Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amazon Kindle
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Unigine Superposition Benchmark
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buckey
őstag
válasz tothjani81 #72483 üzenetére
Szerintem is nagyon bent van, meg túl közel van a TV szekrényhez. Esetleg próbáld meg a jobb oldali hangfal és a virágtartó között (a virágtartóhoz közelebb). Nekem ez a fajta elrendezés lett jó.
Én úgy csináltam, hogy feltettem a SUB-ot a kanapéra, a hallgatási pozícióra, és négykézláb hallgatóztam. Ahol a legjobban tetszett, oda nem kerülhetett, így egy kis kompromisszummal oda került jobbra, és egy kicsit befordítva a szoba közepe felé. -
Buckey
őstag
Amennyire értek hozzá, ebben a ládában valami alkatrész zörög. Lehet, a membránhoz ér valami (akár a saját vezetéke is, vagy a membránt engedte el a ragasztás), vagy a rezgés hatására valami a ládában.
Ha megrázod, megütögeted a ládát, vagy a membránt óvatosan megnyomkodod, akkor is hallhatónak kell(ene) lennie.
Ez szerintem nem elektronikai hibának tűnik. -
Buckey
őstag
válasz magickonfig #66088 üzenetére
Én azt hiszem, olcsón vettem 15 méter optikai (Toslink) kábelt. Tökéletesen működik 24bit 96kHz-en (a 192 kHz-en már pattog, azt nem bírja).
De van rövidebb is, olcsón.[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz I'am Dony #65833 üzenetére
Én is próbára kikapcsoltam. Jó, sőt, nagyon jó.
De, galambdúcban nem fogom tudni így használni.
Zenénél még nincs is semmi gond.
De, filmnél, majdnem leugrottam az ágyról, mikor Dr. King Schultz lelőtte rabszolgakereskedőt. Kicsit hangos volt. Meg szinte ami filmekbe belenéztem, mind így volt (és ez lenne a jó).
Költözés a galambdúcból jelenleg nem opció, így valamiféle arany-középutat állítottam be, ami valamennyire hasonlít a kikapcsolt audessey-re, ami nincs kikapcsolva (nem sokat kellett állítanom). -
Buckey
őstag
válasz clyvejhamma #65691 üzenetére
Szia!
Nem akarok üzletrontó lenni, de én nem foglalkoznék vele, főleg nem windows-t tenni rá. A J3455-os processzorral szerelt Intel Nuc is néha meg-meg akadt Win10-el. Mondjuk a film lejátszással nem volt gond, csak amíg eljutottam odáig. Linux-al jobb volt a helyzet, de azt nem mindenki szereti.
Vegyél valami erősebbet windows alá, véleményem szerint. -
Buckey
őstag
válasz Sectoyd #64460 üzenetére
Szia!
Nekem [Magnat Tempus SW 300A] van, én meg vagyok vele elégedve. Panelba több is, mint sok.
Lehet, hogy én (is) a [Magnat-ot] választanám inkább.[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz gubabela #64011 üzenetére
Méretben nem kicsi (persze vannak nagyobbak is), de a mélyhez kell egy bizonyos méret.
Én sem hallgatom hangosan a rendszert, galambdúcban nem tolerálnák, de amennyi a normál beszédhangerőhöz kell, azt "10 óra" beállításnál tudja.
A Klipsch r112sw-t nem hallottam, így viszonyítási alapom sincs. -
Buckey
őstag
Köszönöm!
Én is kivettem volna, de így is hűvös van odabent (beraktam egy hőmérőt). Elől, alulról van kb. 2cm, felül kb.0,5 cm hely végig a fiók hosszábban, ahol szív. Hátul alul 4 cm, felül meg 6 cm, ahol ki tud menni a levegő. Nem fog túlmelegedni, hiszen panelban nem hajtom meg annyira.[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz ilovedigweed #62023 üzenetére
Akkor az én őskori javaslatom nem nyert. Lehet, jobb is így.
-
Buckey
őstag
válasz ilovedigweed #62016 üzenetére
Ebben igazad van, de máshogy nem tudod megoldani, ha vezérlésre nem alkalmas. De ezt a hozzáértők megmondják.
Amúgy a legtöbb végfokot is így kapcsolod le, hogy elveszed tőle az áramot, nincs semmi késleltetés, belső protokoll, hogy minek kell először kikapcsolnia. Viszont ki- és bekapcsolás előtt a hangerőt 0-ra kell(ett) állítani, hogy biztosan ne legyen baja. És eddig egynek sem lett baja, amit használtam (mondjuk az PA rendszer volt, lehet, más felépítésű). -
Buckey
őstag
válasz ilovedigweed #62009 üzenetére
Üdv.!
Master-Slave elosztót keress, és biztos jó lesz. -
Buckey
őstag
válasz Morris #61989 üzenetére
Igen tudom, hogy van trigger kimenet, ami pont erre való, de ez sem olyan otthoni barkácsolásra, hogy a "szaki" nincs tisztában a villamosság (érintésvédelem) alapjaival sem.
Én meg tudtam volna csinálni, de egyszerűbb és olcsóbb volt vennem egy master/slave elosztót, mint normálisan, szabványosan megcsinálni az egészet. Tudom, létezik "a fogd meg a söröm" megoldás, de nekem nem ér annyit, hogy eldicsekedhessem, hogy megcsináltam, de balul sült el.[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz Morris #61980 üzenetére
Üdv.!
Én, mint nem hozzáértő, csak annyit tennék hozzá, hogy a HDMI feszültsége az nem arra való, nem arra tervezték, hogy teljesítményt vigyen át, jelen esetben induktív áramot, hanem csak minimális, egy meghatározott áramerősséggel "jelet" adjon egy ohmos "fogyasztónak".
Magyarul, lehet, hogy bírni fogja egy darabig (vagy addig sem), de ha nem, akkor így jártál.
És, ha netán megszorul a ventilátor, akkor a HDMI hogy fogja bírni a tekercs zárlati áramát?
Vagy master/slave elosztó, vagy direktbe menjen egy ventilátor. Nem hiszem, hogy ha baja lesz az AVR-nek, az 15 ezerből javítható lenne, mert annyiba kerül az elosztó, meg/vagy pár ezerbe egy adapter. És az biztonságos a rendszerre nézve.
ui.: előttem a válasz. 50mA!!!
Ja, én nem kockáztatnám az USB aljzatot egy relével és az USB feszültségtől pár centire a hálózati feszültséggel. Láttam már pár "ilyen sosem fordul elő" hibát. Ami még nem történt meg, az megtörténhet! És azért itt hálózati feszültség kerülhet gyengeáramú berendezésekbe. Tudod, áramütés, tűz stb. az ilyen barkácsolásoknak a következménye.[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
Nem vagyok én a távirányítók ellensége, de egyik távirányítón sem használok minden gombot napi rendszerességgel, így elég lenne egy is.
Így, a TV-t, AVR-t egy-egy gombbal (külön is) be tudnám kapcsolni, egy távirányítón elférne az AVR mód (zene, film, 5CH), illetve a bemenetválasztás (3 gomb), a TV-hez pedig a hangerő, a Vissza, Home, OK, jobb-bal-fel-le gomb és még egy Action Menü. Ezeket egy univerzális távirányítóval ki lehetne váltani egy felületen. Nem kellene egyszer ezért nyúlni, majd a másikért. Nekem kettő van, ezt kibírom. De van, akinek több, annak nagyobb haszna lenne belőle. -
Buckey
őstag
válasz mr. bryan #61279 üzenetére
Én is így vagyok vele, hogy tudom, milyenek belülről a használt (több éves) távirányítók, főleg, ha nem "vigyáztak" rá.
Hiába van igény, ha a megvalósítása komoly jogi és gondolom pénzügyi procedúrát tartalmaz. Mert az egy dolog, hogy beütöd a kódot és a távirányító 50-90%-ban megegyezik az eredetivel, de, hogy 100-ig megegyezzen, na az biztos licenszdíjas. A másik, hogy tanítható és 3 távirányító fontosabb funkcióit egy felületre programozni, az a gyártóknak nem buli. Mert sokan vásárláskor nézik a távirányítót is, így az is döntő szempont. De a többség meg van elégedve a TV gyári távirányítójával (LG Magic Remote, illetve a Samsung mini távirányítója), így megint csak kevesebbet tudnának eladni.
És a Logitech Harmony gondolom, hogy ezért is drága. Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz mr. bryan #61275 üzenetére
UMAX Air Mouse M1 - Vezeték nélküli távvezérlő | Alza.hu
A bekapcsoló gomb infrás, tanítható, a többi funkció pedig (egy kis stick-kel) rádiófrekvenciával működik. Hátha ez is megfelelne.
A héten vettem, szerintem jó, beépített akkumulátoros is, így nem kell elemekkel etetni (bár, így utólag, PC-t irányítani felesleges volt).[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz CartmanLand0 #61144 üzenetére
Én [ilyent] vettem, a magassága beállítható, így a centert alá lehet tenni.
-
-
Buckey
őstag
válasz gab1ka #60392 üzenetére
A SUB "10 órán" áll, lejjebb venni már nem szeretném. Épp ezért állítottam (arányosan) feljebb mindet, hogy a hangerőt ne kelljen ennyivel feltekerni. No, meg ha alapon 0 dB a szint, akkor azért a -9,5 dB , -8,0 dB elég alacsony, szerintem. Meg minek visszavenni a csatornánkénti jelszintet? Hogy a fő hangerővel kompenzáljuk? Nekem ez magas.
[#60393VoidXs] , visszajelzést, valóságot? No, ezt meg abszolút nem értem.
Ha a valóságban elképzelt, lekevert hangerőre gondolsz, akkor az panelban nem fog összejönni, mert a szomszédok nem biztos, hogy tolerálnák. -
Buckey
őstag
válasz Gino20 #60389 üzenetére
Üdv.!
Nem tudom, segít-e, illetve helyes-e, amit csináltam, de a hangerő növekedésen kívül más nem változott.
Szóval, az AVR [ezt] mérte, én pedig [ilyenre] módosítottam. Amint látszik, az arányokat megtartottam, de a legalacsonyabb hangerő/jelszint 0,0dB lett, így van rendes jelszint a SUB-on.[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz mikrofon #60128 üzenetére
[Hangfaltüske] nem jó? Vagy az sub alá nem ajánlott?
-
Buckey
őstag
Szia!
Nekem a legnagyobb tesó van, a Magnat Monitor Supreme 2002 front, Magnat Monitor Supreme 202 surround, a center Magnat Tempus Center 22 (mert a Magnat Monitor Supreme Center 252 hangzása eltörpült a nagyok mellett), és egy Magnat Tempus Sub 300A (mert a Magnat Monitor Supreme Sub 202A szintén kicsi lett).
A helység 5mx4m-es, (nekem) tökéletesen szól egy Denon AVR-S750H-val meghajtva.
De, majd a többiek mondanak igazán véleményt, én csak hallgatom, a fülemnek kellemes, nem is értek hozzá. -
Buckey
őstag
válasz Habell #59942 üzenetére
"A barátnőm 1000 wattos 5.1 sony házimozija..."
"...azért a 600 wattos rendszernek is..."
Hány wattot is vesznek fel a hálózatból?
Szerintem kapcsold ki az éjszakai módot, az korlátozhatja a mélyeket.
[14. oldal][ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
Forgattam a dugvillát, mint mókus a mogyorót, de nem hallottam semmi változást. Mértem is az RCA csatlakozók negatív oldalát és a nullát, hogy mikor kisebb a feszültség, de soha nem volt kisebb, mindig egyforma volt.
Úgyhogy, biztos más hallja, meg mér is valamit, de nálam semmi változás nem volt.
De, mértem egy 10+ éves Samsung SS 3557 2.1-es hangkeltőt. Na, ott, egyszer 14V-ot, máskor 22V-ot mértem!
Úgyhogy, nem legenda, de lehet, hogy nem mindenhol ilyen a tervezés! -
Buckey
őstag
válasz Khaosz55 #59039 üzenetére
Ha már villany, és kiderült, hogy a villásdugónál melyik a fázis (a fali aljzatnál a bal, a képen a villásdugónál is, de itt szemből a jobb, mert most "hátulról" látjuk). De, egy készüléknél, melyik? Ott is bal, mert abba dugjuk? Mert az lenne a logikus.
És, ha az aljzat függőleges? Akkor a fázis az alsó vagy a felső?
Mert én nem mondok véleményt, mert nem értek hozzá, de ha jól tanultam, akkor mindegy, ugyanis váltóáram. 230V és 50HZ a hálózati feszültség, és ha egyenirányítjuk, akkor meg már mindegy is, hogy abban az időpillanatban +325,2 V vagy -325,2 V a maximális csúcsfeszültség, ugyanis az egyenirányító egyik fele mindig pozitív a másik negatív, független a bemenő váltóáram polaritásától, azaz hogy a Graetz-híd melyik fele a fázis és nulla.
De, biztos van különbség, ha mindenki hallja.[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz konigjanos #58857 üzenetére
A táp egy 10 V-os tápegység (de lehet akár 9V-os is), a be-kikapcsolást pedig egy [ilyen] elosztóval oldottam meg.
Szerintem az a "12 V DC/150 mA trigger-compatible device " is megfelelő lehet, mert a ventilátor nem vesz fel annyi áramot. De nekem s750-em van, azon nincs ilyen. -
Buckey
őstag
válasz mikrofon #58704 üzenetére
Hát, nagyon gondolkoztam rajta, hogy megy vissza, mert én is vígy voltam, hogy nagy. De, a színe megy a többihez.
És a hangjával sincs bajom, tetszik.
Nekem bemérés utàn -9.5 db, de a többi is mínuszban van. [kép] A kisebb 50%-os hangerőn volt -7.5 db-en, úgyhogy engem ez nem zavar,
Nem tudom, hogy jól csináltam-e, de a legkisebbet 0 db-re állítottam, a többit arányosan többre, így nem változott a hangerőkülönbség a hangsugárzók között.
És, hogy miért nem megy vissza? Mert van a hangjában valami plusz, ami a méretéből fakadóan a kisebben nincs. Pedig visszaraktam a kisebbet melegváltásként a beállításaival, hogy halljam is a különbséget, ne csak emlékezzek rá.
A méretét majd megszokom, a lábdob sem kicsi.[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz Buckey #58644 üzenetére
Szóval, akit érdekel.
Részletesebb beállítás, bemérés után.
A Magnat Tempus Sub 300A egy kicsit máshogy szól, kicsit mélyebbre megy, egy kicsit lágyabb, mint a Magnat Monitor Supreme Sub 202A.
Olyan egetverő nagy különbség nincs közöttük szobai (20m2) hangerőn, hogy megérje a cserét, a ráfizetést (még nincs bejáratva, ez még változhat), de megtartom. Már csak a kíváncsiság is hajt, és hogy jobban passzol a nagy frontokhoz, centerhez, no meg a hátsó hangsugárzókhoz (de a Magnat Monitor Supreme Sub 202A is elég volt!).
Talán a méretét is meg fogom szokni (ez panelban biztos, hogy nem asszonybarát ), de nehéz lesz. -
Buckey
őstag
Sziasztok!
Megjött a [mélyláda] , nem kicsit nagyobb, mint a "régi".
Beállítottam az itteni javasolt, 80/120Hz-es vágásokra. Na, ez így már más, mint a kisebbel.
Hiába, nagyok a Magnat Supreme 2002-esek, ez már kiderült, ezekhez nagy mélyláda és nagy center kell.
Pedig a [Magnat Monitor Supreme Sub 202A] mérete jobban illett a szobába. Mindegy, majd megszokom.
Úgyhogy, most van egy eladó mélyládám. -
Buckey
őstag
válasz VoidXs #58619 üzenetére
Pedig nagyon dícsérik a Klipsch-et.Akkor még maradt 3 variáció.
A Tempus magasabb kategóriájú mint a Supreme, csak ér-e annyival többet, mint amennyibe kerül.Lehet, veszek még egy 202a subot, de akkor kábel is kell hozzá, viszont így két oldalról jönne a mély. Csak lenne-e a kettő kicsi olyan, mint egy nagy. (elvileg lenne)
Építeni nem állok neki, az nem az én műfajom.
-
Buckey
őstag
Üdv.!
Próbálgattam az itt ajánlott beállításokat (80/120HZ), és arra a következtetésre jutottam, hogy megpróbálnék egy nagyobb sub-ot, hátha egy nagyobb ládával meg tudnátok téríteni (20m2 a szoba).
A mostani Magnat 202a lehet kicsi a Magnat Supreme 2002 mellé. Vagy legyen még egy Magnat 202a?Max. 100-120 ezer a keret (inkább 100, de ha annyival jobb a drágább, egye fene, egyszer élünk), amit rászánok.
Amiket kinéztem:
[Magnat Monitor Supreme Sub 302A]
[Magnat Tempus Sub 300A]
[Klipsch R-12SW]
Ha van valakinek más ötlete, szívesen fogadom.[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz #98221312 #57966 üzenetére
Tudom, hogy mi az ajánlott vágási pont, olvastam, tapasztaltam is egy két dolgot az évek során, meg valamennyire dolgoztam is hangtechnikával (bár, az itt nem számít), de akárhogy állítgattam, ugyan úgy szólt 40Hz-es vágáson is mint 80Hz-esen. Csak a mélyládát is utána kellett állítani.
Lehet, hogy botfülű vagyok, de én 100Hz felett hallom a mélyhang irányát. Pedig próbáltam a mélyládát még a szoba közepén is.
Elhiszem, hogy minimum 80Hz-nél kell(ene) vágni, de akkor szinte semmi értelme nincs az álló hangsugárzó mély-, mélyebb tartományának 5.1-es rendszer esetén.
Tudom, Pure Direct mód, de mégis.
Igen, csak egy sima szoba, aminek köze sincs egy akusztikailag megépített, behangolt moziszobához, így nem is lehet rá érvényes sok beállítás.
Az AVR nem hiszem, hogy "szenvedne", hiszen a teljesítményének még a fele sincs kihasználva, úgyhogy, ha így is szenved, akkor elfelejtettek a mérnökök erősítőt építeni (és nem hallom ki, hogy egy kicsit is erőlködne, pedig hallottam már nem egy erősítőt szó szerint erőlködni). Azt elhiszem, hogy 80-90% felett "szenved", de itt ilyen nincs, és szerintem nem is lesz.[#57969Dorian] , nem sértődtem meg, tudomásul vettem, hogy nem értek hozzá (sok mindenhez én sem értek), csak éppen nem érzékelem úgy azt, amit itt írtak. Oké, mélynyomó nélkül igen, de ha utána van állítva rendesen, akkor semmi különbséget nem veszek észre, kivéve a mély irányát a mélysugárzóból.
Oké, a hallásvizsgálat csak egy dolog, ebben igazad van, de azért hallok egy-két dolgot, meg nem ez az első rendszer, amit hallottam.[#57972Quetz] , köszönöm, de erről is olvastam, igaz, nem mostanában.
Tudom, hogy nem teljesen házimozi, de mélyhangok kezeléséről szól: [link][ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz #98221312 #57963 üzenetére
Egyel több vagy sem, itt (is) számít.
A lényeg, hogy én nem az itteni ajánlott beállítások szerint hallgatom az 5.1 rendszeremet, ami igaz az álló frontokra (is).
Magyarul nem 80Hz vagy ez feletti vágással, így az AVR is szenved, alig tudja kinyögni a hangokat ( ).
Ergo, (nekem is) baj van a hallásommal (pedig évente kötelező vizsgálat, ahol mindig átlag feletti volt, legutóbb szeptemberben is).
Ennyi. -
Buckey
őstag
válasz jambiyya #57812 üzenetére
Hú, ez királyság!!! Nagyon jó, bár, szerintem a szomszédok nem díjazzák, hogy remeg a szoba.
Remélem, a rendőröknek is kijárási tilalmuk van, mert ha jönnek, itt nincs esőcsatorna, hogy elmeneküljek.Már el is felejtettem, hogy anno milyen zenékkel állítottam be a disco cuccost a bulik előtt. De [ez] meg [ez], no meg [ez] köztük volt.
[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz patakiller #57809 üzenetére
Szia!
Tedd a zöld pontra a mélynyomót, és menj a szobában négykézláb, ahol van helyed elhelyezni. Ahol a legjobb a mély (nem biztos, hogy a leghangosabb a legjobb, hanem tiszta legyen) tedd oda és ott próbálkozzba finomhangolással. Közben szóljon egy jó dobos zene.
Én így csináltam, bejött (én is itt olvastam).
Pl. ilyen hangokkal próbáltam: [link] [link] [link] stb.[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz Naszika78 #57669 üzenetére
Szia!
Csinálj egy gyári visszaállítást és semmit sem állíts be rajta, csak hallgasd úgy (hogy kint van, de akkor nem az a baja). Ha jó, utána állítgasd, de mindig csak egy valamit!
Esetleg próbálj rajta rádiót hallgatni, majd egy másik készülékkel HDMI-n kipróbálni, meg optikain. Hátha így kiderül, mi a baja.
Más ötletem nincs.
Lehet, hogy hibás. Vidd/küld vissza garanciába.[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz Naszika78 #57655 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok! Bízzunk benne, hogy jó lesz.
Ha már a Yamaha sem tudja, akkor nagy a baj.
Szerencsére nekem nem volt velük ügyem, úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni (meg már Denonom van).Lehet, hogy szoftveres gondja van, így nehéz kideríteni.
Nem tudom, ha túlmelegszik, akkor hogyan védi magát, csak azokat a részeket kapcsolja le, ami túlmelegedett, vagy az egészet. -
-
Buckey
őstag
válasz rooland #57445 üzenetére
Szia!
Én egy [ilyennel] "kapcsolgatom". -
Buckey
őstag
válasz VoidXs #57384 üzenetére
Értem én, hogy a nagyon mély vágás ront a hangminőségen, mert az energia nagy része a mélyeknek kell. Ezzel tisztában vagyok. Csak, ha az itteni ajánlás az erősítő maximálishoz teljesítményéhez közeli hangerőhöz ajánlja a vágási frekvenciát, akkor sok értelme nincs álló hangfalat venni 80+Hz-re, mert azt egy (normálisabb) polc (állványos) hangsugárzó is tudja. Viszont, ha nincs kiterhelve az erősítő (max. 50%), akkor szerintem el kell bírnia (és szerintem el is bírja) a 40Hz-es vágást is minőségromlás nélkül, főleg úgy, hogy a tápegysége és az egész rendszere 7.1-re van tervezve (tudom, hogy van egy marketing duma, hogy több száz wattos, amihez a valóságban köze sincs) , viszont használva 5.1-en van, zenére viszont csak 2.1 .[#57386Morris] , igen, lehet, de az használt, ami biztos, hogy jó, de használt (tudom, hogy aki éhes, az ne válogasson). Én maradtam az újnál, garanciával.
[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
Kipróbáltam most is, de vegyesek az érzelmeim. Néha jó, de néha nem az igazi, zenéje válogatja.
Úgy látom, oda jutottunk, hogy a belépő 5.1 házimozi, ami valamennyire használható zenére és filmnézésre is, az legalább 1 millió Ft-ba kerül manapság.
Mindegy, hallgatom úgy, ahogy nekem tetszik, még ha nem is való zenére. -
-
Buckey
őstag
válasz Morris #57231 üzenetére
Oké, nem kis teljesítmény, ezt értem. De nincsen kihasználva az erősítő, max 50%, de akkor biztos kidobnak a szomszédok!
És zenehallgatáskor? Ha a két első hangfal csak 80Hz felett szól, akkor felesleges a két első nagy, álló hangfalra kiadni több pénzt, lehet az is kicsi, mint a surround, a mélyeket úgyis a sub adja.
Sajnos nincs annyi pénzem és helyem, hogy külön rendszert tartsak zenére és mozira.
Mindegy, én használom így.
Azért köszönöm a tanácsot! -
Buckey
őstag
No, tegnap elkezdtem állítgatni a vágási frekvenciákat, ahogy itt javasoltátok.
Front-center-surround hangfal 80Hz-en vágva, sub 120Hz-en. Vagy el kell mennem a fülészetre, vagy nem sikerült a beállítás, mert filmeknél szinte semmilyen különbséget nem hallottam.
Zenénél azért volt egy kis különbség, de csak annyi, hogy a mély nem onnan szólt, ahonnan kellett volna (de az sem volt olyan feltűnő, de én hallottam ma is), hanem inkább a mélyláda felől (pedig lejjebb is halkítottam, hátha, de nem segített).
Úgyhogy, visszaállítottam 40/90Hz-re.
Nem akarok vitát generálni, de azt nem értem, hogy egy erősítő miért szenved, ha meg kell szólaltatnia a 40Hz-es hangot/frekvenciát, mikor arra van kitalálva, hogy 20-20.000Hz között erősítse a bemenő jelet. Nem a teljesítménye maximumán üzemel, hanem csak a 20-40%-ával, szerintem azt simán bírnia kell neki (akár 70-80%-ig is).
Mindegy, mindenki másként csinálja, nem is moziszobám van milliós cuccokkal, meg mérőműszerekkel, hogy minden 100%-ig a helyén legyen, úgyhogy nekem elég ez a ... 99% is. -
Buckey
őstag
válasz jambiyya #57134 üzenetére
Tudom, hogy van átfedés, de akkor is volt, amikor a rendszer 120Hz-re állította a sub-ot, a hangfalakat pedig Large-ra.
Fülre a frekvenciák hangerői egyenlőek (teszt, 20-20.000Hz-ig, és nem a YouTube-os teszt), nincs zavaró búgás és halk(abb) frekvenciák.No, meg valamennyire van fülem, 8 évig DJ. voltam, ha ez itt számít valamit.
-
Buckey
őstag
válasz jambiyya #57124 üzenetére
De, próbáltam úgy is, 80Hz-en a hangfalak, meg a sub is, még a hangfalakat 70-60-50Hz-en is próbáltam, a sub-ot meg 70Hz-től egészen 120Hz-ig (amit a kalibrálás megadott). A 40/90Hz tetszik a legjobban.
A kalibrálás a hangfalakat Large-ra állította, a sub-ot meg 120Hz-re. -
Buckey
őstag
válasz Akellla #57107 üzenetére
Ja, a 2000-es szériát? Akkor az még jobban megéri az árát! Én a kisebbik sub-al vettem 290e-ért a nyáron.
A Denon avr-s750h-ról én sem találtam tesztet. Merész voltam, bevállaltam és eddig nem bántam meg. Sokat tud, jól be lehet állítani. Mondjuk az automatikus kalibrálást annyiban módosítottam, hogy a hangfalakat small-ra állítottam és 40 HZ-re a vágást, a sub-ot meg 90Hz-re.
Jól konfigurálható a távirányító, a 4 gyorsgombbal a bemenetei illetve a másik 4 gombbal a hangzása (stereo, multi-stereo DTS-NEO stb.) egyszerűen kiválasztható.
Én minden féle zenét hallgattam már vele (szó szerint), de hogy mi az erőssége a rendszernek, nem tudnám megmondani. Mindegyik jól szólt!
A TV előfizetést le is mondtam, csak filmek meg zene, reklámra nem való.
Hangfalkábelből rezet vettem (mert van rézzel bevont alumínium is!!!), de azt kb. 5 éve, ha jól emlékszem valami 800Ft/m körül volt az ára. Viszont a sub-hoz egy [Norstone Arran] nevezetűt.
Szerintem annyira nem kell belemerülni, hogy a kábelekre százezrek menjenek el, ez még nem az a kategória. 1000-2000 Ft/méter a hangfalkábelből, a sub-ból pedig 2000-3000 Ft/méter. De ezt majd a hozzá értők megcáfolják vagy megerősítik. -
Buckey
őstag
válasz Akellla #57102 üzenetére
Szerintem annyiért nem rossz, ha egyesével rendeled, akkor sem lesz olcsóbb.
Viszont most csak [279.990Ft] ! -
Buckey
őstag
válasz Akellla #57097 üzenetére
Én is 20 m2-en hallgatom, de én csak ezt, a nagyobbat hallottam ebből a Magnatból. Van dinamika még kicsi hangerőn is, ami néha jól jön.
A Tempus center való a 2002-202-es szériához, a Supreme 252 center kicsi volt. Hogy az 1000-es szériával hogy boldogul, azt nem tudom. De, ha neten rendeled, akkor 14 napod lesz, hogy visszaküldd, ha nem tetszik a Magnat Monitor Supreme 252.
Utólag még vettem egy Magnat Monitor Supreme Sub 202A sub-ot, hogy filmeknél is meglegyen a hatás (zenére is besegít azért). Így már brutális.
Én is a teszteket olvasva jutottam oda, hogy minimum az 1002-es és a 102-es háttér+ Magnat Monitor Supreme Sub 302A sub, de az üzletben csak a 2000-es széria volt. -
Buckey
őstag
válasz Akellla #57091 üzenetére
Szia!
Nekem a nagyobbik szett van, a 2002-es ( [Magnat Monitor Supreme 2002 szett] ) , nekem (és még akik hallották) nagyon tetszik. Igaz, én Denon AVR-S750H-el hajtom.
A centert, ami Magnat Monitor Supreme 252 volt, lecseréltem egy Magnat Tempus Center 22-re.
A hátsók is a nagyobbak, a Magnat Monitor Supreme 202-esek. -
Buckey
őstag
-
Buckey
őstag
válasz tothjani81 #55748 üzenetére
Gratulálok!
Csak meg lett a megoldás. -
Buckey
őstag
válasz tothjani81 #55743 üzenetére
Az erősítőben nem lehet valamit állítani?
Vagy, ha DC módban van (a SUB-ba nincs bedugva a DC kábel), akkor is kikapcsol magától, ha nincs jel?
[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz tothjani81 #55735 üzenetére
Akkor, ha jól gondolom, jelet sem kap a SUB, így az egy idő után automatikusan lekapcsol.
De én csak találgatok, mert ilyennel még nem volt dolgom (de elméletben így kellene működnie). -
Buckey
őstag
válasz tothjani81 #55726 üzenetére
Szívesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest