Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
Tudtok ajánlani olyan német oldalt ahol érdemes nézelődni használt erősítő meg hangfal ügyben?
Természetesen csak megbízható érdekelne.
Az ebay.de-n nem volt sok minden.Köszönöm.
-
szrxx
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni otthoni házi mozi összeállításában. Zenei szokásomat tekintve leginkább elektronikus zene hallgatása a jellemző, illetve időnként filmezés. Egyelőre amivel szemezgetek hangfal téren két típus, melyekhez próbálok karakterisztikában hozzá illő erősítőt választani.
Hangfalak:
JBL ES90
Yamaha NS-777Erősítő:
Pioneer VSX-924
Yamaha RX-V577A Harman/Kardon erősítőket(ebben a szegmensben) a mediás eladó nem ajánlotta, mivel le vannak maradva véleménye szerint. Mit javasolnátok?
Köszönöm!
R -
BBéci
legenda
válasz
eldom #111640 üzenetére
Honnan vetted a 3.1-et?
A tévén állítsd be, hogy az optikai kimenetre Dolby Digital vagy DTS jelet küldjön, ne sztereó PCM-et!(#111645) greike
A linkelt quadral szett nagyon jó, de 50 m2 körüli terembe kevés, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly. A másik megmozgatja a levegőt rendesen, de hangminőségben eléggé elmarad a quadraltól, ezért inkább valami mást kellene keresnie.
A korábban ajánlott nagy Klipsch nem rossz ötlet. -
greike
tag
válasz
szricsi_0917 #111641 üzenetére
Én messziről elkerülném a Jamo szettet! Igaz csak az Jamo s606 szettet hallottam de az borzasztó volt! Ebben az ársávban streamaudionál Dynavoice magic f-6 szettet vagy ezt [link] próbálnám ki Denonhoz.
sakal83: Írtad,hogy 70%zene és 30%mozi ,lehet jó választás lenne ez [link] kicsit módosulna az arány a mozi javára akkor ezt is meghallgatnám [link]
-
válasz
szricsi_0917 #111641 üzenetére
Szia!
pl. innen válogass, vagy más boltokba menj el hallgatózni, de azt a jamot hagyjad inkább... -
szricsi_0917
tag
Sziasztok
olyan kérdésem lenne hogy mi a véleményetek a Jamo s 626-os szettről?
Esetleg ilyen árkategóriában van ami jobb nála? Denon erősítőhöz lenne majd a szett. -
eldom
újonc
Szép jó napot mindenkinek!
Szeretnem a segítségeteket kérni!
Van egy Sony str-de445 erősítőm és egy Samsung PS51E550 TV-m!
A probléma az hogy idáig a TV-ről néztem Pendrive-ról filmet,és a tv fülhallgató kimenetén keresztül ment jackon a jel az erősítőbe!
De minap vettem egy optikai audio kábelt és azzal szeretném megoldani a jel átvitelt! A probléma maga az hogy az erősítő csak "ál" 5.1-ad le!
Nem a valós 5.1-et adja nekem hanem csak ProLogic-ban csal,és 3.1-et szed szétt 5 hangfalra!
Az erősítőn van egy széles kék led ami akkor világít amikor digitális 5.1 hangot dolgoz fel!
De ez a led nem akar bekapcsolni,és a valós hangzás sem jön elő!
Hol,és mit rontottam el!
Kérem segítsetek! -
tutaj01
aktív tag
Köszönöm szépen a segítségeket! Szombaton rendezkedem. Próbálgatom melyik verzió lesz a befutó.
-
Patice
nagyúr
válasz
tutaj01 #111635 üzenetére
Problem 1.
A szoba sajnos négyzet alapú, ez a mély hangok szempontjából nagyon nem kedvező. (Álló hullámok alakulnak ki + igen nagy mértékű kioltás a visszaverődő hangok miatt, ami pont a szoba közepén alakul ki.)Problem 2.
Az elhelyezés.
Az első pont miatt csak annyit tudsz tenni, hogy átrakod máshova a ládákat. Esetleg megpróbálhatod egyel is.Philipset kivenném a sarokból és a két oldalsó ajtó egyik-vagy másik oldalára, a falhoz raknám. Próbáld ki, hogy szimmetrikusan előrébb, vagy hátrébb jók a hallgatási pozícióban. Vagy akár asszimetrikusan is rakhatod a két ajtó két felére. Hallgasd meg.
-
tutaj01
aktív tag
Üdv Uraim!
Az alábbi problémára szeretnék kérni megoldást.
Adva van 2 mélyláda. Egy 1000-es JBL, és egy 300-as Philips.
Külön erősítő hajtja mind a kettőt, viszont szerintem az elhelyezésük nem hiszem hogy tökéletes.
Igazából majdnem minden pontban egyenletes a mélytartomány, de a szoba nagyjából közepén gyakorlatilag 0!
A talpad alatt érződik az említett pontban, de amúgy mintha nem is szólna... Nem egy mestermű, de csináltam egy egyszerű rajzot, ami konstatálja hogy merre szólnak, és hol oké a hangzás. Megköszönöm ha valakinek lenne ötlete. -
ToxicOs
csendes tag
Sziasztok!
Ismeri valaki ezt az erősítőt?
7.1, 5.1 dekódernek keresek megfizethető árú készüléket de a Marantz-ot nem ismerem, és nem is találtam róla sok mindent.
Előre is köszi. -
Norbi 72
veterán
Új design középkategóriában az Onkyo-nál.
-
sakal83
addikt
válasz
Norbi 72 #111626 üzenetére
Az R24F-et meghallgattuk, meglepően gyenge sajnos.
Egy Bose 501/601 sztereóban mennyire lenne megfelelő szerinted?
(#111629) Tamoo
Én is meglepődtem, hogy mennyire elvész a hang ekkora térben. Sajnos rossz érzésem van az árral kapcsolatban. Nagyon laikus vagyok, de 700k feletti rendszer lenne érzésem szerint megfelelő, de tapasztalatom 0 benne.
Azért is gondoltam egy sztereó hangfalra (halottam élőben egy 30-40 nm..en a Bose 501 et, és kimondottan tetszetős volt).
Vagy egy Bose Lifestyle-ra, mert hangerőben bika tud lenni, illetve jól "terjeszti a hangot".
-
sakal83
addikt
Egy kérdésem lenne hozzátok.
Adott egy 56 nm-es nappali, amelyben kipróbálásra került egy taga 606-os 5.1-es rendszer, ami eddig 14 nm-re tökéletesen megfelelt. Próbaképp lekerült a nappaliba. Hát gyakorlatilag használhatatlan ekkora térben.
A nappaliban 70% zene, 30% filmnézés lenne, nem komoly szintem.Mit tudnátok javasolni? Az anyagi lehetőségek korlátozottak.
Gondoltam egy Bose 501/601-es sztereó hangfalra. Kitöltené vmennyire a helyet?
Mennyibe kerülne egy 5.1.-es szett és persze melyik lenne az ár érték arányban elviselhető? (csak a mihez tartás végett kérdezem, hogy egyáltalán gondolkozzak-e benne) ?
Erősítő lenne egy Pio 2022-es.
Itt már azért felmerült bennem a kérdés, hogy lehet, hogy lenne létjogosultsága egy BOSE Lifestylenak használtan 250-300 között, mert ha jól tudom kitöltené a helyet hanggal, persze nem házimozi szinten, de nem is az a cél.
-
Kenderice
senior tag
Hali mindenkinek!
Vettem egy 5.1 házimozi erősítőt.
A és B speaker kimenetei vannak.
Rátettem két 80W-os reflex hangfalat.
Az a gondom, hogy ha 2.0 sztereó módban akarom hallgatni, akkor szinte csak a magasak szólnak, nincs basszus. Egy másik, sima sztereó erősítővel nagyon dinamikusan szólnak.
Mi lehet a gond?
Az erősítő beállításait átnéztem, nem találtam benne semmi különleges állítási lehetőséget.
Az erősítő onkyo tx-sr307.
Próbáltam az A kimenetre kötni, utána a B-re.
A B kimeneten hangosabban szól, de hiányzik a basszus. -
Norbi 72
veterán
válasz
Csabroncka #111613 üzenetére
Tőlem bármikor.
Nekem majd csak vasárnap lesz időm mozizni..
-
Norbi 72
veterán
válasz
MasterMark #111605 üzenetére
Uff,ezt benéztem,erősítő csere?
-
havri1
félisten
válasz
MasterMark #111605 üzenetére
Így van, de ezt írtam is, csak egy kivezetése van, 2 ér, +- :/
-
Bobolit
aktív tag
válasz
MasterMark #111587 üzenetére
Ezt most hogy?
"1 x 0.5m fiber Optical cable(96cm length)" -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #111603 üzenetére
Azért annak a láncnak pár hibáját feltártad, megemlítetted, szóval messze nem volt csúcsszuper.
Jó, egyértelmű, hogy a hátsó felemet a földhöz verdesném, ha olyanom lenne, csak éppen nem volt elegendő a Grande Utopiához. -
BBéci
legenda
válasz
Remekelek28 #111599 üzenetére
Még a 320 kbps-es MP3-hoz sem jó akármilyen szutyok hangrendszer. Hallottam én Focal Grande Utopia hangdobozokon MP3-at, jobban szólt mint bármelyikünknél (1-2 kivételtől eltekintve) az SACD.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 150db DELL Universal Dock D6000 dokkoló (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest