- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Hát én egzakt választ nem találtam, de az a benyomásom, hogy csempénél simán lehet fugába fúrni a csempék között. Ahol nem tart a tipli az a téglák közötti fugák. Szóval én így fogom. Nem szeretném még véletlenül sem eltörni egyik csempét sem, aztán még annak a cseréjével is kínlódni. Talán még akkor lehet probléma ebből, ha a csempe ragasztót nem elkenték, hanem csak felcsapták a falra a csempe alá, és a széleken a fuga közelében egyáltalán nincsen. Van már bent tipli, amit ki tudok húzni, hogy megnézzem mi a helyzet.
-
EXIEZ
aktív tag
válasz
chopin42 #69838 üzenetére
Én magamnak csináltam ilyet.
240dbos szett kb 2200ft volt, egy dc motor, egy hajlekony cső amelynek a vége befogadja ezeket a mini cuccokat. Illetve egy lapka amellyel a sebességet állítod. Meg egy rossz laptop töltő vagy adapter 12V nek. Szerintem 6k körül megállt fejekkel, plusz erősen javítható /fejleszthető. -
cinemazealot
addikt
Nem tudom, de nem is mondtam, hogy nem szálkásított.
(#69838) chopin42
"milyen szerszám kell hozzá?"
Ha topikhű szeretnék maradni, akkor én vasfűrészt és fúrógépet használnék a művelethez. Ha felvágósabb lennék, akkor adnék neki reszelővel/csiszolópapírral is, hogy mégse maradjon fűrészelés után sorjás. Még a vágások kisebb íveit is (fél)hengeres reszelővel alakítanám ki, de csak azért, mert nincs Dremelem. Egyébként én is tervezek idővel beszerezni egyet, de csak ehhez a munkához, nem költenék rá. -
do3om
addikt
válasz
chopin42 #69838 üzenetére
Akár egy vasfűrésszel is levághatod, asztal lapjára felfekteted, sarka lelóg és így lefogod addig vagy tögzited ha van pillanat szorító. A venti tetejére a művelet alatt tegyél valamit, kemény könyvet vagy hasonlót nehogy a lapátokat baszkuráld.
A furat mindkét oldalt ilyen ferde részre esne? Kézi el fúrva figyelj mert fog elmászni. Lehet a 12 est adig rá kéne rakni, minden lyuk után egyből össze is csavarozni így a végére mindegyik stimmelnek. -
chopin42
őstag
Üdv mesterek!
Egy mérhetetlen tudatlanságból fakadó kérdés következik:
Adott egy ilyen ventilátor: [link]. Ezt szeretném átalakítani olyanná, hogy 140-es hűtőkhöz is fel lehessen rakni (kerek forma, 120mm-es furatok): [kép] . Bejelöltem a 120mm-es furatokat és a vágások helyét.
A szégyenteljes kérdés: milyen szerszám kell hozzá? Hallottam egy bizonyos "dremel"-ről, amire kis vágókorong, illetve csiszolófej stb illeszthető. Azt tudom, hogy ez a márkanév, és sok ilyen gép van.
Tehát van valami olcsó, jó ár-értékarányú kézi vágószerszám, amivel műanyagot lehet vágni, csiszolni, vagy gépház acéllemezében rést vágni, mesh rácsot vágni, stb? Főleg ilyen jellegú modding cuccokhoz kellene, illetve panelba, amihez éppen kapóra jön. Keret: max 10k, de ha ennyiért nincs jó, akkor vagy nem veszek, vagy gyűjtök még.
Köszönöm előre is! -
inf3rno
nagyúr
Szerintetek számít az, hogy fuga közbe vagy csempébe teszem a polcok rögzítéséhez a tiplit? Én inkább fuga közbe tenném, úgy szebb, főleg ha később esetleg megválunk tőle. Más szerint úgy kevésbé tart, mintha csempébe tenném.
-
Inhouse
őstag
válasz
Barret001 #69824 üzenetére
Ha az a cél, hogy legyen BT, vagy/és USB, akkor ilyesmi megoldás is lehet. Ilyen régi autórádióknál, ha már úgyis műszerészkedni kell, még egyszerűbben megoldható. Az AM sáv régen külön kimenet volt a tuner kockából, külön kapcsolójellel. Amúgy monó, de maga a jelút sztereó és ugyanolyan jól szól, csak a tuner jele AM hangú és össze van kötve a két bemenet. Ezt megszakítva és egy apró relét egy kis tranzisztorral kapcsolva ráköthető a kínai kütyü vonal jele. Vannak ilyenek, amik esetleg bebarkácsolhatóak valahova, egyből lesz USB, SD és BT is, ja meg AUX is.
Ebből már vettem kettőt is, sajnos lutri. Elsőre korrekt volt, másodjára csak külsőleg volt ugyanaz, belül tök monó volt. Ez a másik korrekt cucc.
Az FM részük nem mérhető egy régi autórádióéhoz, egyébként egész jó hangjuk van. -
emre
veterán
válasz
cinemazealot #69825 üzenetére
Mekkora nyomással tolta az a mosó?
Feltételezem olyan max 120-130-at tud, mert egy komolyabb 160 bar feletti magasnyomású már szálkásít rendesen. -
lemmy71
őstag
válasz
cinemazealot #69825 üzenetére
+1
-
Darko
senior tag
válasz
batyuska100 #69827 üzenetére
Igen, ilyen "apróságokon" már nem akad fel. :)
-
cinemazealot
addikt
válasz
hentes555 #69804 üzenetére
Én a hasonló állapotban lévő kerítésléceimet nagynyomású mosóval tisztítottam meg. Leszedte a mohát, gombát, ráégett port és a maradék festéket is, viszont nem bántotta magát a fát (ahogy a csiszoló- és drótkorong)... csak átáztatta. De azt az eső amúgy is megtenné ilyen állapotban.
-
Inhouse
őstag
válasz
Satyricon #69811 üzenetére
Ez így nem igazán fog működni sajnos.
Sony autórádióknál volt vezetékes távirányítás lehetőség egy 3,5mm-es jack aljzaton keresztül (hátul). Ellenállásokon keresztül kellett a gombokkal testhez zárni a különböző funkciókat. Régebben az előlapok is így működtek, manapság már gyakran van ott is processzor és adatokat küld az előlap a fő egységnek. De ha ilyen is lenne, az elöl levőből neked kellene kivezetgetni. Gyári megoldást erre nem nagyon tudok. Vannak olyan fejek, ahol programozható, hogy milyen változásra mit csináljon (univerzális kományvezérlés), de neked még mindig nincs meg, hogy mi adja a jelet. -
hentes555
senior tag
No, eddig annyit csináltam, hogy a nagykaput előzetesen átsúroltam drótkefével, aztán rozsdaoldóval megkínáltam. Holnap szerzek drótkorongot is, azzal még átmegyek rajta, hátha szedett még le a rozsdaoldó is valamit.
Aztán megy rá "Stabil selyemfényű zománcfesték" vörös színben.A kerítéslécekre addig beállítottam barátnőmet egy csiszolópapírral, így még a flexnél is egyszerűbb volt a művelet
Ő a finomabb éleket, bemarásokat megcsinálta, én meg holnap a flexhez veszek szerintem ilyen tépőzáras csiszolókorongot és azzal az egyenes felületeket átfutom. Lamellás korong van itthon több finomságban is, de félek, hogy az nagyon belemarna ha úgy van. -
lemmy71
őstag
válasz
Drótkoronggal letudod takarítani a fémrészeket, persze a léceket előtte leszedném, ha rajtahagyod akkor felesleges drótkorongozni, egy az egybe át kell kenni cellkolorral
A lécekre én valami olcsó vékony (híg) kerítés festéket vagy lazúrt vennék, azokat a léceket már felesleges csiszolni így ahogy van kenni és kész, azt már megette az idő szép patinás. Leginkább használt mozdonyolajjal kenném le, na az lenne ám a retró kerítés
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Fémnél az íves részekhez drótkefés a legjobb, abból is az amin sugár irányban állnak a sörték, nem tengely irányban. A lemezhez én nem találtam igazán jót. A sima csiszolókorong bele tud vágni a fémbe ha az élével érsz hozzá, elég macerás, én azzal toltam le úgy nagyjából ami le akart jönni. Arcvédő plexi, hosszú ruha ajánlott, főleg a drótkeféshez, mert az szórja a szőröket. El lehet molyolni vele pár napig, főleg ha sok az íves rész. Én így másodjára már inkább szétvágnám, aztán homokfúvás. Fához nem tudom mi a jó, nálam sajnos nem lehet fordulatszámot állítani, úgyhogy finom munkára nem jó a flex, csak az ajtók alját szoktam lecsiszolni vele, ha bedagadnak és nem nyílnak, egyébként most az excentereset használom fához.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
érdekes kérdésem lenne: Meg lehet azt oldani valahogy, hogy egy modern fejegységet elrejteni a gyári fejegység előlapja mögé, és az előlap gombjairól vezérelni az új fejegységet?
Próbálok érthetőbben fogalmazni: Szóval tegyük fel, hogy veszek egy modernebb fejegységet, mint ami a kocsiban van, pl egy Alpine-t. És mivel én rosszul vagyok ezektől a modern fejegységek kinézetétől, ezért elrejteném a kocsiba, a gyári fejegység előlapja mögé. És ha csak zenét/rádiót szeretnék hallgatni, akkor a gyári előlapról vezérelném az új fejegységet. Nagy forrasztgatáson kívül létezik erre valami megoldás?
-
darvinya
titán
válasz
Majd elfelejtettem.
Fémhez, hogy szép legyen, ajánlom ezzel [link] felnedvesíteni/ecsetelni, utána a drót korongozni/drótkefézni.
Párnapja 22-24-es 27-30-as villás kulcsot tisztítottam meg így, mert már megfogástól is rozsdás volt a kezem.
Ilyen lett, kb. 45 perces ecseteléses drótkefézés után.macilaci78
Én meg tudtam csiszolni bütüket is, igaz kézzel könnyebb volt.
Réz drótkefe már ehhez durva és széttépné a fát, mert már nagyon kiszáradt. -
EXIEZ
aktív tag
válasz
macilaci78 #69806 üzenetére
Na ezek jó ötletek köszi.
A tápot mindenképp benn tartanám, csak a 220 kábel lenne levalaszthato.Megmerem majd a lapot, és meglatjuk, 80x80 ventibol gondoltam 2db ot a lapra fujni pwm el.
-
macilaci78
nagyúr
Én is valami méretben megfelelő fém házban gondolkodnék. Régi VHS, DVD, Set Top Box háza az alaplap méretétől függően. Egyik sarokba el lehet tolni a lapot, ahol a több, vagy nehezebben áthelyezhető csatlakozók vannak, a többit meg leforrasztani a deszkáról és kivezetni.
Ezek a házak elég vastagok ahhoz, hogy az alaplap felett egy elférjen legalább egy slim 120-140 mm-es venti, ha nagyon türelmes vagy, akkor a hőcsőre tehetsz nagyobb bordát is, illetve a tápegység is elfér a házon belül.Ha esetleg van hifid, a nem szükséges részét kidobhatod, pl kazettás rész és annak a helyére berakhatod.
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Ismerősöméknél szeretnénk lefesteni a kerítést, elég rég volt már kezelve. Sajnos sarokcsiszolón kívül semmi egyéb csiszolásra alkalmas gép nincs, úgyhogy ebből kell gazdálkodni. Az alábbi képeken látható a fa jelenlegi állapota, festék nem sok maradt rajta, itt-ott már mohás is. Illetve a felülete sem mindenhol egyenletes, a szélein ilyen bemarás van. Milyen korongot érdemes venni a flexhez, amivel szépen le tudom takarítani mindenhol, hogy festésre alkalmas legyen?
Illetve a nagykaput is kezelésbe vennénk, ez kicsit rozsdás, néhol még foltokban a régi festék is rajta van. Ehhez fazékkorong lenne a legjobb?
-
lemmy71
őstag
Van egy 7 éves OCZ 120 gb sata 2 ssd vinyom, bár szerintem másolat mert most ahogy szétkaptam még véletlenül sem egyezik a belső elrendezése mint amit a gugli kidob. Lényeg hogy egyik napról a másikra beállt, piros és a zöld led folyamatosan világít benne. Ahogy kézbe veszem és picit megfeszítem akkor a piros led néha kialszik, olvastam hogy 180fokon 15 percre süssük a sütőben. Na én ezt kipróbáltam de semmi, már próbáltam 200 és 220 fokon is de változatlan a helyzet. a ledek világítanak. Nem tudom hogy esetleg emeljem a hőfokot 250 - 270 fokra, vajon kibírná
Tudom hogy vannak erre spec cégek, de momentán közel egy millám nincs erre a célra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Külpolitika
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest