- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz BRIKLY #17597 üzenetére
nálam az egész hűtés, halkítás, minden mizériának volt a kiindulópontja, amikor pár hónapja besokalltam, hogy a htpc-m nb-én 2 perccel az indítás után 75 fok alatti hűmérsékeletet, a közelben intenzív befúvő házvenit mellett sem láttam. de döntően 83-90 fokot...
belegyömöszköltem pár, 200-300ft-ért gban-tól vett bontott bordát, és hatalmas hőfok javulsáok lettek. kb. 4 hónap alatt jutottam el a mostani állapotig, amikor már a gtx480 passzív hűtése is 2-4 héten belül valszeg meglesz.ja. más.
gtx489 hűtés projecthíradó.
a ph-n többekkel való ötletelés után:
jelen állás szerint egyedi, 28-30 centire megtoldott riser kábellel ki lesz hozva a vga. a házon kívülre. egy átalakított, lamelláktól megszabadított accelero xtreme plus, (csak rev1-es, mert olcsóbb és kapni), lesz beledolgozva a bordákba. mivel nem lesz ott az alaplap, így a gpu körül elforgatoma csöveket 90 fokkal, hgoy jobban tudjam rögzíteni az aluprofil bordákhoz. az accelero és a vga nyákja egy eltolt kereszetet fog kiadni. így a vrmnál a fekete nyákbordához is jobban hozzáférek némi lemezes toldással, hogy jobban hűljön..
tehát külön életet fog élni a nagy bordatömeg a beleépített vga-val accelero-stól együtt, a géptől. és a gépet fogom odamozgatni ehhez a monstrumhoz, és egyszerően a nyitott oldallappal megközelítem, majd rádugom az 4 kábelt: riser, monitor, 2*pcie táp. ennyi. és elvileg a pcie16x 2.0 12 colig toldható. (kb. 30 centi.)
ez a legegyszerűbb, és legolcsóbb megoldás. nem kell fullcover vizesblokkot megvennem, azt is maratnom, drága conrad csöveket megvennem. ezt a 12k-s accelero-val és a riser-rel kiváltom. a bordák, és azok maratása meg minden verzióban kikerülhetetlen.így spórolok 30-40k-t, és sokkal szerelhetőbbé válika dolog. és a vga-ból minden hő a házon kívül keletkezik, és lesz leadva is. ez a passzív procia is jótékony hatással lesz....
de most az első lépés: meg kell várnom a iser kábelt, míg DaveJr kolléga megszerzi, és moddolja...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
BRIKLY
veterán
íme az eredmény! ezzel a bordával a gányolás előtt 78 C° volt a max.
3DMark06-ot futtattam végig. az terhel mindent ami melegszik a gyári hűtés 90 fokot is így értem el.az idle hőfok miatt azt gondoltam terhelve sem lesz sokkal jobb mint a gány előtt. a kép magáért beszél. " MCP" a chipset... ha valaki nem tudná.
-
szab.tam
nagyúr
válasz BRIKLY #17589 üzenetére
be vagyok lassulva. nem vágom, hogy tényleg nem értetted, vagy poén akart lenni.
ha poén akart lenni, akkor dolgozz még rajta. ha nem értetted, akkor a magyarázat:Petzval nevű felhasználónak válaszoltam, hogy :
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
BRIKLY
veterán
válasz macko20 #17591 üzenetére
egyébként a gyári ilyen volt...
nos, megyek,rá engedek valami tesztet. kíváncsi vagyok mi lesz terhelés alatt.jaajj.. azt még hozzá teszem,hogy gagyi 300Ft-os paszta van a hűtő alatt!
-
BRIKLY
veterán
-
szab.tam
nagyúr
válasz Petzval #17580 üzenetére
a ház gyári fémes konzoljába, (feltéve, ha olyan), becsavart hdd-ről tényleg elvezetődik némi hő. ha nincs a rögzítésben hang- és rezgéscsillapító gumi, műanyag, akkor az egész konzol izzik a ház elején. nem is értem a kolléga mit dühöngött kicsit feljebb. pontosan tudom, miről beszélsz....
ahol műanyag fiók van, (pl cm690 féle), ott ez persze, hogy nem érvényes...
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz BRIKLY #17573 üzenetére
jó irány. a másik topicban, (házmutogatós), linkeltem, hogy én hogy oldotam meg a chipset hűtés javítását. a htpc-ben az ilyen belegányolás nagyon nagy javulást hozott....
ez jó, csak valahogy magyobb felületen kéne érinkezzen a betuszkolt lemez a gyári nb bordával. mert így elég pontszerűen adja át a hőt.
macko20 mórickarajza jól mutatja, hogy kéne érintkezzen a lemez. ne 1-2 él mentén, hanem lapjával. és ha van kis szilikonos, nem fémes hulladékpsztád, érdmes kicsit megkenni. ha befeszül, akkor sem fog kicsúszni.
[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
ide jöttem,elkezdtem dumálni, és nem mutatok semmit? ez így nem jó!
a házról annyit, hogy ha másik házat veszek, az mindenképp MATX lesz.. hogy miért? ezért:
nem tudom beilleszteni....közben találtam egy ilyet: kép.
képmindenki tudja, hogy az Nvidia chipset brutálisan melegszik.. ezt gányoltam!
[ Szerkesztve ]
-
Petzval
senior tag
válasz Beretvás #17562 üzenetére
"miota vezeti el a hdd keret a höt? Ekkora hülyeséget már régen nem hallottam."
Tudod a fémek ha összeérnek vezetik a hőt! A 3,5" os felfogató ha a fenékre leér akkor oda is vezet és ha a ház felületére vezetek hőt az a nagy felület miatt a levegőbe kerül. És ez hűt is!
És az öt gépünk közül 3-ban van floppy is.Floppyhely mindegyikben van.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Beretvás #17562 üzenetére
ez igaz, szellőzésre értettem a maxot, külsőségek engem nem érdekeltek (0ftból kellett egy quadkompatibilis ház, ami nem megy tele állatszőrrel... hátulja ki lett vágva és annyi).
mondjuk szerintem totális átalakítás nélkül ebből komoly kuckó nem lesz, ezeket nem arra találták ki. akkor már valamelyik CM elite, esetleg egy 690, szellőznek is, méreteik is okésak a célra.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Prison85
senior tag
válasz Petzval #17560 üzenetére
Csináltam pár képet hirtelenjében. Most is ezt a Modecom-os gépet bütykölgetem...
Az ujjlenyomatokat gyűjti, ahogy azt a mai "divatos" fényes házaktól megszokhattuk. SI méretarány a térkép jobb alsó sarkában feltüntetve
Sok fantáziát nem látok a gépben (modding alapanyagnak használhatatlan) de a célnak megfelel: irodai masina
[ Szerkesztve ]
BF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF4☑BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)
-
Beretvás
veterán
válasz proci985 #17559 üzenetére
Ezen mi a moding?? 2db 12-es ventit bárki oda tud aggatni ahova te teted, és ettöl csak többet lehet belöle kihozni, nem egy ijen csunyácska házbol faragtam már franko kis kuckot. Ha csak azokat megcsinálja amit mondtam már akkor is sokkal jobban fog kinézni.
Petzval: Hogy miért kell eltüntetni?? Gondolom a tiéden is van egy ilyen bazi nagy ronda flopy hely hogy ott is levegözzön mi??. Meg miota vezeti el a hdd keret a höt? Ekkora hülyeséget már régen nem hallottam.
[ Szerkesztve ]
-
MeroM
senior tag
Hello mindenki!
Tegnap este nézegettem ezt a topikot, mert problémám volt méghozzá:
Inno3D 96GT gyári hűtése valamiért bemondta az unalmast:S Tegnap még 72-80 fok között ingázott a hőmérséklet ma reggelre ez elérte a 90fokot! Mivel pénzhiány miatt nem volt lehetőségem az első boltba rohanni egy Coolerért, így nekiálltam házilag barkácsolni!
Keresgéltem a gépes lomok között és találtam egy 478 as rézmagos bordát.
Igazság szerint nagy melo nem volt vele egyedül a rézmagot kellett 0.5 cm el kijjebb ütni belőle! Felcsavartam az alaphűtés felfogatóival. vissza ment rá az alap (inno) venti +raktam a gépház aljába egy 8CM es ventit ami kiszívja a meleget! így most: 45-56 fok között ingázik terheléstől függően.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz BRIKLY #17548 üzenetére
dupla 120as intake, dupla 80as out, vinyók mozgatva hűtés miatt. takarók CM cosmosból. adatlapon lévő konfigot is be tudta szépen hűteni. mondjuk szépség relatív, de az nálam nem volt szempont, a konfig nem megfőlése annál inkább. oldallapok vágása nélkül szerintem kb ennyit lehet belőle kihozni.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
grafmókus
tag
válasz Prison85 #17556 üzenetére
... de a Modecomról nem találsz érdemleges információt.
De találsz, bár az is negatív, egy ideig én is ilyen kuckókba pakolgattam a konfigokat, de a 2.-3. vágás után ami kezemen volt elment tőlük a kedvem, élek nincsenek eldolgozva, vág, hajlik az egész, a műanyag front is tré minőségű, bár a kábelekkel különösebb probléma nem volt, max annyi, hogy rövidek voltak
Modecom ház értékelésem: 2/10
(#17557) Petzval : Hogy ne tátongjon mint a kurv@k picsája.
[ Szerkesztve ]
msn: kriszpet@hotmail.com
-
Prison85
senior tag
válasz BRIKLY #17548 üzenetére
Szerintem azt a Modecom-ot felejtsd el E hét szerdán raktam össze olyan kuckóba gépet, olvashatsz róla pár sort itt. Inkább egy Antlert vagy ASUSt választanék a helyedben. Ezeknek legalább honlapja is van, de a Modecomról nem találsz érdemleges információt
BF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF4☑BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)
-
Beretvás
veterán
-
BRIKLY
veterán
-
Beretvás
veterán
válasz BRIKLY #17551 üzenetére
Én elsönek ugy eltüntetném a flopy helyet hogy nyoma se maradjon aztán szépen kivágnám az oldallapot valami joféle mintára, majd elöre a kapcsolo fölé befaragnék szépen egy 12-es ventillátort egy szép ráccsal, ezután meg az egészet lefujnám matt feketére. Én kb ezt csinálnám vele..
[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
mit gondoltok? ki lehet hozni valami értelmes kinézetet ebből a házból? vagy annyit kéne rá költeni,hogy annyiért már újat kapok??
várom az ötleteket! -
szab.tam
nagyúr
válasz macko20 #17546 üzenetére
a kisérletlnek a lényege nem a vga jobb hőtése volt, hanem csak a cső -> sík felület hőátadás pad-es szimulációja.
a 3. konfigban van a vga. fölötte van egy ninja copper, annak az alján egy leszabályozott s-flxe. pár centiről pont ott szívja a levegőt.
a gép nagyon ritkán lesz bekapcsolva, és akkor sem fog megsülni....hát igen. az én elsőként, 2k-ért vásárolt toronyházam igen hiányos volt. amit pár napja vettem ugyanolyat, totál hibátlant, azért 10-et ajánlottam, csak itt legyen. nekem az alsó + 8 centi miatt muszáj ilyen ház. el sem hittem, amikor feladtam a kereső hirdetést, hogyy 1 napon belül felajánlanak egy pont ugyanilyen típust.... va 4 tök egyforma oldallapom, stb. modingnál jól jönnek az ilyen + cuccok
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz macko20 #17541 üzenetére
ja, bocs. nem boltot akartam rongálni...
csak a kollégénak akartam jelezni, hogy flexelni való van olcsón is. és postázzák is....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz Beretvás #17542 üzenetére
2k-ért különb nagytornyot vettem. kapott is flexet...
más. unalmas szombat délután.
elrohantam egy kis hozzávalóért. kellett amúgy is vennem hővezető pad-et.
kaptam pár hulladék fecnit is.
a 480 passzív hűtésű tervein agyalva mindent megnézek, ami a hőátadással kapcsolatos, és leegyszerüsíti, olcsóbbá teszi a dolgokat.így most arra voltam kiváncsi, ha nincs a hőcsőnek a fogadó, hőátadó helyen bemart, dupla félkör vájat, akkor összenyomott pad-del menyire kitöthető az űr. azaz kitlethető, de hogyan segíti a körbeölelni a csövet, hogy ne csak egy élen keresztül történjen a hőátadás, ahol a hőcső hengerpalástja találkozik egy sík felülettel.
adott: 8400gs passzív, pár darab 2 mm-es conrad cső, hővezető pad, 2 db. bontott chipset hűtő és szigszalag a rögzítésre, összeszorításra.
elég fostosak lettek a képek, de nem rakom újból össze:jelentem: a vga hűtőbordáinál csak elg bénén tudtam használni pad-et, de ott a vájat eleve pont 2 mm-es, így 3 ponton is érintkezett a bordával a cső. a 2 chipset közti rész már jobban ki volt töltve. és szépen működika dolog. forró lett minden.
hőfok összehasonlításokat nem végeztem, mert túl kicis is volt a + hőleadó felület, és acél csak annk kiderítése volt, hogy egy esetleges borda alja marást megspórolhatok-e thermal pad-es kitöltéssel.
a marásos eljárás biztos jobb hatásfokkal bír, de így is átmegy a hő....úgyhogy ma megint tanultam valamit.
[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
Áhh emberek kifogytam a moddingolni valobol..,
-
dewil666
őstag
A legvékonyabb a legjobb!!
Mert így a legrövidebb az út a proci és a hűtő között!!KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
gYaLo
őstag
Sziasztok!
Egy GTX 295 re kell felraknom a gyári hűtőjét.
Az a baj h elfogyott a hővezető PAD em..
Milyet vegyek szerintetek ? Előre is köszi a válaszokatiPhone 4S White 6.0.0 ☆ Logitech G500 zjeeeeee!!!!
-
Bikkrom
senior tag
Jobb híján írok ebbe a topikba. Öcsém érdeklődik, hogy Ti milyen progival terveznétek gépházat/modding cuccokat, lehet-e egyáltalán? Nekem elsőre a CAD progik ugrottak be, de hátha ti tudtok valami jobbat ajánlani.
A választ előre is kössz!
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
ati012
őstag
-
dewil666
őstag
válasz Darks!de #17512 üzenetére
Nagyon jó lett!!
És az a csillogó fehér szín a leütősebb!KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
kurtz
aktív tag
üdv
szakvéleményt szeretnék kérni
a cél: 1 teljesen vörösréz hűtésű gép + csak fekete / réz színt tartalmazhat [slotokat kivéve persze ]
a vgat megoldom 1 : msi gtx 560 ti goldal
a ramot 1 scythe kama wing copperrel v 1 ocz gold lv kitel
a cpu cooler 1 thermalright 120 ultra copper lesz [+ lefogató lga 1155re ]amihez tanács kellene: ház, táp, alaplap [rá lehet mondjuk home madelni 1 msi p35ös lap réz hűtését 1 msi z68a-ed55-re ? úgy h továbbra is tuning képes legyen ]
v mondjuk 1 réz lemezzel le fedni a kényes részeket v ilyesmi génhibás megoldáselőre is kösz
R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
erikke17
őstag
[link]
Meg kell hagyni gyárilag AMD procikhoz adott hűtő ventije jól birja a 19.6Voltot, még fel is emelkedik. Ennek mekkora lehet a légszállitása igy? Igaz nem tákolás gányolás de érdekes, meg némileg beletartozik[ Szerkesztve ]
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
macko20
őstag
válasz KurtCobain #17500 üzenetére
Kerül bele ODD,ha igen inkább annak a tetejére tedd..vmi szigetelő műanyagra
[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
Vasinger!
nagyúr
A korábban is emlegetett winyó halkítás, rezonancia szüntetéses projektem:
-
KurtCobain
őstag
válasz BigBlackDog #17501 üzenetére
Pont belevaló a csavar. A másik oldalán is csavarozva van, szóval ott is tarja rendesen. Beton stabil.
Mmm'kay?
-
BigBlackDog
veterán
válasz KurtCobain #17500 üzenetére
Érdekes megoldás. Csak nehogy kiszakadjon a winyó csavarmenete
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.