-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz VGYke #139349 üzenetére
"mint jó drága lehetőség is"
Ha körbenézel a "piacon", azért annyira nem drága az az állvány (másokhoz képest vagy ha csináltatnál egy párat) és legalább az adott dobozhoz tervezték és nem utolsó sorban egy egész minőségi darab .... a "tálca" mérete meg tök mindegy, amig rendesen megáll rajta a doboz ....
Hmm ....
-
alphamooncam
őstag
válasz BBéci #139335 üzenetére
Szia !
Itt van az új Denon DN 700AV !!!!
Hétfőn veszem át.
Véletlenül nem akarjátok tesztelni ? Ez már nem "csak" egy profi előfok...
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
hétalvó
addikt
válasz alphamooncam #139353 üzenetére
kemény az erősített sub kimenet.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Mélysugárzó kábelekről szeretnék kérdezni.
Adott egy itt nem túl népszerű Denon AVR-X1300W erősítő és Castle Knight 5 5.1 hangfalszett Compact Cube mélyládája.
Ha e kettőt összekötöm Inakustik Star sub (4 900 Ft), vagy NorStone Jura SUB Silver (17 900 Ft) kábellel, anti-abszulút hallással rendelkezve mélyláda hangokban a 2 kábel között milyen különbséget fogok hallani?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
kezo0
addikt
válasz Zsolesz7603 #139356 üzenetére
Ezt nehezen tudnám konkrétan megfogalmazni. Nem volt vele komolyabb baj egészen addig, amíg nem lett meg az RZ900-as, mert nem volt összehasonlítási alapom. Azóta viszont sokkal szívesebben hallgatok újra zenét is, amihez valahogy nem sok kedvem volt a 828-assal – de ez csak így, utólag tűnt fel. A 828-asnak is volt magasa, mélye, közepe, de mégis, talán azt tudnám mondani, hogy kevesebb élet volt benne.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
BullZeye
veterán
Összefoglaló: Elhelyezés, beállítás - THX link megszűnt.
Helyette ezt a linket találtam az oldalon:
http://www.thx.com/faq/#buying-setup-guides5.1 közvetlen:
http://www.thx.com/faq/#set-5-1-surround-sound-speakersHa 100+200k-t szeretnék költeni erőseítőre + 5.1 hangfalszettre, akkor még a belépő topicba vezessen az utam?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Zsolesz7603
csendes tag
válasz Zsolesz7603 #139360 üzenetére
Bocs! Nem te húztad le a 3010-et
-
kezo0
addikt
válasz Zsolesz7603 #139361 üzenetére
Tényleg nem, de szívesen kipróbálnám, hogy aztán lehúzhassam. Vagy nem.
-
gabo01
senior tag
Van valakinek tapasztalata az elektrowelt24-en vásárolt készülékek garanciális javíttatásával kapcsolatban?
A napokban letérdelt a Marantz 7010-em és meg kellene csináltatnom gariban! -
gabo01
senior tag
válasz AmbiG9 #139365 üzenetére
Tv nézés közben a párom szerint furcsa hangot adott és azóta teljesen halott! Semmire nem reagál be sem lehet kapcsolni!
Nemir: Köszi. Írok nekik aztán meglátjuk! Sajnos az oda-vissza posta nem lesz olcsó de ez benne volt a pakliban amikor megvettem is.
[ Szerkesztve ]
-
E/gabi
újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni 5.0-ás hangfalszett vásárlásához! 400e -ft lenne rá, már volt Zensor7-em . Mit ajánlanátok ebben az árban a Dali helyett? Előre is köszönöm.
-
gabo01
senior tag
válasz claire78 #139371 üzenetére
Szerintem lesz az 15e is bár még nem kérdeztem utána! Amikor vettem netto 45 Eur volt a szállítás ha jól emlékszem! És ugye ez oda-vissza tehát inkább 30 körül lesz a végére de nincs más megoldás a garancia megtartásához!
migabi24: nálunk is 24-25C körül lehetett klímázva. Nem hiszem, hogy ez olyan extrém hőmérséklet amit nem kellen kibírnia egy elektronikának!?
-
Csabroncka
addikt
válasz gabo01 #139378 üzenetére
Azt a Q!, Jeni féle javaslat +1, attól még, hogy külföldön vetted, ha gyártói garancia van rá akkor itthoni márkaszerviz javítja, ha bolti a garancia, na akkor biztosan kint javítják!
Sógorom Pioneer készüléke hasonlóan volt (rossz firmware volt 2 napig a világhálón meg is szívta), ott Németországba kellett kipostázni (Pioneer márkaképviselet), ott javították, csak a postaköltséget kellett állnia.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Csabroncka #139379 üzenetére
Ilyen szempontból tök mindegy, hogy "gyártói" vagy "bolti" a garancia, ha nem a magyarországi importőrön (nagykeren) keresztül veszed, akkor nem javítják a magyar (velük szerződésben levő) szervizek .... német nagyker = német (szerződött) szervizek ....
(nekem eddig sok év alatt 1 garis avr volt az ew24-nél írtam nekik, hogy gond van és mi lenne a legyszerübb megoldás, mert Magyarországról vagyok, azt a választ kaptam, hogy küldjem vissza nekik és rendezik .... kb. 3 hét alatt rendezték is .... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
gabo01
senior tag
válasz Nemir Ombe #139380 üzenetére
Egy másik fórumtárs is hasonló tapasztalatáról írt nekem privátban! Kb. 4 hét és neki küldtek egy vadi újat nem javították!
Csabroncka: nincs Marantz márkaszervíz! A Horn a magyar disztribútor és a Totel látja el a szervíz feladatokat! De ez csak a Horn-on keresztül vásárolt termékekre vonatkozik!
-
MCGaiwer
addikt
ha már szerviz meg garanciális javítás. ugye múlt héten írtam, hogy az egyik Klipsch RB-81 mintha másképp szólna, mint a másik. azóta járattam Isotek cdvel meg normál használattal, és nem igazán változott, ezért úgy döntöttem, visszaküldöm. írtam az elektroweltnek, ott azt javasolták, szedjem ki a tweetert, és küldjem vissza csak azt. Ez megkönnyítené a postázást, de nem vagyok biztos abban, hogy csak annak van baja (bár elég erős a gyanúm). Esetleg valami tipp ezzel kapcsolatban? küldjem vissza az egész dobozt, vagy fogadjam meg a tanácsot? esetleg van valami teszt ötlet, amivel ki tudom deríteni, hogy minek van baja? (az erősítőt és a kábelt már kizártam)
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
-
kezo0
addikt
válasz python1 #139316 üzenetére
Azért csak beletetted a bogarat a fülembe, és azóta beszereztem az avx-ről az eddig hiányzó alátéteket a tüskék alá, szóval most már tüskéken állnak a Focalok...
Hangzásban nem javított (az eddig is tetszett), de legalább most már a frontok alatt is lehet majd takarítani.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz MCGaiwer #139390 üzenetére
Mi a tapasztalatod? Mert úgy egyértelműen kiderül, hogy a magassugárzó, vagy más a beteg. Ha az előbbi, akkor balgaság lenne az egész hangdobozt utaztatni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MCGaiwer
addikt
válasz BBéci #139391 üzenetére
mármint a két doboz felcserélése volt meg (ezt javasolta arcitec még a szerkesztés előtt), ott egyértelmű lett, hogy a két doboz nem egyezik, és nem az erősítővel, kábellel vagy forrással lesz a baj). A tweeter kiszerelése még hátravan, talán ma este megcsinálom.
-
NoOne1976
őstag
Adott egy Yamaha erősítő és egy 5.0-ás Jamo hangfal szett. Van jelentősége ennél, hogy milyen hangfalkábelt veszek hozzá? Vagy esetleg van egy vastagság, ami alá ne menjek? (Mert ahol láttam nálunk méterre, ott több vastagságban is volt ugyanaz a típus.)
A kérdés leginkább a háttér sugárzókra vonatkozna, mert a frontokhoz elég a mostani kábelem, de a hátsókhoz vennem kell újat, mert a falakból nem húzogatnám ki azokat a költözés miatt. -
MCGaiwer
addikt
válasz Lacielvtárs #139398 üzenetére
próbáltam, de még mintha úgy sem ugyan az lett volna. bár franc se tudja már
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika