Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hobby elektronika
- E-book olvasók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixpak
nagyúr
válasz Jegesmaci81 #23197 üzenetére
Szerintem a gépelésnek semmi köze a helyesíráshoz, ha valaki tud/akar helyesen írni, akkor az gépelve is tud. Nekem az a véleményem, hogy aki sokat olvas (nyilván könyveket, nem vga teszteket) az meglátszik a helyesírásán is.
Amúgy én soha nem kötöttem bele még senki helyesírásába és ezután sem fogok, ha már megértem mit akart írni, akkor nincs gond.Ennek tényleg elég csúnya a bele, ahogy a fiatalember is finoman utal rá....Levente vajon mit mondana?
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
WP14
őstag
Igazad van, a "tinicsürhe" nem pontos, az amerikanizálódó tinicsürhe a helyes rá. A "lajk"-ra pedig van szavunk, mint szinte mindegyik idegen kifejezésre, a tetszik. Tehát helytelen, magyartalan, fül- és szemsértő.
Megelőztek.
[ Szerkesztve ]
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
zsoika
addikt
A lájk-ot? Mondjuk a tetszik szóhoz mit szólsz!?
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz VoidXs #23194 üzenetére
Gondoltam kimaradok ebből a vitából, de a tinicsürhe kicsapta a biztosítékot nálam! A lájk használata, átvétele, helyénvaló. Nincs olyan szavunk amivel helyettesíteni tudnánk.
Tinicsürhe tagja pedig te is voltál amikor fiatal felnőttként, magad is formáltad ezt a szép magyar nyelvet.
Az hogy más nyelvek szavait átvesszük és magyarosítjuk, engem nem zavar. Az viszont sokkal inkább amikor keresztnevekkel tesszük ezt.Amúgy saját magamon figyeltem meg, hogy míg tanulmányaim alatt egészen helyesen tudtam írni tollal, addig áttérve billentyűzetre drasztikusan romlott a helyesírásom. Többször elgondolkodom szavak helyesírásán mint kézzel írva ami valahogy reflexből jött. Mostanra viszont a tolltól szinte görcsbe rándul a kezem olyan ritkán használom.
-
zsoika
addikt
-
VoidXs
Topikgazda
Alapműveltség a kötőjelek és vesszők helyes használata, a vonatkozó tételek ismerete nélkül elég merész más nyelvtanába belekötni. A stereo - ha már itt tartunk -, görög, csak a mi nyelvünk idióta módon, kiejtve vesz át szavakat. A "lájk" létezése, és a tény, hogy ezt MTA-tagok jóváhagyták, csak mert a tinicsürhe átültette köznyelvbe (holott évszázadok óta létezik magyar megfelelője), számomra siralmas képet fest a magyar nyelv állapotáról. Megannyi ilyen hülyeség van, a "komputer" is, de azt szerencsére senki nem használja, csináltak értelmes szót neki.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
7 m az határeset, elég lehet a másfeles madzag is. Lehetőleg ugyanolyan legyen, mint a front- és centersugárzóé.
Lehet változtatni, a szinteken, kell is, amennyiben hangosnak találod.Junkpod!
Igen, amennyiben valaki úgy akarja kiejteni, mint egy angol, de kicsit magyaros akcentussal, netán tájszólással jó lesz sztereónak.
Miért nem tudjátok a lényeget megragadni?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsoika
addikt
Ahogy nézem a táblázatot, (4 Ohm-nál) éppen elég a 1,5 mm2-es....szóval inkább a 2,5 mm2-es ajánlott.
Lehet állítani a bemérés után ...sőt ki is lehet kapcsolni a MultEQ-t, ha neked úgy jobban tetszik a hangja.
Általában a távolságokat nem szokták piszkálni (bemérés utáni értéken kell hagyni) mert azzal is fázist korrigál.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Általában hosszú kábelek kellenek a háttérsugárzókhoz, ami indokolja a vastagabb használatát. Nyilván szólni fog másfelessel is, de ezen nem érdemes spórolni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz VoidXs #23182 üzenetére
Szerintem külön kell írni, de erre nem kötnék nagy összegű fogadást,mert a teszteken rendre a kötőjeleken vérzek el.
A lájk a like kiejtett formája, míg a stereo szimplán angol, kiejtve és magyarul is sztereó. Semmi nem indokolja olyan angol szó írását magyar nyelvű szövegbe, aminek évtizedek óta létezik magyar megfelelője.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
RazoR
veterán
Wharfedale WH-20 háttereknek elég a 1,5mm2-es kábel?
-
-
VoidXs
Topikgazda
-
BBéci
legenda
válasz sinci01 #23180 üzenetére
Ismétlem, nem helyesírási hiba miatt emeltem szót, amikor kijavítottam a blurayt-t Blu-ray-re.
Az én olvasatomban a fórum etikett része, hogy helyesen írunk. Ha az nem megy, akkor helyesírás ellenőrzőt kell használni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sinci01
aktív tag
Fórum etikettel kapcsolatosan már korábban olvastam valahol, de most meg is találtam:
Ha nem egy hozzászólást csak azért írunk meg, hogy kritizáljuk a másik mondandójában talált helyesírási hibá(ka)t, ne küldjük el. Vagy minket küldenek el, de melegebb éghajlatokra. A fórumozók nem szeretik az önjelölt nyelvtanszakértőket. Meg azokat is persze, akik képtelen leírni normálisan egy mondatot, de ez most egy más téma. -
BBéci
legenda
válasz netlako #23175 üzenetére
A Pioneer azért nem jó, mert büntetni, vallatni lehet a hangjával, a Jamo pedig viszonylag drága. A linkelt Wharfedale bomba vétel, a helyedben azonnal lecsapnék rá!
Ne feledkezz el a szubládáról, házimozihoz kötelező!!![ Szerkesztve ]
-
dave118
senior tag
válasz netlako #23175 üzenetére
Mindenképp újat szeretnél? Egy javaslat: Pacific Evo
Ez a mostani erősítődhöz képest magasabb színvonalat képvisel, de ár/érték arányban kiváló.[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
netlako
csendes tag
válasz johnywalker #23176 üzenetére
Ha megmondják miért nem akkor jó
Magnat-ot is néztem...
Akkor 150e körül lehet már találni viszonylag jó szetteket? -
netlako
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek..
Van egy Yamaha Rx-V430RDS erősítőm LINK
Ehhez szerintetek melyik hangfalszett lenne jobb?
1.Pioneer S-ES21TB-T[link]2.Jamo S626 HCS 5.0 hangfalszett [link]
Árban eléggé van különbség,viszont nem tudom hogy minőségben is van-e?
Illetve hogy egyáltalán az erősítőm elég-e hozzá?
Amire Használnám: Leginkább filmezésre szoktuk használni,néha zene. Szeretjük ha van basszus
Kb 20nm-es a szoba, a belmagasság 2.1m -
BBéci
legenda
válasz sinci01 #23170 üzenetére
Nem kell ahhoz nyelvésznek lenni, hogy az embernek igénye legyen a helyesírásra és egy szaktopikban a szakszavak pontos leírására.
Mellesleg a helyesírási hibák miatt ritkán szólalok fel, mert sajnos annyi van belőlük, mint égen a csillag. Ha sem az iskolában se otthon nem tanították meg...[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Nemir Ombe #23171 üzenetére
méretü álványos - méretű állványos
olcson - olcsón
keresed - keresd
.
.
... bocsi, nem bírtam kihagyni.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Nem írtad, mennyi pénzt szánsz a rendszerre.
Egyáltalán nem mindegy, hogy a szoba 15 vagy 20 négyzetméteres.
Nem bluray, hanem Blu-ray!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsoika
addikt
válasz LógaGéza #23164 üzenetére
Bőven....oda még a hkts 9 is.
ron8: Használtban az erősítővel nem lesz gond, találni jó árban csak azt kell eldöntened milyen szolgáltatásokra van szükséged(pl.ARC, hálózati funkciók, DLNA, appvezérlés, internet rádió stb)
Az 5.1 szett mér nehezebb...... lesni kell és rácsapni. Egy ilyen hkts 16 használtban vagy nagy álló hangfalak ha elférnek, de azokban nem vagyok otthon.
Nézz szét itt vagy a HFP aprón, AVX fórum, jófogás oldalakon és írd le ide amit találtál....majd véleményezi v.ki.[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz LógaGéza #23160 üzenetére
Melyik hkts-re ? Kettő van ...a 16 vagy a 60 érdekel.
T_Stark: Azért ott hallod ,mert a tömörített pl.mp3 nál pont azt vágják le. A restorer meg ugye próbálja kitalálni mit csíptek le belőle.
ron8: Pl . A nemrég emlegetett Harman Kardon 171+hkts16 újként akcióban nem rossz ajánlat....de használtban jobbat is össze lehet rakni.
[ Szerkesztve ]
-
ron8
senior tag
válasz szasanyi #23134 üzenetére
Sziasztok!
Rendelkezem egy bögreszettel ami a LG HX906PA nevet viseli. Szeretném lecserélni azonban csak egy belepő szintű házimozi szett jöhetne szóba. A szoba mérete 15-20nm és filmezésre használnám (fhd bluray). Mit tudnátok ajanlani? Hol kezdjem el a nézelődést?[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
-
T_Stark
őstag
Denon erősítő audio menüjében a Restorer az mire jó?
-
LógaGéza
veterán
-
sixpak
nagyúr
válasz zsoika #23153 üzenetére
Na most lejebb görgettem, látom van még egy csomó kép, tényleg brutál jól néz ki.....80kg csomagolással.
Régebbi Sony egyberendszerekhez (Pascal volt a neve asszem) volt szerencsém ismerősöknél, annak idején, gyanítom, ez nem az a kategória.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
zsoika
addikt
Valaki hallotta már ezt a Sony szettet?
Nagyon tetszik ,csak használtan is egy vagyon.[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Konfigos #23136 üzenetére
Nem becsülöm túl! Pontosan tudom a korlátait, hiszen jómagam is ilyeneket használok.
Annyi pénzért ,mint amennyibe kerül a HK 171+hkts16 újban nincs alternatívája.
Természetesen kompromisszumokra kényszeríti a felhasználót, ezért csak pénzszűke és helyhiány esetén ajánlom.
Én is jobban szeretnék akár egy általad "polc hangfal" hívott rendszert ,de így is túlzsúfolt a nappalink.
Ha Békéscsabán jársz szívesen látlak egy mozira és eldöntheted, hogy elég e a dinamika![ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz Nemir Ombe #23143 üzenetére
Biztos túlzó a cikkben a dicséret, de nagyon kíváncsi lennék a hangjára élőben.
Box's don't touch!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Jegesmaci81 #23146 üzenetére
.... ezek alapján nem biztos, hogy szeretném látni a "keresési előzményeidet" ....
Hmm ....
-
Jegesmaci81
aktív tag
Kitalálhattam volna, de mint mondtam kicsit fáradt vagyok. A rövidítésekben amúgy sem vagyok jó csak MILF-et meg a BDSM-et ismerem.
-
szasanyi
félisten
WFT után én kicsit sem erre asszociáltam.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Jegesmaci81 #23141 üzenetére
BTHSZ = pl. [link] ....
(....de ez azért "tolmács" nélkül sem túl bonyolult .... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz Nemir Ombe #23139 üzenetére
Egészen sokáig hittem abban, hogy bögreszettel is valóra tudom váltani a házimozival és zenével kapcsolatos igényeimet. (jó hát hinni kell valamiben ) Amikor beláttam hogy nem fog menni, egy ismerősöm mondta hogy neki van egy Bose rendszere hallgassam meg. Egy kb 15-20 nm-es szobába volt és nagyon szépen szólt. Az a baj hogy nem emlékszem a típusára az árára sajnos annál inkább.
Hol van a tolmácsod??? Kicsit fáradt vagyok. BTHSZ jelentése????
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Konfigos #23136 üzenetére
Ebben az árkategóriában a méret elég ritkán előny (max. több "fát kapsz ugyanazért a pénzért) a "bögreszetteknek" nevezett bögreszettektől meg (kis túlzással) fényévekre vannak a HK szettek is, mert ezek már a hallgatható kategóriába tartoznak az árukért .... (kb. 20nm-re az a HK szett teljesnen elfogadható tud lenni, ha a hallgatóságnak nincsenek irreális elvárásai vele szemben)
Jegesmaci81:
Nem tudom, hogy hol és milyen Bose dobozokat hallottál, de meg kellene ismételned.... az emlékek azért idővel "megkopnak" .... ;D .... a Bose egy kategóriában jobb mint a többi gyártó, az meg a "BTHSZ" kategória, felette szimplán csak "nem olcsó" ....
Hmm ....
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Jegesmaci81 #23137 üzenetére
Lényegében a Crystality algoritmus, felharmonikusokat csinál. Ha nagyon szénné van valami tömörítve (régi MP3), akkor lehet hasznos, egyébként nem.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Jegesmaci81
aktív tag
Lenne még 1 kérdésem a hangzásjavítókkal kapcsolatban. Az Audio/Restorer-t mennyire használjátok? Azt vettem észre, hogy napjaink zenéit tekintve alig van változás a bekapcsolása esetén. Régi zenék illetve koncertfelvételeknél viszont egészen megváltozik a hangzás. Talán a modernizálódik szót tudnám használni rá. Valóban javít mondjuk egy rossz minőségű MP3 felvételen vagy csak az EQ-val játszik?
Konfigos: Szerintem a H/K szettek 9-től felfelé messze jobbak mint a bögreszettek. A BOSE bögréi pedig kb rommá verik a komplett házimozi belépőszintjét. Persze árban is!
[ Szerkesztve ]
-
Konfigos
őstag
válasz zsoika #23132 üzenetére
Vagy te becsüld túl őket Nem bántás,de kb 20x láttam az utóbbi hetekbe hogy ajánlod ezt,nem ismerem ezért nem véleményezem de gondolom nem lehet túl messze egy bögre szettől.Nálam ha már mozi akkor kell a dinamika az erőteljes megszólalás,betennem a 25nmre és lehet sírva rohannék vissza a boltba.De tényleg nem bántás csak sokat nem kell várni tőle szvsz.Persze ha tévedek valaki mag kijavít de 10x előbb vennék bármi mást,ha pedig hely nincs akkor polc hangfal egyértelműen. Persze a mozi szó is relatív,édesapámnál egy bögre szett van,neki az atyaúristen és hú de jók a filmek,én 2 percig nem tudtam hallgatni vele egy filmet mert bántotta a fülem pedig nincs komoly igényem.
-
-
szasanyi
félisten
A korrekt ajánlat itt adott esetben jelenti azt, hogy nem jól szól. Nekem pölö a HK 161S hangja egyáltalán nem tetszett míg az uo. kategóriájú Yamaha hangha sokkal szebbnek tűnt - és akkor még a hanglakról nem beszéltünk. És ugye ahány fül...
Szóval ha jót akarsz magadnak - de legalábbis rosszat nem - akkor semmit sem veszel amíg nem hallottad. Persze elállási lehetőség van, ha nincs rá lehetőséged és nagyon nem jönne be. Csak a dobozok száma és/vagy mérete, súlya valamint a sérülékenységük miatt ez inkább ajánlott elkerülni. -
wozzy
tag
Sziasztok!
Házimozi rendszer beszerzése előtt állok!
Túl sokat nem szeretnék rááldozni, talán nem is szükséges ebbe a lakásba, 21m2-es nappaliba.
Kiszemeltem egy Harman Kardon AVR-171S erősítő illetve hozzá HKTS 16 5.1 hangfalszett.
Árban relatíve elég korrekt ajánlatnak tűnik.
Mi a véleményetetek erről a HKTS 16-ról. Mit tud ez?
Kellenek-e ezeknél nagyobb hangfalak egy ilyen nappaliba? -
T_Stark
őstag
válasz KerekesLevi #23127 üzenetére
[link]
Itt még van 70K-ért Knight 2 (ha még megvan).
Szerintem ne hagyd ki. -
KerekesLevi
tag
válasz johnywalker #23125 üzenetére
Köszi szépen, azok már sajnos nem fognak beférni a keretbe. Kb. 60.000 Ft lenne a költségkeret...
-
johnywalker
őstag
válasz KerekesLevi #23123 üzenetére
Ajánlott polchangfalak voltak említve az elmúlt napokban is bőven.A Castle Knight 2 példának, talán még mindig van akciósan, és ha a keretbe is belefér teljesen elég lenne 13nm-re.
[ Szerkesztve ]
-
KerekesLevi
tag
válasz johnywalker #23120 üzenetére
A külön erősítőt kicsit túlzásnak érzem. Néha zajonganak a gépek is, tényleg nem oda járnánk Led Zeppelint hallgatni. A JBL Arena 130-at nézegettem még, de nem tudom, hogy ilyen kicsi hangfalak adnak-e magukban mélyhangot is?!
-
johnywalker
őstag
válasz KerekesLevi #23117 üzenetére
Amit kigondoltál az úgy működne, hogy a konyhában az (aktív) mélyláda látná el az erősítő szerepét is.
Ha már minőséget szeretnél (és csak zene lenne), nem volna jobb egy külön sztereó erősítő, sub kimenettel vagy anélkül? -
BBéci
legenda
válasz KerekesLevi #23117 üzenetére
Konyhába felesleges mélyládát tenni.
-
KerekesLevi
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni az alábbi helyzetre: van egy Denon AVR-X1200 erősítőm, és hozzá egy Jamo 526 5.1 hangfalszettem. Az erősítő elvileg tudja egy másik szoba hangosítását is végezni (7.2), de oda csak 2.0 kimenetet ad.
A kérdés: egy 13 m2-es konyhába szeretnék valami olyan hangfalat rakni, ami főzés mellett képes zenét adni. Csak zene menne rajta, néha a többi hangfallal egyszerre működtetve, 7.1 üzemmódban. A Mediamarktban egy eladó összerakott egy 2.1-es rendszert egy Boston Acoustics CS Sub10 II ládával, és annak a kimenetére két db ugyancsak Boston polcsugárzóval. A mély 50.000 Ft, a polcsugárzók 25.000 Ft-ba kerültek.Én saját kútfőből Pioneer 5070 (65.000 Ft, már nem is lehet venni) hangfalakat akartam rátenni, nem tudtam, hogy vannak olyan mélyládák, amik a 2.0-ból 2.1-et tudnak csinálni...
Álló hangfalak sajnos nem jöhetnek szóba a helyszűke miatt.
Mit ajánlotok?
Levi
-
hcs57
addikt
A Yamaha dobozai is felejtendők? Pl: NS-F51..
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
törölt tag
válasz Baritone #23102 üzenetére
Attól függ milyen igényeid vannak, bt zenehallgatás vagy airplay vagy nemtudomikellmégneked.
Nekem a hasonló hangfalakhoz egy Denon X520BT van (de már ebből si van újabb), de nekem csak arra kellett, hogy mindent HDMI kábellel rákössek és működjön, nem használok extra funkciókat.[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
Egy normális hangrendszer nem olcsó, de azért nem szükséges millió(ka)t költeni rá. Az én q acoustics 2050i 5.0 + Dynavoice T12 megállt 400.000-ből. Ha csak az 5.0-t nézem, akkor 45k/hangfal volt amit kértek érte. Ha ehhez még veszel erősítőt meg ofc kábeleket, akkor cirka +200K amivel számolhatsz. Viszont ezek után egyre kevesebb kedved lesz majd moziba járni
-
Nemir Ombe
addikt
Újonnan 100e környékén valami (többé vagy kevésbé) mindig "hiányozni" fog .... de ha mindenképp állót akarsz (és azért jobbat) akkor pl. a hififutárnál (talán még) vannak akciós Heco (Music Style/Aleva) dobozok, Castle Knight 3/4 is akciós volt nemrég, ill. a Canton GLE 470/476 is nem drága most (bár picit mindegyik több, mint az a Jamo, de hangban se ott vannak) .... ha viszont inkább az "ismertebb márkanevek" érdekelnek, akkor ott van pl. a Klipsch/JBL csak ott meg elég nehéz "jobb hangot" találni .... azért "millió alatt is van (bőven) élet", csak nem árt elszakadni a "berögzült" márkáktól....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Jegesmaci81
aktív tag
Én nem így látom. 100ezer forint alatt is bőven vannak jó hangfalak. Pl mi lenne ha letennél az állóról és vennél két csodálatosan megszólaló polcsugárzót. Amennyiben ragaszkodsz az állóhoz, akkor a JBL-nek vannak egészen szépen szóló darabjai 100 körül. Nekem sokáig nagy kedvencem volt a Boston Acoustics CS 260 II ami szintén 100 körül van.
A millás hangfalak pedig nem a százezres házimozi erősítőkhöz való.
-
johnywalker
őstag
Amiket hallgattál az távol van a millás kategóriától.Ezek belépő 50E/Db áras dobozok.Jól mutat rajtuk az oldalsó mélysugárzó, az igaz!De pont ez benne a marketing, a hangminőségen nem javít, sőt inkább ront.De, azért a millás szekcióban is van ami alulmúlja az árkategóriáját...
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Jegesmaci81 #23103 üzenetére
Én pl. máshogy gondolom. A MultEQ XT igenis nagyon jó eredményt tud elérni.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
hcs57
addikt
válasz Nemir Ombe #23100 üzenetére
Milla alatt semmi hallgatható? A belépő szinten ekkora kompromisszummal lehet csak bármit venni?
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
szasanyi
félisten
Egy rövidebb, összefoglaló-szerű válasz van itt.
-
Nemir Ombe
addikt
Itt minden ezzel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz [link] ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Jegesmaci81
aktív tag
Sziasztok,
többször volt téma a napokban a hangzásjavítók használata, kikapcsolása. Ok hogy az az álláspont hogy felesleges dolgok viszont jó lenne tudni hogy mi mit is csinál valójában. Főként a MultEQ XT érdekelne. Ráadásul több lehetőség is van a kapcsolására. (Reference,L/R bypass, Flat, Off) Szóval mi is ez a MultEQ XT?Amúgy a Dynamic Volume szerintem nem ördögtől való. Éjszaka szoktam használni mert kiegyenlíti a hangokat. A TV hangjától azért jobb a hang így viszont a család sem ugrik ki az ágyból 1-1 hangeffektnél.
A Dynamic EQ számomra értelmetlen mély kiemelés
-
Baritone
tag
Jó estét Mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy a meglévő Magnat 144-1081 + 144-130 hangfalaimhoz milyen erősítőt vegyek?
Ezek a hangfalak nem mai csirkék, de még mindig nagyon szépen szólnak, mert mozizáson kívül nem használtam másra. Érdemes ezeket megtartanom? Elégedett vagyok vele, csak a fontok méretileg nagyok.
Mozizásra, zenehallgatásra és ps4 játékra használnám.
Eddig Kenwood krf-v4550d erősítőm volt, de újítanék, mert minőségileg még mindig jó, de eljárt felette az idő.És még abban is kérném a segítségeteket, hogy ezt hogyan érdemes összekötni?
Amik a rendszer részeit illeti:4k Lg tv (vásárlás alatt)
Set top box (UPC) HD beltéri HDMI kimenettel
Ps4 (ebbe menne a net kábel) nem pro, csak sima slim
PC (csak torrent, böngészés, filmnézés, stream) mini HDMI kimenet a vga-n
Erősítő
HangfalakKöszönöm, ha válaszoltok!
B. -
válasz Nemir Ombe #23100 üzenetére
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest