- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- SONY LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- CES 2025: nagyon csinosra sikerült az új Yoga 9i sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keef_Lee
senior tag
Fijjúg! Megrepedt a műhelyem előtti járda. Sóder volt alá terítve, diletációs hézagok is voltak. Szerintem szakszerűen készült, de most 1 db repedés van rajta. Attól tartok, hogy jön a tél és szétfeszíti a fagy.
Egyelőre én menthetőnek látnám, ha valamivel be lehetne kenni. Sziloplaszt pl. biztos, hogy jó lenne a fagy ellen, de akkor akadna benne a cipő, stb. (Csak gyalogos terhelést kap.)
Mit javasoltok, hogy időben megállítsam a dolgot? -
Keef_Lee
senior tag
válasz eldoble #89387 üzenetére
2 ilyet használtam már. Az elsőt Gazda boltban vettem. Az első használatnál ledarálta a belsejét és semmi. Kuka.
Több évig beszéltem rá magam a következőre. Ez már gagyibb kinézetű, vásári bóvli. Óvatosan alacsony fordulaton indítom, de ezzel már fejtettem bort és működik. -
Keef_Lee
senior tag
Új kérdés
(Mivel a kompresszoros festés helyett most egy másik megoldás vetődött fel)
Lidlben szombaton elektromos festékszóró lesz. (1,2 L-es tartály. Szórás szabályozható, de max 0,7 L/perc.)
Ezt sem érdemes megvenni, vagy ez használható?
Hobbi célra, nem autót festeni... -
Keef_Lee
senior tag
Igen, de a 24 liter, több mint a mostani semmi. Aztán így csábító az akciója
Szóval mivel sohasem festettem kompresszorral, így nem tudom pl, hogy ez a gép elég-e hozzá. (Nem karosszéria munkára gondolok, de pl. a minap láttam egy kerti konyhát készítő asztalost, aki az ajtólapokat lefújta az udvaron. Ilyesmire...) -
Keef_Lee
senior tag
A Pakside PKO 24 B2 kompresszort meg szabad venni?
Próbáltam tesztet nézni róla, de többnyire az unboxing szintűek vannak csak.
Olajos, 24 literes, 10 bar max.
Barkács célra, és néha esetleg festegetni is.
Egy táskakompresszorom van már, de azzal nem lehet stabil légszállítást biztosítani. -
Keef_Lee
senior tag
Járt már valaki a Biatorbágyi Outlet Parkside boltjában?
Milyen? Agyonakciózásra lehet számítani ? -
Keef_Lee
senior tag
Köszönöm a válaszokat. tető alatt van, csak szeles esőben fog vizet kapni.
-Akkor ma telibe töltöm a széles fugákat is. (Van ahol 2 cm is van, attól függ mennyire szabálytalan a tégla.)
-Utána lespriccelgetem vízzel, aztán ha kikeményedik valamivel neki esek. (Kicsit tartok tőle, mert nagyon érdes a felülete elég soknak, abba jól beeszi magát majd ez a meszes cucc. -
Keef_Lee
senior tag
Nagy a gáz ...
Készítettem egy "térkő" burkolatot bontott téglából.
Meglepően jól sikerült viszonylag vízszintbe rakni, DE:
Az elképzelés az volt, hogy a fugáiba besöpröm az uniputz vakolóanyagot és utána lespriccelem vízzel és megköt aztán kész. (yt videóban sok ilyet láttam)
Viszont ez a besöprés után nem akar lejönni róla, mert olyan mint a púder. Így tiszta fehér az egész. Már a Zasszony ki van akadva... Ha erősen söpröm, akkor sem jön le, de akkor még kiszedi a fugákból is.
Én meg a 22-es csapdájában érzem magam, mert
- ha nem adok neki vizet akkor nem köt bele a fugába a por.
- ha vizet adok neki, akkor a benne levő mész szerintem meg is színezi és nem jön le róla többet.
Mit csináljak?
A cél a stabil fugázott burkolat, ami szép tégla színű. -
Keef_Lee
senior tag
válasz BLUE TORNADO #87916 üzenetére
A lábszelep jó? (mert nem értem, hogy a "másik villanyos gép szépen dolgozik", az azt jelenti-e...)
Ha az jó, akkor még olyan is lehet, hogy a szivattyú lapátházban nem megfelelő az illeszkedés. -
Keef_Lee
senior tag
válasz hzsolee #87841 üzenetére
Ezzel rengeteg környezetkímélés, "zöldség", stb. témában lehetne előre menni: Egyszerűen előírni, hogy ilyen, vagy olyan a csatlakozó szabvány, de egy féle ettől kezdve és kötelező, meg a telefontöltőknél, stb. mindennél, ahol csak lehet. Rég meg tudták volna oldani, ha akarnák, de nem ez a cél...
-
Keef_Lee
senior tag
válasz Barret001 #87811 üzenetére
Na ez elnagyolt válasz volt.
A Li-ion cellákra átalakításhoz kell pl. töltő áramkör, meg töltés kiegyenlítő cellafigyelő BMS áramkör. Ezeknek a bekötéséről van szó, a jelenlegi akku helyettesítésére, mintha Li-ion akkuval gyártották volna.
Nem arról, hogy feltudom-e tölteni. -
Keef_Lee
senior tag
válasz Barret001 #87802 üzenetére
... és lemmy71 Köszönöm!
Ha rossz a töltője, akkor az újat is hazavágja. Megmértem, hogy mennyit ad le, de valami okosság van benne, mert csak 1 V-ot mutat terhelés nélkül.
Az akksi 8-10 körül van. Ha töltő is kell, akkor már lehet, hogy jobban megérné valahogy átalakítani LI cellákra. Ahhoz meg lehet, hogy nem értek eléggé. -
Keef_Lee
senior tag
Van egy csoda kínai akkus permetezőm 2 éve. A szokásos, ami ezerféle néven van. Ez éppen a Daewoo. Eddig működött. Mindig használat után feltöltve tettem el. Most nem akart elindulni kb. egy havi szünet után. Az akku 12V 8AH. (állítólag zselés)
A hibakereséskor a tűnetek, adatok:
Megmértem és 6,4 V-ot tud csak az akksi 12 óra töltés után. A saját töltője sem vált feltöltött jelzésre (pirosról kékre, hanem marad piros). Próbáltam okos kocsi akkutöltővel, ami szintén azt mutatja, hogy 6,4V és nem engedi kiválasztani a 12V-os töltést, mert 6V-osnak mutatja. A permetezőn lévő feszmérő mindig pirosat mutat (Low).
Aztán egyszer mégis elindult (lehet, hogy a forgatás a szivattyúnak jól esett).
Gondoltam, akkor ha már elindult, akkor permetezek vele. 2*16 Litert kinyomtam vele. Utána megmértem, csak 6,2 V-ra csökkent 6,4-ről.
(Érdekes, hogy a szivattyújára rá van írva, hogy csak 9,6 V-tól 14 V-ig működik. Mégis megy most éppen 6,4-el is, de mintha annyira nem nyomná, de lehet, hogy csak bebeszélem magamnak)
Mi lehet ezzel a gond? Az akksi megkotlott és csak felét tudja, mint kellene? Zárlatos valamelyik cellája? vagy valami más. -
Keef_Lee
senior tag
válasz BLUE TORNADO #87655 üzenetére
Geyser nevűt keress. Évek óta használjuk. Szerintem a csap kinézetét sem teszi tönkre.
Itt is van pl. Úgy látom drágább lett közben, de a betét sokáig jó és le van írva, hogy lehet regenerálni pl. citromsavval vagy /és szódabikabonával.
Nekem a leginkább azért tetszett, mert nem kell mindig szűrt víz, így a rajta lévő csappal tudom használni. Egy 5 L-es bödönt tele engedek szűrttel és abból isszuk, közben meg a másik állásban simán használjuk a csapvizet direktben másra.
Ha csak a fele igaz annak, amit a szűrőképességéről írnak, már akkor fantasztikus
MI nagyon megszoktuk. A múltkor ittam máshol egy neves ásványvizet, hááát maradjunk annyiban, hogy elszoktam tőle...[ Szerkesztve ]
-
Keef_Lee
senior tag
Ez a kézi karos zsírzó ügy ennyire bonyolult lenne?
Van egy "vásári" fajta, amibe nem megy bele a 400 gr-os normál zsírzó patron, mert széles és hosszú is lenne. (Nem tudom, hogy ebbe hol lehet akkor patront kapni.)
Van egy másik "Möller" márkával, amibe belemegy, de hiába pumpálom semmit sem nyom. Nincs kompresszió.
Ráadásul a fémnek látszó zsírzófej karmai is volt, amelyikről letörtek, mert valójában műanyag.
Mi a tapasztalat? Én vagyok szerencsétlen, vagy vegyek egy harmadikat? Nálunk a vasboltban is a Möller szerű van, csak más fantázia névvel. -
Keef_Lee
senior tag
válasz szabifotos #87582 üzenetére
Mázlista, akinek így bejön valami. Ehhez közeli torony is kell.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz Barret001 #87209 üzenetére
Ez a táskakompresszor egy pofon egyszerű dolog. Nem szabályoz ebben semmi semmit. Amit tud az erőlködi. Melegszik, mint az állat. Egyszer szétszedtem és a dugattyú, hajtókar kilátszik a hengerből oldalt, annyira anyag spórolásos. A dugattyúnak csak a gyűrűs része van a hengerben. 8 bárt tud egy pillanatra, aztán kinyitod a pisztollyal az áramlás útját, azt 0 bár. Ezt ismételgeted, így felfújja a kereket, aztán örülsz, hogy még nem égett le. Cserébe baromi hangos is Erre, meg a piszkot lefújatni a satupadról kiváló, de most szintet kellene vele lépni, hogy homokszórni, meg festeni lehessen vele.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz macilaci78 #87036 üzenetére
Na, az ilyen szakik címe aranyat ér.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz macilaci78 #87028 üzenetére
Én úgy csinálom az ilyesmit, hogy 80 cm szarufa távolság és arra 30 cm-enként cserépléc. Arra pedig az OSB. Így még a vékonyabb is elég.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz cinemazealot #86819 üzenetére
Gázcső is van?! Hú, én biztos, hogy azon görgettem volna oldalra és kész
-
Keef_Lee
senior tag
válasz cinemazealot #86805 üzenetére
Szuper!
Én félve álltam volna neki...
A zár milyen megoldással lesz? -
Keef_Lee
senior tag
válasz RandomName #86388 üzenetére
Igen, mindig eszembe jutott, hogy aki kitalálta az sose használhasson nagyobb fürdőt
-
Keef_Lee
senior tag
válasz Sterilzona #86225 üzenetére
Bor is van?
-
Keef_Lee
senior tag
válasz Flowtation #86018 üzenetére
Mert túlfűtéskor nem kifut a bableves, hanem szétnyomja valahol, ha zárt...
-
Keef_Lee
senior tag
válasz Essejó #86015 üzenetére
Ezek a kazánok modulálják a lángot. E nagyjából azt is jelenti, hogy konkrétan a használati melegvízhez pl., ha nem kell annyira nagy láng, mert pl. tároló is van mellette, akkor tudja azt lejjebb venni. Ezt azért írtam, mert akkor nem tud modulálni normálisan és az az ingadozás a jelenség, amit írtál, hogy változik a hőfok, ha levegős.
(Még van, amikor feltöltés után is kell egy "légtelenítő" funkciót a kazánon a menüben elindítani.) -
Keef_Lee
senior tag
válasz Essejó #86010 üzenetére
Szerintem is az a probléma, hogy kevés a rendszerben a víz és így nincs meg a nyomás.Nálam más típusú kazán (Ariston) van, de 0,7 (nyitotta rendszer, hogy a vegyes tüzelésű kazánt is lehessen használni) a hidrosztatikus nyomás. Ott még OK. Ha légtelenítek, akkor lejjebb megy a nyomás és már reklamál, ezért utána fel kell töltenem, amit alulról benyúlva egy csappal kell megtennem.
Szerintem nem lehet a töltő csapod folyamatosan nyitva. -
Keef_Lee
senior tag
-
Keef_Lee
senior tag
Extra gányolós problémám van.
Be van építve a tűzfalba egy lefolyócső darab (110mm átmérő) szellőzőnek. Nagyon magasan van, csak belülről férni hozzá. Na, onnét kellene a csövön keresztül kidugva rácsot szerelni rá, ami lehetőleg az esőtől is védi.
Minden megvalósítható ötlet érdekel. -
-
Keef_Lee
senior tag
TIP házi vízművemen a szivattyút nem használtam néhány hónapig. Be talán nem ázott, de kívülről lecsapódott víz volt rajta. Beindítva kicsit kehes hangja volt, nem is ment max. fordulaton. Aztán leállítva már nem is indul. Búgóhangja sincs.
Ennek "annyi" lehet?
Áramot kap az biztos.
Hogyan álljak neki? -
Keef_Lee
senior tag
válasz Marcsello31 #84950 üzenetére
Fiatalon ilyen emberkedős ez... Aztán majd pár tízes múlva, még az asszony szavára is összerezdülsz
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Microsoft Excel topic
- Okos Otthon / Smart Home
- One mobilszolgáltatások
- Nintendo Wii U
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Proxmox VE
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest