- Fujifilm X
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- RAM topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Hővezető paszták
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
Aktív témák
-
toM517
aktív tag
válasz
Gorneck #3164 üzenetére
Hat azert orult nagy tuningot nem szeretnek(foleg nem allandonan tulhajtva jaratast)
A hazam egy Tt es van benne 5 venti(8cm), ebbol asszem mar csak 3 muxik(2 hatul, 1 oldalt)
CPU: E6300-E6400-ra gondoltam, az E6600 mar pazarlas(allitolag nem er sokat a +2MBcahce, meg az az egy szorzo, majdnem a duplaja is az ara...
Osszegezve enyhe tulhajtast(inkabb kesobbiekben jobban, mikor mar kezd elavulni..- ugyanis hosszutavra tervezek, amig szet nem esik..)
RAM: 2*1GB Corsairom van jelenleg, lehet eladas lesz belole es lesz helyette ugyanilyen csak 2*512 - Errol mi a velemenyed?
VGA: X1950PRO iceQ3 Turbovagy 7600GT
Neked is DS3-ad van, megis inkabb a DS4-et ajanlod? A SLI nem hajt piszkosul, de kesobb fejlesztesnel jol jon, hogy csak me gegy ugynailyen VGA-t kell vennem, ami valszeg akkora mar filleres cucc lesz
Esetleg mas SLI-s lap, ami nem dragabb a DS4-nel es nem is Heatpipe-os, legalabbis nem ennyire? - Ugy ertem mint kb az ASUS lapjainal vagy valami ABIT Fatal1ty styleA RAMoknak is venti
) - AB9PRO-rol velemeny?
-
Robi_73
őstag
Kellemes Karácsonyt kívánok mindenkinek!
-
rob210
nagyúr
Én nem tudom ezeket a hibákat, hogy tudjátok előidézni.
Nekem mondjuk isten mentsen, hogy így járjak, nem sikerült még.
Pedig tuningolok ezerrel, fagyasztottam már meg a procit állítottam be szarul a ramot.
C-mos reset aztán hali ment a gép mint a kisangyal.
Ugy hogy nem tudom mi ez nálatok. -
gége
csendes tag
Ha tudtam volna hogy ilyen gubanc lessz azért mert kiveszem a ramot hozzá sem nyultam volna idáig ment minden rendesen
-
Nortid
aktív tag
Hali!
DS3-ban mennek a 800mhz fölötti ram-ok is? pl. egy 1000mhz-es a-data -
gége
csendes tag
Kellene egy kis segítség a gépem c2 e6400 gigabyte dq6 geil ddr2 2*512 800mhz olyan problémám lenne hogy kivettem a ramokat a gépből át akartam rakni a másik slotba a sárgában voltak narancsba raktam őket azóta nem akar indulni a gép rendesen hiába raktam vissza őket a sárga slotba folyamatosan újraindul a gép bios F7 van fent csináltam már cmos resetet kivettem az elemet semmi ha tudnátok segíteni azt nagyon megköszönném
-
rob210
nagyúr
válasz
Yushchenko #3180 üzenetére
Nem emlékszem
/a lényeg a lényeg/
-
ati2
őstag
Valaki próbálta már a TVTool progit DS3/DS4-el?
Nálam véletlenszerűen összeomlik a kép (TV-n 1 sor látszik), van amikor rögtön, van amikor 2 óra után.
De most meg DVI-on (TVTool + winamp-tól) fekete háttér szürke pixelekkel jött elő mint valami memória szemét
TV/Moncsi oda vissza váltástól helyreáll, de nagyon idegesítő
TVTool nélkül meg 2D/3D -ben is stabil...
Van valakinek valami ötlete?
Esetleg összeugorhat a MARVEL LAN a 7300GT-vel (IRQ 16-on van mindkettő)?
[Szerkesztve] -
dodee
csendes tag
Ti milyen boot cd-t (vagy floppyt) használtok DS3-hoz? Win98se cd-vel bootoltam cd támogatással, de azt írja ''no drives found'', amikor betölti a cd meghajtó drivert. Pedig a régi gépben is ugyanez az ND-2500A meghajtó volt és működött. A meghajtó engedélyezve van a biosban persze és a win is látja.
-
-
varga911
senior tag
válasz
Gorneck #3170 üzenetére
Nekem F8i volt fent, majd ráflasheltem az F7-est, egy ideig fagyott, aztán csak kékhalál, de most jónak tűnik, 2db prime95 megy már 3 órája, 62-63°C között ingadozgat a két mag, a cpu meg 59°C. Számítana ha leszedném a gyári trutyit és bepasztáznám ?
Everest 3.50.761-el néztem mindent.
Üdv. -
Gorneck
legenda
-
stitchie
tag
nah ez az. pár év múlva is jó áron tudod majd eladni. gari miatt meg főleg. nekem az e6300-est hibátlanul viszi 3220ghz-n. de mondom mostmár el van ültetve a fülemben a nyenyere, hogy mi van ha duálos lesz és szerzek még egy ilyen ramot. buktam az eddig elért dolgokat? ha viszont lesz akkor kipróbálom a +0,4v többletfeszt meg az időzítések varianciáit. ha borul szegényke ne egyedül boruljon
[Szerkesztve] -
stitchie
tag
ha esetleg meg akarsz ''szabadulni'' a goodram ramtól a jövőben, akkor majd gondolj rám és dobj egy üzit.
szerintem nem annyira rosszak. Ha sikerül szereznem még egyet még az ünnepek alatt vagy picivel utána akkor megmarad, de ha nem akkor meg eladósorba.. akkor majd várom a kedves jelentkezőket
[Szerkesztve] -
stitchie
tag
lehet hogy tartósabb, egyenlőre nincs egy hónapos a lapom, szóval erről nem tok véleményt mondani.. két évig garis (case-nél), de általában másfél évnél tovább nem szokott ugyanaz a lap lenni a gépemben. De lehet hogy előbb megválok tőle, majd ha picit elérhetőbbek lesznek (és kiforrottabbak) a sli-s alaplapok. Én úgy voltam vele, hogy azt a +4-5k-t ami a különbség az s3 és a ds3 között másba teszem bele..
-
toM517
aktív tag
Van itt valami ami engem nagyon aggaszt.
Igaz, hogy a DS4-nek a silentpipeja nagyon melegiti(!) a tobbi alkatreszt is, ami ra van kotve?(mosfetek a tobbit).
-->Ezaltal kevesbe tuningolhato, kevesbe stabilabb.
Ezt a PH! tesztjeben olvastam. Ki mit tud mondani, es ha ez igaz melyiket ajanljatok helyette?
[Szerkesztve] -
stitchie
tag
a sárgában, ami a cpuhoz van közelebb
ha tényleg azért megy nekem feljebb mert 1 ramom van akkor ki kellene próbálnom 2 goodram-mal. terveztem is egyet venni az ünnepek után, de ha tényleg ez a helyzet akkor lehet h váltok ,de biztosra akarok menni, mert nekem eddig nem volt gondom az 1db rammal. ára jó és szép kék
-
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #3153 üzenetére
Próbáld már ki pl a másik két slotba is, no meg csak egy modullal.
Erre én is gondoltam, csak lusta voltam szerelni.
Ha egy modullal menne is, azzal nem sokra megyek.
stitchie-nek csak 1 ramja van, kettővel már nem biztos ilyen eredményt produkál majd...
Igen, az esélyes.
Ezt nem olvastad? Felénk így szerepeltek...
2*512->400-410fsb (ds3/ds4)
2*1gb->420-430fsb (ds3/dq6)
Ezt nem értem miért írod. 420-on talán nekem is menne.
A gépet még szeptember elején vettem. Akkor még nem írtál a goodram eredményedről. Ha írtad volna, nem is vettem volna ilyet. De akkoriban az is jó volt, ha egyáltalán működött vmi rammal a lap. -
Gorneck
legenda
-
tlac
nagyúr
válasz
stitchie #3149 üzenetére
Én 6x430-al próbálkoztam, hogy a proci véletlen se legyen akadály. De a 430 már nem működik. A ramszorzóját 2-re állítottam, tehát ''1:1''-ben nyomattam. A memóriának adtam +0,1 - +0,35-öt, időzítéseket beállítotttam a legrosszabbra, amit csak engedett a lap.
Tehát ne vegyetek Goodram Pro-t, ha szeretnétek tuningolni is!
Ne csábuljatok el az élettartam garancia és a szép kék borda láttán! -
stitchie
tag
sziasztok. az S3-as lapoknál mennyi a normális rendszer/lap hőmérséklet? nálam alapon 50'C. Hogyan lehetne ezt lejjebb tornászni?
Amúgy kellemes karácsonyi ünnepeket mindenkinek! -
bim
veterán
a bordának a magassága 32mm +rájön erre még a feszstab magassága.az olyan 2mm lehet.összesen 34mm.
a procifoglalat magassága ebből lejön.a foglalatszélétől a borda kb.25mm-re van.
a többit számold ki te.egyébként a DQ6 hátulján a procifoglalat alatt van egy hőelosztó rézlap ami miatt nem lehet rá merevitőt rakni ami a zalmihoz is jár.ez nem nagyon egészséges.
szerintem a 9700-as zalmival nins ilyen gond csak a 7700-al. -
Laloka
tag
valaki meg tudná mondani, hogy a DS4-re és a DQ-6-ra hogy a francba rak rá zalman 775-ős hűtőt? ugyanis a lapi passzív hűtés miatt nem lehet rárakni
-
bim
veterán
Kellemes karácsonyt mindenkinek!!
-
rob210
nagyúr
Na én holnap nem vagyok mindenkinek Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket.
-
1face
senior tag
Helló Nagyúr!
Általánosíthatóak azok az adatok amik a ''táblázatban'' vannak?!
Nekem is DS4-em és E6600-asom van, viszont tuningban elég pöcs vagyok (Nekem legalább önkritikám is van)
Sajnos 1etlen 1 6600-as nincs még fönt.
Üdv: István -
DeepDish
őstag
No ugy nez ki,hogy procim birna 3300 folott is ramom mar nem es a kerdeem az lenne,hogy ezeknek mikor erdemes feszt adni?
DIMM Voltage FSB Voltage G(MCH) Voltage -
T.Jones
tag
Hello!Ds3 on 2 hely van ventiknek?van sys fan meg cpu?mert kéne nekem még 1,hogy lehet azt megoldani?
-
varga911
senior tag
Hali, nekem most F8i bios van fent (DS3), tuning szempontjából érdemes F6 -ra ill. F7-re visszaállni ? Üdv.
-
tlac
nagyúr
válasz
stitchie #3124 üzenetére
nekem 430-nál ha csak feszt adok (+0,2) és az időzítésket auton hagyom, akkor a win se jön be, memtest pedig dobálja a hibákat
ha kézzel beállítok nagyon dúrva béna időzítéseket, esetleg még adok feszt akkor 435-ön még éppen elindul a win, de 440-en már totál nulla az egész, ilyenkor már gép indításánál is reszetelődik az egész és fsb visszáll 266-ra
lapnak is adtam több feszt
fsb, mch +0,2
pci-e 100-n
szorzó: 6
Ez a goodram nem volt vmi túl jó választás... Pedig a prohardver teszt alapján jónak tűnt... Bár most utólag újra megnézve inkább csak az időzítéssekkel játszottak.
Így a lapom végét sem tudom kitetesztelni. -
toM517
aktív tag
Valaki nem tud kepet kozolni a DQ6-rol? Esetleg egy tecnikai leirast, jobb mint a DS4?
-
Anonymus23
veterán
válasz
Anonymus23 #3116 üzenetére
Egyébként már látszik a kép, bár azt írja, hogy konvertálás alatt, de ha ráklikkelsz, akkor bejön a kép.
-
rob210
nagyúr
válasz
Anonymus23 #3119 üzenetére
Igen én is olvastam már
-
rob210
nagyúr
válasz
Anonymus23 #3113 üzenetére
az 1.175 az nem jó.
De ne is zavarjon hogy írtam már mennyivel megy a proci.
1.4125 -
Anonymus23
veterán
Nah, megvannak az eredmények:
A konfig:
E6400, 2x512 Kingston DDR2 667, DS4 (a többi az adataimnál)
CPU alapfeszen:
FSB 430 MHz @3440 MHz
Memória: 5-5-5-15 (@860 MHz)
Feszek:
Mem: +0,2 a többi alapon
CPU fesz: 1,5V (BIOSban)
FSB 460 MHz @3680 MHz
Memória: 5-5-5-15 (@920 MHz)
Feszek:
Mem: +0,25
PCIE: +0,1
MCM: +0,2
FSB: +0,2
CPU: 1,5V
Ettől még menne feljebb is, bár gondolom nem sokkal.
Amivel nagyon meg vagyok elégedve az a memória: Nem rossz ez egy 667-estől.
Képeket később tudom felrakni, mert még mindig konvertálás alatt.
De majd itt megnézhetőek lesznek ha befejezte: [link]
Gorneck23, elég amit fent leírtam, vagy azért küldjem még el külön emilben is?
[Szerkesztve] -
Anonymus23
veterán
Egyébként olvasgatva a fórumot itt, mindig kedvet kapok egy kis tesztelgetésre, meg felhúzni a rendszert. De legtöbbször sikerül lebeszélnem magam, hogy tök felesleges.
Tegnap este és ma reggel nem sikerült.
Igazából csak a procira voltam kiváncsi, hogy mit is tud.
Nemsoká felteszek 2 eredményt, az egyik alap fesszel, a másiknál próbáltam megtalálni a provi végét, mondjuk még nincs vége, de most kapott 1,5V-t, és nincs kedvem és időm tovább tesztelgetni.
Mindjárt felteszem a képeket, illetve a beállításokat.
Aztán megy vissza a gép alapfeszes beállításra, mert elég bőven. -
toM517
aktív tag
Sziasztok!
Ugy dontottem, hogy ilyen lapot veszek C2D E6300-hoz( meg nincsen meg, el kell passzolni x2 3800+ am2-ot, ja kell szoljes Corsair 2*1GB PC6400(800Mhz) - nem Twinx - ramot hasznalnek hozza, VGA-nak egy 7600GT-t neztem ki.
Szal teljesitmeny, stabilitas szempontjabol ez egy jo dontes?
Koszonom a valaszokat elore is! -
Gorneck
legenda
ati2!
Igazad volt...mármint a bios-szal kapcsolatban... -
rob210
nagyúr
válasz
SzlobiG #3082 üzenetére
Hát ebből nem lesz semmi.
Sajnos a proci nem bírja.
Illetve a hűtésem nem bírja.
Beállítottam 70°C-ra az újraindulási küszöböt nem szeretném tönkretenni ezt a jó kis procit.
És így 8X500-on már nem megy feljön a post képernyő, és restart.
Kéne egy jó kis kompresszor.
Pedig 3800Mhzen 50°C-os a proci.
Bár ezt már észre vettem, hogy a conroe sávosan ugrik nagyot a hőmérsékletben.
3000Mhz ig ~35°C os a proci terhelve.
3000-3500Mhz között ~44°C-os a proci terhelve.
3500-3800Mhz között ~50°C-os a proci terhelve.
3800Mhz felett pedig egy hirtelen nagy hőküszöb van ott eszméletlen mit ugrik.
3840-en már 62°C-os a proci.
Szerintem ez az a szint ahol már rohadtul el kezd melegedni meg zabálni az erőforrást.
De nem baj jó ez így is -
T.Jones
tag
Sziasztok sráccok!akadt 1 kis gondom és nem tom hol irjak ily hirtelen: a lényeg h vettem uj gépet,elkezdtem winfos install majd pariticiók,beállitottam 1et és rosszat nyomtam szal tovább lépett,de én 3at akartam és vissza nem lehetett lépni,ugyh restart,azóta meg azt irja ki bootolás előtt h hiba a rendszer betöltésekor:S mit lehet vele kezdeni?nagyon hálás lennék ha segítenétek!(ds-3,e6300,wd2500ks,1gb ram)
-
stitchie
tag
System hőmérséklet meddig normális?
-
d4nl
tag
1x 24-pin ATX power csatlakozó
1x 4-pin ATX 12V power csatlakozó
ds3ba a 1*4 est is be KELL dugni?ma jott meg uj gep es felmerult par kerdes bennembiztos tudtok segiteni..!szoval kaptam hozza 4 satas kabelt de nem tudom h ez sata 2es e. mint a vinyom(wd 2500ks). a hazamnak ventijebol kijon egy 4 foglalatos es egy 4 tűs csatlakozo.. a 4tűst kossem ossze tappal?a tobbit sierult REMELEM
jol osszedugnom.. lehet valami nagy gaz hnap bekapcsolaskor ha vmit rosszul vagy egyaltalan nem dugtam be?? bocs az idiota kerdesekert de eloszor raktam ossze gepet (kis telefonos segitseggel..)
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fujifilm X
- Iqos cigaretta
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- BestBuy topik
- Ford topik
- Videós, mozgóképes topik
- Cyberpunk 2077
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest