-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Necronom #144871 üzenetére
Szubláda nélkül nincs házimozi, erről felesleges vitatkozni.
15 éve is lehetett kapni kiváló mélynyomókat, teszteltem közülük sokat. Magnatok közül az Omega sorozat érdemel említést.
Hagyjuk a bakelitet, semmivel nem adnak jobb hangot, mint a jó CD-k. Persze azonos árkategóriájú készüléklánc esetén. -
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Necronom #144871 üzenetére
A bakelitet felfoghatod tömörítetlenként. Rendszer kérdése, hogy szólal meg. Bakelit köré dedikáltan kell tervezni, és sokkal alaposabban, mint digitális anyagnál.
Sub tényleg kell. Sok hangszóró le tud adni meggyőző mélyeket, de már egy helikopter rotorjába is belepusztulnak, nemhogy az erősítőd, és akkor még sehol nem vagyunk attól, ha egy robbanás tüdőn vág.
Van néhány hely, ahol be vannak tárazva rendesen, de csak akkor bontják meg a bemutatótermeket, ha látszik rajtad, hogy nem távoznál üres kézzel.
(#144872) BBéci: Az inkább a mérés hibája lesz (én például 5 pozíció alatt sosem mérek), de ettől függetlenül rendszeresen leszólsz bárminemű korrekciót. Nyilván nem a dinamikus hülyeségekről beszélek.
Leírhatod ezerszer, akkor sem lesz igazad.
Ez aztán az érv, kocsmában jobbat hallani. Bár így is le lehet írni, hogy "kimerült a tudásom, de nem hiszek neked". -
BBéci
legenda
válasz
Necronom #144857 üzenetére
A Dolby Atmos sokkal magasabb bitrátájú, mint a Dolby Digital, veszteségmentes tömörítésű, tehát szinte biztosan jobb hangminőségű. Viszont ennek a többletnek a kihasználásához magasabb kategóriás erősítő kell, nem elegendő egy AVR-X1400H. Emiatt nem érdemes aggódni, bőven kielégítő, élvezhető a DTS core és a 640 kbps-es Dolby Digital.
Jól értem, nincs a rendszeredben szubláda? Az súlyos hiányosság!
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Necronom #144857 üzenetére
Nem fogalmazott előtted senki pontosan, illetve sok kijelentés egyszerűen nem állja meg a helyét. Először is a tömörített formátumokban tárolható hangoknak van korlátja, ez minőségi sorrendben: Dolby Digital < DTS Coherent Acoustics < Dolby AC-4 <= Dolby TrueHD Atmos substream < Dolby TrueHD (Main) <= DTS HD - Master Audio / DTS:X. Mindegyiknek megvan az átviteli módja, régi eszközbe csak analóg vihetsz át HD hangot, de olyat inkább ne tegyél, többet ront. Az ezek közti minőségi különbség nem igaz, hogy csak megfelelő minőségű eszközön hallható ki, mert én olyannal eddig nem találkoztam, olyannal viszont igen, hogy gyárilag félre van kalibrálva, hogy kevesebb különbséget érezz köztük, ilyen például minden Klipsch termék.
-
Dorian
félisten
válasz
Necronom #144850 üzenetére
Nem kell azért megsértődni, mert nem érted / rosszul értelmezed:
"ITT, hogy ezen a szinten"
A műszaki berendezéseid szintjét, "hangminőségi képességét" értem alatta."A DTS es a hangminoseg kozott mi az osszefugges?
A DTS az csak DTS, A Dolby meg Dolby"Ami erősítő tud DTS-t, az tud Dolby-t is. Ennél (minőségileg) feljebb vannak a HD hangformátumok, de az számodra irreleváns, ld. 1. pont. (Ettől a HD formátumok meg fognak szólalni, csak nem HD minőségben.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest