- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Mini PC
- OLED monitor topic
- Bluetooth hangszórók
- Op3n Dott tablet mélyvíz
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Projektor topic
- Milyen asztali médialejátszót?
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
válasz
Zsmester89 #9947 üzenetére
Bizony: Denon AVR Frissítés
-
Zsmester89
őstag
Most frissített automatikusan a denon x1200-som, ha jól láttam ez a frissítés hozta a DTS X támogatást.
-
törölt tag
válasz
Nemir Ombe #9944 üzenetére
Ahhoz a 8-as Onkyohoz keresek, alacsony a keret még nyomó is kéne. Kevés az eladó szett. Ez a Heco vagy CAV 265 szett? Ezek vannak most nekem megfizethető árban. Melyik lenne a jobb vajon?
-
törölt tag
válasz
Nemir Ombe #9942 üzenetére
Szettet kéne vennem, és ez kb annyi lenne mint a pacific.
-
törölt tag
Sziasztok!
Ismét segítséget kérnék.
Heco Vitas 5.0 szett ajánlott kezdő szettnek? Köszönöm
VITAS 500:
240 Watt zenei / 140 Watt RMSterhelhetőség, 24-35000Hz frekvenciaátviteli tartomány, 350 és 3500 Hz vágási frekvencia, 2 db 170 mm-es mély-közép és 1 db 25 mm-es magassugárzó, méret (szélesség x magasság x mélység): 210x950x305 mm, neodymium mágnes; 4-8 Ohm impedanciaVITAS 200:
100 Watt zenei / 60 Watt RMS terhelhetőség, 35-35000Hz frekvenciaátvitel, 3200 Hz vágási frekvencia, 130 mm-es mély-közép és 25 mm-es magassugárzó, méret (szélesség x magasság x mélység): 180x290x255 mm, neodymium mágnes, 4-8 Ohm impedancia,VITAS CENTER:
140 Watt zenei / 80 Watt RMS terhelhetőség, 34-35000Hz frekvenciaátvitel, 3500 Hz vágási frekvencia, 2 db 130 mm-es mély-közép és 1 db 25 mm-es magassugárzó, méret (szélesség x magasság x mélység): 445x180x225 mm, neodymium mágnes, 4-8 Ohm impedancia. -
kurucz24
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki sikerült találnom centert a Wharfedale Diamond 8.3-as szettemhez. Azért még megkérdeznélek titeket, ez a megfelelő center ugye(mármint, hogy ugyanabból a családból legyen):
Köszi
-
Zsmester89
őstag
Magnat SUB 8010701 (Nagyobbik) helyére JBL studio 260P érezhető változást hozna?
-
sixer66
senior tag
Sziasztok!
Amennyiben szentségtörést követnék el és a center nem abból a családból származna, mint a frontok, milyen frontot ajánlanátok egy Quadral Argentum 510-es centerhez, mert a center szimpatikus, de frontokat sehol se találok hozzá, csak újonnan.- olvastam, hogy nagy hiba lenne, úgyhogy inkább leteszek róla.
Vagy úgy is feltehetném a kérdést, hogy 150-200ig bezárólag van valakinek tanácsa/ajánlata, hogy egy Denon 3808-hoz milyen szettet lenne érdemes tenni a mostani piacról?
Most nagyon pang a piac, gondolom majd szeptembertől kap el mindenkit a láz, hogy szettet cseréljen és felpakolják a jobbnál jobb szetteket. -
Dorian
félisten
válasz
CartmanLand0 #9932 üzenetére
A hallgatási helytől mért távolságukat add meg
-
CartmanLand0
senior tag
Üdv!
Adott egy Kenwood 5.1-es erősitő. A beállitások közt van egy olyan lehetöség, ahol a hangszórók és a mélynyomó helyzetét tudom beállitani ... alap beállitás 3.0méter ..... ezt hogy kell érteni ? Itt azt tudom beállitani, hogy tölem milyen távolságra vannak a hangszorok, vagy egymástöl esetleg az erösitötöl ? Illetve hangzásban lesz változás ? Köszönöm elöre is
-
mocsi24
tag
válasz
amtibacsi #9925 üzenetére
Szia! Nálam Quadral Argentum Base 510 zenél. Semmi rosszat nem tudok mondani róla, szerintem kíváló center. Tisztán, precízen szól, a középről jövő effektekkel nagyon szépen elboldogul. Koncerteket is hallgatok nagy megelégedettséggel. Ha gondolod meghallgathatod, Argentum 570-es társaságában.
-
jaszy76
aktív tag
Sziasztok!
VSX-930 mellé milyen 5.0 szetteket lenne érdemes meghallgatni, ami hasonló kategóriát képvisel, mint az erősítő?
Ezt például?
Nagyon köszönöm! -
Krisztian101
tag
válasz
Nemir Ombe #9913 üzenetére
Köszi a tanácsokat, tipegés lesz
-
amtibacsi
aktív tag
válasz
#98221312 #9916 üzenetére
Autóban is fokozatosan cseréltem a cuccot, kb. fél év alatt lett komplett. Most kinéz egy Quadral Argentum Base 510. Ismeri valaki ?
Ma fél órát birizgáltam egy [Sonyt]. Sajnos nagyon rosszak a tapasztalatok. Az én bögréim szebben szólnak ötöd áron. Nem sikerült sehogysem beállítani. Nem gondoltam volna egy 200 feletti rendszerről. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
amtibacsi #9914 üzenetére
Ugyanebben a cipöben jártam én is. Jó ötlet a center csere, de az egész rendszert le kell cserélned ha igazi házimozi hangot szeretnél. Nem ismerem az általad linket hangfalakat, de ahoz, hogy érdemben előrelèpj új árában számítva 80-100e körül kell nézelődnöd. Használt vásárlása ajánlott.
-
amtibacsi
aktív tag
válasz
windlord #9902 üzenetére
Sajnos csak a Yamaha RX-V359-hez kapott "bögrék" mellé vennék egy jobb centert. Az igazi az lenne, ha el tudnám adni az egészet és venni egy komolyabbat. Cserére nem nagyon számíthatok, mert ki az aki a jobb rendszerét elcserélné egy gyengébbre
Első lépésként gondoltam a centerre, aztán gyűjtés és jöhet egy jobb front pár, majd a hátsók és a végén egy erőlködő. Most olyan 20-30 közötti center jöhetne szóba, esetleg a duplája de akkor frontokkal együtt. Szegény ember vízzel gőz
Egyébként filmre nem olyan rossz, de zenére még az autóm is jobb
(igaz, az tényleg nagyot szól, voltam vele versenyen is)
Egy érdekesség: kaptam egy pár Jamo 170 stúdiót. Gondoltam, most aztán mehetnek a "bögrék" a konyhábaNem akartam elhinni, de hangban nincs különbség
Most éppen tuningolom a Jamot (hangváltó, kábelezés, merevítés, tömés) Azt olvastam, hogy ugrásszerű lesz a javulás
Hiszem, ha hallom
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Krisztian101 #9910 üzenetére
Ugyan abban az árban (általában) kevesebb hangszórós/kissebb doboz magasabb kategóriába tartozik/feljebb van,ergo; valószínű hogy jobb lesz a hangja.
(Akkor egy másik példa; pl. Klipsch RP 280 vs Elac BS 243,ezek kb egy árban vannak
)
De mindenképp legjobb ha “eltipegsz” valahova hallgatózni....
-
nagyd1990
csendes tag
Sziasztok! Az erősítőn mit jelent, hogy power mode: on/automata. mi a különbség? Meg van valami crossover gomb is a hátulján (mármint amit tekerni lehet). Köszönöm a válaszokat előre is.
-
Krisztian101
tag
válasz
Nemir Ombe #9907 üzenetére
OKé-oké, értem, hogy akkor az 1 hangszórós, de a két hangdoboz között van különbség árban is. Valdus használtan ~60e az Elac meg ~270e újonnan.
Konkretizálom akkor a kérdésem: Árkategórián belül lehet különbség a hang minőségében 1 vagy több hangszórós dobozokban (vagy inkább tipegjek el és hallgassam meg, persze a legjobb ez lenne, tudom, lehet el is megyek, csak legyen egy kis időm.)?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Krisztian101 #9906 üzenetére
Hallgass meg egy pl. Wharfedale Valdus 500-at (jó sok hsz van benne) és hallgass meg egy pl. Elac BS 243-at (“alig” van benne hsz) .... egyből választ kapsz.
-
Krisztian101
tag
Lehet banális a kérdés, de melyik hanfal ad jobb hangképet, amelyikben több hangszóró van vagy inkább a hangszórók minőségétől függ ez.
Kerestem olvasnivalót, de nem nagyon találtam.
Tud valaki segíteni ebben, akár egy jó linkkel?
-
Beni2360
félisten
Köszönöm ez már egy útmutató volt a továbbiakhoz.
Ez a sokaság ideglenes.A vászon hál istennek hang áteresztő.
Amit én is gondolóra vettem egy szekrény kimegy a sorból és máris 2.5 m helyen tudok variálni az elhelyezéssekkel. Akkor már szóba jöhet az álló frontok is.
Igen asztal lába emel 15 cm és máris az alsó polcra lehet jobban pakolni és mehet az erősítő a felső polcra.
-----------------------------------
Norbi 72 - Egy jól behűtött sörrel nyugodj meg. -
BBéci
legenda
válasz
Beni2360 #9897 üzenetére
A centersugárzó ideális helye a kép közepén lenne, de az csak hangáteresztő vászon esetében valósítható meg. Ezért lehető legközelebb legyen a TV aljához.
A frontsugárzók magassugárzójának a TV középvonalában kétoldalt kell lenniük, ez megegyezik az ülő ember fülmagasságával.
Ökölszabály, hogy hangdobozra semmit nem szabad rátenni!!!
Valamint a hangminőséget befolyásolja az erősítő alátámasztása, arra egy hangdoboz alkalmatlan, még rezgéseket is átad az elektronikának. -
amtibacsi
aktív tag
Centert szeretnék venni. Több jelölt is van, sorrend véletlen.
Yamaha NS-C444
Infinity Reference 100
JBL Northridge EC25
Jamo Center 50
Magnat Vector 13
Ki, melyiket ismeri. Film és zene (jazz) lenne műsoron.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Google Pixel topik
- LEGO klub
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mini PC
- BMW topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Pici telefon, óriás akksival?
- OLED monitor topic
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest