- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Steam Deck
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
WaterWave #144898 üzenetére
Nem kotozkodeskent írom, de amit az elmúlt egy évben megtanultam, megtapasztaltam, akkor az az hogy a hifi világában nincs 'elhanyagolhato valami'
Az a durva hogy annyi minden be tudja folyasolni a hallható hangot, hogy az elkepeszto.
Legyen az egy banandugo, hangsugárzó kábel, elhelyezés... Es a közkedvelt tápkábel kérdés...Amikor az ember azt gondolja valamiről hogy ne fontos, utólag szinte mindig kiderül, hogy tévéd....
Persze ez csak az én véleményem.
-
Dorian
félisten
A megfelelő akusztikai környezett én nem sorolom ide, az alapfeltétel a helyes következtetések levonására.
A Ferrari minőségét sem határozza meg, hogy milyen minőségű úton tesztelik, csak ha ezt földúton teszik, akkor téves következtetéseket fognak levonni. És akkor is, ha ugyanúgy földúton tesztelik, és úgy próbálnak javítani rajta, hogy traktorgumit tesznek rá, hogy valamivel jobb legyen. -
WaterWave
veterán
válasz
Lacielvtárs #144896 üzenetére
elhanyagolható ráta..
-
hm15
senior tag
válasz
Dorian #144889 üzenetére
< egyértelműen a hangdoboz egy rendszer minőségének legnagyobb meghatározója >
Én is így gondolom, de hozzátenném, hogy megfelelően kialakított akusztikai környezetben. Minden más csak ezután jön. Ha pedig szóba került a haladó vagy kezdő gondolkodásmód. Ahogy én látom szemlélődőként, az utóbbi 3-4 évben a házimozi, mint tudományág és technológia többet fejlődött, mint az azt megelőző 15 évben.
Létezett ennek a közösségnek is kezdő társadalma, akik képesek voltak haladó szellemben fejlődni, ma már vagy végleg eltűntek, vagy évi kétszer szólnak hozzá. Szerintem bevallanák, hogy nevetnének azon korábbi felvetéseiken, hogy kábellel akartak akusztikát hangolni, vagy a HDMI kábeltől megjött a kontraszt és szebbek lettek a színek. Tanultak, tapasztaltak és felültek a gyorsvonatra. Előre tervezik a szobáikat, kimérik, kezelik, képesek holisztikusan gondolkodni,
megfelelő tudás birtokában nem a sallangban keresik a megoldást és előrelépést. Ma már matematikai képlettel meghatározható hangdobozok pontos elhelyezése környezetben számolva, mélysugárzó képletek léteznek, PC-ve lehet processzálni és mindennél pontosabban mérni, ismerik a forrás oldali lehetőségeket kép és hangminőség valós előrelépési lehetőségeit. Lehetne a végtelenségig sorolni.
Aztán van aki ragaszkodik 15 évvel előtti berögződésekhez - mellette már elszaladt az a bizonyos vonat -, és egyre többször kell javítani, ahogy meg is teszed. Tévé technológiától házimozi komponensekig leragadtak egy szinten, és még mindig hiszik, hogy ami egykoron számított, ma már nem, vagy egyszerűen megcáfolódott, túlléptünk rajta. Ennek felismerése különböztethet meg haladót kezdőtől, nem pedig dogmatikus berögződések végtelenített ismétlése ódon tapasztalattal.
-
MCGaiwer
addikt
válasz
Csabroncka #144861 üzenetére
Tehát akkor arra nincs mód, hogy csak az egyik legyen bekapcsolva, a másik meg csak simán átengedje a jelet?
-
WaterWave
veterán
hogy ne legyen vita... hangdoboz 33%, erősitő 33%, hanganyag, kábel, szobaakusztika 33%
és akkor a káposzta is jól lakik és a kecske se marad éhes -
Necronom
senior tag
Nos megvilagosodtam
Koszonom mindenkinek akik segiteni probaltak, fokepp Dorian alairasanak
Maradok annal amim van
Ugyfest a dolgok meg csak vitara erettek de zenehallgtasara nemTovabbi jo mokazast mindenkinek!
Udv: Necro
-
-
törölt tag
" És hogy már bőven elég mindkettő megmutati a HD hangok különbségeit egy legalább középkategóriás hangfalszetten. "
Bárcsak igazad lenne, de sajnos nincs...
Ezt onnan tudom, hogy nálam nem egységesek a hangdobozok, hogy pontos legyek a center (B&W CM) eltér a többitől, és hihetetlenűl élethűbb, illetve részletesebb a hang a centeren mint a középkategóriás Elacok-on.
Ez a különbség pont a HD hangoknál mutatkozik meg legjobban, egy sima DD-nál már egyből jobban belesimul a B&W az Elac-ba.
Szóval a középkategória még bőven nem mutatja meg a HD hangok teljes egésszét... -
Dorian
félisten
válasz
BBéci #144880 üzenetére
Az én véleményem az, hogy a "hagyományos" és HD hangsávok közti különbség mértéke -ha már rangsorolni kell- elsősorban a hangdoboz minőségén múlik. Egyszerűen a HD hanghoz kevés az occo' hangdobozok által produkálni képes felbontás és torzítás, de még részben a dinamika is. Persze, biztos hallani valami különbséget csak az igen kevés.
És - ha már megint rangsorolni kell - egyértelműen a hangdoboz egy rendszer minőségének legnagyobb meghatározója, mindenki gondoljon bele milyen mértékű a hangdobozok és mondjuk az erősítő torzítása, egy lejátszóról, kábelekről nem is beszélve.
-
hm15
senior tag
válasz
BBéci #144884 üzenetére
Konkrétan 2 erősítőről volt szó azonos hangrendszeren, semmi mást nem mondtam, mint: ha egyiken hallasz változást, a másikon is fogsz, nem ebben a kérdésben lesz különbség közöttük. És hogy már bőven elég mindkettő megmutati a HD hangok különbségeit egy legalább középkategóriás hangfalszetten Minden mást odaképzeltél és hozzágondoltál, elvitted jó messzire.
-
-
BBéci
legenda
Összehasonlítottad a kapcsolási rajzukat? Pontosan megegyezik az összes alkatrészük?
Visszatérve az előzőre, tipikusan a kezdőkre jellemző megállapítás az, amikor a hangdobozokat tartják a rendszer legfontosabb elemének. Sokak szerint a hifi/házimozi lánc mindegyik alkotóeleme egyenrangú, nincs olyan, hogy bármelyik fontosabb szerepet kapna a többinél.
Amennyiben mindenképpen meg kell nevezni egyet: az a lejátszó. Mert ha egy csőbe az egyik végén nem öntesz be semmit, az a másik végén nem fog kifolyni.Kísérleteztem milliós hangdobozpárokkal (DALI RUBICON 6, Thiel TT1, Triangle Signature Delta) és erősítőkkel. Hiába kötöttem azokat egy 6-700000 forintos házimozi kombájnra, a hangjuk nem varázsolt el. Ám amikor 800000, majd 1800000 forintos erősítővel hajtottam meg azokat, leesett az állam. Hasonló volt a helyzet lejátszók terén, ott az Audia Flight CD One M rendszerbe illesztése okozott ámulatot.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
#98221312 #144881 üzenetére
A PS4 nem tud bitstreamet, sőt, ha a Sony értelmezése szerinti "bitstream" van beállítva, újratömöríti a hangot, ami még egy pofont ad neki. A lejátszó csak ilyen esetben, tehát ha konkrétan használhatatlan, akkor számít bele a képletbe, normális bitstream esetében nem.
-
törölt tag
válasz
BBéci #144880 üzenetére
Bizony, pont a minap hallottam, hogy egy DD hang a Marantz lejátszómon, illetve PS4-en is ugyanazt a hatást kelti.
DTS HD MA esetén viszont a PS keményen elvérzett.hm15: Középkategória alatt nincs jelentősége a HD hangoknak...
Denon esetében ez 2000-nél indul.
1400-on nem hinném, hogy bármi is megmutatkozna a HD MA-ból... -
-
WaterWave
veterán
Egy kérdés:
Malacnál hogy állítom be, hogy a media player hdmi-re kötött médialejátszó bekapcsolásánál felkapcsoljon az erősítő?
Istenért nem tudom beállítaniAhogy most van:
hdmi audio out: avr
hmi pass through: On
pass through source: media player
rc source select: power on + source vagy source select only
hdmi control on
arc on -
hm15
senior tag
válasz
BBéci #144877 üzenetére
Audio filterben letiltod a DTS HD streamet, kiadja a DTS core-t. Minden TrueHD Blu-ray filmen egyben megtalálható azonos nyelvű Dolby Digital hangsáv, egyszerűen váltasz közöttük, ezért ezt tesztelni is könnyebb.
Az eredeti kérdés nem ez volt :-), de szerintem többet számít a csatlakoztatott hangsugárzó szett, mint egy alsó középkategóriás és egy felső közép AVR hangminősége. Nyilván azért igaz.
-
hm15
senior tag
válasz
BBéci #144870 üzenetére
PC-n 2 gombnyomás DD-t hasonlítani TrueHD-vel vagy Atmosszal, DTS ellenében DTS HD és DTS:X ugyanígy.
Nyilván film függő, amelyik keverésnél nagyobb különbség van, azt ugyanúgy hallani már egy középkategóriás hangfalszetten is, ha az legalább megfelelően installált rendszerben és helyiségben szól. -
BBéci
legenda
válasz
Necronom #144871 üzenetére
Szubláda nélkül nincs házimozi, erről felesleges vitatkozni.
15 éve is lehetett kapni kiváló mélynyomókat, teszteltem közülük sokat. Magnatok közül az Omega sorozat érdemel említést.
Hagyjuk a bakelitet, semmivel nem adnak jobb hangot, mint a jó CD-k. Persze azonos árkategóriájú készüléklánc esetén. -
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Necronom #144871 üzenetére
A bakelitet felfoghatod tömörítetlenként. Rendszer kérdése, hogy szólal meg. Bakelit köré dedikáltan kell tervezni, és sokkal alaposabban, mint digitális anyagnál.
Sub tényleg kell. Sok hangszóró le tud adni meggyőző mélyeket, de már egy helikopter rotorjába is belepusztulnak, nemhogy az erősítőd, és akkor még sehol nem vagyunk attól, ha egy robbanás tüdőn vág.
Van néhány hely, ahol be vannak tárazva rendesen, de csak akkor bontják meg a bemutatótermeket, ha látszik rajtad, hogy nem távoznál üres kézzel.
(#144872) BBéci: Az inkább a mérés hibája lesz (én például 5 pozíció alatt sosem mérek), de ettől függetlenül rendszeresen leszólsz bárminemű korrekciót. Nyilván nem a dinamikus hülyeségekről beszélek.
Leírhatod ezerszer, akkor sem lesz igazad.
Ez aztán az érv, kocsmában jobbat hallani. Bár így is le lehet írni, hogy "kimerült a tudásom, de nem hiszek neked". -
Necronom
senior tag
Huhaaa, koszonom mindenkinek aki probal segiteni
(#144863) BBéci
A Dolby Atmos sokkal magasabb bitrátájú, mint a Dolby Digital, veszteségmentes tömörítésű, tehát szinte biztosan jobb hangminőségű.
Egy bakelittol is?Jól értem, nincs a rendszeredben szubláda? Az súlyos hiányosság!
Soha nem ereztem hianyat - de is megemlitenem, hogy 15 evvek ezelott a cca 150eFt ladak csupan dohogasra voltak kepesek....Anno probaltam egy Warfi es egy Magnat ladat....pfuu de hamar letettem roluk.
Ismered a Warfi dobozokat vagy hallgattal valahol ilyent?(#144865) VoidXs
az okes, hogy regen volt a Hi-Fi Barlang...most ma van valahol "mozi barlang" ahol filmekkel tudok meghallgatni erositoket es hangfalakat?
Kanaan lenneNem is kellene kerdeznem semmit
Viszont teny, hogy jomagam is eszreveszek jelen allasban DTS es DTS kozott kulonbseget, de az egy mas teszta...vannak jobban sikerult hangok es kevesbe sikerult filmek, sot az emlitett SW hanga magasan alulmulja egy masik film hangjat, pl a Szarnyas Fejvadaszet
De itt most meg mindig nem ez a kerdes
Hiszen mar most ketsegek vannak a nekem ajanlott Denon feleVan akinek jo, van akinek nem....
-
VoidXs
nagyúr
válasz
BBéci #144866 üzenetére
Mindig a legfontosabb mondat mellett mész el, kétszer is leírtam, nem csak most, hogy a formátumok közti különbségek legfőbb elmosója nem az erősítő, hanem a hangszóró lesz. Akkor három+x-edszer is: az olcsó példányokat úgy hangolják, hogy jól megtolják a szokásos vágási pontokat, így lényegesen kisebb különbséget fogsz hallani formátumok közt, mivel a nagyon magas (16 kHz+) hangok frekvenciáját szinte lehetetlen fülre meghatározni. Súlyosbító tényező, hogy tagadod a mozizás alapjául szolgáló szobakorrekciót, így bármilyen teszt, amit valaha is elvégeztél, teljesen hiteltelenné válik. A mozihangnak célja, hogy teljes fizikai környezeteket szimuláljon, így ha a hallgatói pozícióban nincs tökéletes frekvenciaválaszod (amit csak EQ adhat meg), akkor bukik minden hatás.
(#144868) Tonyka 2: Abban a dologban más van, régen (DCI előtt, kb. 2011-ig) a felvételi folyamat is DD-hez volt optimalizálva, ma már minden tömörítetlen, és az hülyén szól megvágva.
-
Tonyka 2
tag
válasz
BBéci #144866 üzenetére
Nagy vonalakban igazad van. Viszont vannak olyan vasak, pl. az Onkyo-k hajlamosak NEM megmutatni a különbséget egy mezei DD, és a Master hang közt. Van brutális jó minőség DD, DTS-ben is, legalábbis a kezdetek kezdetén voltak gyöngyszemek. Aztán a BD javára szvsz elkezdték butítani a DD-t. Kb. kezdem most ezt érezni a BD, vs UHD esetén is. Az új SW DTSHD hangja kritikán aluli, halk mint a fene, ki kell tekerni a rendszer belét, h történjék valami. Elég lapos, hasonlóan a Thor új részéhez. Kíváncsi leszek a az Atmos SW hangjára, meglátjuk, illetve halljuk................
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #144864 üzenetére
Végfokot máshogy nem lehet bekötni, ha lehetne, úgy tennék. Itt most arról volt szó, hogy az AVR kapna analógot, ami nyilván súlyos hiba, mert visszaalakítja digitálissá. Van BLU Link, és a vele érkező erősítők tényleg messzemenően az ipar csúcsai, viszont darabjuk 3 millióról indul.
(#144862) Necronom: Ha a pontos különbség érdekel, egyszerűen hallgasd meg, rengeteg film érhető el akár mindegyik formátumban.
(#144863) BBéci: Egyrészt a bitráta semmit nem jelent (pl. egy 640-es DD-nél sokkal jobb a fele ekkora Opus, AC-4, vagy bármelyik modern formátum), vannak erre sokkal jobb metrikák, másrészt mindenen, még a laptopomba integrált legalja hangkártyán is könnyen kihallani a különbséget, már csak a vágási pontok miatt is gyerekjáték. A hangszóró szokott e téren meghatározó tényező lenni, de az is csak akkor nyomja el a különbséget, ha nincs kalibrálva.
-
MasterMark
titán
válasz
VoidXs #144860 üzenetére
Mindegyiknek megvan az átviteli módja, régi eszközbe csak analóg vihetsz át HD hangot, de olyat inkább ne tegyél, többet ront.
Múltkor még az volt, hogy egy nemtudommilyen asus hangkártya analóg rákötve sokkal jobb, mint a nemtudomilyen processzor egy AVR-ben.
Most akkor hogy van?
Csak mert elgondolkoztam, hogy az alapján amit írtál, utánanéznék ennek a REW-es bemérésnek, ha elkészül a HTPC-m. Viszont az erősítőbe csak analóg módon tudom bejutattni a hangot.
-
BBéci
legenda
válasz
Necronom #144857 üzenetére
A Dolby Atmos sokkal magasabb bitrátájú, mint a Dolby Digital, veszteségmentes tömörítésű, tehát szinte biztosan jobb hangminőségű. Viszont ennek a többletnek a kihasználásához magasabb kategóriás erősítő kell, nem elegendő egy AVR-X1400H. Emiatt nem érdemes aggódni, bőven kielégítő, élvezhető a DTS core és a 640 kbps-es Dolby Digital.
Jól értem, nincs a rendszeredben szubláda? Az súlyos hiányosság!
-
Necronom
senior tag
válasz
VoidXs #144860 üzenetére
Kicsit fenylik mar az alagut vege
Koszonom! A sorrendeket jo ha tudom
Nos tehat ha jol ertelmezem amit irsz, akkor a sorrend eleje hangminosegben rosszabb mint a vege?
Ez akkor nekem ugy jon le, hogy a sorrendben egy bakelit lemezjatszo vacakabbul szolna mint egy Atmos? Ez az amit valahogy nem tudok megerteniZenehallgatas megy csak analogon, az meg a bakelit lemezjatszo
regi modi vagyok...
A filmezes optikan megy, ahogy irtam max DTS.... -
Csabroncka
addikt
válasz
MCGaiwer #144859 üzenetére
Ennél összetettebb a helyzet ilyenkor! A sztereó erősítőt a frontok esetén végfoknak használod mozi módban és a processzor (dekóder) szerepét az AVR végzi. Erre van lehetőség és Pre-out néven jelölik az erre képes AVR-ek esetén.
Természetesen sztereó módban is lehet a processzor az AVR, de érdemesebb és jobb minőség érhető el, ha ebben az esetben a digitális vagy analóg jelet maga sztereó erősítő kapja, vagy dolgozza fel.
A fenitek természetesen akkor érvényesek ha megfelelően megválasztott AVR-ről és Sztereó erősítőről vagy sztereó végfokról beszélünk.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Necronom #144857 üzenetére
Nem fogalmazott előtted senki pontosan, illetve sok kijelentés egyszerűen nem állja meg a helyét. Először is a tömörített formátumokban tárolható hangoknak van korlátja, ez minőségi sorrendben: Dolby Digital < DTS Coherent Acoustics < Dolby AC-4 <= Dolby TrueHD Atmos substream < Dolby TrueHD (Main) <= DTS HD - Master Audio / DTS:X. Mindegyiknek megvan az átviteli módja, régi eszközbe csak analóg vihetsz át HD hangot, de olyat inkább ne tegyél, többet ront. Az ezek közti minőségi különbség nem igaz, hogy csak megfelelő minőségű eszközön hallható ki, mert én olyannal eddig nem találkoztam, olyannal viszont igen, hogy gyárilag félre van kalibrálva, hogy kevesebb különbséget érezz köztük, ilyen például minden Klipsch termék.
-
MCGaiwer
addikt
házimozi rendszerbe beköthető valahogy egy stereo erősítő úgy, hogy a ként frontba csak 1 kábel menjen, és amikor zenét hallgatok a stereo működik, amikor meg filmet nézek akkor az AVR?
-
Dondenis
aktív tag
Srácok, senki nem tud segíteni a feljebb említett gondomra?
Az erősít tud ilyen hibát vagy valami más gond lesz? Másik hdm-it nem próbáltam még. De, arra nem gyanakszom, új és jó minőségű. Valakinek tipp? -
Necronom
senior tag
válasz
Dorian #144852 üzenetére
Oh tavol all tolem a sertodottseg
Tenyleg vannak dolgok amivel mai ertelmezesben nem vagyok tisztaban....Az en ertelmezesemben - ami nem mai - hang minosegenek nincsen koze ahhoz, hogy egy hangszoro monoban vagy szteroban szolal meg....Nos ha igy vesszuk edes mindegy valaminek, ami akarhany hangszoron is szol, hogy a hangnak a minosege hany hangszoroval rossz.....
Tenyleg csupan a mai allaspontokra vagyok/voltam kivancsi, hiszen 15 eves technikam van, de meg senki sem mondta el, hogy ez a most a mai kornak megfelel vagy sem....
Megint a minoseg
Teljesen tisztaban vagyok vele, hogy a 1804-en is megszolal a Dolby Atmos, csak nem ugy ahogy kellene....Itt van a fogalomzavar nalam - de remelem igy mar erted mit szeretnek elmondani
Attol, hogy Dolby Atmos attol nem fog szebben szolni semmi, max a hangzas elmeny lesz masIgy akkor talan pontositanek: nem csak HDMI csatlakozoval tobbet tudo erositore volna szuksegem, hanem egy olyanra, aminek legalabb olyan a hangminosege, mint a 1804-nek, ugyanis azzal meg vagyok elegedve
Amin szol, azt is leirtam, 5.0 van filmekre: Wharfedale Pacific Pi40+PiCR+Pi20 - ezek sem mai gyerekek
Szivesen lecserelem mai technikara, ha van ra eszerv es legalabb ennyit, de inkabb jobbat mutat mint a WarfikEzert jottem ide, hatha kapok tanacsot....kerdezni szeretnek, nem megsertodni es magyarazkodni
Meg mindig all a masik kerdes, hogy ezzel egytalan jo helyen jarok? -
spiky03
veterán
válasz
Dorian #144853 üzenetére
Arra is gondoltam en is, de a teraszajto miatt nem tudom kozepre rakni a tv-t, a bal oldali front sem lenne ott az ajto mellett jo helyen, mert huzogatni kene mindig.
Az meg hulyen nezne ki ha a konyha fele lenne a tv, mert ott menne a sok kabel mogotteLehet, hogy a kanape mogott a 1,5 meter az meglenne.
Mert akkor kb 3 meterrol neznenk a tv, ami nem veszes. A panelben is 2,5 meterrol neztuk ha jol emlekszem.
Itt csak az a kerdes, hogy hogy mutatna a kanape a nappali kozepen...Meg a projektornak a konnektort a plafonra kerjem? Vagy eleg a hatso falra majd csak fentre?
Mondjuk igy elore latni a jovobe, hogy ha lesz projektor az milyen lesz es honnan tudja kivetiteni a kepet az kerdes. -
Dorian
félisten
válasz
Necronom #144850 üzenetére
Nem kell azért megsértődni, mert nem érted / rosszul értelmezed:
"ITT, hogy ezen a szinten"
A műszaki berendezéseid szintjét, "hangminőségi képességét" értem alatta."A DTS es a hangminoseg kozott mi az osszefugges?
A DTS az csak DTS, A Dolby meg Dolby"Ami erősítő tud DTS-t, az tud Dolby-t is. Ennél (minőségileg) feljebb vannak a HD hangformátumok, de az számodra irreleváns, ld. 1. pont. (Ettől a HD formátumok meg fognak szólalni, csak nem HD minőségben.)
-
spiky03
veterán
Sziasztok!
Rég kértem már itt segítséget, így most ezt pótolnám.
Ha minden jól alakul és a bank is úgy akarja, akkor május végén, június elején meg lesz házunk.
Ez egy új építésű lesz és szeretném a hátsó hangfalaknak a vezetékeit becsöveztetni, valamint gondolva a jövőre ha esetleg Atmos felé fejlesztenék nah meg a vetítés felé is, így azokat is behúzni a falba a nekik a csöveket.
A nappali kb 32 nm lesz, a konyhával együtt 40 körül, így még talán szerencse, hogy tudtam szerezni még egy szubot.Köszi Laci.
Szóval össze dobtam egy gyors Móricka rajzot az első elgondolásról.
A kék jelöli a hangfalakat, a világosabb kék kockák lennének a szubok, narancs az atmos, zöld a tv, barna meg a kanapé.Vsz a kanapé nem lesz a falra tolva, ha minden igaz könyves polc/szekrény lesz mögötte.
Szerettem volna ha szimmetrikus az elhelyezés, de a jobb hátsó vsz nem lesz egy síkban a fronttal az ablak miatt.A másik elgondolásom azaz lenne, hogy tükrözöm az egészet és a teli falon lennének a hátsók a kanapé két szélén, szemben meg a frontok, ahogy kiadja magát. Az egyik az ablak előtt lenne, de gondolom az nem lenne baj.
Természetesen nagyon szívesen fogadok minden hasznos tanácsot, és segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Ibasso dx240 dac dap zenelejátszó
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest