-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz cintula187 #139699 üzenetére
A Piok-nál (az lx-eknél legalább is) érdekes módon "pure módban" (sztereó) is működik a távolság állítás .... ha ilyenkor az egyik dobozt "messzebb teszed" (pl. 2m-rel), simán hallani a "fáziskülönbséget" (is).... amúgy, ha nem szereted a "lúdneszessebb" hangot, akkor mozin is jobb a "pure" beállítás ....
Hmm ....
-
cintula187
addikt
válasz BBéci #139700 üzenetére
Értem. Igen a távot még talán pont Te írtad évekkel ezelőtt amikor beszereztem a rendszert.
Akkor kipróbálom más üzemmódokban is. Viszont ha PCM jelet továbbítanék KODI-val akkor kvázi felesleges a PC és kijelző közé az AVR-t is közbeiktatni HDMI-n mehetne optikain is a hang a PC-ből erősítőbe és csak a kép a tévébe.Nemir Ombe. furcsa egy állatfaj a Pio azt már észrevettem.
[ Szerkesztve ]
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
gabo01
senior tag
válasz Vicarious1 #139697 üzenetére
Így van! Nem egész 3 hét alatt vissza is került hozzám!
Meglátjuk mennyire lesz tartós ez a működő állapot! -
Nemir Ombe
addikt
válasz cintula187 #139702 üzenetére
Furcsa, de én szerettem a "sok hülye apróságot" is bennük .... meg a hangjukat is (lx78, 89, 79) az MCACC meg a legjobban sikerült bemérőr. a "kommersz" kategóriában .... szerintem ....
gabo01:
Ahhoz képest, hogy nekünk anno egy csere is eddig tartott, tényleg gyorsak voltak ....
(csak kíváncsiságból, ha tudod: milyen "ic-t" cseréltek .... ?)
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
VGYke
addikt
Sziasztok. Beszereztem egy hangrendszer beállító tesztet. DVDCENTER 5.1 hangrendszer beállító teszt.ISO. Most vagy rossz a teszt, vagy nem értek a beállításokhoz, de nekem a teszt alatt nem szól a 2 hátsó sugárzó. Filmeknél szólnak.
Nem tudná valaki kipróbálni, hogy nála mi a helyzet? (A fenti linkre kattintva, az ISO letölthető)kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
gabo01
senior tag
válasz Nemir Ombe #139704 üzenetére
Ez szerepel a kölni Krickhaus Elektronik GmbH szerviz munkalapján:
IC ('s) im Netzteil erneuert
Software aktualisiert
Funktionsprüfung und VDE Test durchgeführt -
cintula187
addikt
válasz Nemir Ombe #139704 üzenetére
Félre ne érts, első AVR-em. Szolgáltatásokban bőven elég, pláne hogy csak 1 pár hangfal van rákötve. Egyedül (ha egyáltalán ebben ő a ludas de minden mást kizártam) a PC kiterjesztett képernyő módban történő használatakor készített ki. 60Hz et nem akart továbbítani. Lehet, hogy másik erősítő gond nélkül tovább lökte volna.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz cintula187 #139708 üzenetére
Nem értettelek félre csak a saját tapasztalatom/veményem írtam le ....
Hmm ....
-
cintula187
addikt
válasz Nemir Ombe #139709 üzenetére
Nomeg pláne te az LX szériával találkoztál. Ami klasszisokkal magasabb szint,mint a VSX.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz cintula187 #139711 üzenetére
Ettől még az "alapok" ugyan azok, a minőség (és néhány "ficsőr") más .... persze csak ha nem vsx 3xx-ről beszélünk ....
Hmm ....
-
mp54
senior tag
Hát ezt muszáj megosztanom, tv választási tanácsadó az Indexről:
Mindenképpen legyen USB-port is raja, ebbe tudjuk dugni a pendrive-ot, külső merevlemezt. Legalább kettő legyen ebből, de lehet több is. Gondoljuk át, hogy a tévészekrény melyik oldalán vannak a lejátszók, érdemes olyan készüléket választani, amelynél arra az oldalra tudjuk dugni a dvd-lejátszót és a konzolt, nem kell átrendezni az egész szobát. (a kiemelés tőlem)
[link] -
Vicarious1
aktív tag
" Melyik oldalán vannak a lejátszók" -kábel(ek)ről nem hallott a kedves szerző?
Én még hiányolom a szempontot, hogy olyan TV-t válasszon feltétlen, amelyik tetejére azért egy csipketerítő elfér - kell az a váza alá azért
"DVD lejátszó" ... 2017-et írunk..[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
-
Simivok
senior tag
Sziasztok
Otthon találtam 2 hangsugárzó kábelt, mindkettő 2,5nmm. Viszont az egyik mintha lágyabb rézből lenne, mint a másik. Melyik a jobb, ha lágyabb a réz (könnyebb a végét megsodorni), vagy ha durvább?
Galaxy S23 256GB Cream
-
mettek
addikt
Blu ray lejatszo mehet az AVR tetjere vagy alá kellene inkabb tenni? Szellőzés végett kerdezem.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Tizedes1
aktív tag
Üdvözlet!
Onkyo TX-SR608, THX minősítésű erősítőm van.
Ehhez egy régebben vásárolt Magnat hangfalakat használok.
Front:
Magnat Vector needle 3 way - 4 Bass drivers, Bass reflex
200/320W - 4 Ohm
20-35000Hz - 90 dB
Center:
Magnat Vintage center 3
2 way - bass reflex
90-160W 4-8 Ohm
35-35000Hz
Rear:
Magnat Vintage 410 (bookshelf speaker)
2 way - bass reflex
90-160W 4-8 Ohm
32-75000Hz 91dBSub:
Magnat alpha 38A
Utóbbiból 4 db van, a 7.1 hangzáshoz a hátsó hangsugárzókhoz használom.
A centernél +2 dB kellett ráadnom, mert halk volt.
A hátterek jól muzsikálnak.
Eddig egy kisebb nappaliban szóltak(5.1-ben) Ahol az erősítő 55-ös maximális hangerőn szólhatott(14nm)
Viszont most, hogy elköltöztünk és egy nagyobb, 20nm-es nappaliba tettük, ahol már ugyanaz a hangerő kevesebbet ad, ellenben meglepődtem, hogy 65-70-es hangerőn, csak zenehallgatásnál a frontoknak mintha megjött volna az ereje. ( ebben a nappaliban a 7.1 re is van lehetőségem)
2.méterre ülök az 50"-os tv előtt, 240 centire van a hallgatási pozíciótól a fülem a front és a hátsó surround hangfalaktól, 190centire az oldalsó hangfalaktól.Az lenne a kérdésem, hogy az Onkyo erősítőmhöz passzolnak e a hangfalak, egyébként a hangfalak passzolnak e egymáshoz....
Vagy tudnátok egy sokkal jobb párosítást, megoldást ajánlani.....Minden segítő szándékot köszönök szépen.
U.I.
A nappaliból egy emeleti (házimoz) szobába fog költözni a rendszer a jövő év közepén, és ott ,kb. 22 és 26nm közötti négyzetméterben lehet gondolkodnom. -
mettek
addikt
válasz Csabroncka #139726 üzenetére
Koszonom. Megoldottam. Egy polcot eszkozoltam az avr fole igy nincsenek egymason.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Csabroncka
addikt
válasz MasterMark #139730 üzenetére
Öreg AVR-es sztem már ahhoz, hogy ezzel tisztában legyen
"in medias res"
-
hami85
tag
válasz MasterMark #139732 üzenetére
Az erősítőben beállítottam hogy a HDMI ARC engedélyezve legyen, a tV fel is ismeri hogy házimoziról menne a hang. Viszont 0 hang nem jön ki az erősítőből. Azt ilyenkor milyen kimenetre kell állítani? Bocsi de nem vagyok jártas a témában.
-
hami85
tag
Valószínűleg szar a HDMI kábel.
-
Mizurichi
tag
Üdv!
Ismét segítséget szeretnék kérni. Megérkezett a Mcintosh mx150-es proci, de bárhogy szeretném hogy trigger bemenetről bekapcsolja a Halcro végfokot, egyszerüen nem megy. Ha esetleg valaki tudja hogy mit kellene és hogyan csinálni hogy ez sikerüljön, kérem írja meg. Most egy monó 3.5-ös kabellel van össze kötve, és a menüben is állítgattam mindent, de max annyit sikerült elérnem hogy kikapcsilta de be már nem. Beszéltem az audiofile szalonnal de nem tudtak segíteni, azt mondták hogy sztereo kábel kellene. De a Halcron csak mono trigger bemenet van.
Na most légy okos domonkos
Köszönöm ha valaki segít.
Üdv: Pioneer
Ui: A bemérő rendszer sem akar működni, de gyanítom hogy ez user error
Ott beállítom a mikrofont, elindítom a menüből a bemérést, szépen beadja a mérőjeleket, ha a basszus túl erős szól hogy vegyem visza, aztán a végén kiírja nekem hogy no signal detekted
Ebben is ha tudna valaki segíteni megköszönném. -
Patice
nagyúr
válasz Mizurichi #139741 üzenetére
"The MX150 Power Control Out and Trigger Output Jacks send Power On/Off Signals when connected to other Components. An additional connection on the Main Power Control Jack is for controlling the illumination of the Power Output Meters on McIntosh Power Amplifiers. A 1/8 inch stereo mini phone plug is used for connection to the Power Control and Trigger Outputs on the MX150."
"Your MC20/30/50/70 can be turned on remotely from Standby mode if it is connected by trigger cable to a control center such as the Halcro Logic SSP80/100. To activate the remote On/Standby function:
WARNING: When connected by trigger cable, the MC20/30/50/70 cannot be switched to Standby by selecting the Standby/On button."
Szóval a választ már korábban megkaptad: sztereó kábel kell.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
nagyúr
válasz Csabroncka #139726 üzenetére
+1 én ikea hemnes tv állvány moddoltam úgy, hogy a két szélső fiókot nem szereltem be és a hátsó takarólemez részét lefűrészeltem. Csak a középső fiók van rendesen beszerelve. Viszont így lett helye az AVRnek baloldalt és a HTPCnek jobboldalt. A középső fiók feletti részén meg a Blu-ray player. Ráadásul a két szélső polc beszerelését is kihagytam a jobb szellőzés érdekében. Fotó róla.
Üdv,
Vik[ Szerkesztve ]
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
BullZeye
veterán
Hátsó hangfalakhoz van jól bevált falra szerelhető megoldás? Amiket találok mindenhol van negatív hozzászólás, hogy egy idő után lehajlik, lenyeklik, nem tartja magát.
2db Lincoln S1-et szeretnék a falra helyezni de úgy, hogy befelé és lefelé legyenek döntve picit (helyhiány miatt kanapé is a fal mellett lesz. Kanapé 100cm magas háttámlával rendelkezik, így gondoltam 120-150cm magasságba kanapé közepe felé döntve és lejtve lenne picit.
Darabja 2,9kg, szóval olyan kellene ami ezt el is bírja kényelmesen (felrakás után pár évig nem szeretnék hozzányúlni sem).
Hangfalon hátul van 2db csavarhely a képen látható módon:
Nagyon sokat segítene legalább egy márkanév aki ilyeneket gyárt, mert péntek-hétfő magasságába lesznek kimarva betonból a kábelek helyei, és nem mind1, hogy hova vezetem ki.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
VGYke
addikt
válasz BBéci #139714 üzenetére
Na de mégis! Valakit nem kérhetnék meg szépen, hogy kipróbálja ezt? Csak hogy másnál mit mutat, mert a Denon beállításokkal elakadtam, okozhatja ezt az is, hogy az angolom csak turista, bár lehet ha magyarul lenne sem mindent tudnék a helyére rakni, egyenlőre
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
DENON AVR ismerőktől szeretnék kérdezni. Nekem a Denon legalja van AVRX1300W. Hogyan lehet gyári alaphelyzetbe állítani, azaz törölni minden általam kreált beállítást az eszközön?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
blakey
titán
válasz VGYke #139748 üzenetére
Tuner CH-/+ és bekapcsoló gomb egyidejű megnyomása míg meg nem jelenik az initialized, ha jól emlékszem a dolgokra, régen csináltam.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek