- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fori23
őstag
válasz
Dimitryj #795 üzenetére
Pedig van ilyen mágnes. Pl. nekem. Házi gyártmányú a front páram, és mikor mondtam a tagnak, hogy házimozihoz lesz, közel a tévéhez, hozott négy ilyen mágnest a magas és középekhez. Kimondottan erre a célra készült- 2-3 méretben- , szépen dobozolva asszem Visaton gyártmány. Pill.ragasztó simán elég neki. Amikor az első megvolt, odatettem a tv-hez és tökéletes lett. Semmi konvergecia hiba.
-
Dimitryj
aktív tag
???
azt mégis hogy gondolod?Amúgy meg mágnesesen árnyékolni legobban valami ferromágneses anyaggal ( pl.: acéllemez, lehetőleg 1 darabból hajot - mágneses erővonalak vezetése) vagy para mágneses anyag ( pl.: alulemez vagy jó sok alufólia - mágneses erővonalak taszítása, árnyékolása).
-
sgergi
veterán
Xmodule linkelte, gondolom ide is befér:
-
Zalaymate
senior tag
Hát nem tom milyen nagyokról beszélsz, de érdeklődtem igen, és jól állnak a dolgok.
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet (esetleg milyen anyaggal) leárnyékolni egy hangszórót?
Valakinek valami ötlete? Ha nincs megoldom, csak hátha van erre valami szakszerű cucc, amiről én nem tudok.
-
Zalaymate
senior tag
Hali!
Na én már írtam korűbban, hogy tervezek egy nagyobbacska pojektet, mivel szereztem egy régi nagy torony házat és a koncepció szerint egy sztereo hangszórópár lesz beleépítve egy kis erősítővel, meg hát ugye alatta a gép is benne lesz. Dizájn - hobby célokból csinálom, majd iugyekszem dokumentálni az eseményeket. Szerintem lesz mit......
No majd a jövő héten elkezdem és talán jövő hétvégén már képeket is tudok felrakni, az aktuális állapotokról.
Na majd jelentkezem!
By-by!
-
Kombat
őstag
Ez nagyon durva: [link]
-
proci985
MODERÁTOR
üdv a klubban;>
hát, ez jó volt
én konkrétan a cm690ben meghajtogattam az IFX10et hogy beférjen. ez egy "picit" durvább gányolás volt, ámde vágás nem volt, csak a hűtő a végére 30fokot zárt be az alaplappal és a ramok fölé hajlott.
mindenesetre lassan kiadhatnák annak az 5 háznak a listáját, amelyikbe vígan és fütyülve be lehet dobni a cuccot
-
Taitai
csendes tag
hmm...Mostanába nem sokan fúrnak,faragnak otthon úgy látom(tisztelet a kivételnek
).Még én is leragadtam a festésnél
-
Xathur
csendes tag
Üdv! Tegnap összeütöttünk mi is egy kis gányolást. Hosszas kínlódás után sikerült szereznem egy Thermalright IFX 14 processzor hűtőt ( thx ohs ! ), de már előre tudtam, hogy a hátlapi ifx 10 borda nem fog elférni a házam merevítő lemezétől. A ház egy Aerocool aeroengine 2 black.
Ezen a képen az eltávolítandó felület látszik a satuban. [link]
Második képen testvérem erőszakolja meg a lemezt egy vasfűrésszel:
[link]
Látkép a szerelőasztalról:
[link]
Egy kis reszelés hogy mégiscsak dizájnos legyen :
[link]
A kívánt lyuk :
[link]
Közben én felszereltem az alaplapra az ifx 10et :
[link]
Beszerelve a házba:
[link]
Gond adódott a tápegység kábeleivel így tesa ragasztóval leszorítottam a kábeleket:
[link]
[link]
Ezek után elhelyeztünk egy áthidaló lemezt 2 db önmetszős csavar és egy furó segítségével:
[link]
[link]
[link]
[link]
A szörnyeteg beszerelve vga nélkül :
[link]
Majd teljes pompájában :
[link]
A házban van jelenleg 1 db TR ifx 14 proci hűtés , ifx 05 sli NB hűtés, HR 03 gt vga hűtés és az ifx 10 backside cooler.
Ennyi volt a mi kis gányolásunk -
Ricco_hun
senior tag
-
nike_
addikt
válasz
Ricco_hun #775 üzenetére
Attól függ, milyen meleg van a szobádban. Ha mondjuk megy klíma vagy ilyesmi, akkor befelé fújja, ha meleg van, akkor ki belőle.
Én úgy csinálnám, hogy előre rakok egy szívót, ami beviszi a házba a levegőt, hátulra pedig egy olyat, hogy vigye ki a házból a levegőt. Így mindig járni fog a gépben a levegő.
-
Ricco_hun
senior tag
Ja és ha azt akarom, hogy hűvösebb legyen a cuccoknak a házban akkor hátulra , hogyan szereljem be a ventit? Kívülről szívja a friss levegőt, vagy inkább belülről szívja ki minél hamarabb a meleg levegőt?
-
Ricco_hun
senior tag
Nem tudom, hogy jó helyre írom-e de azért felteszem a kérdésem. Adott egy tápventi. Csak az a baj, hogy csak két vezeték (piros+fekete) jön ki belőle. Valahogyan rá kéne eszkábálni a 3 vezetékes (piros+fekete+sárga) csatlakozót. Melyik vezetéket melyikkel kössem össze?
Előre köszi a válaszokért. (kérem csak az írjon aki biztos a dolgában, nem akarom hogy vmi elfüstöljön) -
Taitai
csendes tag
Ma folytatódott a hadművelet a ház FESTÉSÉVEL
.
részletek -
Taitai
csendes tag
Én ma kezdtem el átépítgetni egy régebbi szerverházat,ami a szobámban csücsült már egy ideje.
Sufnituning kezdeti lépések -ebből lesz a MODDOLT kuckó
Nem szeretnék Frankensteint játszani,úgyhogy ha adnátok egy két tippet azt megköszönném -
Vidori
tag
Egy gyári barkács az első képen!
[link]
Egy neves gyártótól! -
Temerti
tag
Sziasztok! Hadd mutassam meg az év elején általam készített erősítőt. Mp3 lejátszót és számítógépet hangosít többek között. A végfok egy sztereó TDA2615, 2x8W-os. A kivezérlésjelző sztereó, 2 db BA6154 dolgozik benne. Mint az látszik a potméteren nincs forgatógomb, a doboz pedig az egyszerűség kedvéért fából készült. Egy kép róla:
-
Dimitryj
aktív tag
Valószínű hogy egy idő után elengedi a ragasztó, de ha ha lenne rajta olyan felületet ami egyenes akkor megtartaná, de mivel egy ventit akarsz egy bordának az éleire ragasztani így ez nem túl jó megoldás.
Szal aszondom próbálj meg szerezni ilyen olvadó ragasztót amit márt emlegettem, avval rá tudod úgy ragasztani hogy el is tudd távolítani, nem is esik le. -
mmdms
addikt
hy!
szerintetek az általános célú 2oldalú ragasztóval oda lehet ragasztani a CPU bordájához a ventit? megbírja egyáltalán, vagy a hőt sem fogja bírni?
na mindeggy most már tesztelés alatt van -
Dimitryj
aktív tag
Lehet kapni elég olcsón ilyen olvadó-ragasztós ragasztópisztolyt, avval tök könnyű felrakni, és leszedni is csak annyi hogy lepattintod a bordáról.
És még mielőtt megkérdeznétek nem nem fog leolvadni a ragaszó és leeseni a venti (ui kb 90-100 fok körül olvad meg ha olyan meleg lenne a borda valózínű nem videókarit hanem gofrisütőt raktál a gépbe)
-
Én is a gumira szavazok, vagy esetleg gyorskötöző. A csavarozás lenne a legjobb, de a gari miatt tényleg rázós lehet.
-
sgergi
veterán
válasz
sosperecek18 #738 üzenetére
A borda két szélénél postásgumival, vagy spárgával felköthető a venti a bordára. Alá tegyél gumi vagy parafacsíkot, így rezonálni sem fog. Vagy csavarral is fölrakható, csak az leszedi a festést, és ez garancia miatt nem biztos, hogy megfelelő.
-
sK0t
tag
válasz
sosperecek18 #738 üzenetére
Üdv.!
De ha gyárilag passzív és megvan a kellő légáramlat a házban, akkor normálisan kellene hűtenie a videokártyát....
Javaslom, a csak simán ráteszem a blokkra a ventillátor módszert :-D -
sosperecek18
őstag
[link]
Erre akarnék egy 8cm-es ventit feltenni, mert uncsimnak rakom össze, de venti nélkül tuti tulmelegszik, tehát várom az ötleteket, hogy egy 8cm-es ventit mivel lehetne erre felrakni? -
DeltaPower
addikt
én anno csináltam ilyeneket, még mikor komolyabban benne voltam a makettezésben... melegen húzott ill. lágyított plexi v. pvc lemez a legjobb. mondjuk nem egyszerű megcsinálni, de a végeredményt a színt leszámítva tökéletes. aztán itt vannak még a profi megoldások, műgyanta és társai, de annyit nem ér egy ilyen cucc.
ha meg akarod próbálni, keress egy kb. hasonló ívű fém vagy porcelán (de mindenképpen hőálló) tárgyat, tegyél rá egy műanyag lemezt, és kezdd el szép óvatosan melegíteni (felülről kell, ezért leginkább hőlégfúvó a tuti). rá fog lágyulni és felveszi a formáját, aztán már csak méretre kell vágni. de mondom, nem egyszerű.
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tákoláshoz, gányoláshoz!
A képen egy diskman elemtartója látható, aminek eltünt a fedele.
Hogyan lehetne pótolni, hogy használni lehessen, ne essenek ki belőle az elemek?Üdv:
g.
-
jhos910
senior tag
Na mivan senki nem gányol?
-
sz.j
nagyúr
válasz
Dimitryj #714 üzenetére
Biztos jó, de ahogy elnézem túl hosszadalmasnak és munkaigényesnek látszik a megvalósítása.
A helyszükséglete is túl nagynak tünik, két-három vinyónál meg pláne.
Ha így van már ezért se lenne nekem jó.De a lényeg az, hogy síkerült vele lecsendesítened a vinyódat.
Grat hozzá. -
fero02
nagyúr
-
mmdms
addikt
[link]ez meg amikor megvettem a házat még eredetileg fehér volt(floppy), alkoholos filc rulz, és elég gány lett
-
planb
csendes tag
Azé' nem olyan rossz az a Mercury! Az előző is az volt,csak 350 W , és kimondottan meg voltam vele elégedve. A venti fingotta el magát -kávé daráló volt, míg be nem melegedett
- oda adtam havernak ő meg buhert rajta valamit azt' még mindig megy , igaz egy leharcolt P2-t hajt vele.
Gondolkodtam valami "márkásabb" cuccban , de anyagilag nem igazán értem fel! -
sz.j
nagyúr
Nagyon idegesített a 250GB-os 7200.10 Seagate vinyóm rezonanciájából eredő zaj, amit a ház fel is erősített.
Meguntam és ezt "alkottam"..., hátha érdekel valakit:
(Most teljes csend van!)
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max