- Androidos tablet topic
- OLED monitor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ASUS notebook topic
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #2797 üzenetére
Mik vagyunk mik?! Hőmérők?!
Mire vagy valójában kíváncsi?
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
Intenzív használat után milyen melegek a MOSFETek a DS3-on?
-
Gorneck
legenda
válasz
Chesterfield #2792 üzenetére
Egy jobb fajta ram pár elég is lehet...
A ramnak 429*2-öt kell csak vinnie...
[Szerkesztve] -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #2789 üzenetére
Mármint az 1.225-ösnek legyen 1.325V? Teszteltem ezt a procit 7x500-on de reggelre megdőlt az Orthos, igaz a ramot elfelejtettem by spd-re tenni és 5-6-6-18-on ment és 1:1 1000-ret 2.1V-on. Lehet, hogy az a baja. A proci 1.375V-ot kapott.
A 6300-ról nem tudok tegnap este óta semmit, szóval a stabilitása még kérdéses, de küldöm majd az adatokat, ha kell képeket is. -
Yushchenko
őstag
válasz
Chesterfield #2792 üzenetére
Hogyha megy az a RAM 857-et akkor elég
-
atee
őstag
válasz
Yushchenko #2771 üzenetére
Hát ez a baj. Ettől tartok én is.
Valószínüleg lesz egy alaplapom eladó. Mert nem akarok gép nélkül lenni hetekig. Így venni fogok egyet. -
Gorneck
legenda
Jól kukáztál!
Az a 6300 brutál egy darab. Vmi számot nem tudsz róla mondani?
Sztem 1,325 legyen, hisz az a a legtöbb proci alapfesze (mert vannak aminek alacsonyabb) így nem lesz gond a melegedés és menni is fog rendesen...
Csemegézz itten és várom a beállításaid a táblázat szerint: [link]
SzlobiG: Elég rendesen fáradt voltam... -
Nippon
őstag
Na most hátha szerencsém lesz.
Kikukáztam két procit. Az egyik egy E6400-as amin a kupak élei nincsenek legömbölyítve és gyárilag 1.225V a feszültsége. 8x450-en teszteltem eddig nem volt hiba, igaz itt már 1.4V kell neki. alapfeszen viszi a 3.200at de 8x425-be már belehibázik.
Miért 1.225V a gyárija? Mennyi feszt adhatok neki tartósan? Eléggé melegszik 1.35V-fölött.
3.800-on postol, de a win összedől vele.
Ilyen FSB mellett minek kell és főleg mennyi +fesz?
Az MCH kap +0.20at, a ram +0.3-at. Az FSB-nek nem kell +?
A másik egy E6300 ami 7x500-on megy sajnos nem az én gépemben, mert a ramjaim nem bírják. Stabilnak tűnik eddig az is. A 7x500 ráadásul alapon megvan, a win működik de az Orthosba hamar belefagy. Ez a proci 1.325V gyárilag. -
intelfan
aktív tag
toronyház és még az oldalát is levettem
most visszavettem a prociból..2550 mhz és 1,23 v fesz
így 55 fok idle de simán felugrik 70-75 fokig
egyszerüen nem hiszem hogy a hűtéssel van a gond mert akitől vettem a d930 at annak 40 fok körül ment alapban gyári hűtéssel...(mondta ő) -
intelfan
aktív tag
hát pedig nekem ez soknak tünik
indítottam egy nfs carbont mondom megnézem mi lesz
nyomtak kb 15-20 percig kiléptem és voilá...91 fokos procim lett
ha tényleg ez a normál akkor visszaosztom 2500 mhz re meg leveszem a feszt...amíg nem lesz zsetonom egy normális hűtésre
de tényleg ez a normál hőfok egy d930 nak? -
intelfan
aktív tag
ötlet?
-
intelfan
aktív tag
Hali
Srácok kellene egy kis segítség...
Van egy DQ6 lapom, benne egy D930 gyári hűtéssel
A gondom az hogy a lapra 40-48 fok közötti hőmérsékleteket kapok a procira pedig60-74 fokosat, nem hinném hogy ez a normális
Nem nagyon ismerem a giga bios-t lehet hogy ott kellene állítsak valamit csak nem tudom mit. Minden feszültség alapon van, a proci 1,28 v ot kap jelenleg.
Bios: F7
előre is köszönöm a segítséget
jah igen és everest ultimate-el és a gigabyte easy tune 5 el néztem a hőmérsékletet, meg felraktam valami I-cool-t (szintén gigabyte cdről) is...
[Szerkesztve] -
HUresz
tag
nos nalam is ez a helyzet de nekem biosfrissites utan csinalta ugyanezt (frissites latszolag rendben, visszajelzes alapjan minden ok)
Lassan kezdek arra jutni hogy nem feltetlen a frissites okozta a hibat.
Elofordulhat az hogy egy DS3-as lap (a leirtak alapjan) egy MHz-et sem enged huzni, hogy 8*266 on elindul de 8*268 on mar nem?
Kezdem kicsit felhuzni a dolgon magam.
Kedden meg jelentkezem .... proszalok egy DS4-est -
atee
őstag
Pár nappal ez előtt jeleztem, hogy kék halálos problémám van.
Akkor kaptam egy tanácsot ,hogy +0.1 a ramnak és rendbe jön.
Ez jónak is tünt 2 napig tünetmentes volt. És már kezdtem is örülni (bár máskor is jó volt napokig) Aztán tegnap éjszaka 1 óra körül 4-5 óra játék után kikapcsoláskor egy kékhalál jelentkezett. És ezzel ki is lehelte a lelkét. Többet nem haljandó elindulni. Pörögnek a ventik, de képet semmikép nem ad.
Másik DS3 (nem az enyém. Átszerel és minden rendben megy!)
Vihetem garba és és könyöröghetek, hogy gyorsan meg csinálják vagyis cseréljék....
Fasza ez karácsony előtt.
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Módosítottam ezt azt...
Sajna ez Pietrosznak ment privibe, de nem csak neki szól...
''Akkor tisztán látás képpp...biosba beállított értékekre vok kíváncsi, ahogy a proci is gyári szorzón menjen, de ezt eddig mindenki feltüntette...ha nem akkor pl privizzen rám...
Akinek írhatnéka támadt és bővíteni szeretné az oldalt, az ne kíméljen...
SzlobiG: Pont erre gondoltam...elegem van már ugyanazon kérdések megválaszolásából...'' -
válasz
Yushchenko #2763 üzenetére
Szerintem jó ötlet!
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Vmi ilyesmire gondoltam...[link]
-
HUresz
tag
válasz
Chesterfield #2739 üzenetére
Az egyik nagyker nyomatja a Zeppelint erosen
mindig van nekik raktaron es nagyon jo aruk van....
A gar is 5 ev ....
Azt nem tudom tuninghoz mennyire ajanlott .....
400-ast mar epitettem gepbe nem volt vele gond -
Gorneck
legenda
válasz
arsenlupin #2758 üzenetére
Be lesz ne izgulj rajta vok az ügyön...csak jöjjenek azok az eredmények...
-
Slick
csendes tag
Az attól függ mit tesztelsz, ha csak procit akkor orthos elég mint anno a prime95 is...
Javaslom még a goldenmemory-t, ha az is lefut utána jöhet a vga
nos, nálam 450-es fsbvel 3150-en futott 4.5 órát orthos. Gondoltam kicsit feljebb viszem az fsb-t, nyomtam egy restartot erre nincs kép, dvd meghajtó kattog mint az őrült vga hűtő pörög maxon. CMOS clear, újra beállítom, ezúttal kikapcsoltam eist meg társait, ugyanaz, nem bootol.
Szal ha valaki vágja mi a gáz szóljon -
Gorneck
legenda
Sziasztok.
Lenne egy kérésem a tulajokhoz...stabil tuning eredményeket kérnék szépen mindenkitől a lent felsorolt kérdések alapján...
Alaplap/Cpu /Ram?
FSB (fsb:ram), Memory Timing?
CPU Voltage?
DIMM Voltage?
FSB Overvoltage?
G(MCH) Voltage?
PCIe Overvoltage?
Jahh, ha lehet privibe. Thx. -
Pietrosz
addikt
Hogyne
Szar a VGAd vagy kevés a tápod szvsz -
knajf
senior tag
orthos szart sem ér magában: mondom a tutit: loopolva kell futtatni egy orthos mellett egy 3dmarkot!!!!! legalább 2 órán át. ha nem csináljátok meg szart se ér, 28 óra orthos után 1 perc mark alatt úgy kifagyott mint a picsa
-
Robi_73
őstag
válasz
Chesterfield #2748 üzenetére
Szerintem inkább vidd a géped és próba. Ha nem megoldható, akkor Kingmax.
-
válasz
Chesterfield #2744 üzenetére
Akkor a Kingmax tökéletes neked.
-
Csipisz
tag
Sziasztok!
Kérdezném, hogy a C1E, TM2, EIST kinél hogy van és ha mindhárom be van kapcsolva számít-e valamit a tuningnál? Ha az Inteles sata portokat használom, de feltelepítettem a GIGÁS raid vezérlőt az beleszólhat-e bármibe is?
Előre is köszi a válaszokat -
Robi_73
őstag
válasz
Hát a inkább a Kingmax. Zeppelin memóriáról még nem is hallottam.
[link]Made In Malay -
válasz
Ha nagyobb tuningot akarsz akkor kingmax kevés lesz.
-
Chesterfield
őstag
Égető vágyat érzek hogy kotu ramokat kipróbáljak
-
válasz
Chesterfield #2732 üzenetére
Arról még nem hallottam, hogy valakinek lett volna.
Inkább Geil, Corsairt vegyél.
-
Slick
csendes tag
Az Orthos-t 2x kell elinditani vagy alapból teszteli mindkét magot?
-
Chesterfield
őstag
És a twinmos kitet próbálta már vki?
-
Slick
csendes tag
Nézegettem ezt a forumot: [link]
mindekinek gondjai vannak a GEIL-el és azt irják Corsair-el minden ok.
Szerintetek fizessek rá egy corsair dual kit-re +12k-t? -
Chesterfield
őstag
Hahóóóóó
Jó a Kingmax Mars az S3 lapba???
lécci -
Slick
csendes tag
BIOS főmenübe CTRL+F1 utána lesz a tuing menübe.
Őszintén szólva nem értem mi ez a baromság, ráadásul minden egyes alkalommal be kell nyomni -
lacza_01
csendes tag
Segítsetek nekem! Hogy lehet, ram időzítést állítani a gigabyte ga965 ds4 biosban.
f5-ös bios van rajt és 2x1gb geil 4.4.4.12 időzítésű 800-as ram 2,1v-on. Ahol lennie kéne az időzítésnek nincs ott. De az újabb bios leírást néztem csak a 4-magos procikat írja újításnak. Alapon 5.5.5.18-as ídőzítést ír az everest. 800-as fsb 3 ghz-es 630-as pentium van benne. előre is köszi. -
Gorneck
legenda
Mint azt írtam 1:1, 4:5, 2:3 között óriási különbség van...
Aszhem ünnepek alatt/között megnézem már mi a konfigom vége...mondjuk annyit nem variáltam , mint nagyon sokan a fórumon bukni se nagyon buktam annak ellenére, hogy kisker áron vettem mindent a géphez...
1 lap csere és 2 ram volt...lemegy az ára a ramoknak, akkor bővítek is még 2 ultrára...de még nagyon nem kell... -
bim
veterán
válasz
Robi_73 #2692 üzenetére
én nem szerencsének tartom.
gondolom ha a gyártók nem tartanák ezt a megoldást 99%-ig biztosnak akkor nem tennék elérhetővé,lásd AW9-et.nekik sem érdekük ezért gariztatni egy valag lapot.
ha van egy stabil neted és egy olyan rendszered amit nem szedtek sz@rrá a virusok akkor nem hiszem hogy gond lenne vele. -
Pietrosz
addikt
Azért kéne az új bios, mert S3-hoz nincs beta, másrészt megtapasztaltam én is az X-fi bugot. Mivel viszonylag ritkán indítom újra a gépet, nem zavar különösebben, de azért jó lenne, ha nem lenne. Még az is lehet, hogy lapcsere lesz belőle, bár semmi kedvem hozzá
-
Gorneck
legenda
Mivel elég rendesen végig zongoráztunk mindent így több ötletem nincs...vagy ram vagy lap, de ezt csak másik alkatrésszel lehet kideríteni...
Csak egy rammal is gázos volt igaz? Másik slotba is 1-3ból át rak 2-4be?
Tanács: Vidd az egész géped. Miért is?! Másik fajta rammal is meg legyen nézve.
ui: Ezért kellett volna a helyi kiskerben vásárolni... -
Slick
csendes tag
válasz
Gorneck #2712 üzenetére
Kipróbáltam ezt az új BIOS-t (köszi Westlake) sajnos ugyanaz.
Jó pont, hogy ebbe a BIOS-ba már mutatja az SPD értékeket a ram-nál (igaz más lapokba ez alap).
Mindenféle beállítással meg néztem => hibázik.
Gorneck jól érzem, hogy szerinted is lap hiba?
Holnap átugrok a helyi számtech boltba hátha le tudják tesztelni a ramot, szerencsére a nagyker Pesten van én meg 90km-re :S
Komolyan mondom hihetetlen, hogy a mai világba nem lehet 3 olyan alkatrészt venni ami nem hibás és egymással is működő képes. -
westlake
félisten
válasz
Pietrosz #2710 üzenetére
biztos, hogy kell trukkozni, mivel a ket lap azonositoja nem egyezik es pl. a windowsos gigabyte (winflash) progi(k) osszehasonlitjak a ket dolgot.. mivel award bios, meg lehet probalni az awdflash nevi dos-os matuzsalem programot.. emlekezetem szerint ott van egy olyan ''kapcsolo'' amivel ki lehet iktatni ezt az osszehasonlitast.. gigabyte lapba irhatszakar abit biost is
-
Pietrosz
addikt
Próbált már itt valaki S3-ra DS3 biost flashelni? Simán megy, vagy kell hozzá trükközni?
XS-en írták ott olvastam -
Slick
csendes tag
válasz
Gorneck #2693 üzenetére
Szal:
Modulonként teszt, az egyik ram valahol a teszt vége fele hibázott a másik már a legelején.
Gondoltam akkor a gyorsan hibázó rammal tesztelek. +0,1 +0,2 fesz ugyanaz.
Load fail-safe defaults ugyanaz, cmos clear ua de érdekes módon minden állitgatás után máshol hibázott. Akkor ez vajon ram vagy alaplap hiba lehet?
Másik, gondoltam átállitom az időzitéséket de sehol sem találtam a biosba lehetőséget rá, én vagyok vak vagy nincs is -
HUresz
tag
Lentebb vagy fentebb mar irtam hogy a lap semmire sem reagal ... nem indul az ellenorzo folyamat sem .... nincs sipolas a ram hianya sem erdekli volt CMOS reset es elemkiszedegetes hosszabb idore is .....
Szerintem halott
[Szerkesztve] -
HUresz
tag
Egyebkent nagyker Listan lattam A-Data 1066-os rammokat ..... Valakinek van mar tapasztalata veluk? Nekem meg egy kicsit borsos az aruk.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Androidos tablet topic
- CASIO órák kedvelők topicja!
- OLED monitor topic
- Gyúrósok ide!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Chrome
- BestBuy topik
- Hat Galaxy elindította, egy leállította a One UI 8 frissítést
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS PRIME Z590-P
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX B365-F GAMING
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3328, 94% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Yellow -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3125, 100% Akkumulátor
- LG 29WP60G-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 1ms - AMD FreeSync - HDR10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest