- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Asztrofotózás
Aktív témák
-
Rover623
félisten
válasz
Stalker-2572 #2984 üzenetére
Nem próbáltam...
1. nem hiszek a passzív procihűtésben.
2. mivel mindig komplett ki-be szerelés, átbuherálás volt, eszembe se jutott ilyen verziót (U8+feldugott gyári venti) kipróbálni... -
Slick
csendes tag
válasz
Gorneck #2978 üzenetére
Hűtés: Zalman cnps 7700cu max fordulaton.
Everest: Ultimate Edition 2006, 3.50.761.
Sikerült megoldani a tuning problémát: BIOS flash vissza F7-re, cmos reset.
Most elindul a gép bármit állítok, jelenleg 500 fsb, 2x, pcie 100, ram 2.1v, xp bejön frankon, orthos hibázik megnézem cpu fesz emeléssel. -
válasz
Stalker-2572 #2989 üzenetére
látom kötekedős kedvedbe vagy
kétsételen hogy nem viccből csinálták meg annó ezeket a winfos-os progikat
de ha valami galiba van valami rossz bios beállítás vagy rossz bios update akkor csak a lemezen lévő segíthet/vagy akr egy már kitárgyalt trükkös módon
/
szal az elsődleges bios frissítés az mindig is a lemezes megoldás lesz /márcsak ebből kifolyólag is/
[Szerkesztve] -
válasz
T.Jones #2985 üzenetére
a legbiztonságosabb ha lemezről csinálod a frissítést
de szerintem tökéletes a winfos alol is a gyári lemezen lévő bios progival /de úgy hogy fájlból frissítsen, természetesen ilyenkor le kell előbb szedni a frissebb bios-t/
olyan nincs hogy egy régebbit nem enged vissza /ha igen akkor hibás a lap/
bármilyen módszert is használod túl sok baj nem lehet, mivel ha nem jött össze mégse az nem a Te hibád hanem azt a szervizbe kötelesek megoldani! /mivel erre is szól a garancia/
már szerintem eléggé kiforrt dolog ez hogy ettől kéne rettegni/másrészt ott van garancia levél
/
ja s a fő válasz a kérdésedre az hogy nem viccből vannak frissebb bios-ok
szal ártani nem árt sőt ...
[Szerkesztve] -
válasz
Stalker-2572 #2984 üzenetére
ha egy kicsit feljebb olvasol akkor látod a link-et, ahol a rögzítésnél használt puha micsoda okozza a galibát s nem a venti.
ha a csatival lenne a gond akkor bizony a gyári se nagyon ment volna /meg ugybár nemcsak egy venti csati létezik a lapon ... /
szerintem -
T.Jones
tag
Sziasztok!Tegnap vettem 1 DS-3at és az volna a kérdésem h kell-e biost frissiteni,és ha igen akkor melyikkel járok a legjobban,az unokatesóm azt mondta hogy ha az eredetivel is megy akkor minek cserélni merth az elronthatja az egész gépet és hogy az újat nem engedi esetleg felülirni 1 régebbivel,na most nem tudom mennyi ebből az igazság?
-
-
Rabby
tag
válasz
Gorneck #2974 üzenetére
Nos, egy kicsit elment a dolog a TV-Tuner irányába....
Nem igazán az a gond!
A gond inkább az, hogy nélküle sem lehet egyszerűen a felvételi funkciókat aktivizálni!!!
Csak a main felveő hangereje állítható, de azzal meg ki vagyok segítve! Game-k alatt meg abszolút nincs felvétel engedélyezve!!! -
Slick
csendes tag
válasz
Gorneck #2972 üzenetére
Hát még langyosnak se mondanám...
Everestbe melyik az érték?
Jelenleg ezek vannak:
Temperatures
Motherboard 34 °C (93 °F)
CPU 16 °C (61 °F)
CPU #1 / Core #1 27 °C (81 °F)
CPU #1 / Core #2 27 °C (81 °F)
GPU 45 °C (113 °F)
GPU Ambient 38 °C (100 °F)
GPU VRM 58 °C (136 °F)
Maxtor 6L250R0 30 °C (86 °F)
WDC WD2500KS-00MJB0 30 °C (86 °F) -
-
-
Rabby
tag
Ja és jut eszembe, elég furcsa, hogy a tv-tuner felvesz hangot miközben nincs semmilyen audio kábellel összekötve a lappal! ( PCI-on keresztül megy ???? )
-
Slick
csendes tag
Újra itt.
A ramot nem tudtam cserélni mivel elfogyott minden igy hát visszakaptam a zsét és vettem máshol Corsair XMS2 ddr800 cl5-ös ramot. Ezzel nem hibázik a rendszer.
A gond a következő: akármit állítok a procin nem bootol a gép.
Se 400 se 300-as fsb, pedig mint egyszer irtam 450-en futott az Orthos 4.5 óran át, de utána mikor újrainditottam a gépet már nem bootolt.
Ötletek?
A proci melletti chipset hűtő elég laza, (kézzel simán lehet mozgatni )még mielőtt beüzemeltem volna raktam alá pasztát. Az lehet, hogy emiatt nem lehet húzni?
Erre van esetleg valami javaslat, több paszta vagy más hővezető (esetleg valami öntapados cucc)? Esetleg vegyek valami tuning chipset hűtőt? -
BPFeri
senior tag
válasz
detroitrw #2966 üzenetére
Köszi a LINK -et.. sasolom .. igen, igen EZT a cikket olvastam.. majd választok közülük egyet .. ha kell.
A másik csatoló ( a ház v. rendszer ) venti -é.. próbáljam azt ?!?! Próbálom ...
Tényleg vmi BIOS beállítás... esetleg... talán okozhatja EZT a rejtélyes viselkedést !?!
Asszem inkább eladom .. és nem kísérletezek tovább vele..
F. -
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #2961 üzenetére
Vigyázz, mert két verzsön van...ezért kérdeztem, hogy te melliket veszed...
-
BPFeri
senior tag
HURRÁ !!
BOCS , HOGY ÖRÖMKÖDÖM DE ''KVÁZI-TAG'' LETTEM ... -
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #2956 üzenetére
Erről van szó? [link]
-
BPFeri
senior tag
Sziasztok DS3 Tulajok !!!
Problémám lenne ehhez kérném szakértői segítségetek.
Adott egy DS3 lap ( az enyém!) és egy GIGABYTE G Power (GH-PDU21) CPU hűtő.
Az alaplapon a venti csatlazozó 4 pin-es a GIGA -é csak 3 PIN, de ez asszem nem gond.
Összeállítva a konfig nem idítja el a ventit ( MIÉRT ?!?! ) viszont egy másik -gyári- intel CPU hűtő ami 4 PINes csatival rendelkezik PÖCCRE indul ... kérdés VAJON MIÉRT ?!?!
A GIGA fordulatszabályzós.. lehet hogy ez a gond?!?! vagy vmi BIOS beállítást kellene eszközölni ?!?!?!
SEGÍTSETEK NEKEM LSZI !!!
Kellemes Ünnepeket kívánok Minden fórumozónak !!
Üdv, Feri -
Rabby
tag
Sziasztok!
Mivel nem igazán érkezett válasz a kérdésemre, így újból felteszem.
Kérlek titeket segítsetek, mert irtóra idegesítő dologról van szó és fórumokat nézve nem egyedi eset!
Lenne egy problémám a Gigabyte 965P-S3 alaplapom hangkártyájának felvételi funkcióival:
- nem lehet a felvételi hangerőket külön-külön állítani ( cd-in, mikrofon, stb )
- tv-tuneremnek nincs hangja, mivel nem lehet kiválasztani semilyen bemeneti csatornát használatra
- játékon kívül mikrofon működik, azonban game indítűsakor szinte semmi, de az is inkább egy nagy adag zajként jelentkezik
Tudna valaki segíteni ebben???
Ötlet ( nem szeretnék hangkártyát venni, windows telepítés nem jön be! )? -
Gorneck
legenda
válasz
Rover623 #2952 üzenetére
Én is azt hittem, de az volt a hiba...
Borda le, borda vissza 1 napig gép megy...utána semmi...ez eljátsz még párszor. A helyzet uaz...szal megy oszt baszik indulni. Hirtelen ötlet...go bolt, venni gyári gyári borda. Haza schnell, gép szét kap, gyári borda fel...balta már élezve az asztalon. 3-4 nap után is tökéletes...Ohh kenyér, akkó valszeg zárlat...sztem az volt. -
Rover623
félisten
Gondoltam erre, de nekem szerintem nem szúrta át semmi a szigetelőt...az S3-asnál szinte alig emelkednek ki a forrpontok a proci alján...a szivacson nincsenek szúrásnyomok...
A zárlat meg azért is valószínűtlen, mert akkor már bekapcsolni sem lehetett volna...ellenben a gép szépen indult és mindig BIOS buhera után halt meg...
De ki fog derülni, mert csak azért is visszateszem majd... -
Nippon
őstag
Érdekes, nekem egy XFi van legalul a DS4-ben és van olyan amikor bekapcsolom a gépet és a windows új hardverként érzékeli és drivert akar telepíteni. Csekk az eszközkezelőben, és tényleg problémát jelez, nem is szól.
Először azt hittem, hogy a tuning és a kevés fesz miatt lép fel instabilitás de teljesen alapon is tudja produkálni ezt a jelenséget. Szerencsére elég ritkán jön elő ez a probléma, ezért nem is gondoltam tovább a megoldását. PC, beletörődtem, ez ilyen. De most, hogy felvetetted.... -
Rover623
félisten
Üdv az uraknak (és természetesen a hölgyeknek is ha vannak
)...!
''Klubtag'' lettem egy GA-965P-S3 lappal...remélem csak hetekben lesz mérhető a közös életünk...
Régen tervezem a C2D-re átállást de nem volt lelkierőm szétrobbantani a gyerek gépét (no meg a bitumentől van vagy 20-25kg, nem egyszerű mozgatni sem)...
Az ünnepekre meg akartam lepni egy kis plusz ''kakaóval'', gondoltam hát egy merészet és még mielőtt eladtam volna a P5WD2 Premium lapot, egy ''zacskós'' S3-ast beleapplikáltam a gépbe.
Nem egyszerű művelet az ilyesmi nálunk, mert a gyerek képes 24 órában a gépet gyaktatni, minden kiesett órát számonkér rajtam...
Az alaplap elvileg vacsiúj, garcsereként kaptuk egy olyan lap helyett, ami kb. 20-24 óra folyamatos üzem után mindig megkukult...megállt a déli híd, oszt' jó napot...
Reset után ment tovább...de azért ez nem állapot...
Szal gép összerak, első körben a régi D930-as procival.
Szépen elindult, működgetett (a régi rendszerben levő RAID tömb átportolásával ugyan szívtam, de ez más történet)...minden alkatrész felélesztve, alkalmazások mentek...
Előrelátó módon nekiálltam a gyári F2-es BIOS-t megfrissíteni, mert ugyan a weblap szerint már az is kezeli a kiszemelt E6400-as procit, de azért nem árt egy frissebb ''okosság''...
F6-os BIOS besüt, gép indít, megy minden...ámde a ventik üvöltenek...
Gyári coolert már rég elherdáltam, a Coolink U8-120-as bordán egy 1200-as fordulatú Coolink venti kavarta a levegőt, a házból pedig egy 1600-as testvérkéje szippantotta ki a meleget.
Megyek a SETUP-ba, próbálok csendesíteni...AUTO-ból állítgattam mindent amire csak értelme volt a ventik környékén, nem változott a dolog: a hőmérsékletfüggő ventikezelés megszűnt...
A vége az lett, hogy az egyik beállítás után nem indult a lap...
Ventik pörögtek párat, nyekkent egyet a rendszer...aztán végtelen ciklusban ugyanez...
Próbáltam mindent amit csak ilyen esetben lehet, eredmény nulla-zérus...
Melóhelyre alaplap+proci+RAM+VGA reggel becipel, próbapadra fel...természetesen ott egy gyári P4 coolerrel, mivel a böszme Coolinket nem tartottam célszerűnek cipelni, nehézkes a le és felszerelése is.
Gépecske egyből indul...
Tököm teleszaladt...teszteltem így, teszteltem úgy, semmi fogást nem találtam rajta...kivéve, hogy mintha állandó fordulaton ment volna a venti...
Visszanyomtam az F2-es BIOS-t...akkor is konstans maradt a fordulatszám...
Gondoltam: leszarom, csak stabilan menjen a lap...
Közben gyerek problémázott telcsiben, MSN-en, SMS-ben...csak postagalambot nem küldött...
Délutánra megjött az E6400, gyorsan beraktam...se kép, se hang...ennyit az F2-es BIOS-ról...
F6-os beéget, E6400 feléled...
Cuccost összecsomagoltam, hazavittem, beszereltem...természetesen a Coolink bordával, ventikkel...
Remegő kézzel kapcsolom be...elindult...
Gyerek próbálja, játékok mennek, minden OK...na mondok, hangoljunk egy kicsit rajta, SETUP defaulton csak a lámák járatják a gépet...
Winfos leáll, gép újraindul...azaz csak indulna...
Tünet: mintha elindulna, ventik szépen forognak, de se kép se hang, aztán a VGA kari ventije kezd el 110%-on forogni...azt hittem szíven szúrom magam...
Újfent vajákolás...CMOS CLEAR, elemkivét, reset gombos játékok, INS nyomogatás...a végén már a saját gépemet kezdtem el áthordani: másik RAM...
Semmi eredmény...
Aztán elemezve a napi eseményeket, megpróbáltam vmit...most vmiért elég sok cuccost hazahoztam, többek között az E6400 gyári ventijét...gépet szétkaptam, Coolinket lehámoztam, gyári coolert felraktam...és csodák-csodája, a mocskos vas megint elindult...
Nem értem az összefüggést, de már leszoktam róla hogy mindennek az okát tudni akarjam...a lényeg: működjön a rendszer...
Szal most nem fogok tuningcsúcsokat döntögetni, előbb PWM csatis 12cm-es csendes ventiket kell szereznem...vagy pedig (és ez a valószínűbb!) az ünnepek után mielőbb megszabadulni ettől a Giga laptól...
Ahogy elnézem ennek a topicnak a hozzászólásait, szerintem senki sem fog meglepődni ha kijelentem: nem javaslom senkinek ezt a típusú lapot megvételre...
[Szerkesztve] -
rob210
nagyúr
Új tapasztalat DS4 el kapcsolatban.
Bár lehet csaknálam van így.
DE ha az alsó pci foglalatba beteszek egy tvtuner kártyát meghal a tuning.
Fagyogat a gép újraindul.
Mondom frankó megint rossz tv tunert kaptam mehetek kicserélni.
De próba képpen beledugtam egy hangkártyát is és azzal is ugyan ez a helyzet
a tv tunert a felette lévő pci-ba tettem és azzal megy faszán a tuning is.
Na ez miért lehet urak hölgyek asszonyok -
törölt tag
válasz
Chesterfield #2938 üzenetére
Amiga DOS
Amúgy meg XP32 bit, és Vista RC2 32 bit -
Gorneck
legenda
válasz
Chesterfield #2942 üzenetére
Igen...
-
Chesterfield
őstag
jólvanna, tudom hogy off, de bennetek bízom
32bit? -
Yushchenko
őstag
válasz
freedos
-
tlac
nagyúr
válasz
ubuntu edgy
-
válasz
Xp.
-
Chesterfield
őstag
Amúgy ti milyen oprendszert használtok?
-
HUresz
tag
Szi
Megjott a a DS4
Elsore 3,2GHz -en inditottam a gepet .....eddig minden ok ..... tapogatom a rendszert8*400
Majd meg irok!
Boldog vagyok -
Hack3er
őstag
Valakinek van valami híre a GA 965G-DS3-ról?
Ugyan ugy lehet vele tuningolni mint a sima verziójával? -
Palika71
őstag
Az elejétől fogva olvastam ezt a topikot, és SOHA nem találkoztam itt olyan taggal, akinek azért halt volna be a lapja, mert @BIOS -t használt, netes frissítéssel.
Éppen ezért, én eddig az összes frissítést így csináltam, és mindig bejött.
De most már tudom, hogy ez így nem jó. THX! -
Whynot?
aktív tag
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
nem ertem, miert nem lehet hasznlani egy egyszeru, jo programot..
-
Robi_73
őstag
Én meg dos alatt. Bi-bi!
Azért kell a sablon szöveg, mert ha valaki még is bénázik, ne én legyek a hunyó. Ezért írtam amit írtam. -
ati2
őstag
válasz
westlake #2910 üzenetére
Idáig @bios-oztam, de az asus-tól irigylem a bios/pendrive kombinációt
Robi_73: köszi az info-t, de akkor már boot-cd, mert floppy-m nincs (a nero tud csinálni, csak még nem próbáltam)
Bios frissítés előtt + után mindig van nállam ''load optimized defaults'', így mindig jó lett... -
Robi_73
őstag
válasz
Gorneck #2907 üzenetére
Q-Flash csak a floppyt ismeri. De az is megbízható!
Én a dos alatti bios frissítést preferálom cd segítségével.
Így javasolt frissíteni:
1. Csinálj egy indítólemezt.(win)
2. A friss bios file-t és az awdflash.exe-t*** írd ki egy újraírható cd-re
3. Lemezt be és reboot (floppy)
4. Indítás cd támogatással
5. A cd-ről elindítod az awdflash-t (FLASH895.exe)
6. Beírod a friss bios nevét pontosan (pl : 965pds4.f6) ->enter
7. Megkérdezi, hogy elakarod menteni a régi biost, nyomd meg az N billentyűt -> enter majd Y billentyűt -> enter és már frissíti is a biost
8. Ha végzett, akkor nyomd meg az F1 billentyűt és újra indul a gép (Reset)
***A Gigabyte FLASH895.exe-nek hívja!
Lényegében ennyi, ez kb 2 perc alatt meg van.
A bios frissítést mindig mindig default beállításokkal végezd el! No tuning! -
westlake
félisten
-
Gorneck
legenda
válasz
Yushchenko #2905 üzenetére
Erről írt már west is...
Van már végső eredményed az A-data-val?
[Szerkesztve] -
Yushchenko
őstag
Hát úgy veszem észre van egy kis V korlát ennél a lapnál
Pl. a DDR2: +0,6V, MCH: +0,3V, FSB +0,2V, CPU: 1,5V már nem indul... de még ennél lazábban se néha... Na mind1 ez van
-
Gorneck
legenda
válasz
Chesterfield #2903 üzenetére
Igen, arra. Mert nem.
Abit-nál köllött...
-
Chesterfield
őstag
Tehát sima sata, és gondolom ott a 0-ra.
Hogyhogy nem kér az xp sata drivert? Mintha valami ilyesmit olvatam volna régebben. Vagy az valami raid dolgo?
Sorry de lemaradtam a Barton korszaknál. Majd behozom -
ati2
őstag
Hát elég gáz a overclock fail figyelése a lapnak:
- Volt egy fesz ingadozásom (kb 2 sec a szünet mentes csipogásából ítélve), majd rögtön restart-olt a lap.
- Utána 3 post (ki/bekapcs egymás után)
- Miután gyanúsan sok volt a fesz a procinak megnéztem a biost, a backup bios indult el az előző bios-al
- Biosban F8-al megnézve a ''boot from main bios''-ra volt állítva, és mégis a backup indult elsőre
- Mentésre rendesen elindult a main bios, de nem sokáig örültem mert max 30 perc terhelés után szétfagyott a gép (feszek hőmérséklet rendben voltak)
- A végén meguntam, load optimized defaults + újraállítgatás és azóta is stabilan megy minden, mint előtte
Az a furcsa az egészben, hogy amikor kb 1 hónapja szegedig lebénították a németek fél európa villamos hálózatát akkor minden ok volt, pedig akkor min 5x volt pillanatnyi áramkimaradás...
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Elfelejtettem a film címét
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest