Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz killbeer #111647 üzenetére
Nem tudok róla.
(#111661) DEJVID
Igen, de 90 %, hogy csak sztereóban. Némelyik LG adja úgy ki 5.1-ben, bár amiket próbáltam, azok szintén csak sztereóban adták ki a HDMI-n érkező 5.1-et.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz killbeer #110718 üzenetére
én anno 1910-ről váltottam 4310-re és, csak AVR csere volt nálam akkor és különösen a mélyhangok keltek "életre" sokkal jobb élmény. Igenis számítaz AVR a mélyhangoknál, de ugyanakkor azt sem szabad lábjegyzetbe helyezni, amiket Sanci írt, mert hihetetlen difik tudnak előjönni, amikor a sub a megfelelő helyen van, vagy kap egy jobb RCA-t.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
törölt tag
válasz killbeer #110718 üzenetére
Hát, ahhoz sok-sok kategóriát kell ugrani, pl Denon X5100-7100-on már jobban szólna.. jobban= nem hangosabban hanem részletesebben..de ez nem azt jelenti hogy nincs tennivaló vagy hogy kihoztál belőle minden maximumot. Sokat segit Patice cikke a mélyhangok kezeléséről, azt tanulmányozd át első körben. és szerintem bőven van tenivalód még és megéri felhazsnálni a benne irtakat éás a helyel is lehet kisérletezni.. lényeg asz hogy lehet jobbá tenni a meéllyhangot erősitő vagy mélynyomócsere nélkül is.. pusztán elhelyezés/akusztika módositásával és helyes beállitásokkal.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz killbeer #72671 üzenetére
Nem én írtam, ezért passz.
(#72672) z123456789
Az AudioQuest névből azt a következtetést levonni, amire Te vetemedtél, ritka nagy böszmeség.
Jó választás a két Pearl.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
krx21
nagyúr
válasz killbeer #49483 üzenetére
Szerintem az alapvető probléma ott lehet, hogy egy erőteljesen elferdített hangképhez vagy szokva...
Az olcsó házimozik, és az "1000watt-os" minihifik pont ilyen hangzással rendelkeznek: túlvezérelt basszus és magas... De igazából egyik sincs benne igazi, pont ezt próbálják palástolni... A másik amit meg kell tudni hallani,hogy a kiemelt basszus nem lesz több csak hangosabb a többihez képest... A jó hangzás alapja a kiegyenlített hangkép...
Valószínű, hogyha egy minőségi cuccost kapnál, akkor az elején feltekert basszust szép lassan fokozatosan idővel saját magad lejjebb vennéd... Majd visszatennéd pár hónap múlva, hallanád milyen tolakodóan túlzó és sok más részletet elnyom vacak hangzáskép volt...
A másik, hogy mp3-al nem szabad véleményt alkotni egy hangfalról... Legalább egy "rendes" CD-t vittél volna...
Teszthez a műfaj sem mindegy: Egy scooter nem tesztzenének való (véletlenül se hidd, hogy most a műfajt minősítem...), nem alkalmas arra, hogy megmutassa magát egy hangfal... Nincsenek benne igazi hangszerek, melyek elárulnák, hogy mennyire részletgazdag a hangfal, vagy sem... és még sorolhatnám... De ha hiszed ha nem, még igazi mélyek sincsenek benne...[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz killbeer #49470 üzenetére
Amíg nem torzít, nem. Halkan megjegyzem, Kalkbrennernek sem tesz jót, ha ráemeled a mély szekciót....
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
válasz killbeer #49466 üzenetére
Csak. Mert ahogy megálmodták eredetileg, úgy szoktuk hallgatni.
Ha kiemelsz valamit, megváltoztatod, ráadásul elkeféled a balanszot (a hangszerek balanszára gondolok)....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
spiky03
veterán
válasz killbeer #48646 üzenetére
Mi haverral 3x voltunk ott hallgatózni, és ebből csak a harmadik alkalommal vette meg haver a MA szettet, azt is két részben. A frontokat hozta el elsőnek, a hátsókat meg a frontokat pedig lefoglalózta és a következő hónapban hozta el. Úgyhogy rendesek, ilyet is lehet náluk.
Amúgy mi csak hangfalakt hallgattunk, erősítőt azt nem, azt csak azt ami be volt kötve. Zenét sem vittünk.
De szerintem mindig kb 1 órát voltunk ott, emlékszem a legelsőnél még kb 20 percet ott voltunk zárás után is.
De az a biztos ha telefonban lefixálod, hogy ezt meg ezt szeretnéd majd ekkor és ekkor meghallgatni, hogy csak ezért jössz fel Pestre és mondják meg, hogy lehetséges-e ez.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest