- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #2898 üzenetére
Szia!
Jaja!Szépen (
) ,egyenletesen el van helyezve,hogy mindenhol világítson!A 29db.LED-ből kb.4-5piros,ugyanennyi zöld...a többi kék színben pompázik!
Ha plexi oldallapod van,akkor bevilágítja a szobát is!(szerencsére Nekem fém az oldallapom)Egy darabig szép,de egy idő után már zavaró...
mokus1:A nagy része folyamatosan világít,de a RAM-modulok közelében levők(2-3db kék) szépen villognak,ha adatmozgás van!
Minden alaplapi bővítőhely mellett van egy LED,ha beteszel oda valamit,akkor az is világít(azért,hogy lásd,hogy tettél bele valamit!)
Üdv: Undoroid
-
Undoroid
őstag
válasz
KillHates #2889 üzenetére
Szia!
Igen!A procihűtőm még rendben van,hogy pilácsol,de az alaplapomon levő 29db. magasfényű LED-et egy kicsit sokkallom!
Most fogom letakarni valami nem átlátszó anyaggal,mert a Karácsonyi-Feeling az megvan,de az inkább legyen Decemberben...
Üdv: Undoroid
-
törölt tag
egy lapot simán gajra lehet vágni ha pl nem földeled le magad szerelés előtt, fel vagy röltődve statikusan, hozzáérsz és szevasz van. ugyanez meglehet bármivel amihez hozzányúlsz. ismerős azzal vágta szét a gépét hogy nem húzta ki a konnektorból és úgy szerelte... bármikor bármi meghalhat rajta kb...
-
válasz
Undoroid #2887 üzenetére
Üdv! természetesen megértelek. Általában a világítós coolerek rosszabb minőségűek mint a simák. De lehet kapni jó fajta világítóst is. A NorthQ ventik pl baromi jók meg pislákolnak is. Azokat még a zsír profiknak is merem ajánlani, mert nagyon megbízhatóak, csak méreg drágák. Egy szerverben cseréltem ki az öblítő ventiket ilyenekre, nézett is a rendszerführer hogy mi pirít a szerverben. Először kikészült, aztán pumpolt, hogy hozzak neki otthonra is ilyet
-
Dani_kp
addikt
Üdv All!
Rég jártam már erre. Látom továbbra is pörög a topic 1000-rel.
KillHates: az a füles most pont jól jönne nekem
. Amúgy az csak fülhallgató vagy van beépített mikrofonja is?
Nos sajna nem tudom mikor lesz kész a fagépházam mivel tegnap vissza kellett vinnem a dekopirt
és az elejét pedig újra meg kellene csinálnom, mivel az eredeti darabokra tört
. Szóval már most közel 3 hete nem is csináltam vele semmit, mert iskola mellett nem nagyon érek rá...na mind1 majd megoldom valahogy. Amúgy szerintetek "gáz" lenne ha az elejét másmilyen fából csinálnám?
mivel emebből már nincs, illetve valamilyen színezett lakkal, lazúrral át lesz pacsmagolva
, ha kész lesz.
-
Lassan közeleg a 3000-ik hozzászólás! Az egyik nyeremény:
-
válasz
Undoroid #2883 üzenetére
ÓÓóóó.... Köszönöm szépen!
Szegény gép vázára már rá sem ismerne a gyártója annyit fúrtam faragtam!
Az idiótizmusomra jellemzően a gép belül tele van mindenféle világítós kúlerrel! Ez idáig oké. De aztán fogom és ráteszem a fekete palástot és semmi sem látszik a belső Karácsonyi hangulatból...No, de a tudat, hogy diszkóznak a chip-ek bent!!!
-
Zefír
őstag
Mi mehet tönkre egy alaplapon?
-
zsák
tag
Zefír:Változtattál valamit a configon? Új vga, ram...?
Mi a mostani nem mukodő config pontosan?
Amugy meg ha lenne a gépben csipogo, akkor valoszinüleg csipogna, és az alaplap füzetből kiolvashatnád mit jelent a csipogas, vagy az alaplapon van kód kiíró, akkor azt is meg lehet nézni az alaplap füzetbe, márha valami kompatibilitási hiba van, vagy esetleg beszart valami alkatrész. -
törölt tag
complementary metal-oxide semiconductor
egyébként olyan mint egy nagyon nagyon kis fogyasztású memória.
a cmosban tárolja a bios a beállításokat. ha abban nem talál semmit: mert kivetted az elemet pl akkor létrehozza újra a beállításokat gyári alap értékek szerint. a cmosclear legtöbb esetben 3 tüske a lapon, de láttam már többet is, rá van írva hogy milyen állásba kell tenni hogy törölje a cmost, ezzel nullázza az értékeit.
legtöbbször 1-2 van rövidre zárva, átteszed 2-3 ra kicsit vársz aztán vissza 1-2. és kész. ez a tuti módszer a bios ürítésének, ha elemmel nem menne. -
pee13
senior tag
Csinálhatnál egy bios resetet, én lapom például nem adja le a postot ha valamit kciserélek benne csak reset/10 perc áramtalanítás után. Persze ez lehet hogy csak az én lapom saját hüylesége
Dugjál rá másik gépből speakert vagy mittom'
Sose fogod megtudni mit akar neked üzenni a gép ha nem tud üzenni
Esetleg meg kéne mérni az alaplapi elem feszültségét. Ha 2,8 volt alatt van akkor az bőven kuka!
-
törölt tag
felporog minden és se kép se hang? vagy leállnak a ventik egy idő után? vinyó aktivitást jelez a led? 4 pines alaplapi rajta van? ha nem ad képet akkor a vinyó nem lehet ludas. ha mindennek rajta van a táp, akkor szedj le mindent a gépből. vinyókat, odd-t maradjon csak vga mem proc. ha akkor sem látsz bootscreent akkor memók is ki. ha akkor van akkor egyessével vissza mindent.
egyébként van ennek topikja is. ott többet lehet öttletelni és témába is vág -
Zefír
őstag
nah átnéztem mindet . és minden okés ..arra gondoltam h ha berakom az éngépembe a vinyot és leformázom nemleheth jolenne? vagy beteszem a windovs cd éd ugy.. csak aza baj h semmi képet nem ad
-
Zefír
őstag
válasz
kételkedem #2845 üzenetére
oké
-
kételkedem
addikt
Minden alkatrészt nézz meg, rendesen a helyén van? Minden adat és tápkábelt nézz át, csatlakoztatva vannak? A monitor illetve a videókártya biztosan jó, nem lehet, hogy legalább az egyik bedta a kulcsot? Ha mindent rendben találsz és még mindig csak a sötétség, akkor próbálkozz egy bios resettel, hátha segít...
-
törölt tag
értem én de pl itt is van sok okosság. adott szituációban én nem mertném azt mondani hogy ne dobjon rá egy ezrest, vagy 400 ft-t (sli és a sima kiépítés) és vegyen TR passzívat...de ott az enzo réz tömb is, meg az antazone cuccai is hasonló kategóriában. nem annyival drágábbak, és azért minőségben van egy kis difi. én itt pl simán tr-re szavaznék. persze nekem nem szempont a világítás
-
Zefír
őstag
válasz
kételkedem #2842 üzenetére
akkor most mit csináljak?
-
fero02
nagyúr
válasz
#56573440 #2840 üzenetére
Akkor mutatok egyet. Nekem ilyen van. Alapból alig hallani a ventit, de még így le van szabályozva 5V-ra. Semmi, de valóban az ég világon semmi hangja nincs.
-
törölt tag
válasz
kételkedem #2834 üzenetére
őszintén? nem láttam még olyan ventis chipsethűtőt amit ne hallottam volna meg. vinyó dobozolva is hangos szerintem. bár a scythe mérnökök lehet vitatnák...a linkelt tt cuccon a venti meg minden csak nem minőségi, a minőség a folyadék, mágnes csapágyaktól kezdődik _szerintem_. aztán persze akit nem zavar a zaj csak "világgíccson" annak tökéletes
-
Zefír
őstag
válasz
kételkedem #2838 üzenetére
énis a speakere gondoltam
-
Zefír
őstag
válasz
kételkedem #2836 üzenetére
Nincsen bedugva a hangfalacska a gépbe XD már 1 éve kidobtam..
Mondom bekapcsolom megy a gép de nincsen kép
-
Zefír
őstag
[OFF]Gond van
öszetettem a gépet,bentvana proci,meom,vinyo,vidik
rtya,cd olvasó, vproci és vidikártyán hűtés.. bekapcsolom és nem ad képet:/ pedig a vidi kártya jo azt tudom! kábelek is elvileg jólvannak bent akkor mi a F*szomvan?Kezdek ideges leni már ezzela gépel mindig csak a bajvan..
[/OFF]
-
Zefír
őstag
válasz
kételkedem #2828 üzenetére
Hmm... ízlések és pofonok
nem túlcsicsás?:S
-
kételkedem
addikt
Én most egy THERMALTAKE CL-C0034 Extreme Spirit II chipset hűtővel szemezek, nagyon tetszik
-
Zefír
őstag
most rakom ösze apám gépét(p3-as
) feltegyem rá a cod4et?
oprendszernek meg a vistát XD holnaprasem indulna elXD
-
Zefír
őstag
válasz
kételkedem #2825 üzenetére
Teljesen egyet értek veled
-
Zefír
őstag
válasz
kételkedem #2822 üzenetére
Találtam itthon 2db 4cmes ventillátort kb ugyan azon a zajszinten vannak mint anagy 12 esem. Különben szerinted kell az SB-t,NB-t hűteni?
-
fero02
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #2814 üzenetére
Ok. De csak hétőn tudom postára adni.
-
Zefír
őstag
válasz
kételkedem #2820 üzenetére
Hmm.. este elolvasom
most fáradtvok hozzá
de akor végülis majdnem jol mondtam
először néztem hogy vízhűtés?XD
-
Zefír
őstag
válasz
kételkedem #2818 üzenetére
akornem aktuális
azért köszi
Mondom a lényeg az lenne hogy halk legyen -
Én egy kicsi, halk, energiatakarékos, olcsó gépet szerettem volna.
A kicsi megvalósult.... A többi nem
Egyébként szeretem a kompakt dolgokat. Meg ismerve magam ha rendes dobozom lenne, akkor most lenne egy SLI 790-ben 4 GB ram, 2 db GT280-assal, hozzá egy 30 monitor. És karcsúbb lennék fél milkával... Így meg van kötve a kezem, nem tudom bővíteni a gépet, a hely, az alaplap, és a meleg miatt! Köszönöm a GRAT-ot!A hőcső hajlígatásnál arra kell ügyelni, hogy lehetőleg ne törjön meg. Ha mégis sikerült megtörni, akkor ne annyira, hogy összeérjen a két szemközti oldala. Akkor vége a dalnak; az a cső már nem fogja ellátni a feldatát! Magyarán úgy kell vele bánni mint a vízhűtés csöveivel... Csak ott ha megtörik, visszahajlítható a gumi cső!
-
NA, ma belepaszíroztam egy ASUS Triton77-es coolert a gépembe, mert 75 fok körüli volt a proci és a ventijét csúcsra járatta az alaplap. Ezzel is 60 fok kürül van, de aztán kiderült, hogy a Yorkfield-eknek rosszul méri az Everest a hőmérsékletét (Beo mondta meg!)
Gyanús is volt, hogy a 70 fokos CPU-ra miért tudom rátenni a kezem, és alig volt meleg. Aztán infrás hőmérőven megnéztem: 39 fokos
Kicsit kellett tuningolni a hőcsöveken (mert nem fért volna be; gyárilag egyenesek, és az egész 2 centivel magasabb) , de így is tökéletesen hűt! -
Zefír
őstag
Most kicsit undorítóleszek..
Nincsen valakinek ingyenbe egy kis 4cmes ventillátora ami halk ?????Nagyon megköszönném vagy hát ha ien 5cm 5,5őső az is jólenne!
-
pee13
senior tag
Összedobtam TSOP 1738-ból egy kis távirányítót, egyelőre gyufásdobozban üzemel és nem ér el a kábele az alaplap sarkától a gép elejéig,s zóval azért még van mit csinálni
Majd holnap veszek 3 eres kábelt, és hétvégén kivágok neki egy előlapi nyílást 5,25be.. Meg ha már ott tartok, bemetszek egy analógot isJut eszembe nem tudnak valaki megdobni 1-2 dremel kornggal?
-
fero02
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #2787 üzenetére
Érdekel a dolog?
A muskétás meg a csövek?
-
mokus1
addikt
kezdenek hiányozni a bolond képek
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Könyvajánló
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest