisan lehet kezelni. Rythmiknél ez a rizikó, beüt a krach és lehet usából illetve usába postázgatni horror áron.
Egyébként ha USA piacról rendeltek, akkor érdemes megnézni még a HSU ULS15-öt.
Esetleg majd ha megvettétek a Rythmikeket én meg az Arendalt majd tartunk egy szeánszt
-
-KP-
addikt
válasz dave118 #149109 üzenetére
úgy, a dsp van olyan "okos" és észre fogja menni milyen módban van. Az XTZ Spirit 12 és a 10.17 mehetett volna még a zártak listájába is, vagy külön kategóriába, mert azok is mind ilyenek. Ugyanúgy az Arendal Sub is hibrid. Többféle eq és használható zárt és reflex módban is.
[ Szerkesztve ]
-
dave118
senior tag
válasz powerup2 #149105 üzenetére
Nekem van subom köszönöm, sokad-rangú helyen szerepel a fejlesztése, viszont
(#149107) -KP- : ezt a listát mentem szuper ajánlás, akár összefoglalóba is mehetne ilyen szintű lista. szerintem
Ezek a hibrid szubok hogy működnek? Ha zenét akarok hallgatni "lezárom"? Zenére sosem jutna eszembe szubot használni, bár lehet még nem hallottam olyan kaliberűt
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
-KP-
addikt
válasz dave118 #149100 üzenetére
Tessék, ez az én saját szubjektív listám, megpróbálom elfogulatlanul összeszedni. Elsősorban az európai piacon kapható típusokat igyekeztem összeszedni.
Rengeted jó vétel van, csak ahhoz az szükséges, hogy az emberek kidugják a homokból a fejüket. Értsd, használják a 21. század vívmányát az internetet és a sarki hifiboltnál távolabb nézni. Félkövérrel jelöltem azokat, amik szerintem az ársávban a legjobbak ilyen olyan okból kifolyólag.
Zártak/passzívak 150-200 között:
BK-P12-300SB - nagyjából itt kezdődik a minőségi szub 150 ezer körüli áron.
BK-Double-Gem (dupla 25centis hangszóró, ha kell a teljesítmény, de limitált a hely)
BK-P12-300SB-PR (ha kis méretben szeretnénk nagy mozihangot)
BK-XXLS400 (ha fontos a zene)
(hybrid szub, használható zárt vagy reflex módban)
SVS-SB12NSD szerintem árában van jobb szub nála több is, de az árát nagyon jól tartja a használt piacon
SVS-SB1000Reflexek 150-200 között:
Klipsch R112SW
(hazai listaárakat el lehet felejteni, 30-40%-al olcsóbban berendelhető németből)
BK-Monolith
SVS-PB1000
XTZ Spirit Sub 12
XTZ 10.17 (3 féle eq mód és használható reflex és zárt módban is)
Klipsch R115SW (el lehet felejteni a hazai 280k-s listaárat, németből 600-650 euróért rendelhető)Zártak/Passzív radiátorosak 200-300 körül
SVS-SB2000
XTZ Sub 12.17 (3 féle eq mód és használható reflex és zárt módban is)
Canton Sub 1200R (nem ismerem, de sokan nagyon dícsérik)
Arendal Sound Sub 1 (perpill az egyik legjobb ár/érték arányú szub, valszeg ez lesz a következő saját szubom)Reflexek 200-300 között:
BK-Monolith+
SVS-PB2000
XTZ Sub 12.17 (3 féle eq mód és használható reflex és zárt módban is)Reflex 300-400k között:
Arendal Sound Sub1.5Zárt 300-400k között:
Powersound Audio S1510így elsőre ezek jutottak eszembe.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz Quetz #149104 üzenetére
Meg mindenhol dicsérik az SVS-t nem véletlenül ez a hozzáállás is jó hogy otthon saját körülmények között próbáld ki milyen kevés ilyen cég van !!
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz dave118 #149102 üzenetére
Nézz eladó svs-t csak ezt tudom mondani vagy várj vele tegyél hozzá pénzt kis pénzből nem fogsz kapni olyan subbot ami mind filmen min zenén helytáll főleg nem 70 ezerért.
-
-
dave118
senior tag
válasz powerup2 #149101 üzenetére
Láttam, akinek nem inge természetesen ne vegye magára. Kérdés, hogy jó-e az, hogy megint eljutottunk a "70k körül nézek szubokat, talán 150k körül már zenére is jó" szuboktól a 260k-s SVS sb-2000 ig Ok, hogy ez egy ilyen szakma, csak hát azért mégis.
Kéne autó 5milláért melóba járni meg balatonhoz gyerekekkel ...haver jó autó 9-nél kezdődik, ha igazán jó autót akarsz ez range rover 18 milláért már jó
Bocs ez a haladó. Itt mondjuk elfér.
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
powerup2
addikt
válasz dave118 #149100 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest