- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gabesz87
veterán
Egy pár napja megy itt a diskurzus a Pure audio módról. Tegnap kíváncsiságból kipróbáltam. Jó igaz, csak rádióval, ami lehet, hogy nem mérvadó De a lényeg, hogy nekem nagyon nem tetszett az eredmény. Teljesen halott, dinamikátlan, erőtlen volt a hang. Őszintén szólva nem tudom, szól-e a sub Auto-ban, vagy nem, bár szerintem nem, mivel múltkor szervízben volt a szub, és rádióztunk akkor is, de nem hallottam különbséget. Stereo van kiírva amúgy. Van az Auto és a Direct mód (Denon x1100). Direct-be kapcsolva amúgy nálam nem kapcsolta le a kijelzőt. Vagy ez gyártó függő? Megnézem ma kíváncsiságból a beállításokat, meg kipróbálom vmi rendes flac-al is.
(#21800) Madwe
Ezt majd a hozzáértők megválaszolják, bár véleményem szerint ha már 5.1-en akar mozizni az ember, akkor azt nem pure audioval sztereóban teszi.[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Speciel nekem a c6v-m hangja teljesen elfogadható, kínzásnak azért nem nevezném, de nyilván fényévekkel jobb a hangfalszett (főleg amióta rendesen be van kötve ). Filmekhez mindig bekapcsolom az erősítőt, de egy híradóhoz, random Modern Family s társai sorozathoz bőven elég a tv hangja is szerintem
-
T_Stark
őstag
válasz Nemir Ombe #21781 üzenetére
Köszi a tanácsot, megrendeltem a Castle Knight 4 5.0 szettet, igaz a színe nem nagyon passzol a szobához, de ennyiért az a legkevesebb.
A surround és center hangfalakhoz rendeltem egyelőre ilyen kábeleket, a frontokhoz meg marad a jelenlegi QED 79.
-
BBéci
legenda
Miért jó hétköznap a TV hangjával kínozni magadat? Mazochizmusból? Azért jó az ARC, mert vezérli a ki- és bekapcsolást, amikor a tévé távirányítóján megnyomod a piros gombot, az erősítő is bekapcsolódik, ami megfelelő jel esetén indítja a szubládát.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Madwe
nagyúr
válasz MasterMark #21792 üzenetére
Annyit azért hozzátennék, h ha valaki teszem azt csak hétvégente használná a szettjét s hétköznap a tv hangját hallgatja, akkor elméletben jobban járhat a ki/be kapcsolgatással, de kétlem h ez az élettartamra akár 1% hatással is lenne akár
-
nubreed
veterán
válasz sixpak #21787 üzenetére
Az enyém ha nem is 17 éves, de 10+ az biztos. Még működik mai napig, sosem volt szervizben. Bár én nem tartom standby -ban, ha nem használom, lekapcs, mégis bírja. Igaz olyan sűrűn nincs kapcsolgatva, sokszor napokig nem is használom, nem filmezek mindennap, a többire inkább fejhallgatózok.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Antonio
senior tag
válasz MasterMark #21788 üzenetére
Igen közbe rájöttem, hogy eleve ezeket stand-by ra tervezték, és a többi készüléket se áramtalanítom csak stand-by.
Az zavart meg egy pillanatra hogy itt mélynyomónál, egy házban van erősítő/hangszóró/elektronika ... de persze ugyanúgy -gondolom- külön rendszerként kell kezelni őket mint erősítő/hangfalakat (csak ott térben is külön vannak)
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
válasz sixpak #21787 üzenetére
hááát, amit 17 éve gyártottak és ma még működik, az még minőségi volt...
a mai fogyasztói társadalomban, nagyon meglepődnék ha 17 év múlva is működne
de adja isten hogy tévedjek
abban biztos vagyok hogy azon áramkörök melyek a standby módért felelnek, nem az állandó áramtalanításra vannak tervezve.
ahogy MisterMark úr is írta, hogy lehet az többet árthat neki mind a standby mód használata[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
sixpak
nagyúr
válasz Lacielvtárs #21786 üzenetére
Az én sw-em 17 éve be van kapcsolva (illetve auto-n van), még működik.
Közben eszembe jutott, hogy a következő is ennyi ideig fog menni, mindenféle hiba nélkül?https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
válasz Antonio #21783 üzenetére
akkor ezek szerint a standby módban lévő avr és tv és egyéb eszközöket is mindig áramtalanítod?
én sem kapcsolgatom ki főkapcsolóval, hanem készenlétbe, standby-ba kapcsolom őket ha nem vagyok otthon.
véleményem szerint nincs jelentsége, főleg hogy kedvem sincs hajbókolni hogy mindig áramtalanítsam a rendszert"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Antonio
senior tag
Sziasztok egy apró kérdés,
az aktív mélynyomót ti napközben -mikor dolgoztok, nem vagytok otthon- kikapcsoljátok?
Csak tegnap este gondolkodtam el a dolgon, bár nem kap jelet erősítőből de még is áram alatt van a mélynyomó, nem úgy mint passzív társai.
Vagy ez igazán nem befolyásolja az élettartamát/minőségét, max a csak a kapcsoló megy tönkre idő előtt ?
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Krissz80
senior tag
válasz sinci01 #21617 üzenetére
Köszi a választ.
Mivel Yamaha-nál korlátozottak a lehetőségeim a kívánt méret miatt, én is letértem az útról.
Most Jamo surround 200-at E4-et illetve S400-ak valamelyikét néztem ki magamnak.Aztán majd meglátom, de a mostaninál (Philips Silber SA8000 surroundja) komolyabbat szeretnék lehetőleg fa dobozosat.
-
nubreed
veterán
Húh ezek jó vékony "kábelek", szárítókötélnek talán jók. És no offense, de értékelhető különbséget fogsz tapasztalni ha veszel legalább 2.5 - 4 mm2 -es kábelt. Ez mennyi lehet ami most van, 0.75?
-
T_Stark
őstag
válasz Nemir Ombe #21725 üzenetére
A Dali úgy 50-60K-val drágább lenne, mint a Castle és Mission szettek, így is azt mondod, hogy azt érné meg?
Az most bele sem férne a keretembe, esetleg csak ha gyorsan el tudnám adni az M74 párt.
A többiről mi a vélemény? Nem lépnék velük annyit előre, hogy megérje váltani, vagy csak a Dali jobb annyival, hogy kizárja őket? -
MokiSenpai
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy mennyire körülményes egy saját, fix keretű vetítő vásznat építeni? A keretet magát gondolom meg lehet csináltatni egy asztalossal, de például magát a vászon anyagot milyen könnyen lehet beszerezni (plusz a fekete kerethez szükséges festéket). Van valakinek ezzel esetleg tapasztalata? Merre keresgéljen az ember, ha például vászon anyagot/festéket keresne?
Előre is köszönöm a válaszokat!Szerk: Ó istenem, sikerült beoffolnom ezzel. Így jár az, aki google keresőből nyit meg egy fórumot és nem olvassa el a leírást. Tekintsétek tárgytalannak :S
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #21771 üzenetére
Kicsit irigyellek,jó napod volt!
-
tomyka74
senior tag
válasz zsoika #21770 üzenetére
na igen meg van!! úgy van ahogy mondtad mikor "hozzárendeltem" front b -t máris rögtön átváltott stereora és csak a két nagy 3 utas szólt!! és még zone2-öt sem kell váltani!!
ugyhogy ennek a zone2 opciónak semmi köze nincs a stereo zenéléshez mint kiderült!
na ez is megoldódott! -
Madwe
nagyúr
válasz Nemir Ombe #21740 üzenetére
Nemir Ombe és dave118 köszönöm a segítséget, jelentem a házibarkács sikeres volt, sztereo tökéletes lett, s végre filmek alatt se veszik el a magas a frontoknál eddig kb csak a centeren jött a beszéd, nagyon kevés volt, sw-t le is kellett tekernem 5dbvel na meg hát a hangkép is olyan lett, h nem is értem eddig hogy bírtam ki a régivel Mindenesetre így az amp+ aktív sub upgrade várat magára - ahogy magamat ismerem max az év végi prémiumig Igen, tudom, rendes kábelt is veszek majd mellé, mindenesetre most ingyen jó nagy előrelépés történt. A fura az, h magasak nélkül is sokkal szebben szólt a taga, mint a régi bögreszett, ami azért sokat elmond róluk
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Nemir Ombe #21771 üzenetére
Tehát a gondolatom akkor jó volt.
Sorba kötni egy vezetékkel az érintkezési lehetőséget kizárva.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Nemir Ombe
addikt
-
Beni2360
félisten
válasz Nemir Ombe #21768 üzenetére
Hát ha kábelt az alsó bal oldalit bekötöm és mellé csavarozok egy kis darab drótot vagy a réz lappal van össze kötve a bal felső csati, és ugyan ez a jobb oldalon. Szigetelve a réz lapocska sincs a két csati közt. Vagy valamit félre gondolok?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Nemir Ombe #21745 üzenetére
Már megkérdezem csak tanulás végett, hogy ha a vezetéket olyan hosszan blankolja, hogy az alsón át dugva a felsőbe is beérjen és beszorítja mindkettőt, ez is megoldás lehetne?
Főleg ha vastagabb a vezeték és netán már kettő nem férne bele egy lyukba.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
tomyka74
senior tag
válasz Nemir Ombe #21765 üzenetére
igen hozzá van rendelve zone2 bár van még front bi-amp,front b,normal, front height lehetőség majd végig próbálgatom.
jaja átváltok persze. -
tomyka74
senior tag
válasz Nemir Ombe #21755 üzenetére
nem, a front kimenetre csak a 2 kis front sugárzó van kötve! minden rendesen a helyén van kötve ahogy a használatijában van, a két stereo 3 utas hangfal a surr.back/amp assign.-ra van kötve!
és zone2-t használom stereora de mégis szól a kis front sugárzó is. -
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #21755 üzenetére
Már a 1909-emen volt A-B mód annó....gondolom akkor azon is van.
-
embe
nagyúr
válasz Nemir Ombe #21751 üzenetére
Kábelhiba kilőve, mert egyikkel jó, a másikkal nem.
Ahogy írtam első lépésként a playert direkbe kötöm a hdmi kábellel a tévéhez. Ha így minden ok, akkor erősítő resetelése következik.
Mindeközben valószínűleg ( tök fáradtan, meló után ) csúnyán is fogok beszélni. -
tomyka74
senior tag
én újonc házimozis vagyok de én is hadilábon állok egyenlőre az AVR (denon 1911)stereo hangjával!
hiába állítgatom akárhogy akárhova ahogy tanácsolták már,sehogy nem tudom elérni azt,hogy csak a két nagy 3 utas hangfal szóljon,de a két kis front sugárzó is szól!
már azon gondolkozom ,hogy vissza teszem a "sorba" a yamaha stereo erősítőm visszakötöm abba a 3 utas hangfalakat és stereo zenét meg csak azon hallgatom![ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz Nemir Ombe #21749 üzenetére
"Megnéztem az Avatarral, mert azzal korábban tökéletes volt. Nos az is így működött, az is 3D ISO"
Arra lettem volna igazán kíváncsi, hogy okozhatja-e ezt a jelenséget egy esetleges erősítő meghibásodás. No de majd holnap kiderül.
-
embe
nagyúr
válasz Nemir Ombe #21743 üzenetére
Na!!!
Csak ennyit nézel ki belőlem??
Mondjuk az lemaradt, hogy másik filmmel minden ok. volt. Be van kötve rendesen, "jól" beállítva ( képességeimhez képest ) eddig működött rendesen.
Ezt a friss szerzeményt, a Múmiát, akartam lejátszani. Először azt hittem a filmmel van valami nyűg.
Csak időm nem volt vele alaposan foglalkozni. Csak holnap este/délután lesz érkezésem.
Gondoltam megkérdezem, hátha találkozott már valaki ilyen jelenséggel. -
dave118
senior tag
A hangfal tekerentyűjét ha letekered, ott fogsz találni egy lyukat, oda szépen behelyezed a hangszóró kábeled és a levágott kábel darabkát is, betekerentyűzöd ... a felsőnél pedig ugyanabba a tekerentyű lyukba beleteszed a kis kábeldarabka másik végét és azt is visszatekerentyűzöd. A lényeg hogy a szufla, ami a hangfalkábeleden szaladgál az AVR-től a hangdobozig, eljusson mindkét "fütyihez". Egyébként ez kevésbé kretén módon le is van írva pl az AVR kezelési útmutatójában
... Ami ami, az az.
-
Madwe
nagyúr
És ha a kábelvégem eredetileg is sima drótos, akkor az mehet az oldalába, vagy valahogy csináljak belőle banándugót mint a képen?
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Egy "kis" error" -ba futottam tegnap.
Denon AVR-X2200W, Himedia q10pro, Audioquest Pearl HDMI kábelekkel összekötve.
3D ISO-t Mumia 2017-t próbáltam lejátszani, erősítőn keresztül. Azt figyeltem meg, hogy nincs a filmnek párbeszéd hangja, csak a zajok, effektek. A beszélgetések nem voltak hallhatóak.
Ha kikapcsoltam az erősítőt, akkor a tévén volt hang. De ez sem minden esetben.
Megnéztem az Avatarral, mert azzal korábban tökéletes volt. Nos az is így működött, az is 3D ISO.
Nyomtam egy FR-t is a médialejátszón, de nem változott semmi. Igaz ez egy friss fw, lehet valami bug.
Olyan mintha hangsávok hiányoznának.Ma reggeltől, holnap reggelig melózok, így csak holnap tudom mókolni megint. Kezdem azzal, hogy a playert direktbe kötöm a tévéhez.
Ezt a jelenséget okozhatja az erősítő hibája? Azt már nem reseteltem.
-
Madwe
nagyúr
Szerintem techben mindenhez van érzésem s tudásom, de a hanggal kapcsolatban teljes sötétség van, legalább jót mulattok, én meg remélem nem vágtam haza a szettemet
-
Madwe
nagyúr
válasz Nemir Ombe #21737 üzenetére
Alulra volt bekötve, nem véletlen panaszkodtam a magasak hiányára
(#21738) BBéci Mert úgy láttam az a rézpöcöknek útban lenne a kábelem s alig akart visszamenni
És azt simán kössem be a kettő közé, mint ami eddig a rézvalami volt? nem lesz kontaktos az eredeti kábellel?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
"Én azt a rézvalamit kiszedtem a hangfalból"
Mégis miért?Vágj le a kábelekből akkora darabokat, amik a kivett lemezek helyére betehetők és máris normálisan fog szólni a rendszered.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Madwe
nagyúr
válasz Nemir Ombe #21735 üzenetére
Komolyan ? ilyet lehet valahol venni, mi a neve? már biztos nem lesznek meg ha jól emlékszem amikor bekötöttem (nem banándugós hanem sima vezeték) akkor nem tudtam rá visszatenni rendesen. bár akkor ezek szerint elhamarkodtam?
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz Nemir Ombe #21733 üzenetére
Köszönöm, játszok kicsit akkor a small/large-al is.
Egyébként félreértés ne essék, nem akarok tökéletes sztereo hangokat, de azért azt elvárnám, h a jóval drágább szettem egy 20ezres 2.1es öklömnyi méretű szettnél jobban szóljon - jelenleg nem ez a helyzetMégegy noob kérdés, biwireing is szóba került, belefutottam egy ilyen képbe: [link]
Én azt a rézvalamit kiszedtem a hangfalból, ezek szerint rosszul tettem s csak biwireing esetén kell eltávolítani ?[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
Igaz milliószor le lett írva de .... mozihoz (főként az alsóbb kategóriákban) szinte kötelező a bemérés/korrekció, anélkül elég "érdekes" lehet a kapott hang .... ha nem használsz semmilyen korrekciót, akkor ajánlott (szinte) tökéletesre csinálni az akusztikát.... a "small" beállítás nem "büntetés vagy lenézés" a nagyobb dobozokkal szemben, hanem tehermentesíti az alsóbb (de még a nagyobb) kategóriás erősítőket a mély (és "áramigényes") hangoktól, igy jobb lehet a kapott hang .... ha AVR-el akarsz (normálisan) sztereózni, akkor az min. 500+e új áron (és a dobozoknak is ehhez kellene illeni), vagy ez egy olcsóbb sztereó erősítővel is "kiváltható" ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Madwe
nagyúr
Sziasztok, olvastam itt mindenféle észrevételeket pure directről s társairól.
Egyrészt én terveztem megszabadulni az avremtől mert sztereóban nem tetszett a hangja, viszont pure directben hallgattam, amire írtátok h az kihozza a rendszer hibáit... Ha sztereoban pl elfogadható lesz, lehet kicsit tovább odázom a cserét
Viszont én filmek alatt is pure directben hagytam, egyrészt így rendben volt sztem a hang. Úgy gondoltam ilyenkor ami dts az dtsbe megy, ami dolby az dolbyban stb. Ezt jól sejtem, érdemes így hajtani a szettet? large-ra van téve a frontom. (taga 606se + ezer éves vacak avr passzív erősítővel)
-
BBéci
legenda
-
SeatZola
őstag
válasz Nemir Ombe #21728 üzenetére
Sajnos élőben egyiket sincs lehetőségem meghallgatni, mivel a környékemen nincs ilyen lehetőség. Kizárólag a tökösbeli javaslatok, valamint a neten fellelhető tesztek és adatok alapján tudok választani.
Rappi
-
sinci01
aktív tag
válasz Nemir Ombe #21728 üzenetére
Hát az lesz. Köszi.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz sinci01 #21726 üzenetére
Akkor "tekerd fel" 70-80-ra és máris "bonthatod a kecot" .... a dobozok dB értékével is ua.-t a hangerőt állítod, csak külön -külön .... nem mindegy mit mutat a kijelző, ha "meg van" a kellő hangerő ....??
SeatZola:
Ha neked az jobban tetszett, akkor az volt a jobb választás .... ha nem, akkor a rosszabb ....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
sinci01
aktív tag
válasz Nemir Ombe #21725 üzenetére
Most jelenleg a frontok -4,5-ön állnak. A hangerőt feltolom 60-ra akkor már hangosabb a zene. Ha viszont a frontok hangerejét feltolom 12 re, akkor már 35-nél is hallom hogy rendesen szól. Szóval arra gondolok, mint egy hagyományos stereo erősítő esetében. Bekapcsolom és tolom neki és lebontom vele a kecót. Viszont ez a sok extra setup...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz sinci01 #21723 üzenetére
Milyen "max teljesítményt" hiányolsz....?
T_Stark:
Talán még a Concept-el járnál a legjobban .... kábelekből legalább a front részen legyen egyforma minden, de azért hátra se érdemes nagyon gagyit tenni .... +/- 10 különbség a hosszokba simá bele szokott férni, ennek nagyobb jelentősége csak "magasabb szinteken" van ....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
T_Stark
őstag
-
sinci01
aktív tag
Lenne egy DENON-os kérdésem:
Ha filmet nézek ugye a rendszer bekalibrálta a hangszórókat az optimális méretekre, távolságra stb.
Ha viszont csak zenét hallgatnék USB-ről, akkor miért nem tolja a max teljesítményt a frontokra, miért veszi ekkor is alapul a kalibrált értékeket?
Zene hallgatásakor nincs jelentősége, hogy a többi hsz hogy van beállítva. Elvileg ilyenkor a frontokra menne a max teljesítmény, és majd a fő hangerővel állítanám az értéket. Vagy valami beállításom nem jó? Direct módban is érzékeli a kalibrált hangerőt, akkor sem megy max. teljesítmény a frontokra.
Köszi! -
BBéci
legenda
válasz SVLaller #21721 üzenetére
Az erősítőkről lehagyták a 230 voltos kimenetet, mert a kitalálásuk elhibázott ötlet volt. Alapszabály, hogy már belépő szinten is minden készülék közvetlenül csatlakozzon a fali aljzathoz vagy tápelosztóhoz.
Annak a bizonyos kimenetnek a felhasználása esetleg elfogadott volt DVD-játszóhoz, de azoknak a kép- és hangminősége is romlott úgy. Mélyládát onnan táplálni egyenesen botorság, hiszen annak a legtöbb esetben nagyobb a teljesítményfelvétele, mint magának a házimozi erősítőnek.Nincs olyan erősítő, ami kiemelten ajánlott, belépő szinten a különbségek minimálisak. Ezért mindenki vegye azt, ami számára szimpatikus, vagy amit éppen jól leáraztak.
Hangszóró elrendezés a szobától és annak berendezésétől függ. Ha az optimálisat szeretnéd kialakítani, akkor a Dolby és a THX oldalain megtalálod az ábrákat.
A boltok mindegyikére illik a korrekt jelző, pár példa, amik hirtelen eszembe jutottak: Audio Centrum, Audiophile Szalon, Denon Márkabolt, Extreme Audio, Hifi Station (Házimozi Budapest), Octogon Audio, Stream Audio.
[ Szerkesztve ]
-
SVLaller
senior tag
Sziasztok!
kezd vacakolni a házimozi erősítőm, egy régi kenwood 5070, amit eddig nagy megelégedettséggel használtam. mivel most van folyamatban a plafon gipszkartonozása, arra gondoltam hogy beleugranék az újabb technikába és kiépíteném az atmoshoz amit lehet. erősítőket is nézegettem, ha jól láttam a legtöbb márkának van ~150k környékén erősítője. csatlakozókból nem kellene sok, viszont mindegyikről hiányolom a kapcsolt 230V kimenetet, ami a subot áramtalanítaná
a kérdésem igazából az lenne, hogy van olyan típus ami jobban ajánlott mint a többi? eddig a yamaha 581/681 tetszik a legjobban, de van ugye a denon 1300W van onkyo 656. melyiket érdemes választani?
hangszóró elrendezésben mi lenne a legjobb?
van olyan bolt ahol korrekt tanácsot tudnak adni és nem azt akarják rám sózni ami éppen beragadt készlet?Köszi előre is ha válaszol valaki.
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
BBéci
legenda
válasz eddhunter #21717 üzenetére
Azt a pár ezer forint pluszt inkább jobb minőségű, de szimpla kábelbe fektesd, ne kettőzd a gyenge minőséget, mert az akkor is gyenge marad!
-
eddhunter
tag
-
eddhunter
tag
Ha már bi-wire... mivel csak 5.1-et tervezek, második zóna nem lenne, gondolkodtam, hogy a frontokat kettős erősítéssel hajtanám. Lehet ennek bármilyen hátránya? Őszintén szólva tegnap kipróbáltam így és túl sok különbséget nem hallok, bár most még ilyen 500ft-os régi MM-os hsz kábelek vannak bekötve.
-
BBéci
legenda
válasz bozsokiandra #21710 üzenetére
Sztereós kérdéssel fáradj át a hifi topikba!
-
bandi20
aktív tag
Sziasztok ! Akkor kicsit szűkítettem a kort az erősítő vásárlásban! 1. Denon x1400 , 2. Onkyo nr646 , Yamaha v583 azt hiszem meg a Denon x2300 is beleférhet valahol, de ezeket neztem ki! Frontokbol pedig Dalí, Klipsch azt nem tudom megindokolni, de nagyon bejön, meg találtam monitor Audiot is ami tetszik, de a jamo s803 Szerbiától van véleményetek? Koszi illetve jó úton kezdtem járni, vagy teljesen eltévedtem ?
[ Szerkesztve ]
bandi
-
bozsokiandra
tag
Üdv!
Filmnézéshez, zenehallgatáshoz, youtube stb. szeretnék egy egyszerű sztereó rendszert, egy nagyon kicsi szobába.
Nincsenek nagy igényeim, de nem is szánnék rá túl sokat (20k). Nem kell nagy hangerő, mivel kicsi a lakás is ráadásul vékonyak a falak.
Dynavox CS-PA1 erősítőt és Eltax Millenium Mini hangfalakat néztem ki amik árban beleférnek a keretbe.
Mi a véleményetek róla?
Előre is köszi a válaszokat. -
-
embe
nagyúr
Szasanyi fórumtárs hívta fel a figyelmem erre a hangfalpárra. Szerintem jó áron van, csek nekem nem megy a színe a többi cucchoz.
Felhívom figyelmeteket a 3. képre. Szerintem ez a minőség ezen az áron nagyon ütős. Ez a tipikus jó ár/érték arányú termék.[ Szerkesztve ]
-
válasz claire78 #21700 üzenetére
Neked és mindenkinek köszönöm a válaszokat
Ma még nem vettem fulest...
Amúgy en is erre gondoltam hogy 'csak' kliens a rz900 és csak fogadni tud jelet es nem küldeni.
Nem tudom ezek között van e olyan beállítás amire arra utal hogy tudja amit én szeretnék ...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
nubreed
veterán
válasz Nemir Ombe #21704 üzenetére
Ja megvan, csak nem olvastam el előbb rendesen a kollega kép alá írott szövegét. Hááát az egy érdekes megoldás, semmi közi a bi-wire -höz. De a lényeg mmegvan, bi-wire -ös bekötés nélkül is menni fog a hangfal.
-
nubreed
veterán
válasz Nemir Ombe #21702 üzenetére
Én nem tehetek róla, hogy a kiszemelt hangfal bi-wire -ös. Én meglennék nélküle is, de a kérdésem lényege remélem átment. Én nem akarok bi-wire -özni, tehát ha megy anélkül is a hangfal, hogy így kötném be akkor boldog leszek.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Az előző témáról jut eszembe, még nem volt bi-wire -ös hangfalam, de a következő valószínűleg az lesz. Kötelező úgy beközni az ilyen hangfalat, magyarán csak akkor fog szólni, ha bi-wire -el van bekötve vagy ez csak egy lehetőség, és ha nem így kötöm be, akkor is meg lehet hajtani?
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Hobby rádiós topik
- OLED TV topic
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Politika
- BestBuy topik