Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz #98221312 #10089 üzenetére

+ (#10090) BBéci + (#10091) Dorian

Amerikai konyhás nappaliban van a rendszer, sajnos csak keresztben tudtam elhelyezni. 3,5m széles a nappali, 2,1m-re ülök a front hangfalaktól, a hátsók kétoldalt vannak 1,1m-re, de ez a faltól csak 50 centi távolságot jelent.
    PC és minden egyéb eszköz ki volt kapcsolva, kintről nem jön be a zaj, jól szigetel az erkélyajtó. Az én fülemnek még így is hangos volt a teszthang. Mivel társasház, ezért ódzkodok a nagy hangerőtől (főleg, hogy a felső szomszédot nemrég kértem meg, hogy legyen csendesebb :) ).
    Már arra is gondoltam, hogy lehet nem jó a mikrofon? Vagy a kábele? Vagy a csatlakozó az erősítőn?
    Az 5 részes teszt egyes elemeit is megismétli méréskor, egyre hangosabban. Csak az első résznél mértem a hangnyomás szintet és most azt is megismételte 3x és még mindig nem lépett a 2. tételre.
    Ennyire rossz lenne egy ilyen lakás akusztikája?
    Gondoltam resetre is és utána egy mérésre, de ha jól emlékszem már egyszer próbáltam ezt hónapokkal ezelőtt és szintén ez volt a helyzet.
    A fülem szerint beállítottam a rendszert, mindig finomhangolom, de érdekelne, hogy az erősítő mit állítana be és sokan ajánlanak bemérést is. Ezért próbálgatom ezt most megint.
    Ha a 75dB a referenciaszint, akkor lehet nem is zavarja a szomszédokat, csak az én fülemet?

Új hozzászólás Aktív témák