Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- PS5 és Xbox Series X/S külső SSD útmutató
- Milyen videókártyát?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FÜLhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
Peaceliker #188999 üzenetére
Francia rúddal?
Azt hittem kézisúlyzókkal akarsz nyomni. -
python1
veterán
Na srácok, meg is jött az első gumírozott súlytárcsa rendelésem, nem mertem elsőre sokat rendelni, kíváncsi voltam a minőségükre, de szerencsére nagyon rendben vannak úgyhogy jöhet a következő tétel.
Így szabad lett az út a gyarapodás felé. -
python1
veterán
-
python1
veterán
Innen koppintottam magamnak néhány hátgyakorlatot, azért szeretem kézi súlyzókkal, mert sokkal több a lehetőség, pl evezésnél a csuklóimat kényelmesebben tudom tartani, jobban oda tudom szorítani az oldalamhoz a könyökömet, úgy alakítom, hogy végig érezzem a monkát.
Meg ennek a srácnak szoktam nézni a videóit, eléggé jó gyakorlatokat lehet koppintani róluk. -
python1
veterán
válasz
Peaceliker #188994 üzenetére
8 perctől, én is így veszem mellre, térdről pattintva, lerakni szintén, vigyázni kell nehogy leszakadjon a bicepszed., Még néhány mell gyakorlat, váll.
Nekem is most jönnek a gumírozott tárcsák, kb 200-250kg-ot tervezek venni még, na meg egy profi állítható fekpadot, de nem állványosat. -
Vitee
aktív tag
válasz
Peaceliker #188992 üzenetére
Kezisulyzoval nem tudod megoldani?
-
Peaceliker
addikt
Van aki fekvenyom otthon, úgy, hogy nincs súlyzó állványa?
Végre jöttek súlytárcsák, felpakoltam a rudat, de nem igazán tudtam szánalmas, nevetséges mutatványok nélkül az 55 kilót kezdő pozícióba venni.elfáradtam mire kezdeni tudtam
Van erre valami praktika vagy vennem kéne állványt is? -
Louro
őstag
-
m3ss
veterán
válasz
python1 #188985 üzenetére
ha mar kezi, hatra mik jottek be? persze mas velemenye is johet. egykezes evezessel nincs gondom, de barmilyen mas variaciot probalok ki egyikkel se vagyok kibekulve. a melltamaszost probalgattam paddal szemben, hogy csak a mellkasom tamasztom neki de ugy nyom a pad. 45 fok koruli padon hasalva meg csokkenti a mozgastartomanyt nem kicsit a kezi, fent utkozik a padba. lehet dontott torzzsel kellene megprobalnom pad nelkul.
-
-
persil
nagyúr
válasz
Tyler Durden #188980 üzenetére
Az kiraly lehet.
Enyem lany, raadasul telo-fuggo, szoval ha feljonne a sportoljunk kicsit, akkor inkabb menjek az anyamba.
-
python1
veterán
Igen, 1évig kísérketeztem kézisúlyzókkal kiváltani a gépeket ill a kétkezes súlyzókat, megmondom őszintén, így imádok edzeni, alig várom az edzéseket, lábat kifejezetten szeretem így, nics semmiféle ízületi fájdalom, és stabilan megy minden, nem kell egyensúlyozgatni, amivel egy csomó energia elmegy.
Azóta van seggem is.
Na meg mára már kevés lett az itthoni súly. -
m3ss
veterán
válasz
python1 #188983 üzenetére
rp-n is volt par hete egy video errol amugy, hogy a goblet squat emiatt kompromisszumos. beleporgettem ebbe a videoba. itt elejen rogton labnyujtoval kezdenek. ha lenne labnyujtom akkor nekem is eleg lenne a vegen a goblethez a sulyom...azert nem kell nagyon haladonak lenned, hogy kifuss a gobletnel a sulyokbol. vagy ha meg van is giga kezid, a combod tobbet bir, mint amit a vall es kar.
kezdoknek viszont full jo.azert, mert egy sima guggolas nem tul balanszos ha mast nem csinalsz testepiteshez sztem. legalabb 2 gyakorlat kell meg melle ugyanugy, mint a bolgar melle. nekem giga adductort meg segget csinalt anno (140x20at guggoltam). combra viszont nem eleg.
ez az RDL+bolgar+goblet no lockout sarokemeles kombo amit most csinalok sokkal kiegyensulyozottabb labedzes.
gondolom te is hasonlokat csinalsz a multkori videobol kiindulva. -
python1
veterán
Ezzel nem értek egyet, hobbigyúrósnak bőven elmegy.
De van egy rakás videó, pont az ellenkezőjéről amit álítasz, na meg a saját tapasztalatom, pedig guggoltam hatalmas súlyokkal, és most is megtehetném, de sokkal jobb a mostani fejlődés. -
itouchfan
senior tag
Hali, igen, én vettem, használom is szorgalmasan bár még nem full súlyon, (épp ilyen 12,5-15 kg-nál tartok huzodzkodas, tolodzkodas esetében 7-10 közötti ismétlésszámmal). Eddig jó, masszív, tartósnak tűnik, semmi jele nem látszik a használatnak rajta.
Innen vettem, ezt a mellényt: [link] -
tisn
addikt
válasz
Tyler Durden #188980 üzenetére
nekem igy halt meg a mindennapi foci
neha azert meg eljon velem kispalyara, de hat mar urfocit tol mindenkihez kepest. -
-
Dorian
félisten
Nem tudom hány lépést tehetek, hétköznap nem sokat, kocsival be az irodai munkába.
Hetvége viszont mindig kb folyamatos mozgás, rendezem a kertet vagy megyünk vhová.
En az időt sajnálom a külön kardiózásra. 3. Edzeskent, het közepen rövid, max félmórás HIIT-et tervezek, de par hétig meg nem. -
m3ss
veterán
válasz
Dorian #188903 üzenetére
amugy ez igy van, bizonyos szint utan kezivel a labedzes nem fog mukodni. egy szintet el lehet erni de utana problemas lesz, pl. goblet squatnal ha mar nem vagy kezdo ha lenne is oriasi kezisulyzo, nem a celizomzat faradna el, hanem a vallad, alkarod kb. amivel tartod.
en most filozok is hogyan tovabb, valszeg elo kell vennem a rudat meg venni par sulytarcsat. mert rdl-nel mar reg, de goblet squatnal is kifutottam a sulyokbol. pedig utobbit rdl meg bolgar guggolas utan csinalom, 3 sec le, 2 sec pause es lockout nelkul, de 40 kg a max. lehet felhuzasnal az 1 labas verziot kiprobalhatnam
ellenben visszajott az elvesztett tomegem 3 edzes alatt, tegnap mar 84 voltam, este persze.
lehet kellene neznem vmi sulymellenyt is, multkor irta vki, talan itouchfan hogy vett. bevalt? mivel lehet tolteni? valami olyan kellene amin vannak zsebek, vannak ilyen olomovhoz valo sulyaim kis zsakokban, jo lenne azokat belerakni amikor epp novelnem a sulyt.
most egy olomovet hasznalok, ebbe 10kg belefer, meg rajta lancon log meg 10kg, de kenyelmetlen, nyom mindenhol azert is kellene vmi mas megoldas.
na meg fekvotamaszhoz is jobb lenne ez a melleny. -
python1
veterán
válasz
Louro #188975 üzenetére
Nem hajt a tatár, inkább később mint soha!
Én nem is akarom elérni a kívánt formát csak kb 5-6 év múlva, az út sokkal izgalmasabb, ha meg elértem aztán jön még csak a java.
Úgyhogy büszkén húzhatod ki magad, hogy többet teszel az egészségedért mint az emberek 90%-a.
Akkor ha írritál az izadság, marad a szobakeró. -
Louro
őstag
válasz
persil #188973 üzenetére
Ha nyaralunk, akkor a napi 25-30e összejön. De azon kívül, munkanapon szinte lehetetlen, mert irodai, géphez kötött munkakörben dolgozok. Így tényleg nem könnyű. Napközbeni guggolás nem számít lépésnek. Fekvőtámasz szintén. (Ezeket szoktam.)
Mivel nem vagyok extrovertált, így nem is pletykálok a munkaidő felében a kollégákkal, így a traccspartik miatt sem vándorlok irodák között.
Én úgy vagyok, hogy fiatalon sportoltam, majd karrier miatt székbe kényszerültem. Beütött a 4. X és eldöntöttem, hogy nem egészséges a forma. Igaz nem egy év alatt akarom megváltani a világot, de azért az 5. X-re szeretnék egy egészséges formát elérni. Széles csípőm miatt úgysem lehet alfahímhez méltó V alakom. Én már azzal, hogy többet mozgok, többet teszek, mint az utóbbi 10 évben. Persze mindig lehet többet.
Izzadás tényleg kellemetlen. Régen is láttam és manapság is, hogy úgy utaznak a járatokon az emberek, hogy a hónaljkutya kivan és folyik le róla az izzadtság. Sajnos nem minden járat klimatizált. Persze ne ítélkezzünk, csak hát na.
-
persil
nagyúr
válasz
Tyler Durden #188971 üzenetére
Leginkabb is-is. Eleve jobb szeretem a setat, mint az utazgatast.
Meg most par honapja tenyleg minden lehetoseget megragadok egy kis mozgasra. 70-71 kg vagyok(171cm) de a hasammal nem tudok kibekulni es az utolso 2 talan 3 kilot mar minden letezo iranybol probalom tamadni.
-
persil
nagyúr
válasz
Louro #188969 üzenetére
"Oh, hidd el a 10k nem is irreális cél."
En most linkeltem be a havi felmilliot, nekem a 10k az, amikor "nem csinaltam ma semmit", szoval tudom, hogy nem irrealis.Ezekkel, amit te is irsz, nagyon konnyen ossze lehet hozni szep szamokat. Illetve gep elott ulve, home office-olva is erdemes neha felkelni, tenni egy kort, guggolni nehanyat, stb. Hosszutavon az ilyesmi meghalalja magat. Arrol nem beszelve, hogy nem folyik ki az ember szeme, meg nem szakad le a dereka a sok ulestol.
Erdemes.
Az izzadas meg ilyen, amugy is rohadt dog meleg van, nem tudom ezzel mit lehetne kezdeni, szerencsere en nem vagyok az. De, ha tettel az egeszsegedert es ezert kicsit megizzadtal, en azt mondom, hogy megerte, aki szerint meg ciki, az rohadjon el.
-
Louro
őstag
válasz
python1 #188970 üzenetére
Mivel ingben járok dolgozni és hiába nem műszálas, nagyon kellemetlen érzés, amikor a szövetnadrágba csorog lefelé, a gerinc mentén az izzadtság. Hazaérve, amikor leveszem az inget, egy átázott inget látok. Az ilyeneket nem megszólom, hanem sajnálom, amikor látom a tömegközlekedésen.
-
válasz
Louro #188954 üzenetére
Tavasztól őszig igen, télen mondjuk nekem nincs kedvem kimenni
tisn: köszi, ebben az időben adja magát, mindennap meló után megyek vele legalább 5km-t. Nekem is jó, mert a termi kardiót megspórolom, neki pedig megvan a napi menet (:
persil: az igen, nem szaroztál
minek köszönhető ennyi menetelés? direkt kardió vagy hobbi vagy is-is?
-
Louro
őstag
válasz
persil #188965 üzenetére
Oh, hidd el a 10k nem is irreális cél. Ha home office van és rendelünk kaját, nem átmegyünk a közeli kifőzdébe, akkor talán 2000 lépés jön össze.
Ha be kell menni, akkor esős időt kivéve lesétálok 5 buszmegállót a villamosig. Az 2000 lépés oda és ennyi vissza. Ez már 4000. Munkahelyen van kantin, ami talán 1000 lépést rádob a 3 emelet miatt is. De ez is csak 5000 lépés. Szóval nem annyira rossz cél a 10e.
Ezért megyek át az edzőterembe pihenőnapokon is kicsit a futópadra. Tavaly próbáltam, hogy villamos útvonalából is lesétálok 5-6 megállónyit. Így lett kicsivel több, mint egy óra séta. Hátránya, hogy úgy leizzadtam, hogy szégyelltem már magam. Sajnos nagyon izzadós vagyok. 5 perc séta és már izzad a hátam nagyon.
-
python1
veterán
Akkor már hármunknak, tulajdonképpen nekem már megvan, de tartani szeretném.
Mivel itt a srandszezon és szeretek páváskodni, nagyon észen kell lennem, hogy mit kajálok és hogyan edzek, tulajdonképpen izmosodni szeretnék, de zsírt is égetni közben, hogy ez mennyire kivitelezhető majd meglátjuk.
Így 50 felett semmi problémával könnyen tudom osztani az eszet, de egy biztos, a gépekkel ellentétben a testünk akkor múködik megfelelően ha használva van, természetesen ésszel.
Csak óvatosan, ha túledzed magad kell a pihenő, van mikor heteket simán kihagyok, olyankor valami kardiót tolok, lényeg, hogy mindig örömed legyen a sportban, legyen meg a motiváció.
Én tulajdonképpen örülök az életnek, mindenki vidám fickónak ismer, soha nem lógatom az orrom, mindenben kizárólag a pozitív dolgokat látom, soha nem haragszom senkire, csak így lehet. -
tisn
addikt
válasz
python1 #188959 üzenetére
mindig rohogok, amikor valaki azt mondja, hogy nem viszi sportolni a gyreeket, mert az elsport kinyirja a testet.
itt allok 50 evesen, rossz terddel, gerinccel, 25 eve kuzdok a sulyommal: megis mi a faxommal jobb az ulomunka? (de ha egy 50 eves fizikai melost nezunk meg az se lesz jobban)
-
persil
nagyúr
válasz
Louro #188954 üzenetére
Igazabol ez a napi ~10k lepes, ami valami varazslatos meroszam sokaknal, akkor is osszejon kb. ha az ember reggel ki kel az agybol.
Nem kell a sarki abc-be is kocsival menni, meg 10 lepcsofok helyett mozgolepcsozni, meg ilyesmi. Ha az emberileg belenk kodolt lustasagot letesszuk, akkor onnantol tenyleg semmiseg egy kis setat beiktatni.
-
persil
nagyúr
válasz
Tyler Durden #188952 üzenetére
Azt hiszem akkor a majus nekem is pipa.
-
-
tisn
addikt
válasz
az szep.
nekem a futas/seta/foci nem volt ennyi osszesen -
Louro
őstag
válasz
Kutyásoknak könnyű
Macskát esélyem sincs kivinni. Lusta dögök
-
python1
veterán
válasz
python1 #188950 üzenetére
5 perctől beszél róla és dolgozik.
Az egyik legjobb befektetésem az otthoni spinning keróba, ajánlom mindenkinek, mivel otthon van, bármikor rádobod magad, azt hadszóljon.
Louro
Pár hónap és rááll a szervezet a kevesebb bevitelre, majd alkalmazkodva újra tudod az edzéseket az erőlétedhez igazítani.
Nálam az ért nem játszik a drasztikus megvonás, mert hirtelen még a kedven is elmegy az edzéstől, kizökkenek a komfortzónámból.
Vagy ha drasztikusan esek neki a diétának, az első néhány hétben csak lájtosan tolom. -
-
Louro
őstag
válasz
python1 #188950 üzenetére
Kardió kapcsán régen 1 órát nyomtam, de most 20-30 perc csak. Igaz stabil a pulzusom végig már. Izzadok, mint a görény.
Célok megvannak, kitartás akad szerencsére. Igazából idei célom az volt, hogy 100 alá beesek és azt tartani is tudjam. Meglepő módon meglett "hamar". Próbálok reális célokat kitűzni.
Na jó, az alacsony kalóriavbevitel legfőbb oka a gyorsabb fogyás. Nem gondoltam volna, hogy eddig fogom bírni, de bírom már május óta.
-
python1
veterán
válasz
Louro #188949 üzenetére
Ha már tudatosodott, az fél siker.
Menni fog az, sajnos az lesz azutolsó ami el fog tűnni, először a végtagokról megy, aztán lesz egy szép telefosott búvárrufa filling.
De tényleg a több kardió ami segíthet, néha a tűréshatáron túl, én a kardiót is bukásig nyomom.
Egyébként amit linkeltem srác is (Dickerson Ross) szintén sokat kardiózik szobakerón, nekem is a kedvencem, imádok rajta kardiózni, és még fejleszti is a combokat + baszottúl viszi a zsért. -
Louro
őstag
válasz
python1 #188946 üzenetére
Oh, én itt már nagyon elégedett lennék. Még egyelőre a titkos bejgliraktár - úszógumi - nagyon nem indult el. Tudom, a mérleg miatt ne izguljak, de azért 97 alá jó lenne stabilan beesni. Bár idei cél pipa, de megcéloztam a 95-öt, mint racionális cél és a 90-et, mint a "pfú, de jó vagyok" cél.
-
python1
veterán
Én a sérülések elkerülése végett, mindig övben edzek, de ha valami nehezet emelek akkor is viszem magammal.
Általában nem szokott a hátam, gerincem fájni, néha ha a vendégszobába vagyok száműzve, mert mikor az allergia gyötör, horkolok mint egy disznó, akkor szoktam érezni kicsit (szar a matrac), olyankor már kapom is fel az övet aztán már csinálom is a felhúzásokat.
Nekem általában a könyököm ami szarakodni szokott, meg kicsit a vállam.
Más:
Nekem most ez a fizikum lenne a cél, legalábbis hasonló. -
python1
veterán
Nèhány akt fotóval jövök.
82 kilós állapot
86 kilós
Ekkora váll mèg megy kb. -
Fred23
nagyúr
Köszik, és igazatok van, ez tuti egy gyengébb gerincsérv/kiboltosodás! Az előző is az lehetett, csak azzal se mentem dokihoz, ahogy ezzel se fogok. Majd kiheverem, ez most még nem is olyan durva, elmentem leszavazni, és a megtett ~250 méter nem volt szörnyű.
Csak azt is tudom az előzőből, hogy ha viszonylag hamar jobban is leszek, rengeteg idő, amíg megint normális terhelést kaphat az alsóhátam. A gernickörnyéki izmokat edzem majd alaposan, hónapokig, mielőtt végül guggolnék vagy felhúznék.
Dorian: Igazad van, a technikámra is jobban kell figyelnem.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian #188939 üzenetére
Na hát én észre vettem
, élni is mocskosul fájt pár hónapig, mire eljutottam egy olyan ideggyógyászhoz akitől kaptam gordius-t. Utána kerültem olyan állapotba, hogy legalább tudtam dolgozni a gyógyuláson.
Mondjuk szépen nézett ki MRI-n, mennyire rátakadt az idegekre a környékén -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #188937 üzenetére
Szinte biztos, h az. Középkorú emberek szinte mindegyikének van több kisebb-nagyobb gerincsérve vagy kiboltosulása de a legtöbben a legtöbbet észre sem veszik, nem fájnak.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Fred23 #188933 üzenetére
Így leírtak alapján lehet gerincsérv is. Ha kisugárzik lábba akkor gyanús. Nekem fél év kemény gyógyszeres kezelés mellett a vízi gyógytorna (igen, szép voltam 28 évesen 90 éves nénik között) segített addig felhozni, hogy utána ment a sima gyógytorna.
De hátha neked nem ennyire gázos, jobbulást -
Fred23
nagyúr
válasz
Tyler Durden #188934 üzenetére
Ez nálam most rosszabb, fáj is a gerincem környéke, feküdni is csak bizonyos helyzetekben tudok. Volt már ilyenem. Tarthat sokáig is a gyógyulás ebből az állapotból. Nagyon remélem, hogy max 2 hét lesz csak.
Louro: 1600-1700 kcal nálam már kizárt. Soha többé olyat.
-
Louro
őstag
válasz
Fred23 #188933 üzenetére
Én az 1600-1700 kcal-án nem szenvedek. Egy dolog fáj, az pedig a nasik. Néha le-letudna csúszni egy eclair fánk vagy egy kis krémes.
Mivel ülőmunkám van - nem kell leírni mégegyszer! - így nem pörgök annyira. Simán megvan a napi 10 óra ülés. Edzőteremben pedig 1-1,5 óra súlyzós mellett van 0,5 óra intenzív séta 130-140 közötti pulzuson.Szóval nem érzem, hogy szenvednék a kaja miatt és erőm is van a gyakorlatokhoz. Igaz, amikor át kell menni, nincs az a vágy, hogy AKAROK. Inkább nyűgként élem meg. De ha ott vagyok, akkor mint a gép, csinálom.
-
-
Fred23
nagyúr
válasz
Peaceliker #188932 üzenetére
Az anyagcsere sebessége eléggé egyéni, és az is, ahogyan az éhezésre reagálunk. Ezt sok viszonylag hozzáértőbb celeb-szakértő se veszi figyelembe, olyanokat mondanak, hogy a BMR lassulása vagy gyorsulésa csak olyan 1-2 százalék lehet, ne is törődjünk vele, holott még a szakirodalom is sokkal többet említ.
Nálunk a családban az évtizedes fogyózási történelmünk már megmutatott pár érdekességet. Akiknek olyan a genetikája, tényleg nagyon le tudják vinni a kalóriákat úgy, hogy alig mennek lefelé a kilók -mert durván belassul az alapanyagcsere. Az emberi test egy túlélőgép, és nagyon alkalmazkodóképes. Szerintem az is könnyen elképzelhető, hogy egyik tesómnál a pajzsmirigy alulműködést egy 1000 kcal-os diéta váltotta ki. Mindig nehezen fogyott, de voltak fokozatok, és tippre a túlzott kalóriadeficit miatt jutott odáig, hogy lett egy nagyon alulműködő pajzsmirigye. A teste így reagált a többször megtapasztalt éhezésre.Én is vergődtem már minimális kalóriabevitelen nagyon lassú fogyás mellett, erőtlenül, és rájöttem, hogy ugyanolyan sebességgel tudok fogyni sokkal több kalórián is, ha mellette nagyobb sebességben tud pörögni az anyagcserém. És sok aktivitással több kalória mellett fogyni jobb élmény, mint szörnyen lekorlátozott kalóriabevitelen, félkómában tengődve, ráadásul izomból is így marad több a diéta végére.
Perpill viszont mégis éppen szarul vagyok. A már 99%-osan gyógyult gerincemet túlerőltettem, és történt vele valami. Olyan idegbecsípődés-szerű valami. Kapaszkodva tudok csak felállni, és járás közben azon aggódom, mikor csuklok össze rongybabaként egy rossz mozdulattól. Bizseregnek a lábaim, de még a sarkaim is. Egy fokkal mégis jobb, mint pár éve, de nem tudom, meddig tart majd a javulás, az előző hasonlóból is úgy másfél év volt, mire 99 százalékos lett a gerincem. Nagyon remélem, ez nem pont olyan, és 2-3 nap múlva már jobb lesz, de perpill elég szar.
Úgy 120 méterre van tőlünk a szavazóhelyiség, kábé ez nekem most a maximum elképzelhető járótávolság, majd meglátjuk, sikerül -e.
Annyira már nem érdekel a hazai politika -reménytelennek látom-, de örülnék neki, ha segíthetném a tippre majd mandátumot se szerző Kutyákat a szavazatommal. De eddig még nem tudtam rávenni magam a gyaloglásra, túl messze van.
Szóval ráb@sztam, de nagyon remélem, hamarosan megint eljutok odáig, hogy legalább a járás könnyű lesz, és onnan a futás már jön magától.
A felhúzást viszont hanyagolnom kell, mert hajlamos vagyok a vadulásra. Szóval guggolás és felhúzás tippre nekem most minimum 1 évig kilőve. Teljes gyógyulás után majd esetleg, de az is lehet, hagyom őket végleg.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Louro #188931 üzenetére
Én most még megfigyelés állapotban vagyok, de lehet csak volt valami abban, amit Fred írt itt nekem. Hogy nagyon levittem a kalória illetve a ch bevitelt. És megállt a súlycsökkenés. Nem mellesleg állandóan zabáltam volna és levert is voltam. Pedig előtte hetekig tök jó volt, fogytam és működtem rendesen. Mióta írta (valamivel több mint 1 hete) felmentem 2000kcal ra és 220g ch a cél (van hogy kevesebb de sokkal közelebb vagyok a 200 hoz mint ezelőtt) és jobban vagyok, nem akarok zabálni megállás nélkül és most 3 hét után először bementem 80 kiló alá, pedig előtte mocskos stabilan voltam 80,5-81 között.
Számomra is érthetetlen de magyarázat az volt, hogy ha kevés a bevitel akkor a szervezeted egy alacsonyabb energiafelhasználási szintre áll be.
Persze gondolom x idő után akkor is elindul a fogyás mert a semmiből nem lesz energia a szervezetnek, de előtte azért jól odavág az embernek. Legalábbis én most ezt látom.
De, ahogy írtam is, rövid még az idő ami alatt ezt tapasztalom, lehet más is az oka, de most egyelőre ehhez tudok kötni a változást. -
Louro
őstag
válasz
Dorian #188927 üzenetére
Akkor meg nem értem a súly megtorpanását. Pedig most még az 1700 kcal-t sem értem el és kicsivel többet kardióztam. Súlyzós edzések nem változtak.
Azért "aggaszt", mert 97 kg már két hete. Pedig egész szépen ment le az utóbbi hónapokban és nem hinném, hogy 97 a nekem való súly
-
thomasvold
őstag
válasz
Tyler Durden #188928 üzenetére
Így csinálom én is, 13 ismétlést elérem szabályosan, akkor növelem a súlyt.
Vállra 5 gyakorlatom van, alapból gyenge volt a vállam. Már nem az, egyre jobban alakul.
Nálam oldalemelés mindkét karral kézi súlyzókkal,
Oldalemelés váltott karral, döntött padon, ez adja igazán nekem, törzs nem tud egyáltalán besegíteni,
Vállból nyomás,
Előre emelés padon, kicsit előre csúszva, ezt nehéz szabályosan, jól meg kell választani a súlyt, hogy megfelelő intenzitás és a szabályosság meglegyen, de nagyon jó elülső vállra.
És hátsó váll döntött padon. -
python1
veterán
-
válasz
python1 #188925 üzenetére
Én speciel azt csinálom, ha felmegyek 13-14 ismétlés magasságába, akkor emelem a súlyt és megint 6-8-as tartományból indulok. A vállam amúgy nekem is gyenge /bringabaleset miatt műtötték/, én 4 gyakorlatot csinálok:
Vállból nyomás gépen /itt nem tudom mennyi a súlya alapból a gépen a rúdnak tárcsák nélküli állapotban/ 22.5kg jelenleg 4x11 megy
Oldalemelés kézisúlyzóval: 6kg 3x9
Rear delt reverse fly /nemtudom mi a magyar neve, hátsó váll gyakorlat talán/ kézivel: 5kg 3x11
Front plate raise - tárcsa előreemelés 10kg 3x15 -
Louro
őstag
Sziasztok!
Az lehet, hogy a nagy melegben jobban tartja a vizet a szervezet? Kissé megtorpant a mérleg, pedig kalóriára figyelek és kardióra is figyelek, hogy legyen.
Sajnos másra nem tudok gondolni. -
perempe
veterán
Szeptember 26-a után ma megint Tiszafüreden úsztam. A szabadstrandon viszonylag sokan voltak, nagyon jó volt a víz. 15-én indul a szezon, addig ingyenes.
-
python1
veterán
válasz
aelod #188911 üzenetére
Mester, az nagyon patent!
/ Vállankènt?Èn meg megejtettem az első úszásomat, előszőr fèl óra kemèny mell, majd a szokásos visszatöltès, lángos/korsó drèher, kis pihi majd ismèt fèl óra lájtosabb úszás.
Viszont amit èszrevettem, jobb a vitalitás mint korábban, lazán leúsztam a szokásos távokat, szóval erősődtem. -
Vitee
aktív tag
Na most voltam en is vervetelen, maganlabor, te rakod ossze a csomagot, hogy miket akarsz nezetni.
Lehet csak kulon Free es Total testot is ha csak annyit akar nezetni az ember.
Kivancsi leszek az eredmenyre. -
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian #188912 üzenetére
De ugye most nem ez lesz neked az etalon, hogy ő mennyivel tolja?
Én pár hónapja kezdtem az egészet, és pár edzéssel ezelőtt óta ezt a gyakorlatot. Ciki, nem ciki 2,5 kilóval kezdtem
Most 7 kilóval próbáltam utoljára, de negyedik körre a is szenvedős volt már.
Amúgy gyúrós mémes csoportokból azt vettem le, hogy ezt jellemzően nem bazi nagy súlyokkal tolják -
python1
veterán
-
python1
veterán
válasz
Dorian #188907 üzenetére
A 8kg vállra kezdésnek nagyon nem ok, ha csak nem vagy nagyon erős vállban, de nyugi még itthon nem láttam igazi erős vállakat hobbigyúróstól.
Nem szégyen ám, olyan súllyal edzeni, amivel szabályosan mennek a gyakorlatok.
Néha ha bemegyek terembe, csak mosolygok a sok helytelenül edzőkre, van mindenféle "kígyómozgás" meg különféle alfajai.
Ha azt a lábedztést végigcsinálod mint én, leborulok előtted. -
Dorian
félisten
válasz
python1 #188905 üzenetére
Most tapasztaltam meg, h ha jol csinálod a gyakorlatot, akkor nincs terdfajás meg hátfájás.
És még most kezdtem, gyík vagyok, úgyh csak a saját testsúlyommal, 70 kilóval guggolok, meg 80-nal húzok fel 5x10-eket, de sztem ez is jóval több, mint a kézisúlyzózás, így hogy a fenébe ne lenne hatékonyabb.
A teljes mozgástartomány meg tök alap. Tapasztalatom szerint pont a kissúlyos guggolásnál teljesül ez nehezebben, hiszem ott többet kell belőle csinálni, súly is könnyebb, ezért elkapkodja a zember.Más:
Azt hiszem nekem a vallam a gyenge pont. Múlkor csinaltam először oldalemelest kezi súlyzóval, es a 8 kilósokkal mar nem ment szabályosan a 10 ismétlés. -
python1
veterán
válasz
python1 #188905 üzenetére
Hogy tudomány is legyen benne.
7.- perctől van számotokra egy jó gyakorlat is. -
python1
veterán
válasz
Dorian #188903 üzenetére
Akár mennyivel is, ilyeneket szoktam.
Amióta így edzek, soha nincs hátfájás, térdrecsegés, koncentráltan érzem mindig a gyakorlatokat, mivel nem nagyok a súlyok teljes tartományban ki tudom használni a mozgástartományt stb.
És sokkal hatékonyabb, kedvem is van így gyakorlatokat végezni, színesebb a láb edzése.
Meg azért tértem át a kézi súlyzókra, mert az összes gépi megfelelőjét tudom végezni velük, csak sokkal koncentráltabban, nagyon jön az eredmény.
Peaceliker
Aczélt nem szeretnék, több okból sem, rozsdásodnak, csörömpölnek ha ütődnek lepattognak a felületükről a festék, padlót is védem, bár van gumiszónyeg is, szóval kényelmesebb nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- 24 GB-os RTX 4090 - HP OEM - garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest