- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HDD probléma (nem adatmentés)
Aktív témák
-
1face
senior tag
válasz
Ősember #1897 üzenetére
Lehet hülye kérdés (bár Tőlem nem szokatlan) régebbi biossal?
Minden alapon?
Más: délután visszaraktam (még DS4-ben nem volt) a jól bevált régi SB Live karit négy újraindítás után sem találta meg, aztán ''csak'' rezeteltem 1et és megtalálta egyből
Franc se érti ''ezeket''
Mos mén! -
Kojak
aktív tag
Az normális h everestben az érzékelőnél a +12V-os feszültségnél 0,13V-os mutat?
-
-
Whynot?
aktív tag
most hogy olvasgattam a topicot, elég sok az 1m2-re eső korai halált halt S3. kicsit megijedtem. E6300 mellé keresek valamit. Egy nagyon olcsó core2 ready alaplappal szemeztem eddig (asrock conroe945g-dvi 20eFt), de ez alig húzható és keresek egy nem sokkal drágább alternatívát. Félek, hogy nem az S3 lesz az, a DS3 meg már túl drága nekem. A megspórolt pénzt inkább fordítanám egy kicsivel jobb VGA-ra... pl 7900GS, szal gondban vagyok
-
Whynot?
aktív tag
Srácok, a sima S3 sokkal gagyibb? Kevésbé húzható, vagy csak néhány fícsörrel kevesebb van rajta? A pénztárcámnak jobban megfelelne...
-
-
xoorti
csendes tag
Levettük. Viszont most találtam egy nagyon jó okosságot, lehet mégsem lesz víz.
Van a házamhoz egy ilyen eszköz.
ez a házam:[link]
[link]
Igaz ezt cpura tervezték, de kis barkácsolással meg lehet csinálni, hogy a hídon lévő borda fölé érjen, és az oldallapon lévő venti meg kirántja róla a meleget. És ami a legfontosabb, ez 890Ft nettó, szemben a Titán víz 17 nettójával. Ha beválik akkor ok, ha nem akkor meg buktam 900 pénzt, és marad a víz. -
-
Kojak
aktív tag
Csak rájöttem a hibára,az egyik memória nem működik és ezért nem indult el semmi.Azért köszi a segítséget!
-
1face
senior tag
-
d4nl
tag
kössz a valaszt!pont ezt olvastam a ph, c2d ala valao lapok tesztjebenben hogy a ds4 silent pipeja kicsit besult m nem hogy hut de melegiti azokat a cuccokat amik alapbol nem lennenek olyan melegek.. azt is olvastam h finomabban lehet tuningolni.meg nem ertek a tuninghoz de e6300 v 6400om lesz ilyen lappal es ahogy olvsgattam edig a temaba szinte hiba lenne nem huzni ezt a konfigot
egy ismeros mondta h feltetlen ds4.. ezert kerdeztem ra itt m kicsit ketelkedtem..
-
xoorti
csendes tag
DS3 at nem volt szerencsém használni, viszont DS4-re már a harmadik gépet raktuk össze 2 hét alatt szervizben. ''Nekem is ilyen van'' Eddig mindenki maximálisan meg van vele elégedve.Kijelenthetem hogy eddig Asus párti voltam csak asus lapom volt. De ez most meggyőzött. Nagyon király lap nagyon tuningbarát. A DS4-nek a szememben 1 nagy hibája van! Ez pedig a hőcsöves hűtés. Hogy a fetekről miért kell nyomorult hidra rávezetni a meleget nem értem. Volt hogy 60 C mértem a bordákon. Most próbálkozunk cégnél valami hűtést eszkábálni, rá, mert hosszútávon félek hogy kinyirja a lapot. Raktunk mindegyik bordára 1-1 4cm-s ventit de nem vált be. Borzasztó hangos lett a gép, és nem voltunk elégedettek a hőfokokkal így sem. Most azon gondolkozom, hogy lerendelünk próbára egy Titán Cpu-ra való vízhűtést '' 5,25 helyre építhetőt''
[link]
és megpróbáljuk ráfaragni arra amin a szép Gigabyte felirat van. Mindig az a legmelegebb. Majd leírom hogy mit sikerült javítani rajta. Dióhéjban ennyi amit el tudok mondania lapról. -
d4nl
tag
januar kozepen tervezek ds3 v ds4 vetelt.olvastam tesztet ami nem gyozott meg a ds4rol ezert lennek kivancsi par szemelyes velemenyre... szal ds3/ds4???koszonom..
-
1face
senior tag
válasz
Ősember #1860 üzenetére
Én is ''innen'' kaptam a megoldást annak idején, amikor a zsír új DS4-em dettó ugyan így butáskodott a gyári F2 biossal és az új 2x1gb Hinyxel. Aztán elővettem az 1 éve nem használt 2x512 syncmaxot és tökéletesen felugrott az ikszpé, bioszfriss, és láss csodát azóta 2x1gb Hinyxel megy!
-
-
Kojak
aktív tag
Melyik SATA vezérlőt érdemes használni a Gigabyte-osat vagy az ICH8R-et?2 sata winyó van a gépben.
-
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #1863 üzenetére
Hát ebben a formában nem, mert nagyker. Persze érdekes, mert szerintük nem hibás a ram, náluk állítólag nem hibázik, de ''jófejségből'' kicserélik. Ezért nem veszik vissza a másikat, de mindegy, valahogy megoldom.
Nem lesz könnyű 1 db 1gigás modult elnyomni az biztos, de ha valaki ilyet készül venni 2-öt akkor szóljon és ezt nagykeráron viheti. -
Ősember
őstag
válasz
Gorneck #1854 üzenetére
ugyan olyan ramokat cseréltem. micron 1gb d9dqw azokat probálgatom, amik az aláirásomban szerepelnek... az összes probléma elötti ram is nálam van, de akkor is csak 1-et használtam és most is csak 1-et tettem be.
Robi_73 hálás köszönet a felvilágositásért! sajna erre sem reagálmegprobálom még egy párszor ezt a modszert. sajnos tényleg nem a legjobb a ds3 biosza
[Szerkesztve] -
Ősember
őstag
válasz
Robi_73 #1850 üzenetére
a régi memokat éppen kicseréltem és az ujabbakat tettem be, de már azok is mentek korábban... a reset / insert trükk sem megy.
''Biosreset után nyomd meg az insert gombot'' itt arra gondolsz, hogy amig ki van kapcsolva a gép nyomjak insertet?
Gorneck: mielött kivettem betöltöttem a bioszba a alapokat, de pl tuningnál sem kelene hogy gond legyen, mert akkor cmos clear és kész, nem? -
-
Ősember
őstag
szevasztok
nagy a baj.... a gép nem indul memcsere után megnyomom a powert és felpörög a venti, elindul a vinyo meg minden rendesen franko, de lekapcsol és pár másodperc mulva ujraindul és ezt addig, amig le nem kapcsolom a tápot. azért gázos a helyzet, mert cmos clear, elemezéz semmit sem változtat, ráadásul ha nincs benne memo vagy vga ugyan ez a szitu innentöl 2 dolog hibázhat: lap, proci. ha a proci lenne a rossz, akkor a lap sipolna, nem? ennél furcsább, hogy akkor nem indul ujra a gép, hanem csak megy megy, de nem bootol, ha kihuzom a 4 pines alaplapi csatlakozot.. ötletek?
a konfig ez elött csodásan ment, semmi gond nem volt, instabilitás legkisebb jelét sem tapasztaltam. 631, ds3, 7600gt, aláirásos ram, 450w coolink. még a ramrol is tudom, hogy ment rendesen ebben a gépben, magam probáltam.
memcserére egyáltalán nem érzékeny. slot 1-4 uj memo, régi memo... nincs különbség. meghalt volna az alaplap? -
Robi_73
őstag
válasz
Gorneck #1820 üzenetére
Igen én hívtalak.
Most kipróbáltam a lapot, de semmi változás.
Másik proci Celeron (533fsb)
Memória 256,512,1GB Geil,Vdata,Samsung,Noname stb..
Nem értem ezt a biost, miért nem lehet törölni teljesen. Külföldi fórumokon is sokan belesetek ebbe a hibába, és többen írtak is a Gigabyte-nak. Elméletileg rajta vannak az ügyön és javítani fogják egy új bios verzióval. Most még mindig kutatok full cmos clear után. Esély a 0-val egyenlő. -
Nippon
őstag
Eladó a jó Corsair XMS2 CM2X1024-6400 1Gb-os modulom.
Gyári időzítés 5-5-5-12
A másik modult gariba kicserélték és csak kit-et tudtam venni helyette, ezért feleslegessé vált.
33.000Ft -
C@rbon
senior tag
Hi!
Végre megjött minden alkatrészem
Segítene vki hogyan induljak el? Még ne volt olyan h nekem kellene összerekni windows-t telepiteni stb....
Szal miután összeraktam mit csináljak?
Le tudná vki írni lépésről lépésre?
Kösz!! -
Palika71
őstag
válasz
Hack3er #1834 üzenetére
Hát, nem hideg, az biztos.
Nekem a 3465 (FSB:495)környékét stabilan vitte a procimmal, sokáig teszteltve, de aztán ott vége lett. Pedig nekifordítottam egy nagy ventit (220V -os otthoni (majd elfújta a gépet)) az alaplapnak, de akkor sem ment gyorsabban. Tehát, az esetemben nem hőcsövek gátolják meg a további tuningot.
MOD: most 3.2 -n megy folyamatosan, és nincs házhűtésem.
[Szerkesztve] -
Hack3er
őstag
Van itt valakinek DS4-e?
Azt szeretném megkérdezni hogy valaki tuningolte vele hosszab távon, hogy mennyire melegedett fel a hőcsöves hűtése? Kifagy az alaplap ha nagyon meleg a borda? -
Kojak
aktív tag
Vki? -
Gorneck
legenda
válasz
oettinger01 #1830 üzenetére
1. Ezen aktív hűtés van szal nincs minek behalnia úgy, mint az IC7-nél.
2. 875 alig melegedett ez meg fűt rendesen.
slayer006: 4-4,5k lesz, ha lesz. -
ACE-
addikt
Skacok!
Segítség kéne, kurva sokat olvastam ezt a témát, de nincs időm/erőm.
Valaki össze tudná foglalni hogy jelenlegi gépfejlesztésem előtt mit érdemes venni, amivel én is 3 Ghz körüli sebességet elérhetek a Core2Duo procimmal?
Köszi -
Kojak
aktív tag
Sziasztok!
Megvettem a DS4-et,összeraktam mindent,beindítom és nem indul el.Minden venti felpörög,kivéve a procihűtőt,mert ez csak néha néha indul be pár mp-re.Már kivettem az elemet is meg vissza,de így sem jó.Mi lehet a baj?Gyári hibás? -
Gorneck
legenda
válasz
Robi_73 #1816 üzenetére
Lehet csak az...sőt szinte biztos...anno ezt írtam körbe csak nemtom mennyire is volt érthető. Goodram teszt után nem állítottam vissza a ram beállításokat és nagyon nehezen indult el. Akkor én egy ramot kezdtem el pakolgatni slotról slotra és elindult. Bios mentés után semmi baja se volt.
PH-s tesztben jól ment a lap szal lehet vele tuningolni, de mint minden 965-ös lap mellé kell vmi jó kis ram ami általánosságban bevált a usereknek. Azért írtam AMD-nél sokat számít az időzítés, de itt nem sokat...én nem nagyon vettem észre. Pl 533 5-5-5-18-ról 800 4-4-4-12-re állítottam a ramot.
Te hívtál? -
slett27
addikt
Gorneck23 és slett27 mai ajánlata DS3 NorthBridge hűtésre :
[link]
[Szerkesztve] -
Robi_73
őstag
Én már kivettem, rövidre zártam szóval mindent kipróbáltam és semmi.
Bekapcsolom és közvetlenül utánna ha megnyomtam a reset gombot, akkor idáig rendbejöttek a dolgok. De akkor is csak az FSB-t vette vissza, a proci szorzó és az időzítés maradt. Nem értem miért nem felejti el a beállított időzítéseket. Szerintem ''csak'' ez a baj.
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Robi_73 #1806 üzenetére
Az hát...én nem is veszem komolyan. Volt már pár ram ebben a gépben és tudom mit nem szeret, ahogy azt is mivel nem érdemes szórakozni és az az időzítések babrálása...egyszerűen nem vagy vele sehol...nekem is az volt az első oszt rájöttem, hogy az nem AMD.
Kinek a hibájából is?! Ez pl a Tiedből... -
Robi_73
őstag
válasz
Gorneck #1802 üzenetére
Tudom hogy szóltál, de gáz szerintem az egész. Ha biost restel az ember a beállítások miért maradnak meg? Ez a Dual bios is egy nagy humbuk. Volt úgy hogy sima reboot után bios cheksum erroral indul a lap, majd floppyról frissíti magát majd restart. Kezdem megérteni XaraX-ot, hogy miért váltott vissza AMD-re. Két hét két alaplap. Olvastam hogy valaki már négynél jár!
Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Azonnali processzoros kérdések órája
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Parfüm topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- FEHÉR ASUS ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI ÚJSZERŰ - GARIS
- Alaplap, i5 processzor, 16gb ram, Gyári hűtő
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest