Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz tomyka74 #23499 üzenetére
Annak segítségével működik az ARC, a vezérelt ki- és bekapcsolás, a TV távvezérlőjével történő hangerő állítás.
HDMI CEC néven keress rá!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tomyka74
senior tag
Az avr menüjében találtam olyat,hogy HDMI controll! Ez most off!
A manualjából nekem nem nagyon derül ki,hogy ez most kell vagy nem vagy ez mit csinál egyáltalán? -
johnywalker
őstag
válasz Gabesz87 #23493 üzenetére
Ez a képfájl tartalmaz egy mka kiterjesztésű audio fájlt, ahogy SVLaller írja.Amikor ezt kicsomagolod, akkor nem rippelsz, hanem az eredeti fájt kapod meg, nincs minőségromlás.Valószínüleg, bár nem ismerem a Zidoo-t, lehet hogy képfájlból csak sztereó módban tud lejátszani ilyen többcsatornás audiót.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Rossz a megközelítésed. Mindent, kábeleket is vakteszteléssel szoktunk vizsgálni. Tehát aki hallgatja, az nem tudja, mi történt a készülékek mögött, mert nem látja és fogalma sincs arról, hogy ami éppen be van kötve, az mi és mennyibe kerül. Ezt amikor csak lehet, eljátszom a kollégáimmal és feleségemmel, akinek az enyémnél is kifinomultabb a hallása.
(#23492) hcs57
Nem is lesz érdemi válasz, mert olyan nem létezik.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Steady74
addikt
Akkor ismét írom, szerintem itt megtalálod az általam javasolt, nevezzük best buy ajánlatot.
-
Gabesz87
veterán
válasz johnywalker #23484 üzenetére
Nem tudom, nem vagyok benne biztos, hogy érted. Igen, a PC-n van a zene, és a másik szobában van a házimozi. UTP kábel megy át a szobába a házimozihoz egy routerbe, arra van kötve a Zidoo lejátszó, ami HDMI-n megy az erősítőbe, és így, SMB-n keresztül szoktam lejátszani a PC-ről a filmeket/sorozatokat. Tehát a forrás, amivel lejátszok, nem a PC, hanem a Zidoo, de ahonnan lejátszok, az a PC, hálózaton. Szóval a VLC nem a PC-n van, hanem az Android boxon, így az op.rendszer beállításait hiába nézegetném.
De hagyjuk is ezt, inkább akkor arra a lényegre törő kérdésemre szeretnék választ kapni, hogy hogyan/mivel játszam le így ezt a DTS tartalmú bin/cue zenefájlt. A korábban említett rippelés nem jár minőség romlással? A (remélhetőleg) könnyebb érthetőség kedvéért egy móricka ábra a hálózat+HM összeállításról:[ Szerkesztve ]
-
Steady74
addikt
Az alapvető kérdés nem az, hogy van-e különbség, hanem, hogy a Te rendszeredben mi az a maximális árkategória, amit kábelre érdemes költeni, mert felette úgy sem adja ki a rendszer a jobb kábel előnyeit. Magam is a vudu/placebó/rongyrázás kategóriába sorolom a méterenként több tíz/százezer forintba kerülő kábeleket, de akinek van rá pénze, van rá füle, hogy kihallja, és ezzel a nap végén elégedett legyen, vegye.
Vannak (szintén utálom) ökölszabályok, hogy egy rendszer ár oldalról miként épül fel. Erősítő, dobozok, hangfal kábelek, összekötő kábelek, tápkábelek. Érdemes meghallgatni és dönteni.
-
-
junkpod
veterán
Mutass egy mikrofont aminek az érzelmi hangulatától függően változik hang érzékelése.
Amúgy te érdeklődtél, és még mindig az a legjobb megoldás, hogy kérsz kölcsön egy pár "jobb" kábelt és kipróbálod. Ha nincs különbség megsporolsz egy kis pénzt. Ha lesz, akkor meg örömmel kifizeted a felárat akkor is ha placebo. Az ember már csak ilyen érzelem vezérelt lény...
Ebben semmi vudu nincs, csak a saját fulednek higgy![ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
hcs57
addikt
válasz junkpod #23483 üzenetére
Amit egy mikrofon a hallható spektrumban másként érzékel, azt a fül is... ha nem, akkor az szerintem csak placebó.. eléggé drága és csak arra jó, hogy sznobként arról beszéljünk, mennyibe került.
Szerintem.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
SVLaller
senior tag
tesztet sajnos nem tudok meg megfelelő cuccom sincs hogy ebben nyilatkozzak, de ha műszerész vagy akkor a régi elektrotechnika könyveidben szerintem találsz rá magyarázatot. Én tanultam anno vezetékes átviteltechnikát ahol a darab vezetéket is modelleztük hogy van neki soros induktivitása és párhuzamos kapacitása, összességében a vezeték egy aluláteresztő szűrőként viselkedik. Ez a jel felfutási sebességét csökkenti ebből kifolyólag felharmonikusokat is szűri. Ez a magasabb hangokra van nagyobb hatással, de a mélyeket is érezheted gyorsabbnak szerintem ha jobb minőségű, kisebb induktivitású a kábel.
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
Nemir Ombe
addikt
Egyértelmű, hogy van (ezt egy egyszerű(bb) freki méréssel is be lehet bizonyítani, mert kábelenként máshol/más mértékben lesznek kiemelések/beszakadások), de mindennek egy szint alatt valóban nem sok értelme van .... arra érdemes figyelni, hogy a réz valóban réz és a keresztmetszet megfelelő legyen ..... .... kicsit feljebb meg már számíthat az anyag- és kábelszerkezet, szigetelés anyaga és kialakítása és további apróságok, melyek sokak számára már a "vudu" kategória, ezért nem is mennék bele jobban ....
..... mellesleg: ha már leveszi az ember a hsz.selymet (mert általában leveszi ), akkor már (szinte) csak a kábel marad, mint "hangmódosító eszköz" .... és sok esetben komolyabb változás érhető el vele, mint a hsz.selyem felrakásával/levételével.... de aki nem hisz, az járjon utána ....
Hmm ....
-
Gabesz87
veterán
válasz johnywalker #23477 üzenetére
Nem értem a kérdéseid. Az imént írtam le az okát: van egy .bin és egy .cue fájlom, és ehhez kellett valami, amivel le tudom játszani. Hálózaton van minden, filmek, zene, a lejátszó pedig egy Zidoo X8. VLC-vel sikerült is lejátszani a bin fájlt, csak ahogy írtam, stereo-ban megy, pedig DTS 5.1 a formátum.
-
Quetz
őstag
válasz Nemir Ombe #23478 üzenetére
A fent linkelt mérések bizonyítják, hogy van mérhető hatás a hangra, csak épp nagyobb változást érsz el, ha elveszed a hangfal selymet a hangszóró elöl.
-
válasz Nemir Ombe #23478 üzenetére
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
junkpod
veterán
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Lacielvtárs #23466 üzenetére
"Azé 'kijavithattad volna az elgepelt' persze' szavam, amikor idézted"
Vétek lett volna .... mert tudod; "idézni csak pontosan, szépen ...."
Más: A műszerészeknek és "amatőr atomfizikusoknak" meg üzenném "kábel témában", hogy majd ha ők bizonyították, hogy a kábel(ek) nincs(enek) hatással a hangra, utána cáfolják azt, hogy van ....
Hmm ....
-
Quetz
őstag
Itt találod archimago összegyüjtött méréseit kábel témakörben. Összehasonlításképp megmérte azt is milyen hatása van ha leveszed a hangszóró védőt..
Ez pedig Roger Russell - former Director of Acoustic Research at McIntosh Laboratory - véleménye a kábelekről.[ Szerkesztve ]
-
válasz Jegesmaci81 #23472 üzenetére
Jól mondod
Mondjuk engem is érdekelne egy olyan cikk amiről mindketten írtak es hiányoltak, itt a lehetőség, hogy csináljanak egy ilyen tesztet.
És ezt nem sertesnek számon, hanem egyszerűen mindig meglep hogy a 'műszerész' urak, mindenképp megakarjak cáfolni azt amit mi tapasztalunk.
Viszont tenni, nem szivesen tesznek érte, max leirjak az ellen véleményükÉs az utolsó mondatod is nagy igazságot tartalmaz egy bizonyos szinten.
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
johnywalker
őstag
A kábelek minőségénél valóban elsődleges a vezető tisztasága.De ezek a fémtisztasági adatok csak számok.
Fontos még az egyéni szál vastagság, ugye fonott kábelnél.De van akinek megteszi a tömör egyszálas villanyszerelő kábel is... Aztán sokat jelenthet még a fonás milyensége is, de főként az alkalmazott szigetelő anyag minősége.
Az ezek által alkotott (vagy nem) szinergiák pedig az egyes emberek hallásában másként jelennek meg.[ Szerkesztve ]
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz Lacielvtárs #23464 üzenetére
"Sokan nem hisznek a kábel minőségének jelentosegeben."
Dehogynem! Pl a spárga kiválóan közvetíti a hangot két konzervdoboz között, de hangfal és erősítő közé mégsem ajánlott.
Viccet félretéve. Szerintem egy bizonyos szint alá nem érdemes lemenni semmilyen kábel esetén.
A hangfal kábeleknél szerintem senki nem kételkedik abban hogy minél jobb minőségű a kábel annál jobb. Csak az ésszerűség a határ.
UTP, HDMI,USB, Tápkábel, stb-nél már más a helyzet. Ezeknél valóban sok vita van hogy van-e jelentősége sok pénzt költeni rájuk. Engem még egyik tábor sem győzött meg. Az arany középutat javaslom olcsót, de semmiképpen se gagyit.
-
arcitec
addikt
Ha már jó film, akkor ez is az, igaz teljesen más téma(mint az U boot), de nagyon jó film : Apocalypto Ha még nem volt meg
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Hát nagy az internet, keresgélj nyugodtan.
Ez a kábeles tema olykor olykor elkerul, es a végén mindig moderátor tesz rendet a topikba.Szerintem ne feszegessuk, had pihenjenet a modik így unnepnapon.
Süket szoba, teszt, műszeres mérés...
Ennél 'olcsóbb' a palesztuning'"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Gabesz87
veterán
válasz sinci01 #23448 üzenetére
Leszedtem kíváncsiságból, csak nem tudom DTS-ben lejátszani. bin file, Zidoo lejátszóról akartam indítani, ezért leszedtem a VLC for Android-ot, ezzel le is tudtam játszani, de csak Stereo-t ír az erősítő. Valami tipp esetleg, hogy tudom DTS-ben lejátszani hálózaton?
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
Azt el tudom fogadni, hogy egy vezetőnek adott esetben át kell magán engedni 5-6 ampert, néha csúcsban 20 ampert, s ezt csak akkor tuja megtenni, ha a keresztmetszete elegendő ehhez, aminek a fordítottja a vezető ellenállása. Így ideális esetben nem a vezetékben esik a feszültség, az összes teljesítmény a hangszórókon jelentkezik. Egy mély hang esetén ez nagyobb áram impulzust jelent.
Gondolom a drága kábel nagyobb fémtisztasággal rendelkezik, amit az olcsóbb kábel esetén nagyobb keresztmetszettel lehet kiegyenlíteni.
Örömmel vennék olyan OBJEKTÍV műszeres mérést, amit süketszobában mérőmikrofonnal végeznek, úgymond bizonyítva az eltérést...
Na ilyen hírt szeretnék olvasni..
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
válasz Nemir Ombe #23465 üzenetére
Azé 'kijavithattad volna az elgepelt' persze' szavam, amikor idézted
De kipróbáltam a napokban a' palesztuningot', és tényleg működik
Kaptam jó hazi barack paleszt, és még az air 4 kábeleket sem kellett odaadni értük[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
"Petsze javulást egy két feles is tud hozni"
Ez a "legtutibb" és utána már le is lehet sz@rni, hogy "milyen is a kábel" ....
(.... főleg, hogy már egy "közepes" kábel árából is méterenként kijön egy üveg pálesz.... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Azért ez szerintem nem ilyen egzakt tudomány.
Sokan nem hisznek a kábel minőségének jelentosegeben.
En magam hiszem, tapasztaltam.
Az hogy mit 'kell /kellene' hallnod egy esetleges csere kapcsán, azt jobb egyszer atélni, mert leírni nem olyan egyszerű, de ha le is írható, az még nem meggyőző erejű.
Ahogy a többiek is írták, lehet különbség, de egy bizony szinten ez nem kihallhato jelenség.
Az én korábbi rendszereimnel, nem volt jelentősége, viszont mostanában a jelenleginél már egyértelműen érzem /hallom a javulást.
Mindenképp át kell élni, hogy 'legyen hited' es akkor ha placebo is van néha (mint nálam is volt ) de akkor is azt érezzük hogy javult a rendszer hangja.
Persze javulást egy két feles is tud hozniAmúgy teltebb, tisztább, lágyabb, kellemesebb, dinamukisabb lesz a hang egy jobb kabelnek köszönhetően, a mély hangok pontosabbak, 'tartalmasabbak' lesznek, persze egy megfelelő dobozzal...
Ez az én szerény véleményem[ Szerkesztve ]
-
R3nts
senior tag
Szép napot/estét Mindenkinek!Előre is elnézést,ha nem megfelelő topicba tévedtem.Tanácsot szeretnék kérni PC-s filmnézéshez szeretnék egy belépő szintű,de ha lehet a körülményekhez képest azért elfogadható hangminőségű 5.1-es kompakt szettet vásárolni.Egy "sima" FHD TV van 1.4 HDMI-vel összekötva a PC-vel.A PC régi konfig,gyakorlatilag webböngészésre,és FHD 1080p .mkv-k,és BD25/50-ek nézésére használom,arra tökéletes nekem. Egy Radeon HD7770 1GB GPU, MediaPlayerClassic&MadVR kombó a felelős a filmlejátszásért.Most egy PC-hez használható,komplett 5.1-es rendszert szeretnék hozzá.Nincs szükségem komplett,kompakt házimozira,mert DVD/BD lejátszó nem kell a rendszerbe. A különálló komolyabb házimozi összerakása is kiesett egyelőre.Egy olyan kompakt rendszer kellene nekem PC-re,amiről a PC-ben lévő integrált 7.1-es hangkártyáról analóg RCA kábelekkel ki tudom vinni a hangot 5.1 DD, és 5.1 DTS-ben, as megfelelő filmforrással. A DolbyAtmos hangzás nem pálya,nincs szükségem rá.Egy olyan kompakt 5.1-es hangrendszerre gondoltam PC-re,ahol a subládában,vagy külön erősítő egységben(de DVD/BD lejátszó nélkül),sima RCA kábelekkel ki tudom vinni a hangot a hangkártya RCA kimenetein, a kép pedig megy HDMI-n a TV-be. Milyen márkát,típust ajánlanátok? A HDMI passthrough nem tudom lehetséges-e ,mert a PC-ben a videokártyán 1 db HDMI csati van,azon megy ki a kép.Ok,hogy kiviszi a hangot is a HDMI,de olyan rendszer nem lenne jó,hogy a hang külön menjen be neki a HDMI-n,mert egy van,az a TV-be kell menjen.Ha valamit nem jól kapisgálok,várom a segítséget!
Szóval,végülis egy 5.1-es kompakt PC-s hangfalszettről lenne szó,milyet ajánlanátok,ami természetesen nem egy audiofil-élmény,de azért nem is "dobozhang"...?Köszönöm a segítséget előre is![ Szerkesztve ]
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
Steady74
addikt
Biztosan van de kérdés meghallod-e. Nyilván a rendszeredhez illeszkedőt kell választani - ami krva nehéz. Vedd meg amelyik szimpatikus, és örülj neki - szól majd a válasz, ami igaz is.
Nekem ezt ajánlották, ebből vettem 7m-t. Elég vastag, a doboz állványrendszerében kialakított csatornán is alig bírtam átfűzni. Következő kérdéseid majd: ugyanolyan hosszú kábelek kellenek-e a két fronthoz és a centerhez, hátra milyen kábel kellene, tápkábelt érdemes-e venni az erősítőhöz. Mindenki, én is ezeken mentünk végig. Ha van tanáca fogadd meg, vagy menja saját utadon, ha van tengernyi időd rá, akkor meg próbálgatás. Hajrá
-
lipido
senior tag
válasz Lacielvtárs #23457 üzenetére
Köszönöm szépen
-
válasz Norbi 72 #23434 üzenetére
Az igen, micsoda brutál befejezése volt a filmnek.
Tény hogy hosszú volt, percről percre végig éltem a történeseket, de a vége ütött...
Köszönöm ezt az ajánlast is nektek, egy nagyon jo filmet láttam, és tényleg ütött a story
Megy a kedvencek közé...[ Szerkesztve ]
-
-
lipido
senior tag
válasz Lacielvtárs #23454 üzenetére
Köszönöm szépen. Akkor hálózatban csak zenét tudok lejátszani vele?
-
-
lipido
senior tag
Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni. win 10-en létrehoztam egy media servert. Az erősítővel (denon avr-x1300w) tudok is csatlakozni. A baj annyi, hogy a média fájlokat (mp4, mkv, avi) mind jpg-nek látja az erősítő. Hogyan tudnám ezt orvosolni?
Köszönöm előre is -
junkpod
veterán
Biztos, hogy van. De, hogy te hallod-e az függ az egész rendszertől, a forrástól a füledig
Csak kiprobalassal tudod eldönteni, hogy neked mi a jobb. Szerintem.
De majd Nemir megírja, hogy ha csak egyiket veszed akkor nincs különbség, mert nincs összehasonlítás...Box's don't touch!
-
hcs57
addikt
Erre senki? - van hangzásban különbség a közönséges hangszó kábel és a drága kábel között? (a kábelek keresztmetszete megegyezik..) Hol van erről valami elfogulatlan cikk?
-
Beni2360
félisten
válasz Lacielvtárs #23429 üzenetére
Én már azon a héten megnéztem amikor ajánlották és tényleg nagyon szuper a hang keverése is meg a film is tetszett. Nem engedtem a hangerőből, pedig asszonykám beszólt, hogy mi ez a nagy hangzavar. Ő nem nézte.
Das Boot még várat magára azóta is. Kell egy kis egyéni idő és hangulat.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
sinci01
aktív tag
Ma meghallgattam a Jean Michel Jarre - AERO albumát DTS-ben, hát beszabehu...
Iszonyatos milyet szólt, akár még tesztanyagnak is elmegy. Esetleg vki ismeri? -
T_Stark
őstag
Wharfedale WH-S8E subról mi a véleményetek? Hallotta már valaki?
-
HÁZIGAZDA
urak, elac fs-247-re nem tud senki jó gazdát? rugalmas vagyok, ha jó helyre kerül, talán még cserebere is játszhat... (avx-en hirdetni egyelőre nem szeretném)
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Tombi
őstag
válasz Jegesmaci81 #23437 üzenetére
82 cm magasan van most, de ez tényleg sok, lejjebb fogom tenni a hangfal magasságba,
Mi az L kanapét ággyá alakítva filmezünk! -
embe
nagyúr
válasz Lacielvtárs #23440 üzenetére
Az elején amikor megszórják őket.... ott azért van egy kis hangzás.
Nekem még eredeti dvd lemezen van meg. Sok-sok éve adták mellékletként a Házimozi magazinhoz. Na az sem most volt.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Laposelemer
tag
válasz Lacielvtárs #23440 üzenetére
Ha már így belejöttünk a tengeralattjárós filmekbe, akkor érdemes megemlíteni a Vadászat a Vörös Októberre címűt is.
Régen láttam, a sztori jó volt. A hangról nem tudok nyilatkozni .... még.
Most kölcsönzöm a remux változatát. -
válasz arcitec #23439 üzenetére
Már nézem, nem zavar ha valami vontatott, csak legyen jó film, legyen jó a story, eddig ígéretes a film, es a rendező is nálam a kedvencek között van
Jah, es három és fél óraViszont az u-571 nagyon ott volt, mint hangban, storyban...
A hangzás tényleg olyan volt mintha ott lennék velük[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Nyugodtan nézzed meg, de ezt nem mondanám , hogy sokkal jobb, lassabb, vontatottabb, de minden olyan jelenet is megtalálható, ami egy II. v.háborús tengeralattjárót érhet(mint akció és látvány u.u van benne), hosszabb, főleg a 200+ perces már túlzás is .. A vége az katartikusabb az tény ... Az U-571 elsősorban hangban a nyerő(ha már van a 2 film) ....
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
Kábel tekintetében mi az ajánlott ehhez a konfighoz? [link]
a kábelhosszak elől 2,5m, hátul 11m..
-
-
Norbi 72
veterán
válasz Lacielvtárs #23433 üzenetére
No,eriggyé filmet nézni,utána véleményezd!
-
válasz Nemir Ombe #23432 üzenetére
hát, most, éppen, valami, izé, valahogy, épp filmről beszéltem.
mondjuk úgy vagytok vele ha nem yimmy énekli a filmzenét akkor már nekem nem is tetszene a film?"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Lacielvtárs #23431 üzenetére
Szerintem itt mindenki ismeri az "ízlésedet" (yimmi)....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
-
Dorian
félisten
Sokkal jobb, de neked kevésbé fog tetszeni.
Sokkal lassabb sodratú, nem hatásvadász és nem "akciófilm", nem az benne a lényeg, h torpedóznak, meg k nagyot robbannak a mélységi bombák.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Uraim, ez az U-571 film tényleg jó film, és a hang keverése, első osztályú
Most lehet megnézem a Das Boot c. filmet, hamár annyira ajánlották.
az is van ilyen jó film annak ellenére hogy 1981-es?"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
SVLaller
senior tag
Na lecsúsztam a 70 ezres Knight 2 párról, listaáron viszont maradnék a Zensor 3-nál,.a Dali hangja azért jobban tetszett. Esetleg várható valami black friday akció a témában? Vagy november végén megyek 2 hétre Hamburg környékére autóval, arrafelé esetleg tudtok valamit ahol körül lehetne nézni?
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
Tombi
őstag
válasz junkpod #23425 üzenetére
82cm - 140 cm között van, sokak szerint így is alacsonyan van !
De én azt vallom a szem mozgás miatt ez még vállalható.szerk: a tv alatti kanapé 120-as ággyá alakítható,
úgy tervezem a center a tv alatt lesz, és nem lenne hely annak.
Ezért a támlát lehajtva lesz ott ágyként.ui: ezt a szobát nem lehet sajnos ideálisan berendezni, túl kicsi és zsúfolt..
[ Szerkesztve ]
-
ujtelefon
csendes tag
Hali!
Kérdésem az lenne, hogy hangfalaknál , akkor az a jobb (egy szempont alapján), ami nagyobb dB?
Illetve mi a szerepe az Ohm-nak, erősítő lehet nagyobb Ohm-os vagy a hangfal, esetleg jobb az egyforma?
Köszönöm.
-
Tombi
őstag
válasz Nemir Ombe #23423 üzenetére
alacsony belmagasság 2,4m, fa parketta szőnyeggel, ajtó nincs a szobán,
harmonikaajtót tervezek. Angol aknás szuterén.
15 cm-es tégla, mint "szomszédválasztó" téglafal. a kanapé mögött.
Nem egy akusztikai ideál[ Szerkesztve ]
-
Tombi
őstag
válasz Nemir Ombe #23418 üzenetére
Illik vagy nem illik, előbb jött a sub nélküli "bögreszett".
Castle Knight 2 5.0 szetthez milyen "olcsó" zárt sub illene szerinted/tetek ?és még erősítő sincs, micsoda dolog ez
szerk: 15nm, apro rajzocska: [link]
[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
Nos tegnap végül is vettem egy onkyo txnr-676-ot. A bemérő mikrofonnal elég szép hangképet hozott ki a több mint 10 éves ma már elég gagyinak számító philips wooxsubos bögre szettemből. Pár dologra még nem tudok rájönni. Pl a zone2 hangszabályozására. Mikor átváltok egyből tudom szabályozni aztán már a szettet szabályozza. Mi a trükje ennek a dolognak?
-
-
eddhunter
tag
Köszi mindenkinek. Elsősorban az ár/érték a lényeg, na meg persze, hogy elég legyen ekkora helyre. A keret mondjuk max 150, de azért jobban örülnék ha a 100-hoz lenne közelebb . De asszem tényleg megvárom a black fridayt, hátha...
-
Tombi
őstag
válasz Nemir Ombe #23414 üzenetére
most azt akarod jelezni 140 ezres 5.0 melle
pluszban 140+ küvecsért sub "dukál" ?
agyam eldobom az arakon[ Szerkesztve ]
-
useless
aktív tag
Van egy pio 932-es erősítőm + hkts 16-os hangfalak. Az erősítő beállításainál 6 ohm-on vannak a hangfalak, de a szett 8 ohm-os. Érdemes átállítani 8 ohm-ra vagy hagyjam a saját beállításaival 6 ohmon?
-۞- -۞-
-
arcitec
addikt
válasz eddhunter #23409 üzenetére
Ha még egy kicsit alkuképes, az előzmények okán bevizsgáltatnám a forgalmazóval SVS, persze a kapcsoló cserével együtt, egyébként volt ez a sub újonnan kb180e körül akcióban is, úgy hogy talán nem is nagyon olcsó,így garanacia nélkül , mert ezekre 5 az az ÖT év garancia van gyárilag, akkor meg nem mai gyerek lehet.. Szerintem ... Úgy egyébként jó sub az SVS.
Itt egy vadi új : [link][ Szerkesztve ]
-
eddhunter
tag
Továbbra sincs mélynyomóm még. [Ez] elég lenne a kb 80 légköbméteres helyiség felében kialakított mozihoz? Kicsit megviselt hatást keltenek a fotók, ha megnézem mire kell figyelni egy ilyennél?
-
zsoika
addikt
Srácok! Szombaton megérkezett és otthonomba került a Sony STR-DN 1040-es erősítőm. Nem sok időm volt vele tölteni ,de azért a bemérés /beállítás után sikerült a kedvenc filmrészleteimet meglesni.
Azt kell mondjam ,hogy a hangja több mint rendben van!
Külsőre nem egy szépségdíjas (szerintem ),de aki szereti a letisztult formavilágot és a minimál stílust annak biztosan bejön. Masszív felépítésű, súlyos darab.
Már az Onkyo kicsike kijelzője sem tetszett igazán a Denon szép pont-mártix kijelője után ,de a Sony-nak még kisebb. Az Onkyo legalább , lejátszás közben a hangerőt és egyéb fontos infót OSD -n is kiírta ,a Sony csak azon a kis vacakon.( Legalábbis még nem találtam meg azt a beállítást ahol az OSD beállítható)
Menüje egyszerű és lényegretörő...semmi felesleges sallang. Bemérés gyors ,de nem pontos ...kis manuális vágási frekv. és csarornánkénti hangerő utánállítás itt is szükséges(melyik erősítőn nem). Hangja részletező és semlegesnek mondanám...középen szól , olyan Denonosan.
Sajnos a Sony elég érdekesen viszonyul a hálózati funkciókhoz. Sok funkció egyedi sony fejlesztés és nem elérhető pl. Internet rádió. A HDMI CEC is csak Sony tv-vel működik jól(ha jól vettem ki a használatiból) sz Én LG-mel harcban áll. A gyári távi tanítható elvileg,de nincs LG tv kód ...így gondolom az nem tudom vele vezérelni. Egyébként szerintem túl nagy is, nekem nem áll a kezemre(későbbi modelleknél már a távit át is tervezték egy letisztultra).
Sajnos ezen a távirányítón is nyomkodnom kell egy plusz gombot (AMP) ,hogy irányítani tudjam az AVR-t ....pont úgy mint az Onkyokon az a bizonyos.
Szóval ismerkedek vele és szokni kell egy kicsit...mint minden "új" erősítőt és rájönni, utána olvasni a dolgoknak .[ Szerkesztve ]
-
kukulec
őstag
nos, akkor ők lennének egyelőre a kiszemeltek: Panasonic DMP-BDT180EG, Panasonic DMP-BD84EG, Sony BDP-S3700. nem akarok többért venni, mert a pénzt inkább lemezekre költeném. ezek elketyegnek pár évet, amíg bejön az uhd forradalom (muhaha)? melyik a legkorrektebb közülük? lg-ről letettem, csak közepeset olvastam róluk.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #23402 üzenetére
Ez biztos... mivel van egy filmem (Passió) amit külföldröl szereztem, és teljesen más jelleggű képe van, mint a hazai kiadásoknak.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz sinci01 #23400 üzenetére
Ez így igaz .... de létezik olyan is, mikor a "jobb képü" lemezhez, a "jobb hangu" lemez hangsávját "mellékelik" .... de megesett már fordítva is .... bármilyen hülyén is hangzik, a különböző régiókban kiadott lemezek nem mindig egyformák .... erről volt is szó nemrég ....
(....ha emlékeim nem csalnak épp' Dorian hívta fel rá a figyelmet nemrég, de ha mégis csalnak az emlékeim, akkor majd kijavít .... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
válasz sinci01 #23400 üzenetére
Ez igy igaz, csak az sem mindegy hogy melyik blu-ray kiadasbol készül az adott remux...
Egy klasszikus idézet 'Mont' tollából , 'nem minden blu-ray, attól hogy blu-ray van raírva'[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest