Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Dell notebook topic
- Hővezető paszták
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
Aktív témák
-
C@rbon
senior tag
Azért m kéz alol vennék 2x512Mb GEIL VALUE-t.
Csak kérdeztem h h működnének a dolgok ha később bővitenék!
De ugy látom az lesz h ha kijön a DDR3 és olcsobb lesz a DDR2 akkor vesze 2x1gb-ot...
Nem éppen költség hatékony megoldás de sztem lesznek még 1 darabig DDR2-esek, ha még SD-t is lehet kapni
-
Travelos
őstag
azért nekem így nagyon melegek a memóim ezzel a +0.2V-al, igaz nem néztem milyenek alapon, nektek milyen?
meg ami még nagyon forró, az az alaplapi hűtőbordám, azt nem állja a kezem, nektek milyen? -
Travelos
őstag
FSB Overvoltage Control nálatok mennyire van állítva a biosban?
-
Travelos
őstag
na akkor próba!
400MHz CPU alapfeszen
memó 2.0V 4-4-4-12
ha nem jelentkeznék akkor nem tudok bootolni!
-
Pietrosz
addikt
Nektek működik tuningnál az EIST?
Nem a szorzóra gondolok, az megy, hanem a fesz az nem csökken
Eddig azt hittem műxik, mert CPU-Z szerint csökken, de everestben meg nem. Tegnap próbáltam az easytunet és ha azzal csökkentettem a feszt akkor már everest is érzékelte. Van erre valami megoldás? -
Travelos
őstag
na valami nem ok, az everestben ellentmondás van!
a túlhajtás fülnél azt írja magfeszültség: 1.325V
az érzékelő fülnél alul a fesz értékeknél CPU mag 1.41-1.42 között ugrál
most melyik az igazi?
ugyanitt DIMM 2.11V
sajnos a biosban nem írja ki a fesz értékeket, csak annyit, hogy auto -
-
nekem is van 12centis a tápban, hátul meg elöl, csak attól félek, hogy a tájfun ventije túl közel lenne a ház (szemből nézve bal) oldalához, és nem kapna levegőt mert ott csak ilyen kis lyukak vannak, de majd megnézem a méreteit és vonalzóval kimérem

de legalább a lap nem törik

-
slayer006
addikt
válasz
tuareg85
üzenetére
már ne haragudj, de ekkora marhaságot ritkán olvasni ...
eredeti szakmám gépszerkesztő
négy évig mechanikát meg gépszerkezet-tant tanultam, bár ez nem jelent semmit
az elég nagy hajlító/forgató/akármilyen nyomatékot fejt ki, ami ha el nem is töri, de biztos meghajlítja az alaplapot
ha minden csavart behajtasz a helyére akkor közel sem
egyébként a Big Typhoon ''legnehezebb'' része a procival közvetlenül érintkezik
Gorneck23: neked már görbül/hajlik a lapod

-
C@rbon
senior tag
Hi!
2x512Mb+1*1Gb mennyire müködik lassabban DS3-ban mint 2x1Gb?
Gyorsabb mint 4x512Mb? -
Travelos
őstag
igen 3.5-ös, 3 hőmérséklet van: egy cpu, meg két mag
ezek terhelve: 48/68/66
terhelés nélkül: 39/57/56
a 400-at próbáljam? meddig nem veszélyes a maghő stabilan? 75 fok?
ami a memót illeti:
most 2.11v-ot ír nekem az everest, akkor úgy érted, hgy alapfeszen mehet a 4-4-4-12 700MHz-en? -
üdv
van vkinek ds3+ scythe infinity együtt? lehet hogy szereznék egy ilyen hűtőt, csak nemtom, h valós-e a félelmem, hogy ráfér-e, meg hogy ketté-e töri az alaplapot?
bármiféle tapasztalat/teszt/link/stb érdekel, thx -
Travelos
őstag
mivel a core2-es topicban csesznek válaszolni az emberek, megkérdem tőled, mert te rendes gyerek vagy:
most kezdtem el tuningolni a gépemet.
felnyomtam 350Mhz-re az E6400-ast DS3 F7 lapban, és a maghőmérsékletem terhelés nélkül 56-57, terhelve 66-68 fok körül van gyári hűtővel alapfeszen. a cpu hőmérséklet 39 iletve 48 fokos.
szerinted ez mennyire gáz? a 400MHz-et már meg se próbáljam?
a memóriám 2*1GB A-Data, ugye most 700-on megy dualban, és 5-7-7-17, ezt ő automatikusan ennyire állította
szerintetek mennyire vehetném ezt le, hogy még stabil maradjon ilyen órajelen? -
Gorneck
legenda
válasz
GreatGodzi
üzenetére
Ram milyen van benne? Netről frissítetted vagy a hdd-re letöltött fileból?
-
Pietrosz
addikt
De sok lett hirtelen a gigabyte halál

-
GreatGodzi
tag
SEGÍTSETEK!!!
Biost frissítettem windows alól egy DS4-en, F6 biost raktam rá, és valami szar lett, mert nem indul a gép. Próbálta magától recoverezni, de kiírta, hogy nem sikerült, és azóta beindul, fekete képernyő, 5mp múlva kikapcsol, majd megint be, megint ki... és ezt csinálja egyfolytában.
Mit lehet ilyenkor csinálni, mert nem akarom visszavinni egyből az 1 napos alaplapot a boltba. Póbáltam CMOS cleart, de az sem használt. Kivettem mindent, visszaraktam, semmi. Nincs ilyenkor valami billentyűkombináció, amivel el lehet indítani? -
-
Palika71
őstag
Egyszerű:
Ők ezt nem dönthetik el, mert nem pártatlanok. Nekik ezt a lapot tovább KELL küldeniük.
Írj be a panaszkönyvbe, hogy legyen nyoma annak, hogy ott jártál, és falra ki van akasztva (látható helyen kell lennie) a felügyeleti szervük, és azokat hívd fel, hogy hogy jártál.
Persze csak akkor, ha 100% -ig biztos vagy abban, hogy vétlen vagy a dologban (helyes beszerelés, jó táp, stb...) -
pap
senior tag
Szia
Megsugom neked,minap vettem egy s3as lapot.
Összekötöttem,és az első power gomb benyomása után le is égett egy tranzisztor.
Visszavittem,és mondták ez nem garanciás mivel fizikai sérülés van rajta,igy garanciavesztéssel jár.
Ugyhogy ugrott 33k-m az egészre.

Másnap elivittem a fogyasztóvédelemhez,hogy vizsgálják meg mert ez nem az én hibám.
Közölték alaplappal nem foglalkoznak.
Kérdeztem és milyen megoldás lehet még?
Mondták hogy csak polgári peres eljárással lehet eljárni.
[Szerkesztve] -
DLDKox
aktív tag
Tényleg ti a proci hőmérsékletét mivel méritek mert nálam a coretemp kb 10 C-al többet mér mint az alaplapi driver lemezen lévő Easy Tune5 progi.
Melyiknek lehet igaza? Tuningolni szeretnék és ugye nem mind1 a hőmérséklet
[Szerkesztve] -
DLDKox
aktív tag
Na csak ki derült hogy mi volt a baj a géppel. Az X-Micro WLAN kartyámat nem szerette (drivertelepítgetés próbálgatással rájöttem, hogy nem települ fel és miútán kivettem a gépből 1ből felment az alaplapi driver

Szóval a lap megeszi a Kingmax Mars ramot ;)
Azért mindenkinek köszönöm a segítséget és az ötleteket. -
prmcsk
addikt
Na asszem befejeztem a lappal....

Minden szép, minden jó, az E-6600 9x410-en megy benne, mint a távirat,
ramok 820Mhz-n 4-4-4-8-ban, széttesztelve...,de meguntam a szarakodását az
indulálsával kapcsolatban.
Ha ilyen beállításokkal órákig atomstabilan megy, kikapcsolom, majd valamikor
be akarnám....10-ből 9x vagy nem indítja a moncsit (feszek összessége szerinte sok),
vagy pár mp-ként újra akar indulni. Cmos clear, a 100-on, vagy bárhol fixált PCI-E
frekit autoba dobja és matathatok előről....Na ezt nem...
Érdekes, csak két helyen feszelem túl: A procit 1,32500 helyett 1,52500 + 0,2 volt
A ramot 1,8 helyett 2,1 volton járatom, ami + 0,3 volt ez össz: 0,5 volt
Ezt ő már sokallná ?
-
ritkamadár
tag
Na megjöttek a szokásos béta biosok: [link]
Sajna még egyik sem tölhető le...
[Szerkesztve] -
prmcsk
addikt
Most, hogy mondod beugrott valami a zárlattal kapcsolatban. Pár éve egy codegen
házba raktam össze egy gépet. Meg se nyekkent. X óra után már kiszedve újra
próbálkoztunk és láss csodát, ment ! Akkor kezdtünk vakarózni, hogy mi van ?
Rájöttünk, hogy a codegen laptartói elöl a ház lemezéből vannak kinyomva és abban
van a menet, csakhogy ennek a nyomásnak túl hosszú felülete, ami túllógott a lap alsó
kiképzett csavarhelyén és így rövidrezárta a nyákot. Műanyag alátéttel vissza, azóta is megy... -
haky
senior tag
Nekem se most indult a ds4-es futásom hanem 3 hónapja ...Közben kiderült az első lap tényleg rossz volt (A haveré) a második pedig memó hiba. Vagyis nem hiba csak nem szereti a 667-es kingmax mars-ot.Ez gyanítható volt. MOndtam neki, h vegyen inkább kingston-t bele ha azt akarja, h elinduljon.Üdv
[Szerkesztve] -
1face
senior tag
Helló!
Amikor Én elkezdtem a DS4-es pályafutkározásomat, Nálam is így kezdődött pont.
3 másodpercenként ujraindult (2x1gb 667 Hynix) aztán az egyiket ki, de folytatta tovább!
Gondoltam kiugrok a garázsba a kisbaltáért.
Szerencsére volt itthon 2x512/533 ram, abból beletettem csak 1-et, Win telepítés -bios frissítés-Hynixek visssza és azóta tökéletes!!!
kopp-kopp-kopp
-
prmcsk
addikt
Az rendben van, hogy haverkodok a lappal, de azért csinál érdekes dolgokat..
Mitől lehet, hogy 9x400Mhz orthosstabil, de ha kikapcsolom a gépet és mondjuk
fél óra múlva be, van amikor a moncsin nincs kép, ritkább esetben pár másodpercenként
újra próbál indulni ? -
3P
tag
Lenne pár kérdésem:
1. Hogy viszonyul a DS3-as lap a 2*1 GB-nyi 800MHz-es A-Data, illetve KingMax mdulokhoz? Ha jól tudom egyikkel sincs különösebb gondja. A mermóriák is 800 MHz-en, azaz névleges órajelükön futnának. (Tudom a Geil jobb, de most e köttő közül tudok választani.)
2. Windows install működik-e FDD nélkül is? Nem célom venni, ha nem kell, mivel a fórum tanusága szerint még a BIOS csere is megy Win alol. Azonan más lapnál írogatták, hogy az install esetén kellhet az FDD. Nekem 1 db SATA II wincsi és a 1 db optikai meghajtó lesz a gépben (IDE-SATA optikai meghajtó kérdést majd a 3. 4. kérdése adott válasok döntik el)
3. Lehet Windows XP SP2-t installálni IDE-s optikai meghajtóról?
4. Lehet Windows XP SP2-t installálni SATA-s optikai meghajtóról?
6. A gépben az optikai meghajtó mellett csupán 1 db SATA II-es HDD lesz. Jelent-e ez valami gondot install esetén. Régebben volt nyűg SATA HDD-vel, ha az rendszer wincsi is volt, igaz nem ennél a P965-nél.
5. Indokolt-e a Northbridege-en kicserélni a passzív bordát pl egy Zalman bordára? Egy HWT-s tesztben ajánlották hogy mivel az rettentően melegedik, ezért a stabilitás végett javasolt a csere. A célkitűzés FSB-re 400 MHz lenne. (6300-as proci)
Előre is köszi a válaszokat. -
DLDKox
aktív tag
GoldMemory test lefuttatva és nem talált hibát. Más ötlet, hogy mi lehet a rossz?
Csak az alaplapra gyanakszom. És még ma benne vagyok a 3 napba ha nincs más ötlet este beviszem és kérek 1 másik lapot. -
prmcsk
addikt
válasz
Battlehexe
üzenetére
Nem lehet így általánosítani. Valszeg hakinak van igazsága, amit ír.
Rengeteg embernek nagyon bejön a tipus éskülönböző variánsai.
Én is kezdek elégedett lenni vele, pedig E-6600 alá nem ajánlják, de nekem
megteszi.
[link]egyre jobban haverkodunk. 
-
haky
senior tag
válasz
Battlehexe
üzenetére
Nem szar sőt nagyon is jó ezért erőltetjük és addig cserélgetjük amíg vmelyik jó nem lesz. Sztem ez egy olyan adag lap volt a gyártósorról ami mind hibás és ez a nagyker aki a hivatalos disztribútora a gigabyte-nak pont kifigitt egy ilyen csomagot. MOst megint visszavitte haver és elvitte a procit is memót hűtőt tápot és csak akkor jön vissza ha ott ezekkel a cuccokkal megy. Nekem hibátlanul megy kb 3 hónapja. Nagyon meg vagyok vele elégedve, tényleg jó cucc ajánlani tudom csak még ezek ellenére is. Nem a lap szar hanem a kurva meó-s aki átenged egy adag lapot csomagolásra. Mivel tesztelni csak kb 100db-ból 5-öt teszteltnek (ez csak tipp ez a szám) így megesik az ilyesmi.
Üdv
ui: nyugodtan vegyél ilyet -
Battlehexe
csendes tag
Hello.Tényleg ilyen szar ez a lap ?S
ok a gond vele ugy látom.Illyet szerettem volna venni de elgondolkodtato a sok probléma... -
prmcsk
addikt
Na ebből a konfigból talán lesz valami.....
[link]
Thermaltake sonic tower / cpu-1,5250 volt / DS3 / 2x512MB-667Mhz@800 5-5-5-15
'' Gori'' köszi a tanácsot. A lappal egy Kingmax mars ramot ''felismertettem'', majd
bele a másikat is és megy.....
-
haky
senior tag
Óriási PROBLÉMA VAN

HAver vett egy ds4-est, mivel nekem is az van és nekem nagyon bejött. Tegnap összeraktuk a gépét DS4/D805/7600GT/Kingmax Mars memória 512/667/550W. Bekapcsoljuk és kb 3mp és kikapcsol majd magától megint be majd ki, be/ki a végtelenségig. Ha kivesszük belőle a memóriát akkor ugyanezt csinálja, h ki/be kapcsol csak közben még sípol is vagyis tuti nem a memória a baja. Kipróbáltuk más ram-al geil ddr2 800-assal ami az enyém az sem ment, más procival egy cerkóffal
az sem ment, 3 féle táppal egyikkel sem ment. 6600-as vga-val semmi.
Ma hozott egy újat az előzőt reggel visszavitte és ugyanazt csinálja.
Mi lehet a baj? Az nagy gáz, h a proci melletti 4X4-es tápcsatira csak 2X4-es van rákötve? Sztem nem mert elvileg csak extreme esetkben kell az a plusz nem véletlen van ledugózva, igaz nekem otthon be van kötve, de a haver tápján nincs plussz 2X4-es csati.
????????????????????????????????????????????????
Segítségeteket előrre is köszönjük
Aktív témák
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U 16GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, csak tudatlan vagyok ezügyben és félek, de pont ez kellett hogy valaki fölvilágosítson, szóval nem hajlik