- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
whatnot
őstag
válasz DjKoxi #103301 üzenetére
Nanana. A Pioneer erősítőt jóhiszeműen vettem meg és ráfáztam vele.
Most pedig rátok hallgattam, mert ti mondtátok, használt erősítőt úgy érdemes venni, hogy felnyitjuk a házat és belenézünk. (Megint más kérdés, hogy ez még a Pioneer erősítőnél sem segített volna.)[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
válasz whatnot #103296 üzenetére
Én egészen biztos, hogy nem írtam neked, hogy szedd le a burkolatot, és nézz belül rá.
Ha valaki írt is olyat, hogy nézz bele a belsejébe az alatt arra gondolt, hogy a szellőző nyílásokon keresztül.
Nem szeretném tovább ragozni, szóval pace , remélem nem lesz vele semmi gond, a hangja szerintem tetszeni fog (bár az új dobozoknak kell némi idő, h bejáródjanak, így első nekifutásra ne alkoss véleményt).
-
whatnot
őstag
válasz Gabesz26 #103304 üzenetére
Szerintem bejáratódás nélkül is többszörösen meg fogja ugorni a Genius szintjét.
@Osynho: hívnék valakit, aki ért is hozzá. Lehetőség szerint belenéznék az autó "logjába". Volt az a TotalCar-os cikk, ahol egyszerű használt autóként árulták a totálkárosként leírt (többek között bal első futómű kiszakadt) egy éves VW-t. A lakatos olyan jó munkát végzett, hogy még szervizben sem vették észre, hogy korábban totálkáros volt az autó, simán bevették 1 éves használtnak.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz whatnot #103306 üzenetére
Egy használt autó akkor is 100X nagyobb rizikó, mint egy egyébként működő erősítő, még ha át is nézeted egy szakemberrel. És sokkal több pénz is forog kockán.
Ezzel csak arra utalnék, hogy szerintem kicsit túlbonyolítod a kérdést, de nem akarok beleszólni. Szerencsére eddig csak pozitív tapasztalataim voltak a használt hifi komponensek vásárlásakor. A legutóbbi, lassan 10 éves erősítőmet úgy vettem, hogy haver vette át Bécsben, nem is láttam a cuccot.
-
whatnot
őstag
válasz Osynho #103307 üzenetére
Nekem ez volt az első HM vásárlásom és egyből hibás, de olyan szinten, hogy már 1 hónapja ülnek rajta a szervizben. Ez van, ilyen az élet.
Használt autó nagyságrendekkel rizikósabb, ez tény, már csak az ára miatt is. Nagyon nincs is értelme összehasonlítani. Jelenleg úgy néz ki, 45-50e-t bukok a Pioneer miatt, ami még nem is olyan sok, de nem a legjobbkor jött és hát első élménynek a HM területén nem valami jó.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Ugye jól gondolom ha csinálnék egy olyan akusztikai panelt, mint itt van sokaknak, de én az elejére nem olyan szövetet tennék, hanem mondjuk rendes képet, akkor az annyit érne mint sz@rnak a pofon?
Vagyis nem azt a hatást fejtené ki, amit kellene neki?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
sixer66
senior tag
Akusztikai panel témában van ár/érték arányban legjobb megoldás, amit akár házilag is meg lehet valósítani és nem 40-50.000 HUF?
Tudom kókány megoldás, de van egy 120x60-as kókusz matracom, amit be tudnék vonni szövettel. Érnék vele vajon valamit?
[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
válasz Borisz76 #103318 üzenetére
Mindent a hangzásért, ha kell állva alszom
Természetesen nincs használatban, szüleim pincéjében van elcsomagolva, ki akarták dobni, de remélem még nem tették meg.(#103319) KisTücsök Heco Vitas 500-as frontok mögé szeretném rakni, de a legnagyobb probléma az, hogy be vannak a frontok szorítva két szekrény közé, tehét először azt kell megoldanom. Nem, mint ha nagy fejtörést okozna a "hogyan" kérdés, mert csak elrakom máshova. Laminált padló van a földön, de a a padlón egy nagy és vastag szőnyeg van, így az nem probléma.
(#103320) liszi70 Kipróbálom mindenképp, a szemétbe dobásnál mindenképp jobb, legalább, ha találok valami szép szövetet lesz mire rakni
[ Szerkesztve ]
-
dualcore
őstag
Visszatérve egy kicsit erre a szétszedős dologra. Én új erősítőt vettem és csak később derült ki, hogy 5.1 ben tökéletes, viszont 7.1 ben recseg a bal hátsó sorrund. Panelhiba, nesze. Persze nem szedtem szét én sem.
-
sixer66
senior tag
válasz Mikisys #103324 üzenetére
A másik "olcsó" alternatíva....
Mamám hobby-ja, hogy horgol/köt vagy mit tudom én hogyan, de csinál ilyen régi stílusú szőnyegeket mindenféle ruha anyagból és tele van a lakás vele, persze nem nálam, mert amúgy nem kéne (bocs mama , bár nem hiszem, hogy a fórumot olvasod 93 évesen ).
Nem túl szép, de olyan helyre raknám, ahol nem látszik és talán hatását kifejti.
Tudom ezzel kapcsolatban biztos nincs senkinek tapasztalata, csak kikívánkozott[ Szerkesztve ]
-
Kroland25
tag
Ha már akusztika használ valaki hangszigetelő függönyt?Vagy esetleg tapasztalat róla?Ha jól tudom ez azért elég drága befektetés...Jövőhéten úgy alakult költöznöm kell és a mozi részleget körben lehet evvel oldanám meg,de minimum a szomszéd felőli oldalt..ha jól tudom ez a mély tartományt nem fogja vissza,inkább a magas tartományokra van hatással..
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
whatnot
őstag
válasz kimi02 #103322 üzenetére
Pedig itt tanácsolta valaki korábban, hogy használt erősítőnél meg kéne nézni a belsejét.
Na mindegy, erről ennyit.Beüzemeltem az Arcam-ot. Teljesen áramtalanított állapotban
Normális is, hogy belevilágítva a házba látok ventiket, de nem pörögnek?
Valamiért nagyon lassan vagy egyáltalán nem reagál Működött a tévével, miután normálisan életre kelt, aztán átkapcsoltam a bemenetet a PC-re. Zenelejátszás arról is ment. Utána elindítottam egy DTS koncertet, ahol csak sztereóban jött a hang. VLC playert használok, ennek a menüjében elvileg be kéne tudni állítani, hogy 5.1 vagy sztereó, ezzel szemben itt semmit nem lehetett állítani, ami azt jelenti, hogy sztereónak érzékeli a túloldalon lévő eszközt.
Kikapcsoltam, áramtalanítottam és kihúztam a PC felől jövő kábelt.
Most ugyanazt produkálja, mint elsőre. Mutatja, hogy SAT 48dB, de hang nem jön és nem reagál semmire, még hangerő változtatásra sem.Beüzemeléskor figyeltem mindenre, amit a használati ír, igazából egyre kellett: az impedanciára. Mivel a CAV szett 6Ohm-os, ezért átállítottam a leírás szerint 8ról 4Ohm-ra a készüléken a pöcköt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Csabroncka
addikt
válasz kimi02 #103322 üzenetére
Még egyszer utalok a hozzászólásomra
" -úgy se fogsz látni semmit! "
Remélem nem gondolod kimi komolyan, hogy egy 10 éves vagy annál öregebb AVR-t, csupán hangra megvesz valaki!
Amikor megvettem az LX60-at 6 évesen, közöltem az eladóval, hogy leveszem a borítást és bele nézek. Nem darabokra kell szedni az AVR-t!Még egyszer mondom a kétkedők számára! Elég sok embert átkúrt@k már itt a fórumon (ezt képletesen, tehát ide jött sírni az illető) sok mindennel! Ne magatokból induljatok ki, akik szemük fényeként kezelik a gépeket. Pontosan a napokban láttam egy olyan LX-70 hirdetést, ahol a kezelőtárcsák úgy néztek ki, mintha kalapáccsal forgatták volna őket!
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
kimi02
őstag
válasz Csabroncka #103332 üzenetére
Az AX3-om esetébe hiába nézett volna bele , a szerviz is alig találta meg a hibát nem , hogy mi.
Ha valaminek leszedjük a tetejét abból még nem derül ki semmi. -
whatnot
őstag
válasz XtremLor #103331 üzenetére
Igen, volt olyan pillanat, hogy láttam rajta a DTS-t.
Most már viszont semmire nem reagál gyakorlatilag. Bekapcsolás után még tudok hangerőt változtatni rajta (hang az nincs, pedig van a bemeneten jel), ill. be tudtam lépni a menübe (itt már késett 1-2 másodpercet) és most szépen lefagyott, semmire nem reagál. Standby-ba sem tudom állítani.
Ha már standby. Már kétszer sikerült eljátszani, hogy miután lefagyott, próbáltam kikapcsolni. Ehelyett bekapcsolt. Azaz mutatta szépen, hogy SAT 48dB, majd megjelent sorrendben, hogy
Arcam
Initialising
Input SAT
FX Music
SAT 48dB.
Tehát lezongorázta a bekapcsolás utáni folyamatot.[ Szerkesztve ]
-
Gigi01
őstag
válasz Dagidög #103308 üzenetére
Na szóval!
Bekapcs,egy resettel indítottam,majd 1-2 rádióadót befogtam,amivel mondom járatom picit.
Természetesen pure audiot egyből bekapcsoltam.
Le kellett ülnöm,mert teljesen más érzés fogott el,mint amilyet eddig megszoktam.
És ez már rádiónál!
Picit lágyabb,finomkodó,de érzékelhető mélységérzettel.
Mindegy,végülis úgy sem tudom megfogalmazni.
Persze engedtem rá flac-ot,2.0,5.1-et,hát nem semmi,az biztos.
A szükséges beállításokat megcsináltam.
Esetleg egy kérdés lenne:a center vágási frekijét a kalibrálás 40-re állította,mint a frontokét.hagyhatom úgy?
Én így állítottam volna be:front 50,center-surr 80,a subra 120Oblivion: Mikor a géppel az elején leszáll Tom,és átsuhan a fejünk felett. Ez is sokkal jobban szólt,persze végig néztem megint,mert nem bírtam abbahagyni.
De belenézetem több filmbe,több hangformátumokkal,demókba.
A többi holnap.3D: Nekem nem jött össze!Mikor váltaná át a program 3d-re,a kép átkapcsol 1024×768-ra.
Többször,többfélképpen,több programmal.Erősítőt kiiktatva nincs ilyen gond.
Sőt,az nvidia is másképp viselkedik,mert nincs 23,24hz,és vision discoveri-t ír ki,plusz változtatható a mélység is.Nálam pedig ilyenek nem szoktak lenni,se 3d monitoron,se 3d plazmán,se 3d vetítőn.Azt kell mondja,nagyon meg vagyok vele elégedve.
-
JohannZimu
senior tag
válasz whatnot #103336 üzenetére
Az, hogy ez nem egy fakocka, hanem egy Arcam HM erősítő.
Az, hogy a kezelési útmutatót végig sem olvastad.
Az, hogy a távirányító kezelését el sem olvastad.
Az, hogy nem olvastad végig az első hozzászólást.
Az, hogy nem használod a keresőt.
Az, hogy nem használod az internetet.
Olvasás mellett értelmezni kellene.Ellenben sormintát gyártasz a topikba a totál érdektelen információközléseiddel.
Igen, lehet, hogy paraszt hozzászólás a részemről.
Keménytökű férfi vagy nem? Mi ez a kislányos sírdogálás, vedd kézbe az ügyedet, fektess be energiát a cél érdekében.
Szinte kizártnak tartom, hogy egy olyan eladó aki saját költségén elküldi Neked az erősítőt, kipróbálhatod, ha nem kell visszaküldheted, egy szart akarjon rádsózni. -
lemmy9
őstag
válasz JohannZimu #103340 üzenetére
Kösz. Végre.
whatnot: Lehet, hogy nem kéne erőltetned a műszaki cikkek használatát.
[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
whatnot
őstag
Na tisztázzunk pár dolgot:
1. Az elmúlt napokban elolvastam a használati utasítást.
2. A távirányító jelenleg nem működik rendesen. Programozható, igen, ezt most fogom megnézni, hogy be tudom-e állítani, használatit már találtam hozzá.
3. Mivel elolvastam a használatit, így tudom, hogy a panelről hogyan kezelhető a készülék. Igen ám, de rögtön bekapcsolás után nem reagál egyáltalán az előlapi gombokra. Magyarázd már el nekem kérlek, mekkora műszaki tudás kell ahhoz, hogy megnyomjak egy forrásválasztó gombot?A többire meg csak annyit, hogy látszik belőle, neked sincs fogalmad, de beszólni azt megy. Írj konstruktívan vagy tartsd meg magadnak!
Amióta hazajöttem, csak ezzel foglalkoztam, de egy nem reagáló készülékkel bitang nehéz kezdeni bármit is, szóval ne szólogass be.Amúgy érdekes, egy számítógépet alkatrészekből össze tudok rakni úgy, hogy évekig az égadta világon semmi baja nincs, de jah, akkora műszaki analfabéta vagyok BME-s évfolyamelsőként, hogy egy erősítő kezelésén elbukok. A Pioneert érdekes módon működésre tudtam bírni, minden bizonnyal én tehetek arról is, hogy 2 óra alatt elszállt benne a DSP vagy a DAC.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz JohannZimu #103340 üzenetére
"Mi ez a kislányos sírdogálás, vedd kézbe az ügyedet, fektess be energiát a cél érdekében."
Én kezdtem, de te vagy körülbelül a tizenötödik, aki hasonló értelmű posztot írt neki az utóbbi pár hétben, de csak a stílussal foglalkozott, nem az értelmével. Arról nem is beszélve, hogy tett egy ígéretet, és az ígéret szép szó, még ha törölte is a moderátor :
"Na, részemről itt vége, tanácsot itt a büdös életben nem kérek, ilyen emberektől."
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs