-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hardline
senior tag
Sziasztok!
Bemutatnám nektek egy alkotásomat a sok közül.
Adott volt egy nagyjából 15 éves ház. Felső tápos kialakítású. Adott még egy forrófejű AMD processzor egy gyári, de nem erre a processzorra való hűtővel. A gond az volt, hogy a ház egyáltalán nem szellőzik sehol. Pentium I lakott benne először, tehát nem egy tavalyi gamer szériás szellős ház
A CPU hűtő már 15-20 perc alapjárat után maximumon pörgött (6000-6200 rpm), mivel nem tudott hova távozni a forró levegő. A felső tápos kialakítás miatt a táp 14 centis ventilátora pedig ezt a meleget húzta magára.
Mivel nem volt pénzem új házra, ezért kénytelen voltam alkotni valamit, hogy a táp ne a 60-70 fokos meleg levegőt szívja magára, mert nem éppen hasznos az élettartamára. A remekmű az alábbi képen látható:A ház elejére méretre vágtam egy kartont, amibe becsavaroztam egy ventit, ami befelé fújja a hideg levegőt (a táphoz, pontosabban a táp alá)
Azért, hogy a táp ne tudja felszívni a meleg levegőt, beszabtam egy L alakú kartont a CPU hűtő fölé, így a táp csak az előlapra szerelt venti által szállított hideg levegőt kapja.A képen nem látszik, de a karton és a táp közötti távolság kb 4 cm, tehát bőven elegendő a légáram.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Mini-ITX
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vírusirtó topic
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Új működési profilozást kapott a DLSS 3.8.10
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest