Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• imibogyo

veterán

válasz kovacsZs089 #60867 üzenetére

Lehet nem egyetérteni azzal, amit írok, de én elsőre biztos nem vennék DeWalt, Festool stb. márkás (és alapvetően drága) gépeket, ha még csak az ismerkedés szakaszban vagy (a Bosch gép ráadásul akksi nélküli amit linkeltél). Én pl. most vettem nem túl régen két "kék" Bosch akksis fúrót/csavarozót 30k-ért. Beépített lítium akksisak, de nagyon jól bírják és mivel kettő darab van egy helyett, így egy előfúrás-csavarozás-előfúrás-csavarozás....... munka időigénye a harmadára csökkent. Hogy van-e ezektől jobb/nagyobb, erősebb gép? Naná. De az én igényeimhez jobban passzol két kisebb gép, mint egy nagyobb...

Még magad sem tudod, hogy mit szeretnél, mit vársz el egy adott géptől, mik az igényeid hosszabb távon és mennyire is akarod/fogod őket használni. Nekem van olyan 90k-s Makita ütvefúró gépem, amit egy 35k-s ajándékba kapott "zöld" Bosch gép rommá ver a mindennapi használatban, mert mondjuk 9 Kg helyett csak 3 Kg, a fogantyúján sokkal jobb a rezgéscsillapítás és arra az évi 10-30 alkalomra amikor pl. betont kell fúrnom majdnem mindegy, hogy csak fele akkora az ütésereje.

Szóval jó lenne először pontosan tudnod, hogy mire is keresel gépeket és ahhoz igazítani az igényeidet. Ehhez az igénykereséshez tökéletesen megfelelnek az olcsóbb, de még nem (annyira) gagyi gépek (Einhell, "zöld" Bosch stb.)... És amikor már tudod, hogy mit szeretnél pontosan, és látod, hogy rentábilis-e a jobb/drágább gép (már, ha ez fontos neked, nekem pl. az), akkor venni egy drágább gépet (ráadásul így több géped is lesz végeredményben egy olcsóbb és egy drágább, ha valamelyik beszarik nem maradsz ott gép nélkül)...

Másrészt egy normális gép árából tudsz venni 2-4 kevésbé márkás, de különböző gépet, így sokkal univerzálisabb gépparkkal tudsz nekiindulni a barkácsvilágnak. Csak direkt a sarkított példa kedvéért: egy jobb Festool körfűrész, mondjuk 200k (csodálatos gép én a napokban dolgozhattam 2 napon át egy ilyennel).... De én otthonra ehelyett bármikor vennék egy mondjuk Bosch alap fúrót (20k), kézi körfűrészt (30k), marógépet, vagy sarokcsiszolót (30k), szalagcsiszolót (30k), akkus fúrót és csavarozót (60k), egy alap barkácsszettet (15k - csavarhúzók, fogók, bitfejek, dugókulcsok stb...) és egy jó nagy készlet csavar, szeg, tipli stb. gyűjteményt (~15k)...

Új hozzászólás Aktív témák