- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fujifilm X
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
stitchie
tag
http://kepfeltoltes.hu/061222/cpuzk_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Gorneck
legenda
válasz
stitchie #3094 üzenetére
Alatta mit ír? 1:1 igaz? Akkor a memory multiplier vagy mi 2-ön van...szal a ram órajele 430*2. 2,5-ön 430*2,5 lesz a ram órajele...alacsonyabb fsb-vel...pl 380*2,5-tel kéne próbálkozni. Ramnak mehet +0,3 vagyis 2.1v-ot fog kapni...
Így már?
Jahh most látom a ram még nem is kapott feszt...akkor kéne adni +0,3V-ot és mehetsz tovább 430-as fsb fölé 2-es ram szorzóval. A fesz miatt nem aggódj annyit bírni fog...
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
válasz
Yushchenko #3090 üzenetére
Semmi gond...
Goodram téma: sztem nem fog menni neki feljebb...4:5-be pedig 1000 felett megy az a ram...ha jól sejtem 1024-es modulja lesz. -
Gorneck
legenda
válasz
Yushchenko #3080 üzenetére
Pedig már sokszor írtam a topikba...
-
stitchie
tag
válasz
Yushchenko #3084 üzenetére
goodram pro 5-5-5-15 800mhz ddr2
-
stitchie
tag
sziasztok. kb 2 hete van egy 965p-s3 lapom. eddig minden szép. most végre volt időm, és sikerült egy picit húzni. A cpu voltage 1.45-ön van, az északi hídé pedig +0.2-n. ezzel sikerült 430-as sebességet elérni, viszont ha már feljebb tolom akkor nem müxik. A kérdésem, hogyha a ram-nak adok plusz feszültséget akkor az nem száll el (mondjuk +0,4v-ot)? lehet hogy butuska kérdés, de válasz nélkül nem nyúlok hozzá.
még egy furával találkoztam. A CPU-z-m a processzor feszkójára 1.213v-ot ír ki, de a biosban az 1.45-re van állítva. ezzel kezdjek vmit? itt van képen is:
http://kepfeltoltes.hu/061222/cpuz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
Slick
csendes tag
Nah tesztelgetek meg egy kicsit, jelenleg 480-on, 1.4v cpu, +0,2 fsb, +0,1 MCH
-
Gorneck
legenda
válasz
Yushchenko #3076 üzenetére
A ddr2 topikba válaszoltam...volt már eset mikor segített ez 1-1 giga tulajon...én élből ezzel indítok mikor vkinek rakoncátlankodik a ramja...
-
ati2
őstag
válasz
Yushchenko #3076 üzenetére
Igen, ez még az egyik első bugja a lapnak, én ki se mertem próbálni a citromot...
-
Yushchenko
őstag
Hát lol. Hallottatok már olyat hogy a narancs slotokba rendesen megy a ram, a citromba meg nem?
-
Gorneck
legenda
válasz
Chesterfield #3072 üzenetére
cpu normál, eist, c1e bekapcs, minimális erőforrás be és már megy is az órajel és fesz visszavétel...
rob210: Jót fogott ki nem kicsit...
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Chesterfield #3065 üzenetére
Az meg mi?! Mit csinál?
-
Altair77
tag
válasz
Chesterfield #3065 üzenetére
Nem tudom de megnézem este ha hazaértem és irok h mi lehet!
-
-
Altair77
tag
válasz
Chesterfield #3063 üzenetére
Hát ez igy komoly asszem kaksi a tápunk!Vagy a deszka gyári hibás de azt nem hinném!
-
dodee
csendes tag
hi
Van egy ds3 alaplapom és egy ws2500ks hdd. Újrainditottam a gépet, visszaállitottam alapra (egy ideig 390-es fsbn járattam, teljesen stabil volt többszöri újrainditás után is) és nem bootolt be, a hdd-ről eltűnt az összes partició, olyan mintha egy új hdd-t raktam volna bele. Mit lehet ilyenkor csinálni, hogy lehet hogy egy sima restartnál minden eltűnik a vinyóról? -
Altair77
tag
Azt elfelejtettem hogy a deszka már a második kiadás!
-
Altair77
tag
Sziasztok!
Érdekes problémával fordulok hozzátok!
A DS4-es alaplapomon nem igazán akar működni a sata 2-es hdd-m hogyha nem RAID módban van!A HD-tune 3,5MB/S ir ami nagyon karcsú!
Ha raid módban van akkor műxik rendesen de várnom kell kb.3-4 percet és csak akkor tudok rendesen másolni különben csúnya lassulás van!Nekem az a spúrom h a táp a kevés(350w fsp group) de nem vagyok biztos benne!A hdd-nek elvileg nincs baja!
BIOS-al és driverekkel nem lehet gáz mert minden be van lőve!
Ha valakinek van ötlete pls irjon!
Előre is kösz!
Konfig:Gigybyte DS4,E6300,Ati Radeon x1600,2x512 DDR2,Samsung 250GB sata2,350w fsp group -
rob210
nagyúr
Na sikerült egy E6400-ast beszerezni
[link]
Nekem ez így már elég. -
mekcsei
csendes tag
válasz
Gorneck #3043 üzenetére
Köszönöm a választ, de annak mi lehet az oka, hogy nem tudok belépni a SmartFan-ba. Nem tudom, hogy 3 v. 4 pólusú a ventim ( a nyílásokon benézve Intel felirat van rajta), mivel garis a gépem, nem tudom kinyitni a házat. Erre gyanakszom, hogy észleli ezt. A BIOS beállításoknak van hatása, pld. Auto állásban viszonylag lelassul (tehát szabályozza a ventit), de az lenne jó, ha a SmartFan-ban tudnám beállítani a hőfokot, pld a jelenleginél magasabb hőfokra, akkor lassabban (csendesebben) forogna.
-
Gorneck
legenda
válasz
mekcsei #3041 üzenetére
''Auto-Auto (nagyon csendes , néha álló venti)*
Legacy-Auto (halkabb, lassabban növeli a ventik sebességét)*
Legacy- Voltage (Szinte ugyan az mint az Auto-Auto csak minimálisan jobban pörögtek a ventik)''
''Az Intel(R) QST és a PWM csak 4 tűs ventikkel működik.'' by Robi_73
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Chesterfield #3039 üzenetére
Igen.
350*2=700-on futnak a ramjaid...
Jahh mehet 400-ra az fsb, minden marad úgy ahogy van...
ati2: Én felteszem azé...bár ez nem túl biztatoElég hosszú volt pedig az a lista...
-
mekcsei
csendes tag
Sziasztok!
DS3-asom van, nem aktív (nem tudok belépni) az EasyTune5-ben a SmartFan-ba. Mi lehet az oka, a Biosban a ventivel kapcsolatban próbálkoztam, de semmi hatása nem volt. -
Chesterfield
őstag
-
feka007
veterán
válasz
Chesterfield #3037 üzenetére
Lol ezen röhögnöm kell
Nos? -
Gorneck
legenda
válasz
Chesterfield #3035 üzenetére
Jahh. Memory multiplier vagy mi az legyen 2.
-
Gorneck
legenda
válasz
Chesterfield #3033 üzenetére
Akkor sokadjára...
Indulásképp....
fsb:350
pcie:100
ram fesz: +0,1v
időzítés 5-5-5-15-auto. (ctrl+f1, ha beléptél a biosba) -
greeny7
tag
válasz
Gorneck #3024 üzenetére
Szerencsére itthon várt egy GN-WP01GS hálókari, ezt beraktam, ráraktam a drivert, és minden ok!
Szerencsére ezzel semmi Xp fagyás, leállás, így már jöhet a megtapasztalása a konfig teljesítményének!
Köszi nektek a válaszokat!
(Azért kiváncsi lennék mi lehetett az oka....)
Üdv -
Gorneck
legenda
válasz
Chesterfield #3021 üzenetére
Töltsd már ki pls a konfig részt az adataidnál...
-
feka007
veterán
Az Cpu host Frequency nálam nem megy pl. 400-on, szal csak 399-et lehet beírni, a 0-kat nem írja ki.Ez miért van, illetve azt az 1 MHz-et hogy lehet még beállítani (csakhogy szebben nézzen ki
)?
-
-
ati2
őstag
válasz
Chesterfield #3019 üzenetére
Egy vinyón belül mindig a fele a sebesség.
Csak 2 vinyó között lesz meg a 50-60 Mb/s... -
Chesterfield
őstag
Valaki tudna adni egy kis stepbystep leírást, hogy hogyan tudom az E6300-at felhúzni olyan 2,5-2,7 -körülre?
-
greeny7
tag
Sziasztok!
Most lett meg nekem DS3 + C2D E6300 + 420W táp - as gép.
Az eddig használt WL8310-es hálókártyát próbáltam telepíteni, driver telepítés közben lefagyott (régi gépen ezzel működött (2003-as driver), azt többször is újrahúztam), letöltöttem több frissebet is (2005 is), azokkal a telepítés ment általában, viszont az XP betöltése során fagyott le (XP logo fekete háttér)... Ha leszedem csökkentett módban a drivert, akkor feláll a gép és műxik...
Viszont így nincs netem...
Tapasztalat, javaslat ötlet??
Nagyon Köszi!!
Üdv -
ati2
őstag
válasz
Chesterfield #3015 üzenetére
jó
Vinyó függó a dolog 50-60 Mb/s
[Szerkesztve] -
Chesterfield
őstag
Csináltam az everesttel egy háttértároló benchmarkot, random read átlagértéke 60,5 MB/sec
EZ jó sataII-nek? Nektek mennyi? -
westlake
félisten
ds3 final bios f8 [link]
(keson keltem.. de legalabb direkt link)
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Chesterfield #3011 üzenetére
Driver minden jól fenn van?
Milyen hhd és odd van bekötve?
Legújabb...mindig azt érdemes. Eddig...
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Chesterfield #3009 üzenetére
Sztem igen...50-55 sata->sata, 45-50 sata->ide nálam.
-
Chesterfield
őstag
Na, szal Gsatával 20-30M/sec, az intelessel meg csak 2-3.
Én rontok el valamit? -
slayer006
addikt
hivatalos F8 BIOS DS3 rev1.0 [link]
[Szerkesztve] -
Chesterfield
őstag
kicseréltem a sata kábelt, és átraktam a gsatára, így már 15-18
-
westlake
félisten
válasz
Chesterfield #3002 üzenetére
szerinted normalis?
-
Chesterfield
őstag
Normális az hogy a pata vinyómról a satára 3 M/seccel megy a cucc?
-
tlac
nagyúr
Na, leszedtem a felesleges díszítő elemeket a ds4 heatpipejáról. A silentpipe felirat könnyedén kézzel leszedhető. 6 pöckökkel van felfogatva és fel van ragasztva. A gigabeytos lemez darabkával, pedig szenvedtem kb. 1 órát mire sikerült lefeszegetni. Még nem tudom, hogy mennyivel lett jobb ez így.
(Ja igen, és a bordák aluból vannak, csak a színük hasonlít a rézre. Sikerült kicsit összekarcolni és így már látszik is az igazság.)
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest