- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digital
addikt
Tiszteletem az Uraknak!
Mi a véleményetek erről a KEF szettről? Polk Tsi 300-at váltana, Yamaha RXV-730 erősítő mellé (aztán majd csere HDMI-s vasra) A cimborám nagyon kedvet kapott a mozizáshoz!
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
robi-k
őstag
válasz cecil #103600 üzenetére
Szerintem nem szégyen ötletet meríteni a valóban jó gyári termékekből DIY tervezése során. De csak külsőre hasonlít, a felépítése - szélessávú hangszóró miatt - teljesen más:
'. Az alapja klasszikus tornado felépítésű doboz,
- Erre jön a burkoló díszesítés, ami ilyen lécekből áll,
- Burkolat felhelyezési stádiumban,
- Leburkolva: [link1], [link]
- És lelakkozva.
Az elejére szépen kidolgozott való bőr borítás kerül, és végül a talp. -
-
cecil
aktív tag
-
törölt tag
válasz ZSZS-CMSC #103606 üzenetére
Értelek azaz megpróbállak megérteni...
Tehát okosnak hiszed magad (nem személyeskedés!!! ok később)mert azt mondod nem tudok olyant irni amit te ne tudnál. ezt készséggel láttatlanban el is fogadom..
Csak azt nem látod át,hogy ez nem csak neked hanem mindenkinek, főleg kezdőknek íródott és kezdőnek nem fogom az elő-végfok kapcsolások mikéntjét-hogyanját, erősitők-végfokok tipusát öszekötésük elveit (ami nem is egyfajta: szimetrikus, aszimmetrikus 100 voltos, vezéreletlen, vonalszintű, vezérelt kliens és még sorolhatnám és ez csak analóg) sorolni hanem az alap tudnivalókat megirni hogy legyen fogalma,kiindulópontja egy átlagfelhasználónak, végén középkkategóriáig bezárólag erősitőajánló, de csak mert erre van rétegigény de mihelyt jobb lesz a megélhetés és EU élvonalába ér a keresetünk és a felsőfokú készülékek új ára is elérhető lesz mindenki számára akkor fogok forditani a dolgokon: leirom nekik a felsőkategóriás rendszereket, főleg az elő-végfok rendszereket, legalsó hármat leszükitem és a fene se fog ajánlani használtat.. de mig itt vagyunk és a topik nyilt, mindenkihez szóló szakmai topik adig ezt írom le és nem fogom bonyolultabbra venni, majd szakmai oktatásnál vagy zárt szakmai topikban majd máshogy fogok irni, beszélni.. drága barátom e ezt nem fogtad fel, erre hivom fel a figyelmed..
Gorbep villamosmérnök egyetemi tanár, Bajnokpityu, Dorian mérnökök, Tammo aki beltag a ph-n moderátori jogkörrel,főiskolája van-lesz, ha nekik megfelel, és gratuláltak, akkor neked aki részemről ismeretlen szakmai háttérrel vagy, nem fogom bonyolultabbra venni,se átirni megtehetném pedig. Mindez nem zárja ki, hogyha ha épitő jellegü javaslatokat adsz akkor beleveszem/módositom. -
BBéci
legenda
válasz #09634560 #103613 üzenetére
Emlékszel erre?
"erősitő és a hangfal közötti kábel, kábelek cseréje minimálisan 6mm főle"Ezek után van értelme az eszmecserének?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz BBéci #103615 üzenetére
Nem tudom mire alapozhatta de tapasztalatra biztosan nem: kereskedelmi forgalomban ritka a 6 mm vezeték, értelme sem lenne, nem kell ekkora áramot továbbítania, hullámimpedanciája extrém magas, szenyeződéssel és np-pn átmenetekkel lenne tele, torzitása nagy lenne, megnőne az átmágnesezhetősége nagyon drága lenne oxidmentes kivitel..
ZSZS-CMSC: tényleg, az mondod nem tudok ujat irni neked:
hullámimpedancia, oxidmentesség és oxidok hatása a vezetésre, anyagtisztaság és mérőszáma mérőszáma, np-pn átmenet (ezek okait kérném részletesen taglalni), mágnesesség változása és ez mind hang/háromszögjel szempontjából: ezeket leirod nekem és továbbiakban elfogadom javaslataid ötleteid és elismerem tudásod.. ja és gogle itt már nem jó barát, nem elégséges..... azt rád bizom hogy matematikai apparátussal mondod vagy nélküle de javarészt bizony szükséges megléte a megértéshez..
én ezeket fejből leirom/vágom, és nem kérkedés részemről ezt többen tanusitják/viszakereshetsz rám itt is és az előző részben is.[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
A pure audio módok az Onkyo és Denon mellett más erősítőkön is megvannak (itt főleg ilyeneknél láttam)? Vagy fordítva is kérdezhetem: bármilyen HM erősítőt veszek, képes lesz - kompromisszumokal - a sztereó megszólaltatásra?
-
devil-k
nagyúr
válasz Csabroncka #103620 üzenetére
Egyetértek.
(#103619) Mooka-Miki
Na, na! Már aki!- mozi bolondéria -
-
Slash20
tag
Sziasztok!
Megvettem az első szettem, egy Heco Victa 700 5.0-át.Ahogy már korábban ajánlottátok, amilyen hangzást én szeretnék, ahhoz egy Denon erősítő lenne jó.
Kezdésnek milyet ajánlanátok modellszám szerint? Árban max 40-et szánnék rá, tudom ennyiért ne várjak csodát, viszont avr1306-ot se szeretnék, attól egy kicsivel jobb nem lenne rossz. Hdmi nem lényeg. -
zozy84
senior tag
Ha 80eft lenne a plafon sub vásárlásánál. Akkor melyik lenne a jobb választás?
Klipsch R.125SW vagy Proson R10Esetleg más?
-
-
kabar
senior tag
Urak!
Lenne egy furcsa kérdésem. Volt-e már valakinek olyan problémája, hogy az erősítője minden előjel nélkül hirtelen megváltoztatja a hangját?
A történet dióhéjban annyi, hogy elvittem kipróbálni az erősítőmet egy másik hangfal készlettel. (Becsomagolva, óvatosan, semmi extrém). Helyszínen kicsomagol, összeállít, meghallgat és tompának, erőtlennek hallottam, de betudtam, hogy másik hangfal, más hang. Összecsomagol hazavisz, kicsomagol összeállít, és ugyanolyan tompa minden. Pedig itthon nem ilyen volt, ugyanezen a dB értéken jóval hangosabb és élénkebb volt minden. Mikrofonozgattam, meg minden, de nincs változás. Bármi tippet elfogadok. Más hibát nem vettem észre.[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
kabar
senior tag
válasz Tamoo #103631 üzenetére
Erősítő: RX-A2010
Hangfal:JBL ES100/30/25C/250P
Amit még megfigyeltem, hogy a hálózatot is eldobálja, bár ez nem valószínű, hogy hozzátartozik.[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
kabar
senior tag
válasz MasterMark #103634 üzenetére
Amúgy röhögnék ezen a poénon, ha nem az én erősítőm csinálná ezt velem. De ebben a helyzetben, amikor erősen körvonalazódik egy hosszabb/költségesebb szervíz már alábbhagy a humorérzékem. De másrészről, ha másnál lenne ez a gond, akkor biztosan nem lennék ilyen érzékeny. De jó poén, annyi szent.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Majdnem lefordultam a székről
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
kabar
senior tag
válasz MasterMark #103638 üzenetére
Dehogy haragszom. Máson én is szoktam viccelődni, csak most harmadik napja forgolódok ezen. Úgy voltam ezzel az erősítővel, hogy ez nekem már mindenben megfelel, ha valahova el akarok mozdulni, az egy másik hangfal lesz. Ezért volt ez a próba. De minden szempontból megbántam, mert eleddig elég költgégesnek tűnik, másrészt meg ilyen tompának ezt a gépet még sehol sem hallottam. Pedig az odafelé úton az akusztikus valhallába készülődtem. De most már csak annyi a cél, hogy visszakapjam a régi hangzást, és megfogadom a nőm tanácsát, hogy üljek a se...emen, és örüljek annak, amim van. Pedig még egy Ikon 6-tal is készülődtem, de már lemondtam róla.
[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
válasz #75912448 #103641 üzenetére
Reset volt. Két óra a kocsiban táp nélkül gondolom elég lenne.
Az elmentett állásoknál viszont azt figyeltem meg, hogy a jobb surroundra missing-et írt, amin nem csodálkozom, mert az egyik banándugó nem nagyon ment bele a terminálba, és volt, hogy kicsúszott, de a bal frontra viszont out of phase-t írt. Pedig azokat rendesen becsavargattam a helyükre. És ott a mért távolságra is 5m felett adott, pedig nem volt az egész szoba akkora.
De ez már az egész szempontjából irreleváns, mert az ott volt, itthon meg az itthoni adatok lennének az érvényesek.[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz Gigi01 #103335 üzenetére
Jól hangzik. Az Obliviont még nem láttam, de már listán van.
3D: Én alapból fel sem raktam semmilyen Nvidiás sallangot (3D driver, vezérlőpult, miegymás). Lehet, hogy ezek kavarnak be nálad? Lejátszóprogramként a 3D Stereoscopic playert használom. A lejátszás kadenciahelyesen történik.
(#103613) Sanci38: Akinek van igénye ismerkedni az elő-végfok párosításokkal, annak merre érdemes nézelődnie?
-
nagyúr
"Csak nem whatnot-nál voltál?"
Az a hely a házimozi Bermuda-háromszöge.
-
kabar
senior tag
válasz robi-k #103643 üzenetére
Azt nem a resetre, hanem az öt percig kihúzva tartra értettem. Természetesen tudom, hogy nem kell táp a beállítások megtartásához. De köszönöm a segítséget.
(#103644) Dagidög
Amikor még bátor voltam, a Sherwood AM9080-at és a UMC-1-et hallottam egy olyan helyen, ahol az LX83 és az NR906 is elvérzett. Jó kis élmény volt. Csak elképzelni tudom, milyen lehet jó hangfallal és akusztikával.[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz Csabroncka #103647 üzenetére
Az első 15 perc inkább. Egész a virágöntözős elmélkedős részig szerintem.
Sőt amikor leszáll a hajóval, az kifejezetten jó surround teszt.
Switch Tax
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Kb 1 hete kérdeztem, hogy Denon 3808 bal hátsó hangfala nem szól de fehér zajra megjavult. Na 2 napig működött, majd megint nem szólt többet. Ugyhogy Totel lett a vége, ahogy mondtátok is, most várom az árajánlatot gyomorgörccsel Hátha nem kerül többe, mint maga az erősítő volt... Monda a bácsi, aki ott volt, hogy lehet relé is meg akár DSP is.. szuper, egy procicsere biztos olcsó
Abba meg nem akarok belegondolni, hogy nem-e azért adta el az előző tulaj, mert már nála is mókuskodott az erölködő, és esetleg tudta, hogy hosszú távon ez lehet a vége...
laca
-
Gigi01
őstag
válasz Csabroncka #103647 üzenetére
Nekem is bejön a zenéje is,arra szoktam lazulni mostanában.(#103644) Dagidög : Nem tudom,majd még próbálgatom.A Sin City 2 úgy is itt van 3d-ben.
A stereoscopic player-t nem komázom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest