Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
addikt
Köszönöm szépen a válaszokat! Sajnos nagyon limitált a hely, álló ládákat nem tudok elhelyezni, így maradnak a polcsugárzók.
Nyilván nem vagyok a saját pénzem ellensége. Míg egy erősítőnél inkább lehet bukni az árkülönbözetet a garanciáztatás szállítási költségei miatt, egy hangfalnál ritkán lehet gond, ergo megérheti a vásárlás. Ha tudnátok ajánlani oldalt, azt szívesen veszem.Tudom eretnekség, de mivel totál felújításon esik át a házunk, így lehetőségem van arra, hogy a leendő hátsó sugárzókhoz a falban vezessem el a kábeleket. Fali csatlakozónak a Legrand fali csatlakozói lesznek, így végre eltűnik a kábel a falak mellől
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Norbi 72 #127398 üzenetére
A "remekül" és a "szuper" elég szubjektív jelzők, de nem ez volt a lényeg
Amúgy nem azt írtam, hogy az RTi nem jó rock-ra, csak azt, hogy ua pénzből én inkább 1-2 kategóriával feljebbről vásárolnék, ha lenne rálehetőségem. De természetesen, ha valakinek az RTi hangja tetszik pl. egy Onkyo 3030-al, az vegyen azt és hallgassa egészséggel.
Nem bántani akartam az RTi-t, mindössze az itthoni és a külföldi ár/érték/minőség arányokra céloztam.
Hmm ....
-
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #127397 üzenetére
A Yami előtt nálam az Onkyo vassal is remekül szólt az RTi,nem értek egyet.
Akitől vettem,az meg LX83-al hajtotta,vele is szuper volt.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz axwel18 #127396 üzenetére
A Focal-ra én is írtam korábban, hogy rock-hoz nem igazán ..... miután felhívták a figyelmem, a rockzenére, mivel átsiklottam rajta ..... de ezek (Canton Vento, Quadral Platinum, "régi" Klipsch RB81 (21cm-es mélyekkel) jók rock-ra és mozira is (igaz mindegyik másként) egy "felső(bb) kategóriás rendszert már kiszolgálnak.
Értem én, hogy a Diamond és az RTi jó rockra és mozira, de azért a mit - mihez-re is figyelni kell(ene)/illene, nem mellesleg a felső(bb) kategóriás dobozokra már nem nagyon lehet (persze vannak kivételek) rámondani, hogy csak erre vagy csak arra jók, mindegyik máshogy jó(!) ami már ez esetben inkább ízlés és párosított elektronika függő. .....és nem utolsó sorban (legalábbis én személy szerint) ugyanannyi pénzből inkább egy -két kategóriával feljebb lévő dobozt vennék, mint ragaszkodnék a hazai kínálathoz és hazai árakhoz ....
De szintén megint csak szerintem .... (zárójelben: nálam jelenleg Canton-okon is jól szól a pl. Placebo, de "korábban" Focal 9xx-en is jól szólt, csak "máshogy jól", mindenből ki lehet hozni jót, csak az "alapoknak" kell meglenni .... )
Hmm ....
-
axwel18
senior tag
válasz gyurczy #127394 üzenetére
Azt még nem hallottam ezért nem ajánlottam. Sok jó hangfal van 200.000Ft-ig főleg ha állványos dobozokról van szó.
Nemir Ombe: Igazad van. De ezek a hangfalak rock zenén és mozin is jók. Meg lehet venni a Focalt is amit linkelt jobb hangfal ezektől, de rock zenén nagy csalódás lenne főleg egy Onkyo erősítővel.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz axwel18 #127393 üzenetére
Azért egy 7xxx Marantz-hoz (vagy a tervezett Onkyo 1030/3030-hoz) nem Diamond-ot vagy Rti ajánlanék,de hát kinek mi .....
Bár korábban irta a kérdező,hogy “only hungary”,de figyelembe véve,hogy “tőlünk nyugatabbra“ 200e alatt beszerezhető pl. Canton Vento 820,Quadral Platinum M2/20 és még olcsóbbal a korábban linkelt Klipsch (ebből csak a régi) inkább azok közül válogatnék,közel a “hazai párárból” összerakható egy 5.0.
De nekem teljesen mindegy és mint mindig csak szerintem .....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
axwel18
senior tag
válasz xxxxxxxxx #127391 üzenetére
Egy 270.000Ft-os hangfalról linkeltél tesztet. 200.000Ft-os keretet írt, szerintem Polk Audio RTiA3 az egyik legjobb megoldás rock zenén, vagy Wharfedale Diamond 10.2 én háttérnek használok 10.2-est de próbáltam frontnak is és rock zenén jól teljesít. Eddig azért nem ajánlottam mert ugye ilyenem van, nehogy az legyen hogy csak azért ajánlom.
-
-
xxxxxxxxx
tag
Sziasztok! Lehet hülyeséget írok, de szerintem a Heco háza tálján is érdemes lenne szétnézni rock zenét illetően. Úgy gondolom egész jó kétutas megoldásai vannak. [link] teszt Itt ebbe a tesztbe van több hangfal is. Természetesen vannak ettől kisebb modellek is. Polk is jó lehet. Csak annyit akartam ha elmész valahova megfülelni érdemes keresned a Heco márkát.
[ Szerkesztve ]
-
-
LógaGéza
veterán
válasz muzsikpeti #127378 üzenetére
Az a legjobb, hogy anno mikor tizen-x éve össze lett rakva a rendszer, akkor akinek összerakták, fogalma se volt arról, hogy mit vesz...
Norbi 72
Nem - az a baj, hogy az erősítő kb a nézési ponttal van egy vonalban, jobb oldalt. A vászontól olyan 5m-re ülünk, a szoba pedig 520cm széles. A frontok nincsenek mondjuk közvetlen a vászon mellett, kicsit közelebb vannak hozva - az lesz még a jó meló, hogy beállítgatni hogyan álljanak...Nincs véletlen még valaki Békés megyéből, aki be szeretné méretni a szobáját akusztikailag? Beszéltem Fapacival, ő szívesen lejönne, csak ugye a nagy távolság...
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
allein
addikt
válasz Norbi 72 #127379 üzenetére
Nekem is lejátszótta csak akadozva forrással nem lehehett gond mert most is ugyanaz a NAS van és a CA bluray lejátssza hálózatról a TRUE HD hangsávot. Mostani erősítemmel sem lehetett gond mert PS4 összekötve az erősítővel és ugyanugy lejátszótta a hangsávot. De már nem számít, mindez a múlté
Nem tudom mit csináljak most, egyelőre csak annyi marad, hogy az erősítőn igazítom a hangsávot
Majd ha ki tudom próbálni a másik erősítőt akkor esetleg lesz több infóm, viszont a másik erősítő is CA és lehet ugyanugy csúszni fog a hangsáv
-
mivamma
senior tag
válasz Steady74 #127372 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy van még egy ember rajtam kívül aki polcsugárzókban gondolkodik mozira . Én 6 db Svs Prime bookshelf-et használok+center+sub. Engem meggyőzött a kapott hang. És nem mellékesen az Svs-nek fekszik a rock zene. Ha gondolod eljöhetsz meghallgatni.
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
Norbi 72
veterán
válasz Steady74 #127380 üzenetére
Uff,benéztem,ez lesz a jó.
-
LógaGéza
veterán
válasz muzsikpeti #127375 üzenetére
Basszus, a gatyám is rá fog menni a kábelcserére Csak a frontokhoz kelleni fog vagy 20m...
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
allein
addikt
válasz lemmy9 #127284 üzenetére
Szevasztok. Bluray lejátszó összekötve közvetlenül a TV készülékkel, ugyanazok a HDMI portok (más volt a HDMI kábel). Hangsávval nincs semmi gond, nincs csúszás, gondolom ez elég bizonyíték ahhoz, hogy a lejátszóval nincs gond.
Csak annyi marad, hogy igazítsam az erősítőn a hangsávot? Amúgy a popcorn a mostani erősítő párossal is volt gondom, TRUE HD hangsávot nem játszotta le, popcorn volt szervízben tesztelésen és megerősítették, hogy bizony a popcorn lejátssza ezt a hangsávot.
Egyszerűen az A410 és a CA 551R nem volt jó páros
Mostani lejátszó lejátssza gond nélkül hálózatról a TRUE HD hangsávot. Van egy másik erősítőm csak az a gond, hogy nem fér be a régi helyére
Így nem látom értelmét tesztelgetni analógon, mit javasoltok?
[ Szerkesztve ]
-
axwel18
senior tag
válasz Steady74 #127372 üzenetére
Csak magyarországi vásárlás jöhet szóba ?
Nekem ami tetszett rock zenén :
Polk Audio RTi A3
Castle Knight 2
Cambridge Audio Aeromax 2Persze mindenkinek más tetszik, a fentebb említett Klipsch is jó választás lehet.
-
axwel18
senior tag
válasz Nemir Ombe #127369 üzenetére
Rockzenére szerintem nem a legjobb megoldás. Bár ez csak az én véleményem. Persze nagyon jó hangfal, de a rockzene nem az ő stílusa.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Steady74 #127368 üzenetére
Lehet belőle jót építeni és most az ára is baráti 5.0-ban is [link] amugy a Focal 806 vw- vel teljesen megegyezik. AFocal - Onkyo párositás nem biztos,hogy jó lenne,a Marantz lehet “jobban illene” hozzá,de ez már ízlés kérdése is ..... Mindenesetre ár/minőség/hang szempontjából nem rossz ez a Focal ilyen áron.
Hmm ....
-
Steady74
addikt
5.1 szettet építek, újra. 20 nm a szoba, a lehetőségek kizárólag polcsugárzók elhelyezését teszi lehetővé. Az elhelyezés valamilyen polcon lenne, a fali hangfal konzolok-tartók nem jönnek szóba. Jelenleg egy Marantz 7007es erősítő képezi a leendő rendszer lelkét. Első körben sztereó rendszer lenne kiépítve, később center és a hátsók, sub van. Ehhez mit szóltok, lehet ebből a márkából tovább építkezni? Errő konkrétan mi a véleményetek? Javarészt mozi, rockzene, rádió és xbox játékok vannak terítéken. Mozi vonal erősödése miatt lehet egy Onkyo 1030/3030 lesz majd az új tag, a Marantznak nem érzem az erejét.
Köszi az észrevételeket előre is.
-
válasz Nemir Ombe #127366 üzenetére
Arról lemaradtam. De a válaszod, köszönöm
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Lacielvtárs #127365 üzenetére
Most kaptam az infót,hogy 3 napja vége. (3-mal feljebb)
Spiky03:
Köszi.[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
válasz Nemir Ombe #127360 üzenetére
és ez az akció, merre van?
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
spiky03
veterán
válasz Nemir Ombe #127362 üzenetére
Értem.
Sok sikert kívánok akkor neked ott majd.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
sony309
őstag
Már ezelőtt 3 nappal elfogytak a szubok.
S3x, hifi & rock and roll
-
spiky03
veterán
Nah mi történt?
Mi lesz a teljes rendszer helyett, hogy így eladósorba került minden?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Lacielvtárs #127358 üzenetére
Most van (ha még tart) Velodyne Impact 10 “akcio” 150 helyett 70e. Mozira megéri.
Hmm ....
-
Feca2
csendes újonc
Most váltam meg egy wharfedale power cube 10-es subtól. Szeretnék kicsit fentebb lépni, amit eddig találtam és szóba jöhet wharfedale MX10 vagy mission ms10. Ezekről mi a véleményetek, érdemes velük foglalkozni?
Vagy Ti mit ajánlanátok max.100 ezer forintért? -
-
Shingen
addikt
-
jó reggelt Uraim...
csak halkan megjegyezném hogy sikerült a laptopomon (korábban, egy-két hete írtam itt róla, és kiderült user error volt, nem volt jó a driver) megtalálni a Dolby True HD és a DTS-HD hangokat...
és igazatok van, életre kelt a mozizás
és tényleg sokkal jobbak az eredeti hangok mint a szinkron.
eddig is tudtam hogy igazatok van, csak nem sejtettem"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
python1
veterán
válasz bajnokpityu #127353 üzenetére
Ez csak természetes!
Örülök,hogy tetszik,és köszönöm az elismerő szavakat!
-
arcitec
addikt
válasz claire78 #127349 üzenetére
Nekem is 5.1.2 van és teljesen megfelel 25 m2 -re. Dolby ajánlás szerint építettem én is, a felépítés, kitalálása, megtervezése, kivitelezése kicsit macerás - munkás volt, ( Magnat IC-62) de azt mondom megérte alaposan körbejárni a dolgot. ( Főleg úgy, hogy ha nem is eszement összeg a hangszóró - Dali-ban is van, de abból egy nem adja ki a jelzett pár árát - az is költség és ha mellé nyulsz kuka kiadás. No meg a plafonon ha már fel van szerelve azért csak nem egyszerű - sőt - tologatni) Az való igaz itt nem túl sok ajánlás volt még annó tavasz elején ez ügyben - kivéve Nemir Ombe - egyébiránt csak a lebeszélés került szóba.Nekem pl az elhelyezési pont sem volt egyértelmű - Nem u.a a 2 vagy a 4 elhelyezése. Elhelyezésre ott a Dolby linkje. Hangszóróra meg nyilván a plafonra nem teszünk dobozt. Nekem a Dalik mellett van fent a Magnat és a célra megfelel, pláne , hogy csak effekt jön ott. Bőven elég a 2 ha valaki esetleg vacillál az erősítőn, mint annó én (9.x vs 7.x ).
Inkább minőségi erősítő 7.x mint esetleg u.a telj/ár. stb 9.x - be. A 4 itt is elhangzott már, elsősorban nagyobb térben(érdemes) tud érvényesülni. Ahogy annó megfogott az 5.1 úgy most az 5.x.2 is, abszolút megérte, nyilván a domináns az a 3.1 akár hogy is van és egy minőségi cucc kiválóan hozza az 5.1 hangzást is és az is elég lehet az 5.x.2 az egy plusz élvezeti teret ad....(Mint "mozog a padláson valami", esik az eső a fejem felett,
elhúz egy helikopter felettem stb .. )[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #127352 üzenetére
Ehh, felkapcsoltam a lámpát, és csak össze kellett pattintani újra. Nincs semmi baj a soundcare-rel.
Anyának mutattam, oda van, hogy milyen szép élőben. Csodálatos munkát végeztél Csabi, köszönjük.
[ Szerkesztve ]
-
-
python1
veterán
válasz bajnokpityu #127350 üzenetére
B@szki,még ha nem figyelmeztettelek volna előtte.
Remélem a dobozok egyben maradtak![ Szerkesztve ]
-
claire78
senior tag
válasz arcitec #127347 üzenetére
Korábban írtam már, hogy nekem nagyon tetszik az Atmos. Nekem a mennyezetre került fel középre. 5.1.2.
Hétvégén néztük a feleségemmel a 10 Cloverfield Lane című filmet és az egyik jelenetben a tetőn ugrál "valami" és csak annyit mondott: " aha, nagyon jó, csak olyan mintha tényleg nálunk lenne a padláson az a micsoda!"
Szóval én nem bántam meg, hogy a mennyezetre kerültek, nem kis munkával. -
arcitec
addikt
válasz LógaGéza #127346 üzenetére
Az ATMOS-hoz annyit, hogy majd írjad meg milyen lett, szerény véleményem szerint is a mennyezeti a jó,nekem olyan van, ha van rá keverve effekt , akkor van hatása, kitölti a teret , ráadásul ha jó a hangmérnök, akkor legalább olyan hatással bír mint a jó 5.1 hangkeverés + a 2 vagy 4 fenti, csak hát sokszor az 5.1 sem igazán jól van megalkotva. Nem oly rég Nemir Ombe linkelt mennyezetbe építhető választási lehetőséget, mondhatni van választék a célra épp bőven elegendő. Keress csak vissza. Lógatva is lehetne akár, álmennyezetbe építve, nem biztos, hogy az egész teret , csak a hangszóróknak, láttam már ilyet és pofásan is meg lehet csinálni. A kábeleken nem rugóznék annyit, inkább szépséges álmennyezetbe fektetnék.Speciel liszi70 véleményét osztom.
Mondom ezt úgy hogy nem hallottam még felfele sugárzót, ahol meghallgatási lehetőség van ott sehol sincs, csak mennyezeti.
Az elhelyezésének meg van hivatalos Dolby THX ajánlása.
[link][ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
LógaGéza
veterán
válasz BBéci #127337 üzenetére
Már meg vannak véve, így biztos fel fognak kerülni. Anno mikor kérdeztem itt az ATMOSról, negyed ennyi válasz se jött, hogy mire érdemes beruházni, így abból főztünk, amiből tudtunk. Majd ha fennvan, és kiderül, hogy nem az igazi, akkor megyünk tovább
Norbi 72 - nem megoldható a plafonbaépítés egyáltalán, anno itt mutattam milyen a plafon. Akkor jött válasz, hogy teljesen jó, ha oldalfalon van.
Nemir Ombe
Köszi a tippet, a subkábel akkor ez lesz
Viszont mivel más ajánlatot nem nagyon kaptam hátsó és ATMOS kábelekre, ezért marad most oda is az X2. Majd a frontoknál is csere lesz egyszer (azt most nem mondom meg, hogy milyen kábelek mennek, mert kiátkoztok a fórumról ), akkor majd kérek biztos segítséget."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Patice
nagyúr
válasz liszi70 #127344 üzenetére
Úgy kellett volna, de nem úgy volt.
Alapvetően igyekszem én is lehetőleg minél jobban józanul vélekedni ezekről, és nem aszerint dönteni, hogy mi áll az árcédulán, vagy hogy mi van a termékre szitázva "márkának".
A placebo hatás nem küszöbölhető ki 100%-ig, meg a "megrendelés" sem, de enélkül tesztek sem lennének és új fejlesztések sem.
Bizonyos szint után nem lesz olcsó hús, csak híg
foslé... Csak jól kell összeválogatni a komponenseket.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
nagyúr
válasz Patice #127343 üzenetére
"Szépen jött a plusz információ, ahogy az egyre magasabb kategóriás kábellel szólt a szub."
És úgy is próbáltátok, hogy nem tudtátok, mikor milyen "kategóriás kábel" kerül be?
Félreértés ne essék, szerintem is vannak különbségek szubkábelek hangra gyakorolt hatásában (ez nyilván mérhető is), de azért rengeteg ám a túlzás az élménybeszámolókban, aminek egy része placebo, más része marketing-eredetű.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz adamssss #127341 üzenetére
Én sem értettem az ilyesmit addig, amíg nem volt szerencsém megtapasztalni, hogy a mély szekcióban olyan részletek lapulnak, ami nélkül nem teljes a kép (hang).
Bécinél jelen voltam a szubkábel tesztelésnél ( ). Szépen jött a plusz információ, ahogy az egyre magasabb kategóriás kábellel szólt a szub.
De nem csak nála hallottam ilyesmit.
Kipróbálás, meghallgatás után pedig mindenki eldöntheti magában, hogy mennyit hajlandó kiadni egy jó kábelért.
Remélem te is meg tudod majd tapasztalni egyszer.
Peace!
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
100 000-et egy olyan kábelért ami egy olyan hangszóróba megy ami így is úgy is csak "dürrög"? Én 4000-ért vettem Inakustik kábelt 3m-t, és spóroltam 97000 Ft-ot. Hát Ti tudjátok...
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Norbi 72
veterán
-
Nemir Ombe
addikt
válasz LógaGéza #127334 üzenetére
Nem bántásból,de a Klipsch “marketing áldozata” lettél,mivel “oldalfalas Atmos” hsz nincs. Az Atmos hsz-knak a hallgatóság feje felett kell(ene) lenni (a frontokra rakható kiegészítő Atmos hsz-k is “csak marketing”),ráadásul ahogy néztem elég “jó ára” van (listaáron) 10cm-es hsz-val szerelve.
Szóval ennyiért vagy olcsóbban Focal “effekt” hsz is beszerezhető,ami talán jobban illene a többihez (igaz,hogy az Atmos egy “kigészítő csatorna” de ha van rá keverve fentről érkező hang,igaz ritkábban,de akkor akár a center “teljesítményét” is illene tudnia,mivel ilyenkor beszéd,effekt,stb is jöhet belőle,nem csak “háttérzaj”) egy ilyen kategóriás szettnél én biztosan nem keverném a dobozokat,még az Atmos-t sem.
Lassan irok mobilról ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
BBéci
legenda
Nem ismerem az X2 kábelt. Az tény, hogy a Focalok érzékenyek a kábelezésre, kipróbálás nélkül nagyon mellé lehet nyúlni. Piszkosul el lehet rontani a hangjukat. Muzsikpeti fórumtársunk, hosszas keresgélés után HiDiamond-ot választott, arra nem emlékszem, hogy Diamond 6 vagy 7, abban a kategóriában érdemes gondolkozni.
Inkább lemondanék az Atmosról, de Electra szetthez nem tennék be Klipscheket, ha kényszerítenének, akkor sem. Irdatlan nagy barbárságnak tartom.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Norbi 72
veterán
Oldalfalas Atmos?
Focal Atmos.Plafonra.
-
Krisztian101
tag
válasz rappit4 #127297 üzenetére
Én, belépő szettemnél figyeltem ezt meg (Denon 1306+Magnat Motion 990).
Ugyan ezeket a trükköket vetettem be, mint Te, sőt, volt mikor PC-ről optikán etettem a vasat és a PC EQ-n le is húztam ezt a frekit pár db-el.
Mikor a dobozokat vettem a tulaj azt mondta, hogy nála több volt a mély (nálam tényleg gyenge, ezért is használok plusz sub ládát.) Sztem nálam az erősítő karcsú (persze a dobozok is occsók).
Remélem ezekkel a plussz infókkal tudtam segíteni.
-
LógaGéza
veterán
válasz BBéci #127327 üzenetére
Pedig a teljes szett Focal: 936 frontpár, CC901 center, SR900 surroundok - és ugyebár a SW900 sub, és a 906 backpár.
Az Klipsch úgy jött, hogy nem sok választék van oldalfalas ATMOS hangsugárzókból, meg úgy voltunk vele, hogy úgy is "csak" effekthangszórók lesznek.
Sub kábelnek utánnalesek, bár olyan kellene, ami hazai számlaképes.
A többire jó a X2?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Nemir Ombe
addikt
válasz bajnokpityu #127331 üzenetére
Nem “vitainditónak” szántam,szimpla ajánlás volt.
(párszor lett próbálva fél millió körüli és a feletti sub-okkal (is) nem volt (ha volt) olyan/akkora különbség ami megérte volna az,akár 5x-ös árkülönbözetet,de nem akarom hájpolni a márkát,csak mint “olcsóbb alternativát” ajánlottam,akinek van hozzá füle és lehetősége döntse el maga.
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #127331 üzenetére
Az utolsó bekezdéssel teljes mértékben egyetértek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bajnokpityu
félisten
válasz BBéci #127329 üzenetére
csak egy ettől magasabb szériás fokál subot szoktam hallani, 38as membránokkal, de amiért én jobb subkábelt vennék, olyan jellegű finomság nem volt meg ebben.
Nyilvánvalóan kell, hogy létezzen jó reflexes sub, végülis szinte az összes fronthangszóró reflexes, és valahogy azért jól tudnak szólni, de nekem sajnos nem volt még szerencsém hozzájuk.
AQ kábeleinek ár/értékén lehet vitázni, de több olyan kábele van a márkának, ami évekkel a megjelenés után is etalon (diamond lan, hdmi, usb,stb.. ) . a husky annyival jobb volt minden más külcsönkért subkábelnél akkor, amikor érdekelt a téma, hogy megkockáztatom subkábelben is annyira erős a márka, hogy nem lehet ötödárú más márka jobb nála.
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #127328 üzenetére
Próbálgattam reflexessel Huskyt, sőt, Wolfot is és bizony hallani a különbséget.
Egyértelműen zárt párti vagyok, de léteznek meglepően jó hangú reflexesek is, amikkel együtt tudnék élni.
Tehát az a kijelentés, hogy reflexes szubládához felesleges jó minőségű kábelt venni, szerintem nem állja meg a helyét.
Sőt, tápkábelre is érdemes költeni egy félmilliós szubláda esetében.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #127326 üzenetére
Nem csak a szubláda Focal: "a sub egy Electra SW 900, a hátsó hangfalpár Electra 906"
A front- és centersugárzókról nem nyilatkozott.
Általában kiválóak az Oelbach kábelek, 20 éve használok egy 60 centis RCA-t, szeretem. Viszont a szubkábeleiket egyáltalán nem ismerem, ellentétben az AudioQuestekkel, amiket teszteltem és a Husky szuper, még listaáráért is jó vétel, pláne Electrához.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz LógaGéza #127324 üzenetére
Sub kábelnek ez [link]
is jó alternativa lehet (ha nem akarod a sokszorosát elkölteni egy Husky-ra ) a hangszórókábeleket meg a többi hsz kábelhez “igazítsd”, ne “csak” márkanevet vásárolj.(A Klipsch vs Focal valóban érdekes,van köztük 4-5 kategória különbség a Focal javára,bár ha csak a sub-od az akkor nem annyira baj )
Hmm ....
-
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Most kerülne fel a hátsó 6.-7. csatorna, és az ATMOS sugárzók, na meg a sub kábelét cserélném és ezekhez keresek kábeleket.
Kaptam már ajánlatot, csak mivel én nem igazán értek hozzá, ezért kérnék megerősítést, vagy épp cáfolást, hogy jók-e a választott termékek.
Szóval hátsókhoz és az ATMOShoz AQ X2 kábelre kaptam ajánlatot, ebből kell 47 méter, a subhoz Mackenzie RP-196ST-12 RCA dugókkal (6,5m).
A rendszerben Yamaha RX-A3050 az AV erősítő, a sub egy Electra SW 900, a hátsó hangfalpár Electra 906, az ATMOS sugárzók pedig Klipsch RP-140SA-k.[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Egy kérdés!
Marantz 5007 vagy Denon 2311?
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
dota1
aktív tag
válasz PrinceHerceg #127311 üzenetére
Azt vedd számításba, hogy D osztályú végfokos, aminek igen jó a hatásfoka. A folyamatos telj. felvétel alacsony, de a kondik rengeteg energiát tárolnak. Ha durrantani kell egy alacsony frekit akkor a tekercset a felvett telj. többszörösével is meg tudja küldeni...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz PrinceHerceg #127318 üzenetére
Erre had ne válaszoljak.
Amúgy: a Studio 1-es sorozat sub-ja volt, ami a JBL akkori belépő sorozata volt, a 150-es sub, kb. a mai Arena sub "megfelelője" JBL-éknél.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Nemir Ombe #127316 üzenetére
És akkor talán a milliónyi vevő is botfülű akik mind 5*-ot adtak rá? Ezt komolyan nem érem fel ésszel...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz DjKoxi #127315 üzenetére
Ebben a katagóriában sincsnek csodák (ugyanugy mint a belépő szetteknél vagy belépő elektronikáknál) a “velo” is kb. a JBL 250/Klipsch - Jamo 10 sw,stb “megfelelője”, csak most ez van a “legjobb” áron.
Hacsak nem “elvakult márkafan” valaki,akkor a “kategóriából” a legolcsobbat érdemes venni,mert nem sok pluszt kap a plusz pénzért,ha más márkanevet választ.
Hmm ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz PrinceHerceg #127314 üzenetére
Az a “teszt” (is) inkább egy PR cikk,mint sok más “teszt” is.
Jó hangot és nagy teljesítményt nem adnak olcsón sehol!
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
DjKoxi
senior tag
válasz Nemir Ombe #127313 üzenetére
Annak a Velo-nak a számadatai egy szemmel sem hihetőbbek mint bármelyik JBL értékei....
Az a 32Hz +-3dB-en belül....de szép is lenne ha igaz lenne. -
PrinceHerceg
őstag
válasz adamssss #127312 üzenetére
És te a jelenlegi ládád vajon becserélnéd érte?
Egyébként nincsenek nagy elvárásaim, de azért nem árt ha egy kis tartalék kraft is rendelkezésre áll szvsz!
Nemir Ombe: dehogy is, gyártóknak max a méreteket hiszem el, de ez a JBL azért talán más, legalább is teszt alapján!
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
.... és azt hiszed, hogy pl a korábban említett JBL hangosabban vagy jobban szól, csak mert nagyobb számot írt a teljesítményhez a gyártó (de ennek ellenére olcsóbban tudja adni, mint mások akik a teljesítményhez kisebb számot írtak) .... hmmmm
Királyfi ... Te még hiszel a "katalógusadatokban"!!??
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Nem tudom, hogy mik az elvarasaid, de en 200w-ot vettem 110-ert, es most 30%-on jaratom a sub-ot.
Szerintem ne a wattra menj hanem a minosegre, es az a velo ennyiert igen jo vetel.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Norbi 72
veterán
válasz dota1 #127307 üzenetére
28 nm-es moziszobába édeskevés az 5/6-os Onkyo,és ha "rendes" HD hangokat szeretnél,és kevés a pénzed,kicsit gyüjtsél,mert nagyon megéri,pl. erre.
Onkyo-ból minimum négyszámjegyű,pl. egy 1009-es.(#127308) PrinceHerceg
Velo akció.Hagyd a belépő subokat,kicsit menj feljebb.
[ Szerkesztve ]
-
PrinceHerceg
őstag
válasz PrinceHerceg #127292 üzenetére
Vki más esetleg?
-
dota1
aktív tag
válasz BBéci #127306 üzenetére
Igen említetted is anno, hogy te is ilyet használsz mikor két éve akartam eladni. De most a dedikált moziszoba építésem miatt váltok, mert egyrészt a projihoz csak 1db hdmi-t szeretnék vinni 5db Hdmi eszköz lesz kötve, + a hd hangok is jók lennének. Majd lehet, hogy töltök fel egy két képet, mert az elrendezéssel is vannak bajaim, kikérném a véleményeteket. A héten megjött az új projim, vásznam és most itt sz*pok, hogy hogyan legyen. 28nm-es tetőtéri szoba és nem fér el sehogy....
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz dota1 #127301 üzenetére
Még megjelenésekor, 2001 végén vettem egy Denon AVR-3802 erősítőt, ami ma is a tulajdonomban van. Akkor üzemel, amikor éppen nincs nálam tesztkészülék, ez évente átlagosan 1-1,5 hónapot jelent. Az eltelt idő alatt sok erősítővel hasonlítottam össze a hangminőségét és ki merem jelenteni, az Onkyo TX-NR929 sem szól nála jobban. Tehát egyértelmű visszalépés lenne 600-asra cserélned.
Óriási tévhit, hogy ütősebb moziprocesszorral rendelkeznek az Onkyo erősítők, mint a Denonok.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Nemir Ombe #127303 üzenetére
NP, de azért köszi!
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Nemir Ombe #127293 üzenetére
Mert minden tekintetben elégedett vagyok a jelenlegivel, viszont egy picivel több hangnyomást szeretnék, mert a lakók szerencsére bírják! Ezek szerint akkor maradjon a várakozás egy JBL után?
[ Szerkesztve ]
-
dota1
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest