- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lindemann
tag
válasz
Dani_kp #1385 üzenetére
"ezért kivágom a gépház elejét"
Na nem csak azért vágod ki mert vettél ventit, hanem mert elhatároztad, hogy végre szétkapod azt a házatA csavarok helyének kifúrása meg már biztató. Nomeg az is, hogy 12-es ventit teszel előre, ahogy annak lennie kell.
Továbbra is majd várom az egyes fázisokról a képeket ;)szerk: már megint el kellett javítanom. képtelenség ilyenkor értelmesen írni.
szerk2: el? jó tudni hogy eljavítani is tudok. Na nembaj. tehát BELE kellett javítanom
immáron másodszorra.
-
Van még 1-2 modding cucc, a turkálómban nézzetek körül!
-
nygma
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1392 üzenetére
Értelme.
Semmi.
Ez nem arról szól
-
Dani_kp
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1392 üzenetére
hogy bevilágítsa a gépházunk belsejét.
-
TESCO-Zsömle
titán
Ilyet én is tervezek DR-ba, már az anyag is megvan hozzá, bár nem olyan nagyok, mint amilyet linkeltél.
Sajnos ORION-TV-ből nem jöttek ki 6+cm-esek, de sebaj! Olyan helyen majd rakom emeletesen.
Van 10db vékonyka 5-6cm-es, van egy vékonyka 7cm-es és van egy vastag 10cm-es.
sz: Megvilágítás pedig Sárga és Fehér LED-ekkel kombinálva, alacsony fényerővel.
U.I.: Életem legnagyobb csalódása, de ebben is egy sárga LED világít a cső helyett...
Persze érthető is. Egy ilyen fényerővel világító cső leolvasztaná mögüle a foncsort...
-
horitomy
tag
Ma megint gányoltam. A cooler master 331 házam hátulján lévő 12cm ventilátor méretére kivágtam a rácsot teljesen. Semmi ellenálás nincs. A levegőnek 100%-ig szabad az út.
A hőfokok is csökkentek. A házhoz adott gyári venti van csak benne.Néha nem is értem, hogy minek telepakolni egy házat ventivel (kivéve mikor csicsázza az ember.)
A 3000en járatott proci melegszik, a hd4850 forró, ennek ellenére mégsincs meleg a házban.Füstölővel szoktam tesztelni a rendszert. A gép elejétől 10cmre tartva is beszívja a füstöt minden egyes nyíláson. Vagyis van huzat rendesen.
-
Tomaaasz
aktív tag
válasz
Stylewars_kp #1381 üzenetére
Ez egy tankból való?
-
Dani_kp
addikt
válasz
Stylewars_kp #1381 üzenetére
Uram Isten!Sztem építsd be
Mivel KillHates kollégától vettem 2 db 120 mm-es ventit nagyon kedvező áron, ezért kivágom a gépház elejét és oda rakok egyet, illetve a másikat meg a gépház tetejére rakom ami majd kifele húzza a levegőt
(a csavaroknak a helyét már ki is fúrtam
a kört meg valszeg dekopírral vágom ki
.)
-
pee13
senior tag
válasz
Stylewars_kp #1383 üzenetére
Elektroncső
Az a baj hogy túl messze vagy.. -
Stylewars_kp
őstag
Ezt az orosz ventit találtam itthon!
18 cm!!! de beszéljen a képszerintem ezt beépítem
-
Lindemann
tag
válasz
TESCO-Zsömle #1366 üzenetére
loool
pee13: mellesleg tényleg oldschool lett
a kapcsoló ideális méreteket ölt
-
pee13
senior tag
[link]
Verzsön szrí -
pee13
senior tag
Ha van valakinek kiégett/rossz/szükségtelenné vált elektroncsöve, attól átvennék pár darabod egy jelképes csokiért>D
-
pee13
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #1366 üzenetére
Cd-k üres üveg lim-lom(20k a pénztárcában
) csak a szokásos.. Kivéve a 20k-t:Đ de amúgy tök pofás.. Jövő héten hazahozom a dremelt és beleapplikálok egy kapcsolót
Ja, mobilerack pendrive csomag elkó webcamVan ott sokminden
-
pee13
senior tag
verzsön tú, azé mégis igényesebb kicsit
már csak a dobozba kéne varázsolni a kapcsolót..
-
Úgy látszik azért valamennyire sikeres lett.
2 óra Half Lifeozás után sem állt le és most 1440x900-ban nyomtam 8x szűréssel.
3DMark továbbra sem megy végig, de az nem érdekel.Megyek izzasztom még hogy kiderüljenek a hibák.
Megöntözlek rózsavízzel alapon, mint húsvétkor? Vödörből rázúdítom
Jó ez így léghűtéssel is.
MOD: Jó ez a gány mikrofon.
Régen nekem is volt hasonló, csak az aprócska piezo mikrofon volt, nem ez a nagy vezetékesből való.
-
pee13
senior tag
Új, hatékony mikrofon.. INGYEN:Đ Telefonból van, hirtelen kellett a mikrofon, hirtelen csináltam és persze gányolva.
[link]
Majd lesz hozzá lengőszerelt mikrofonerősítő is -
7900GS-re gondoltam, hogy teszek FET hűtést, mert kicsit hibás a kártya és forrónak találtam a FET-eket. Mivel VF-900 Cu van rajta ezért semmi más nem melegedhet túl.
De sajnos nem sikerült a kísérlet, 3DMark06-ban a Firefly Forest továbbra sem fut végig.A gány része a dolognak a fekete színű borda, amit egy régi házibarkács erősítőből operáltam ki (jó nagy borda volt, így csak egy keveset lefűrészeltem belőle).
Azt feldaraboltam (flex-szel meg fémfűrésszel jól nekiestem), lereszeltem az éleit, lecsiszoltam az alját, aztán felragasztottam.Bár kicsit mintha stabilabb lenne (nincs amúgy túlhúzva, alapórajelen is sz@rakodik). Nem hibázik amúgy, csak ha nagy a terhelés, akkor gondol egyet és lekapcsol (csak a kártya) a gép kicsit megy tovább... Aztán újraindítom és újra működik egy darabig.
De a CoD4-et meg a Krájsicc-t simán viszi...Fura egy kártya.
-
pee13
senior tag
válasz
GumisPeter #1358 üzenetére
Szerintem a nyitható elő(vagy hát?
) lap a lényeg.. Nomeg ami alatta van
-
Valami készül...Majd jelentkezem, ha sikerült.
-
Sziasztok!
Orbitálisan nagyon szívtam!
DonMedvével elcsencseltük a GigabyteRocket-et meg az ASUS SilentKnight-ot.
Elküldtem Neki, majd postafordultával küldte az övét, hogy nem maradjon hűtetlenűl a gépe! Be is csomagolta pedánsan a gyerek cipősdobozába a cooler dobozát, és abba az elképesztő mennyiségű tartozékokat: lefogatókat, csavarokat, leírást meg mindent!
Viszont a cooler-en kb 4 kilónyi por volt (írta, hogy sietett, és nem akart a pucolással vacakoni!). Nem is gond van sűrített levegős flakonom, ecsetem, úgyhogy lepucolom! Viszont zárt térben nem mertem bevállalni ezért kint csináltam az udvaron. Amikor kimegyek viszont a macskám azonnal azt hiszi, hogy miatta megyek ki etetni őt.
Persze egyből előkuncsorgott, pákosztolt is rendesen. A ventit és a bordákat szépen kipucoltam, mert a barátomat már beizgattam, hogy délután viszem neki a Silent Knight-ot és akkor nyomhatja a brutál tuningot. Kész is lettem, a coolert felvittem, letettem a székemre, összekészítettem elcsomagolásra a cuccait is. Erre hallom kint az udvaron iszonyatos ugatás, nyávogás, cirkusz. Kimentem rendet csinálni, a kutyát elhajtottam, a macskát kiszedtem a kocsi alól és a helyére vittem. Na, teljesen belefelejtkezve a teendőimbe felszeladtam, cipő le, papucs fel, szobába be, székre le, hogy hol is tartottam?!? Ordítás, felpattanás! Szegény Csendes Lovagból Zajos Gnóm lett. Persze amennyire tudtam kiegyengettem, de sokat vesztett a dizájnjából
A barátomat felhívtam, hogy ebből nem lesz ma tuning. Úgyhogy most olcsón eladó egy "szállítási sérült" Silent Knight !!
Képek a nyomi állapotról alant: -
Nkboy
senior tag
válasz
Dani_kp #1343 üzenetére
Köszönöm szépen!
Működik rendesen, kipróbáltam.
S.Y.S. Melegedés szempontjából nincs jelentős változás, kb 2-3 fokkal kevesebb így. Hang szempontjából sincs számomra jelentős változás, talán annyi, hogy most velem szemben van, nem asztalban és házban. Ventik alig pörögnek.
Lindemann Neked is köszönöm a gratulációt!
-
Nkboy
senior tag
válasz
Stylewars_kp #1339 üzenetére
Köszönöm a gratulációt!
S.Y.S A negyedik képen három darab Stabilizátor IC (7808 számú) látható, hűtőbordára szerelve.
pee13 A vinyók mögött és a chipset hűtőn található 4 cm-es ventilátorok vannak rákötve. Kép -
Dani_kp
addikt
-
pee13
senior tag
válasz
Stylewars_kp #1335 üzenetére
Jaja, régen ott volt a ventiszabályzó..
Elől: értelem szerűen a vinyók ventije
Kazán: találd ki, segítek: prescott
Kama: szittye kamakaze 80as venti -
horitomy
tag
válasz
Stylewars_kp #1327 üzenetére
Azt nem szabad elfelejteni, hogy az ATI legújabb drivere (2napos) szabályozza a ventit. Ha a mérnökök úgy gondlják, hogy elbírja akkor engem a többi nem érekel. Garanciális a kártya. A halkság meg számomra nagyon fontos. Annyi biztos, hogy ahol kijön a levegő a gép hátulján ott nem nagyon szabad fogdosni a házat.
-
pee13
senior tag
Mivel nem volt 5,25 takaróm több, betoltam egy dvd-t
Alatta meg rácsos 5,25, hogy a vinyón keresztül menjen az air
[link] -
Zalaymate
senior tag
Hali srácok!
No hát jelentem gőzerővel folynak a munkálatok a gépemen, amibe ugye a hangszórók lesznek beépítve!
Ígéretes az állapot, talán jövő hét végére elkészülök vele.
Ígérem a kész gépről az első képet nektek, itt a fórumon mutatom majd meg!
-
horitomy
tag
válasz
Stylewars_kp #1325 üzenetére
A videókártya csak 3-4 fokkal lett hűvösebb. alapon:79fok (cooler master elite 331 ház)
terhelésnél ugyanúgy 105foknál pörög fel a venti, de ezt már nem a gépbe tolja vissza. -
horitomy
tag
Megoldottam a videókártya légcsatorna dolgot.
Igazi gányolás, de 100% siker.
Mivel semmi erre a célra tökéletes anyagom nem volt ezért 1 cdtokból forrasztottam pákával egyet.
így már a 100 fokos levegő nem a gépben jár. -
horitomy
tag
így néz ki az enyém is szinte.
A hűtővel nincs gondom, engem nem zavar, hogy több mint 100fokos (garancia van rá a többi inem számít), de a gép többi része azért mégse forrjon. Közvetlenül egy kártyanyílással lejebb kéne kivezetni csak azt nem tudm miböl "hajtogassak" kivezető csatornát. -
horitomy
tag
[ Van egy hd4850 videókártyám ]
A 100fokos levegőt nem vezeti ki a gép hátulján. (forróságot csinál bent!)
Nektek jó fantáziátok van! Szerintetek miből és hogyan csináljak kivezetést neki.
Köszönöm!
-
Dani_kp
addikt
válasz
Lindemann #1311 üzenetére
Kapcsolókat már találtam a héten rendelem is őket, ha minden jól megy
. link
A festést meg még nem kérdeztem mivel pont nem volt otthon, de remélhetőleg a héten megkezdem a moddingot.
Amúgy egy kicsit átvarjáltam az ötleted. Annyi, hogy a floppy helyére mennek a kapcsolók és a ledek így az usb maradhat ott ahol van.
Meg a kapcsolók fedelét valahogy becsíkozom fekete-sárgára. vagy festéssel vagy szigszallaggal
.
-
Tv
senior tag
Szervusztok! Csináltam egypár képet a házi tákolású gitárerősítőmről. Lusta voltam egyesével feltölteni a képeket. Ha valakit érdekel letöltheti őket innen egyben: [link]
Kb. 8mega. Az oldalon a Save to pc opció pár másodperc elteltével jelenik meg alul. További kellemes gányolást mindenkinek. -
04ahgy
nagyúr
válasz
KillHates #1302 üzenetére
Affene, megbecstelenítettem a Hilti márkát. Mert a 'Hili' az HILTI akart lenni.
Sebaj. Én nagymamám is úgy hívja a hűtőszekrényt.Tényleg, kell még a tuner? Nézz be a topikjába, ismét volt egy erőtlen próbálkozó, persze azóta is jelentkezik...
Nesa @ #1284: én is nagyon szépeket tudok vágni dekopírral ám! Be is linkelem íziben, csak töltődjön már fel!
HGyu
-
Olcsi
senior tag
válasz
juliabrilke #1299 üzenetére
De, szivartöltőről mennek, de ha hosszabb gyalogos/bicajos túrára megy az ember, akkor lehet hogy hasznos egy kicsivel nagyobb üzemidő, mint 2 óra.
S.Y.S: én is valami hasonlóra gondoltam...na majd nézek valamit. Bár eléggé "gyárinak" néz ki a kis fekete tok, ráadásul van rajta on/off kapcsoló is. Tehát szerintem ilyet lehet valahonnan szerezni, csak épp nem tudom honnan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!