-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyka 2
tag
válasz
Nemir Ombe #134396 üzenetére
Hál isten valaki kapizsgálja mire szeretnék rávilágítani. Jó magam sokat vackolok a méréssel, ezért ki merem jelenteni, h más eredmény születik Atmos szempontjából pl. csak attól, h milyen közel van a háttámlához a mikrofon. Pedig a fülmagasság ok, és akkor még nem tértem ki rá, h a magassággal is lehet játszadozni szépen. Én sosem hiszem el, h első bemérésre a legjobb hangot kaptam, nagyon sok verziót ki szoktam próbálni. 3-6-8 ponton mérés, és mind, mind más végeredményt ad. Persze én elég beteg vagyok.
-
Tonyka 2
tag
válasz
arcitec #134395 üzenetére
Elmondanád mid van? A teszt anyagok amik ki vannak hegyezve a felsőkre persze, h fülbetűnően jól szólnak. A DS, vagy a Neural:X mivel a hátsókból meg egyebekből keveri fel, jóval többet megy, mint a célzott Atmos. Éppen ezért kerülnek fel olyan dolgok is amik nem feltétlen fentre valók. Ettől függetlenül kb. 90%-ban jól dolgozik. Vegyük a Feledés touchdown jelenetét. Normál DTSHD, de szépen besegítenek a felsők, így a stadionnyi ember szépen falként körbe vesz, egészen magasan tapsolnak, fütyülnek, zajonganak. Mivel ugye a stadion igen magas lenne, már ha meglenne a filmben.
-
arcitec
addikt
válasz
Nemir Ombe #134396 üzenetére
Ezt hogy érted? Be lett mérve az enyém is, már amit az erősítő tud. Az Atmos ( normális) film rendesen megy is. A demo szintén. Lehet itt mindenki egyre gondol, csak mást mond?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Tonyka 2 #134393 üzenetére
"én a bemérő rendszerre gondolok ha használod"
Atmos-hoz és DTS X-hez kötelező a (normális) bemérés, különben nem tudja kiszámolni a hangobjektumok helyét .... mikor nincs (rendesen) bemérve a "cucc", akkor szokta megjegyezni a "hallgatóság", hogy jó -jó, de semmi extra ....
-
arcitec
addikt
válasz
Tonyka 2 #134393 üzenetére
Nem erre gondoltam, de szerintem itt nem az volt a kérdés - korábban sem - hogy szinkronban legyen a "plafon", hanem hogy egyáltalán hallani-e, illetve mennyire hallani .Ahhoz meg nem kell dB mérő sőt -....Max sub.hoz , de azt is be lehet állítani dB mérő nélkül is alulról felfelé. Nyilván nem tökéletes, de ismétlem nem ez a kérdés felvetés, alapvetően...
Bobolit, szerintem jól látod...
A Neural szerintem sem üt akkorát sőt még DTS:X -et sem hallottam úgy mint egy rendes Atmost. Egyszerűen egy normális DTS X -et sem halottam sőt demo sincs igazán jó. 0 . Ha ami van és az a DTS X , akkor nagyon beleolvad a térbe, de még azt sem hallottam eleget ahhoz hogy tuti legyen a véleményem... -
Bobolit
aktív tag
válasz
Tonyka 2 #134390 üzenetére
Hát, nem tudom. Egy mérést szoktam csinálni a fő hallgatói pozícióban, aztán még általában egy picit adok a magasakra, hogy fülre egy szintre kerüljön a többivel.
Azért gondolom jónak a beállításokat, mert az Atmos demók brutálisak, főleg a pattogó golyó, az valami zseniális. -
Tonyka 2
tag
válasz
arcitec #134391 üzenetére
Mid van tulajdonképpen, én a bemérő rendszerre gondolok ha használod. Fülre amúgy sem elég, jókorákat lehet tévedni. Egy telefonos hangnyomásmérő applikáció ajánlott erősen. Ugyan nem pontos, de egyformán pontatlan. A csatornák hangerejét szuperül be lehet vele lőni.
-
Squirrel
őstag
válasz
liszi70 #134359 üzenetére
Kábelt elfelejtettem hazahozni. Tegnap este tettem egy próbát, bekapcsoltam változatlanul a rendszert, akkor éppen működött minden, nem volt képhiba. Megörültem, hogy valami kósza gondolat bezavart a rendszerbe és minden jó ismét. Ma munkából hazajöttem, kábelt otthagytam, ekkor az ARC (HDMI2) bemeneten ismét a tegnapi, majd 2. próbálkozásra teljes vörös kép fekete csíkokkal fogadott. Káromkodtam egyet, készülékeket kikapcsoltam, kihúztam a konnektorból, akkor rendes fekete kép volt ezen a HDMI bemeneten. Ha erősítőt bedugtam, stand-by-ban megint képhiba. Minden kikapcs-kihúz, HDMI-t tv-n átraktam egy másik bemenetbe, itt (lekopogom) megint jó a kép. Ebből egyelőre azt szűrtem le, hogy a hiba valószínű nem a vadiúj erősítő vagy bluray kimenetében van, hanem valószínű a tv-ben szállt el valami a vezérlőpanel hdmi2 bemeneténél. Gondolom a kábel is jó lehet, ha a másik bemenetnél (egyelőre) nem produkált hibát. Holnap azért próbálom nem elfelejteni a HDMI kábelt hazahozni és akkor azzal kipróbálom ismét a hibásnak vélt bemenetet. Ha mégis a tv-nél van a gond, akkor ott mi a fenétől pusztulhatott el a hdmi2 (arc) bemenet???
-
arcitec
addikt
-
Tonyka 2
tag
válasz
Bobolit #134381 üzenetére
Nem hinném, inkább a vasat kéne állítgatni. Nagyon figyelni kell, hogyan mér az ember. Tudtam olyan mérést eszközölni ahol szinte teljesen elveszett a felsők hangzása. Tényleg csak nagyon direkt jeleneteknél volt hallható. Addig kell csiszolgatni, ameddig nem lesz frankó.
-
válasz
Lacielvtárs #134383 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Elég nagy helyiség lesz, elférne a 7, de valószínűleg megelégszem 5.1-gyel. -
kabar
senior tag
válasz
Borisz76 #134371 üzenetére
Nem akarok beleugatni, de ha már másik helyiségbe tenném, az biztos, hogy nem a konyha lenne. Szerintem az majdnem rosszabb mint a fürdő. Nem elég, hogy párás, még zsíros párás is, ami a hűtőlevegőnél elég komoly lerakódásokhoz vezethet. Haveromnál spájzba raktuk. Jól elvolt a konzervek és a kolbászok felett a hűvösben. Bár a tiéd lehet, hogy megemelné a hőmérsékletet vagy 10-15 fokkal...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
kenand #134382 üzenetére
Mekkora a moziszoba?
Az is jelentősen befolyásolja hogy indokolt e a 7.1.
Nalam is be van kötve a 7.1,de mint írod is ritka a 7.1 forrás, igy javarészt en is 5.1ben hallgatom, független a 7.1 től.
Persze van olyan film ami 7.1 es brutál jól szól.
Épp tegnap néztem a holnap határa c. filmet, no ott bitang jó volt a 7.1.
A 'sima' 5.1 - 7.1re történő hangképzés nekem nem minden esetben nyeri el a tetszesem.
Itt olvastam szamtalanszor hogy inkább egy jobb 5.1 mint valamilyen 7.1...
Ezzel egyet értek. Az 5.1 jobb ha gyárilag 5.1 hamg van.
A gyari 7.1 ritkább viszont korrekt teret tud adni.
Ez mind az én személyes véleményem. -
Régi erősítőim vannak többek között Onkyo TX-SR 606, ami 7.1-es és Dolby trueHD-t DTS Master audiot is támogat. Érdemes 7.1-es hangfal kiépítést készíteni hozzá? Vagy maradjak 5.1-nél.... Átnéztem a készleten lévő DB lemezeimet, HD formátumú hang is max 5.1 van rajtuk. (talán a Star Wars 6.1)....Persze előfordulhat később 7.1 is...
-
arcitec
addikt
válasz
BBéci #134377 üzenetére
Köszönve mindkettőtöknek , ezért jó a fórum, olyat tudtam meg amit eleddig nem, (lehet nem csak én) , érdekes a Dolby Surround funkció az új Atmos képes avr-ekbe nem nagyon van publikálva mint a DTS Neural. Egyébként is lehet nem szerencsés az elnevezése és engem spciel megtévesztett maga a formátum és a funkció, egy néven. Jól értem? [link]Köszönve ...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
arcitec #134375 üzenetére
A Dolby-nál a Dolby Surround a DTS Neural X megfelelője .... lényegében a régi "ál surround" formátumokat váltották ki velük, ha megnézed az új AVR-ekben nincs Dolby PL, PLz, PLx vagy DTS Neo 6 .... az, hogy melyikből kapsz jobb hangot "végeredménynek", az meg függ a forrás és a keverés minőségétől .... hallottam már DTS-ben is rosszat, de Dolby-ban is jót, ill. fordítva ....
-
arcitec
addikt
válasz
Nemir Ombe #134374 üzenetére
No, köszi ezt nem tudtam és persze ki kell próbálni. A cikk tapasztalatot ír, ami szerint jó.. DE ...
Azt megjegyezném a Dolby Sorround nem egy pl DTS 5.1 stb .. bár az is igaz a PCM ből is kreál a NEURAL:X, de kétségem van a minőség terén pl egy DTS 5.1-hez képest. A Dolby "ál" Atmos az "csak" a Dolby Surround ból jöhet ki ... De mindenképp köszi az észrevételt ... Herr Prof.. -
arcitec
addikt
válasz
Bobolit #134365 üzenetére
A "plafon" sugárzók, Dolby esetén csak Atmos hangsávos filmeknél szólhatnak. A DTS(min) hangsáv esetén , ha nem DTS:X, akkor a NEURAL:X mód működteti a "plafon" sugárzókat. Sajna Dolby-ra ezen mód nincs meg. Illetve ha a PCM forrásra van állítva, akkor is működik a NEURAL:X. Egyébként meg részben igazuk van azoknak- akik nincsenek oda érte- mert a napokban néztem olyan filmet ami 5.1 -ben ment és olyan teret adott, hogy nézegettem felfelé, hogy a fenébe szólnak, pedig persze, hogy nem. Illetve láttam olyan Atmos filmet , amiben nem volt - számomra - érzékelhető Atmos.Az Atmos jobban tetszene mint DTS:X (mert precíz) de lassan ezek is olyanok lesznek mint a 3D....Valaki kérdezett, itt fentebb, hogy nem talált szinkronos Atmost. Mert nincs(DTS:X sincs). Még jó DD51 sem nagyon van ...
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Csabroncka #134369 üzenetére
Pont ez a terv.....szobából ki, konyhába be egy szekrénybe.
Ahogy néztem minden oldalról minimum 10 cm-s "hézag" lesz a NAS és a szekrény oldalai között.
Mod :
Mivel a szigetelést utólag is fel lehet tenni....ezért előbb meghallgatom , hogy kell e egyáltalán.
1 cm vastag gumiszőnyeget is teszek a polcra, amin a tár fog pihenni. -
-KP-
addikt
válasz
Borisz76 #134368 üzenetére
Ha nem lesz a teljes felület hangszigetelve, akkor értelmetlen az egész szvsz. Nekem van pl. Fractal Design hangszigetelt pc házam. Oldalt hangszigetelt, elől és hátul nem. Kb. mint a f*snak egy pofon...
Ha meg a teljes felületet hangszigeteled akkor lőttek a szellőzésnek. Szóval én átgondolnám ezt.
ha mindenképp bele akarsz vágni: phonestar csendlap.
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Nem egészen HI-Fi-s lesz a kérdésem de még is ide irányítottak...Hangszigetelés lenne a téma.
Adott egy Synology hálózati adattár, amit szeretnék egy nagyobb szekrényben elhelyezni.
Ezt a szekrényt pedig belülről valamilyen hangszigeteléssel látnám el ( Ajtó + oldalak + tető ).
Hátulján is lenne de nem mindenhol a szellőzés miatt.Eredetileg valami szivacsból készült "tojástartó" féleségre gondoltam.
Van hasonló termék ami a céljaimnak megfelelne ?Ötleteket, javaslatokat ( Márka, Linkek , Képek ) előre is köszönöm.
Mod :
Off-ba teszem ,mert nem szorosan a topik témájához tartozik.
-
Squirrel
őstag
válasz
liszi70 #134359 üzenetére
Az lesz, csak itthon nincs most rendes hdmi kábel tartalékban. Kicsit bepánikoltam, de ha az erősítő vagy bluray lejátszó kimenetével lenne gond, az stand-by üzemmódban csak nem okozna ilyen képet, ha a tv-t állítom hdmi bemenetre és az eszközöket stand-by-ban hagyom. Remélem a kábel a hibás és nem a tv vezérlőpanelja.
-
gabo01
őstag
válasz
Vicarious1 #134361 üzenetére
Ha jól emlékszem 4-6 nap!
-
Vicarious1
aktív tag
Aki rendelt már az Elektrowelt24-től banki előreutalással (nem Pay pal) fizetve, mennyi idő múlva jött meg a termék az utalástól számítva kb.?
-
claire78
senior tag
The shallows - A zátony című filmet néztem..csak DTS hangja van, de baromi jól keveri ki a Neutral-X a felsőket. Olyan mintha a víz a fejünk felett csapna össze. Ajánlom a filmet, főleg akinek van Atmos.
-
gabo01
őstag
válasz
Csabroncka #134355 üzenetére
Köszi! Ha befejezem a stukkózást a plafon meg az oldalfalak között (ez fogja rejteni a kábelek nagy részét) és kész lesz a bútor még jobb lessz az összkép! Lassan felkerül a vászon meg a vetítő is aztán hajrá!
A földig érő függöny megvan de ide tuti kell a bútor meg jópár panel, hogy jól szóljon!
Igen válás van éppen ezért költöztem családi házból panelbe! -
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Szerintetek mi okozhat ilyen hibát a rendszerben? Eddig tökéletesen működött minden, most át akartam kapcsolni a bluray/mediaplayerre, erre ez a kép fogadott. Először még csak a kép fölső felén volt ez a hiba, utána már a teljes képernyőn.
Kikapcsoltam, áramtalanítottam mindent, megnyomkodtam a hdmi kábeleket, összes a helyén volt, semelyik se volt kilazulva. Tv önmagában működik, ha átteszem HDMI2 bemenetre, ott ez a kép fogad, függetlenül attól, hogy a lejátszó be van-e kapcsolva.
Én arra gyanakszok, esetleg a tv HDMI arc be/kimenete meghalt. Vagy HDMI kábel? De mi a fenétől?
-
dhcodoki
senior tag
válasz
bajnokpityu #134334 üzenetére
35-40cm vastagság 40-50Hz elnyeléséhez? Kicsit kevés lenne az, nem?
Ha ilyen problémák vannak, akkor érdemesebb a szub helyével játszadozni. Legalábbis én azt tenném.
-
ctrlaltdel13
őstag
Remélem a szőnyeg is tüskéken áll.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest