Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
AlexRounon1
csendes tag
AVR171S erositom, HIMEDIA H8 Plus media lejatszom es Samsung UE55H6400 Tv-m van. Az erosito kimenete ossze van kotve a Tv HDMI(arc) bemenetevel. Igy a Tv tokeletesen szol a hangrendszeren. A media lejatszo ossze van kotve az erositovel hdmi kabelkel. Az erositon be van allitva hogy movie mode automatikus felismeres legyen, tehat a lejatszott film hanganyagatol fugg. Elinditom a dts filmet es az erosito csak 2 csatornat ismer fel. Probaltam tobb filmel is. Mi lehet a problema?
-
eddhunter
tag
válasz
#98221312 #22570 üzenetére
Ez a téma engem is érdekelne. Meg más is... Gondolkodtam azon, hogy mielőtt véglegesítem a rendszert kérnék valakitől egy komplett kábelezési szak-tanácsadást( gondolok itt a hdmi-től a hsz kábeleken át a 230-ig mindenre). Lehet, hogy ciki, de kezdő villamosmérnökként sem értem, hogy melyik kábelnél milyen paraméter számít és, hogy azok miért befolyásolják a hangzást. Valahogy nekem a színpadkép, a dinamika és egyéb tulajdonságok nem passzolnak a fizikával.
Na mindegy is, arra gondoltam, hogy a Kácsából szerezném be a hiányzó dolgokat, tapasztalatok szerint adnak ott érthető felvilágosítást? /*Nem szeretnék itt háborút kiváltani */ -
törölt tag
válasz
Jegesmaci81 #22579 üzenetére
És HTPC vagy egyszerű pv vidkártya HDMI-ről bitstreamban kiküldve?
-
RazoR
veterán
Denonokhoz lehet szerezni magyar használatit?
-
zsoika
addikt
válasz
izirajder007 #22592 üzenetére
-
junkpod
veterán
válasz
Jegesmaci81 #22589 üzenetére
A méregdrága és az "olcsodeszar" között kb 1000 MP típus található, egyenletes szorasban, de még egy tengely van "drágadeszar" és "olcsoeskivalo". Így lesz egy teljes halmazod, nem 1 bites a vilag😉
-
Beni2360
félisten
válasz
Jegesmaci81 #22581 üzenetére
Hát akkor elárulom, hogy van mindenfajta lejátszóm az RPI2+B-től kezdve K1 Pl - Minimx-G. egy s912 és egy ZIDOO x8 ami 109 € házhoz szállítva és az mindent visz.
Na jó múltkor a Tv-ben hívtam meg a NAS-t hát nem sokáig birkóztam vele mert a képminőség minden boxom alatt volt.
Én egy olyan erősítőhöz amin nincs HDMI teljesen feleslegesnek tartanék - ami késik az nem múlik. Azonkívül toslinken ki lehet vinni a hangot abba az avr-be.
--------------------------------
Nem értem miért kell rá tukmálni egy méregdrága lejátszót (vagy olcsó de sz*rt) mikor neki csak egy 7000Ft-os átalakítóra lenne szüksége. - csakhogy ő 80 $ cuccot nézett ki. -
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
junkpod #22587 üzenetére
Nekem más a tapasztalatom. Küzdöttem WD-vel, Egreat-al (remélem jól írtam), meg valami nevenincsel is. Én megelégeltem őket.
Amúgy a fő probléma szerintem hogy a fórumokon a "keménymagnak" egészen mások az igényei az átlagnál aminek amúgy nagyon örülök mert legalább tudom hogy hová lehet fejlődni.
A legtöbb ember meg sem tudja különböztetni a formátumokat.
pl.: izirajder007 (az eredeti kérdező) vett egy jó kis Tv-t de míg 4K-s filmekre van igénye már kandenciahelyes lejátszásra nincs. Ő teljesen elégedett a TV amúgy "szerintem" nem rossz lejátszójával. (Nekem Pana G30-am van. Na annak a lejátszója egy kalap sz*r. Szinte semmilyen formátumot nem ismer)
Nem értem miért kell rá tukmálni egy méregdrága lejátszót (vagy olcsó de sz*rt) mikor neki csak egy 7000Ft-os átalakítóra lenne szüksége.
Azt hiszem már kicsit túltoltam ezt a témát. Főleg hogy nem is ide való.
-
junkpod
veterán
válasz
Ha van optikai/koax bemenetes erősítőd az nagy valószínűséggel ismeri a dts/dd formátumokat, a tv lejátszót be kell állítani, hogy a hangot ne kodolja ki (tömörített hangot küldjön, ne pcm-et).
-
junkpod
veterán
válasz
A tapasztalatok nem erősítik a véleményedet.
-
Steady74
addikt
válasz
Jegesmaci81 #22584 üzenetére
30-45 EUR áron megfelelő eszköz vásárolható. Felhasználói vélemények szerint nagyságrendekkel jobbak, mint a TV-k belső lejátszói.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Jegesmaci81 #22584 üzenetére
Upsz , jogos, figyelmetlen voltam
Sorry -
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #22583 üzenetére
Kérlek olvass vissza mit írtam fentebb. (Amúgy Dune 301-esem van.)
MasterMark: Ez igaz de legtöbben ezt észre sem veszik.
Azt pedig továbbra is fenntartom hogy az olcsó médialejátszók azon túl, hogy sok formátumot ismernek, szinte semmire se jók. Nehezen kezelhető, lassú, hasznavehetetlen eszközök. Egy jó lejátszó eléggé zsebbenyúlós.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Ezt a véleményed egész addig fenn fogod tartani, amig meg nem nézel egy filmet egy popin vagy dune lejátszón.
Anno én is igy velekedtem
A popi kép minősége egy pillanat alatt meggyozott, és azonnal nyigdijjaztam a tv playert.
Az le-s cuccokat én nem piszkalom, nekem az az életemre tör, és öreg vagyok, nem birom a feszültséget -
MasterMark
titán
válasz
Ez már ott bukik, hogy egyik tévé se tud kadenciahelyesen lejátszani belső lejátszóról.
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
szasanyi #22580 üzenetére
Egyrészt a ZIDOO egyáltalán nem olcsó kategória. Ha jól tudom 40ezertő indul az ára. Kép és hangminőségben erősen kétlem hogy jobb mint az említett TV saját lejátszója. Az tény, hogy sokkal több formátumot kezel de ezt említettem is.
Én egy olyan erősítőhöz amin nincs HDMI teljesen feleslegesnek tartanék egy médialejátszót úgy, hogy amúgy a TV megbirkózik az általam nézett formátumokkal.
-
szasanyi
félisten
válasz
Nem kell drága lejátszó, mert már egy olcsó ZIDOO X8 mineden tekintetben jobb. És ez alatt a képminőséget, a kadencia helyes lejátszát, a feliratok kezelését, a kép-,- és hangformátumok teljeskörű kezelés egyaránt kell érteni.
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
Beni2360 #22578 üzenetére
Erősen vitatkoznék azzal, hogy egy olcsóbb médialejátszó jobb legyen mint az említett LG tv-nek a saját dekódere. Számomra az olcsó médialejátszók akkor buktak meg amikor megmutatták, hogy miben más egy jó Blu-ray lejátszón lejátszani 1-1 filmet. Ha érdemi javulást akar az ember akkor minimum egy Mede8er vagy Dune. Az olcsó lejátszók egyetlen előnye hogy szinte mindenevők míg a TV-k saját lejátszói eléggé finnyásak.
-
Beni2360
félisten
válasz
izirajder007 #22576 üzenetére
A tvben van DTS dekóder. - hát az max arra elég, hogy megszólaljanak a hangok.
Mindenképpen egy közbeiktatott lejátszó a drága 80 $ átalakító helyett.
Ezen a pénzen már bőven lehet válogatni lejátszó terén. Itt kérj tanácsot.
HDMI a TV-be Optika az avr-be. -
izirajder007
csendes tag
Az erősítő egy Yamaha rx-v 395
-
Beni2360
félisten
válasz
izirajder007 #22571 üzenetére
A lényeget kihagytad.
1-Mivel játszod le a filmeket?
2- A TV ki tudja adni az 5.1 hangot?
Ha a Tv a lejátszó és nem tudja akkor minden csak aranyozott rézgyűrű lesz szvsz.
Egy média lejátszó beiktatása mindenképpen ajánlott. -
izirajder007
csendes tag
Amit találtam
https://m.aliexpress.com/item/32830916681.html?spm=a2g0n.shopcart.0.0.55c28e4aIL3BYq#autostay
-
markussandor
senior tag
válasz
izirajder007 #22571 üzenetére
Illetve van e jelentősége, hogy a dekódernek HDMI1.4 bemenete van a tv-n pedig Hdmi 2.0.
A Te esetedben nincs jelentősége, mert hangot akarsz átvinni és dekódolni! -
izirajder007
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy adott egy új LG 60UJ6307 tv amin HDMI (arc)és optikai kimenet van, de az erősítőm régebbi és azzal csak rca-val tudnám összekötni a tv-t. A lényeg az, hogy hdmi ből kellene 5.1 hangot gyártani. Találtam az aliexpressen hdmi audio dekódert, de nem vagyok benne biztos, hogy jó választás lenne. Többnyire 4k filmeket néznék a tv-n, olyan 5.1 audió dekóder kellene ami nem ront a hang minőségén.
Illetve van e jelentősége, hogy a dekódernek HDMI1.4 bemenete van a tv-n pedig Hdmi 2.0. -
törölt tag
válasz
MasterMark #22567 üzenetére
Ami a 220-al van összefüggésben..
-
MDMA
tag
válasz
zsoika #22565 üzenetére
Szerintem nem. Valami tékomos szutyok, nem tud ez semmit.
Eleve utálom, h az okos TV-k korszakában ezzel a retekkel kell mindent csinálni, a TV funkciói meg a boltban a polcon maradnak, közvetlenül az árcímke mellett. De ez nem tartozik most ide. Nálunk faluhelyen nem válogathat az ember. -
törölt tag
Ezeknek a hálózati eszközöknek melyik kategóriától van létjogosultsága??
-
MDMA
tag
Köszi Srácok!
Akkor TV-re marad ahogy van, filmre meg jöhet a média player, ha előtte tudok előre lépni erősítőben. Szerintem a 1611 alá kár túl sok mindent pakolni.
-
zsoika
addikt
válasz
Dorian #22556 üzenetére
Pont ezért szeretnék majd én is egy 2113-at mert a régi denonos hang nem tetszik, de a Denon AVR -ek dizájnja , kijelzője , menüje stb nagyon bejön. Hangban én az Onkyot szeretem , ott meg minden más nem tetszik....hátha ez a "félrecsúszott" hangú Denonban találom majd meg a Denonos minőséget és az Onkyos hangzást.
Szerk: most jut eszembe ,hogy a barátomnak 2113-asa van. Elmegyek ,vagy elkérem tesztelésre.
-
zsoika
addikt
Tök mind1 ,hogy laptop vagy media box, mert a lejátszó programot úgy kell beállítani ,hogy csak átengedje a hangot és majd az erősítő elektronikája dolgozza fel. Csak azért írtam a laptopot (persze csak ha van rajta hdmi kimenet) mert az nagyobb eséllyel van a családban ,így tesztelésre olcsóbb .
BBéci: persze, csak hogy hdmi -vel is le tudja játszani , így tesztelve és az optikaival össze tudja vetni. Nem akartam azonnal média lejátszót ajánlani neki.
-
BBéci
legenda
válasz
zsoika #22555 üzenetére
Akármilyen laptopról lejátszás általában kényszermegoldás, a produkció nem hasonlítható ahhoz, amit egy HTPC, vagy dedikált médialejátszó ad. A szoftveres rész is fontos, nem csak az MPCHC, hanem annak beállítása, konfigurálása, madVR és hasonlók. Tehát simán tévútra vezetheti az embert.
Egy biztos, a TV-k beépített filléres chipjénél szinte bármi jobb képet és hangot ad.
-
dave118
senior tag
Tv adásra teljesen jó a mostani setup, ahogy már előttem írták, optikán kezdtem én is. A normális láncnak (media player) magasasbb kategóriánál van értelme, ahol már a DTS a minimum, de inkább a TrueHd vagy a DTS Master a jellemző. Utóbbi két formátum csak HDMI-n közlekedik.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #22551 üzenetére
Onnan veszi, ahonnan én is.
Amikor az AVR-2113-at teszteltük, (előbb egyik kollégám, utána én) pontosan ezt tapasztaltuk. Amikor a forgalmazó hazai illetékesével, vezetőjével beszéltünk a számunkra furcsa, nem éppen denonos hangzásról, akkor elmesélte, hogy a tervezők az Onkyo hangzás irányába próbálták vinni a belépő és az alsó középkategóriás modelleket. Ezt a márka kedvelői nem fogadták pozitívan, ezért felhagytak a loudnesses hangzás erőltetésével és visszatértek a gyökerekhez, a természetességhez. -
MDMA
tag
válasz
zsoika #22555 üzenetére
hmm...
Gondolod, hogy egy laptopba szerel agyon miniatürizált akármi elektronika jobbat adna csak a HDMI platform miatt, mint amit a TV tud hozni az optikán? Ha azt mondod elhiszem, gőzöm sincs, csak furának tűnik.De amúgy játszottam már le filmet így, valóban nem volt hallható különbség.
Gondolom egy média lejátszó, amit direkt csak erre terveztek, adhat valami többletet.TV adás esetében meg akkor azt mondod, hogy kb mindegy a jelenlegi setup mellett. Vágom?
-
Dorian
félisten
-
MDMA
tag
válasz
dave118 #22547 üzenetére
Hali!
Köszi a gyors választ.
Megindokolnád, hogy miért lesz jobb így a TV esetében? Jobb lesz a hangminőségem?
A HD TV adások 5.1-ben jönnek egyáltalán?Mkv lejátszára pedig media player beiktatása egy újabb távirányítót jelentene (már így is van 3: set top box, TV, Denon).
Jobban fog szólni, ha a TV helyett egy ilyenről játszom le a filmet?
Most a nyújtott extra szolgáltatásokat mint hálózati lejátszás, beépített vinyó...stb helyezzük figyelmen kívül. Ha csak pusztán a hangminőséget veszem, jobb lesz ettől valami?thx,
Fe -
zsoika
addikt
válasz
dave118 #22550 üzenetére
Persze én sem, de nem tudni ,hogy Razor kollégának fontosak e a hálózati funkciók.....így a "3közül melyik a jobb "kérdésnél mindenre figyelni kell. Persze az olyanokat nem is írtam ,hogy több hdmi bemenet, szebb kezelő felület..stb.
A másik kérdésben igazad van ...hdmi a jövő nem az optika.
-
dave118
senior tag
válasz
zsoika #22548 üzenetére
Akkor én kérek elnézést, nem tudtam a 13as sorozat "Onkyosításáról". Hálózati funkciók mennyire számítanak ebben a kategóriában? A 1040es Sony-n egyáltalán nem használom, hiába van még wifi is rajta, minden ilyen funkciót a mediaplayer lát el.
(#22549) zsoika : Igen azt látom, nem erőltetni akarom, csak esetleg a jövőre való tekintettel.
-
dave118
senior tag
Szia, ne aggódj, mi itt elég sokan ugyanígy kezdtük
(legalábbis én)
A megoldást te magad írtad le: "set top boxot HDMI kábellel az erősítőbe csatlakoztatnám, majd az erősítő kimenetét a TV-re szintén HDMI-vel"
Filmnézéshez pedig egy s905-ös mediaplayer-t javasolnék (van topikja), ami akár hálózaton keresztül is lejátssza a tartalmakat, de külső vinyó vagy pendrive is adható neki. Ezt a kis kütyüt ugyanígy HDMI-vel kötöd az AVR-hez, ami a képet igazából csak átengedi, a hangot pedig (jó esetben eredeti, akár HD minőségben) továbbítja füleid felé. -
MDMA
tag
Sziasztok!
Új vagyok házimoziban, bocs az alap kérdésért.
Azt szeretném megtudni, hogy mi a különbség, aközött, hogy, ha a házimozi erősítő csak a hangot kezeli vagy a képet és a hangot is.
Jelenleg az erősítőm (D 1611) az TV-mről (LG webOS 4k LED) csak a hangot kapja optikai kábelen és így csinál 5.0-át. A TV biztosan tud különbséget tenni a különböző formátumok között, mert az erősítő most is kiírja hogy Dolbi D vagy PlII Cinema v stereo..stb.
Lenne bármilyen változás hangminőségben, ha a képet is az erősítőre bíznám, azaz a set top boxot DHMI kábellel az erősítőbe csatlakoztatnám, majd az erősítő kimenetét a TV-re szintén DHMI-vel?
Nem csak egy felesleges kör?(Legtöbbször, TV adáson kívül, úgy szoktam filmeket nézni, hogy az mkv állományt egy pendrive-ra teszem, a TV USB csatlakozójába dugom és a TV beépített lejátszóját használva nézem. Ebben az esetben a fenti kérdés nyilván nem játszik, mivel így a kép mindenképpen a TV-n kerül lejátszásra.)
köszi előre is,
FE -
zsoika
addikt
válasz
Siffredi #22542 üzenetére
Azt hogy mennyit ér nehéz megmondani mert állapot függő is és pl. BBécinek szerintem fabatkát sem. Szerintem 60-80eFt
,de mindenképpen 100eFt alatt.
"Pofás" állványokat használtan itt a PH-n vagy AVX ,sestleg a "horgászok kedvencén" lehet találni ,de lehet többe fog kerülni mint a szett.RazoR: 1912
Első 2szám felszereltség ,második 2 évjárat -
RazoR
veterán
Szerintetek a 3 Denon közül melyik lenne jobb?
1713
1911
1912Köszi!
-
zsoika
addikt
válasz
Siffredi #22540 üzenetére
Szia. Nagyon alap ,de kezdésnek jó lehet....túl sokat ne költs rá. Ha jobb belépő szintet szeretnél akkor min. Denon AVR 1911+ harman kardon hkts 5,7, 9,11,16. Nem tudom mennyi a kereted ,egy ilyen jobb kombó kb. 100-150eFt .(használtan)
Nekem ilyen gyári lábon van, szerintem neked is megfelelő lehet mert így kis helyen is jól murtat és diszkrét. -
Siffredi
senior tag
Sziasztok!
A Denon DHT-1311XP szettről mi a véleményetek? Van valakinek konkrét tapasztalata?
Első házimozi lenne, panelba, 20nm-től kisebb szobába, főleg játékhoz, filmekhez.
Jobban tetszenek az álló frontos rendszerek, de félek, hogy túl nagy lenne a szobába...
Köszönöm!
-
I'am Dony
őstag
válasz
szabieable #22537 üzenetére
A tv hang beállít. hangszóró külső ill. házimozi vezérlése vagy hasonló és az erősítő video beállításban a bemenet kiosztás ill. HDMI setup legyen meg. Majd kikapcs minden, áramtalanítás pár percre minden. Utána mennie kell.
-
BBéci
legenda
válasz
szabieable #22537 üzenetére
Figyelmesen olvasd el mindkét készülék kezelési leírásában az erre vonatkozó részt és annak alapján állíts be mindent a menükben. 99 %, hogy működni fog.
-
szabieable
aktív tag
Sziasztok,
Harman 161S erősítőt szeretnék összekötni tévével HDMI ARC-on keresztül mivel a tévén jelenleg csak szobaantenna van. Tv arc -» erősítő arc, kábel 1.4es, LG tévén az output kiválasztva, hogy arc-on keresztül menjen azonban süket marad a rendszer. Mit/hol rontok el? A kikapcs/bekapsz, kábel lehúz/újradug már megvolt, több ötletem nincsen rá sajnos, végső megoldásként max veszek egy optikai kábelt, de azért mégiscsak jobb lenne hdmi-n keresztül ha már mindkettő támogatja a dolgot.
-
BBéci
legenda
válasz
Baky1987 #22535 üzenetére
Amennyiben sztereó (nem stereo, mert ez egy magyar nyelvű fórum) rendszer alatt erősítőt és egy hangdobozpárt plusz kábeleket értesz, arra használt alkotóelemek esetén sem elegendő a megadott pénzösszeg. A 20+ éves matuzsálemeket hagyjuk!
A duplájából talán, de nem ennek a topiknak a témája. -
sinci01
aktív tag
A Dali Spektor front és center mellé érdemes megvenni a Spektor háttereket is, vagy oda tök mindegy mi van? (Jelenleg Wharfedale WH2 bipol). Ott elvileg csak zörejek, háttérzajok jönnek.
-
szasanyi
félisten
A Qacoustics 3050i HGL 5.0 fekete, bőr milyen felületet jelent? Zongoralakk felületet nem szretnék de jó lenne fekete, csak nem tudom milyen ez és mennyire jó minőségű. Vagy van a grafitszürke, ami talán szóba jönne. Ismerei / látta vki ezeket?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
capaszaju #22528 üzenetére
200e-ért pl. már van Boston CS 260 5.1, de van pl. 150e környékén Castle Knight 3 vagy 200e környékén Knight 4 5.0, ami mellé meg nézel még egy sub-ot (de akkor már ne az Arena sub-ját).... de pl. 300e van/volt nemrég Denon x1300 + Dali Spektor 5.0 300e-ért, amiből ha pl. meghirdeted az AVR-t, akkor "ajándék áron" lesznek a dobozaid .... de nagy még a piac ....
-
szasanyi
félisten
válasz
capaszaju #22528 üzenetére
Arena 170-et akarok cserélni, pont ilyen AVR-hez. Yamaha mellett viszonylag jól szót, de ezzel mélytúlsúlyos a hangzás ami mozinál nem nagy baj, de ha zenét hallgatok akkor már nem tetszik amit hallok.
Pedig már 3x kalibráltam a rendszert, kikapcsolgattam a mindenféle "hangjavító" funkcióit. -
capaszaju
tag
Hali!
DENON X1300W mellé keresek hangfal szettet, egyelőre 5.1-et.
Van valamilyen tuti vagy ajánlott kombó az AVR mellé? Kb. 20-25 nm2-es nappaliba. Tudom elég szubjektiv és a tartalom függő dolog, lényegében ár\érték arányban keresem a legkedvezőbb rendszert.
Kiszemeltem: JBL Arena 170 vagy 180 szett.
Árban kb 250k a keret.Kössz a válaszokat!
-
sinci01
aktív tag
válasz
MasterMark #22525 üzenetére
Erre a gyorsmenüs dologra gondoltam én is. Audio menü, azon belül sub on-off. Így nem kell mélyebbre mászni a settingsben.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
MasterMark #22525 üzenetére
Na ez egy jó kérdés .... a "tuti", az ha átnyomod "pure"-ra ha zenélni akarsz ....
-
MasterMark
titán
válasz
Nemir Ombe #22520 üzenetére
Arról, hogy nyilván nem fogod, és nem is akarja senki állítgatni a szubot a beállításokban mikor filmet néz vagy zenét hallgat.
Denon-nál a gyorsmenüben (vagy hogy mondjam, mikor a CH VOL-t lehet állítgatni az OK gombbal) ott a szub-ra ha lecsavarod teljesen, akkor az utolsó opció egy OFF. Ilyenkor elhallgat a hang, utána újra visszajön, és ha minden igaz, akkor átrakta a mélyeket a frontokra. (A szub nem szól tovább.)
Ettől még a Settings-ben marad small, és a szub pedig on. Viszont ha 5.1 jön, és átvált surround-ra, ott ugye nem OFF a szub, és ott szól.
Kérdés, hogy ilyenkor valóban visszarakja a mélyeket a frontokra, vagy nem?
-
prosectura
tag
válasz
prosectura #22408 üzenetére
Ehhez van valakinek tapasztalata esetleg? Köszi
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
MasterMark #22519 üzenetére
Akkor pontosan miről is .... lehet én értettem vmit félre ....
-
MasterMark
titán
válasz
Nemir Ombe #22514 üzenetére
De nem erről van szó, de ok.
-
sugarforce
addikt
válasz
markussandor #22506 üzenetére
Az en 15 eves technics erositom is ilyen, szerintem ebben semmi ujdonsag nincs. Ne is engedjen hulyeseget csinalni.
-
Beni2360
félisten
Ezekről jut eszembe:
Sok kérdést már megoldottunk,
Nem volt soha ilyen jó dolgunk,
Mégis az ember néha érzi,
Bosszantó, hogy sehol egykéglikérdi. -
sinci01
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #22514 üzenetére
-
-
sinci01
aktív tag
még1x, hátha
:
DENON-os kérdés: ha az Audio menüben kikapcsolom a SUB-ot, (stereo módban, zenehallgatás közben) automatán kiteszi a mélyet a frontra, vagy még át kell állítanom Large állásba is a frontokat? -
Goldmen75
őstag
Na este kipróbálom mit tud az erősítő usb-n keresztül
-
markussandor
senior tag
válasz
MasterMark #22507 üzenetére
igen, igen
bár pont azt akartam kinyögni, hogy egy forrás esetén (optika TV) ha stereo jel jön, akkor bekapcsol a korábban beállított DSP mód, míg 5.1-nél kikapcsol, úgy is mondhatnám, hogy az 5.1-es forrás felülbírálja a DSP beállításomat, kivéve, ha stereo módba kapcsolom az erősítőt, de a Prologic módokat üti, az biztos
-
Goldmen75
őstag
válasz
MasterMark #22505 üzenetére
Mire érted az egyik sem-et?
-
MasterMark
titán
válasz
markussandor #22506 üzenetére
Általában minden jeltípushoz külön lehet választani.
-
Goldmen75
őstag
Srácok....most lámer kérdés jön kapaszkodjatok
De valaki mondja már el nekem melyik mit is jelent pontosan!
Az erősítőn ugye van vagy 8 féle válaszható audió csatorna/forrás ki minek nevezi...Most nem vagyok otthon fejből nem tudom pontosan de ugye van a stereo, a stereo mix, a direct, PLII valami cinema, ugyanez musicba akkor ugyanez a kettő valami 6-os számmal benne...meg ilyenek...
Kapcsolgatom próbálgatom (igaz ma fogom majd behangolni, ma érkezik a SUB láda) de ez még érdekes számomra...én naív azt gondoltam hogy az erölködő kap egy hangforrást s átkapcsolja magát arra amit kap)
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Könyvajánló
- OLED TV topic
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest