- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Milyen videókártyát?
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Drága lesz a terméktámogatáson túl használni Windows 10-et
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
ati2
őstag
válasz
CriticalHit #597 üzenetére
Jó kis lap az, csak kár hogy később dobták piacra mint a DS3-at.
Különben jobban tündökölt volna... -
Dada(SzB)
tag
Mit tudnak az okosak, megoldódott már a ds3 - micron d9 konflikt?
(8as beta bios al?)
ds3 at vennék jóféle corsair TWIN2X2048-6400C4 el dehát ha nem szeressék egymást akkor kénytelen leszek elpártolni ds3 tól... -
CriticalHit
addikt
Az olcsó, kis S3-as tündöklése. 500-as FSB. [link]
-
adalbert1
veterán
válasz
adalbert1 #595 üzenetére
Értékelhető táblázatokat nem nagyon sikerült találni, a specifikációi az integrált kártyának megvannak a realtek oldalán, a live-ét meg megtaláltam a driver cd-jén. Mondjuk bogarászni őket nem volt kedvem
, így inkább beraktam a live-ot, és hallható a különbség! (vagy csak halucinálok...)
Tényleg ennyire szar lenne az integrált hangkártya? -
adalbert1
veterán
Sziasztok!
A DS4 alaplapi hangkártyájánál jobb egy sound blaster live 5.1?
Mivel most bontom szét a régi gépem, így gondoltam felhasználom ebben...
Ja, csak 2.1 rendszerem van, tehát a lapon is felesleges egyelőre a 7.1. -
atee
őstag
Sziasztok!
Tuning szempontjából a DS3 szenved e valamilyen hátrányt a gyakorlatban a DS4 el szemben? -
DJ.Gróf
aktív tag
Üdv! Én is ugyanzet kérdeztem és igen 20 pines táppal is megy a lap! Lehet venni átalakított,de az csak parasztvaktáí mivel az áram úgyanazon a vezetéken folyik(24pin a 12v terheléselosztására van kitalálva). Gyenge táppal ezért nem éri meg próbálkozni,de látom neked márkás van. Jol irtad az igazítást ,de ha pl megnézed a gigabyte oldalán az alaplap képét ott le is van takarva a +pinek helye,ezze is jelezve,hogy nem kötelező használni! by
A videókártyának nyugodtan rádughatod azt a +12v-ot,de elég a kártya saját csatija is!(az inkább a crossfire-hez van úgy tudom)
[Szerkesztve] -
Agyas
aktív tag
Hali
Nem bonyolult:
Bioszban az uccsó menüben van olyan hogy CPU Host Clock Freki és azt rakd 333 ha bírja 380 majd 400 És mindig futtass ortos tesztet mondjuk 20 percig és igy keresd mega Cpu végét.
Procifeszt fixáld 1.325-re.
Ramnak mondjuk adj 2.1V-ot
Másnak nem kell fesz (max +0.1)
Memória időzítéseket Ctrl+F1 et nyomsz fömenüben és ahol az FSB-t meg a feszeket állítottad ott lehet időzítéseket is állítani
Remélem segítettem -
Gerr'y
senior tag
Hi!
Kellene egy kis segitseg.
Van nekem egy Giga DS4, E6300, OCZ 800-as ramom, az alaplap BIOS-at frissitettem F6-osra.
Szeretnem meghuzni a procit, de nem tudom igazan honnan induljak el.
939-es rendszerem volt ezelott, ott eleg volt a memoriat, aztan a procit felhuzni es utana a kettot osszeloni, de itt ahogy lattam tobb fele feszultseget is lehet modositani.
A procit szeretnem alapfeszen hasznalni, mennyire emelejem az FSB-t, minek adjak tobb feszultseget esetleg?
Koszi elore is!
udv -
Gorneck
legenda
Hááát amit én vettem az 12es ventiket fogatott fel a 4 sarkánál fogva hónapokig...amikor leszedtem akkor is volt benne tartás nem is kevés...szal max a hő miatt nem fogja rendesen megtartani...
Még nincs ventim és ahogy ismerem a helyi boltokat rendelnem kell tts-től vmi jobb fajta 4est. Csavaros megoldás sztem felejtős mivel a borda kisebb, mint 4 centi...szal míg nincs venti addig felesleges gondolkodnom a dolgon... -
Sárpac
nagyúr
Hát egyre furább ez a ds4-es lap, most a fekete bootképernyő helyett olyan jól sikerült az f6-osba a javítás, hogy 1 helyett 2 boot logo indult egymás tetején!
-
air
nagyúr
Sziasztok!
Hamarosan érkezik a DS4-es lapom. Előre leszedtem a manualját, és elkezdtem olvasgatni. Feltünt, hogy ATX 12V 2X és 24 pines ATX csati van rajta. Nekem csak egy 3 éves Enermax 465-ös tápom van, amin 2x2-es és 20 pines ATX csatik vannak. Ha a manualból jól veszem ki akkor ezeket is használhatom, csak elcsúsztatva kell csatlakoztatni. Az ATX12V2X csatinal jobbra, a 3,4,7 és 8-as pinekre, a nagy ATX-nel pedig balra igazítva, tehát a 11,12 és 23,24-es pineket kell kihagyni. Ugye jól értelmezem??
Másik kérdésem az lenne, hogy az alaplapon lévő PCIE 12V-os csatit (ez egy normál molex, ugye?) mikor kell bekötni?? A manual szerint ez a rendszer szükségleteitől függ. (Connect this connector depending on your system requirements.) De miféle szükségletektől?
Egy MSI 7900GTO kártya fog belemenni. Ebben az esetben elég ha csak a kártyára kötöm be a tápot, vagy az alaplapot is táplálni kell ezen a csatin??
Előre is köszi! -
Pietrosz
addikt
-
krisz80
csendes tag
Köszönöm szépen segítségeteket!!!!! Amúgy igen szuper a gép, mindenkinek csak
ajánlani tudom ezt a lapot!!!! További jó napot mindenkinek! -
Pietrosz
addikt
Lusta voltam és nem néztem meg ventivel javul-e a dolog
-
krisz80
csendes tag
Az alaplap gyárilag az F4-es biosszal jött ki , feltettem rá az F7 - est de ugyanaz a jelenség!
Akkor nem kell agódnom ez normális? -
krisz80
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!!
Hétvégén végre sikerült összeállítani a frissen vásárolt konfigomat:
- Gigabyte GA-965P-DS3
- Intel Core2Duo E6300
- A-Data 2*512 800MHz
- Gigabyte GeForce 7800GT
- Chieftech 400W
Namost nekem ezidáig AMD -s gépemin voltak , ezért egy picit értetlenül álltam a dolgok elé.
A problémám a következő: ha a hálózati csatlakozóból kihúzom a gépet ,majd bedugom olyant csinál a gép hogy elindul , majd kb 1 másodperc után leál (kb ugyanennyi ideig áll), majd elindul és megy minden normálisan. És ez a jelenség csak akkor van ha leáramtalanítom a rendszert! A probléma okára nem jöttem rá. Ha valaki közöletek találkozott
hasonlóval ,az irjon! Segítségeket , válaszokat erőre is köszönöm!!!!!! Szép napot mindenkinek! -
Dare2Live
félisten
válasz
Pietrosz #559 üzenetére
víz a procira, chipsetre nem extrém tunningnál (itt 1.4Valatt) kb max 30-40mhzt jelent, azaz kb semmit.
Ha extrém feszt adsz procinak pl 1.5V felett ottmár valszeg többet mivel lazán lehűti 60Ckörnyékére míg a HPs 120as csodák már 90Cfölé ugranak és ott ugye valószínűleg már kezd instabil, visszaszabályozott.... lenni a rendszer. De ez csak találgatás ami tuti, hogy vizzel 1.55Vn 60C alatt tudom tartani a procim itthon.
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
De most neked is teljesen stabil nem? Nameg neked ''csak'' 400-on van, nekem 464-en...
Ha nem akarsz tovább tuningolni, akkor mi változik, ha ráteszed a jobb hűtőt vagy a ventit? Vagy csak zavar a tudat hogy forró?Nekem valszeg sokkal melegebb mint neked, mégis stabil már hetek óta, 7/24-es használat alatt, szóval.....
-
Gorneck
legenda
Elég drága cuccok...sajna élőben nem láttam a zalman-t DS3on így nem is tudom megmondani felfér-e...
HR5 nekem is volt...lehet forgatni, de nem olyan mértékben, hogy az teljes szabadságot adjon nekünk.
Ha vennék akkor jts-t vennék...elég erős szerkezetnek tűnik.
Hogy hol a szenzor azt nemtom, de lehet elég egy 4es venti a bordára...én is nézegettem az előlapom hőérzékelőjével és elég sok a különbség...szal mint azt írtam nem tudni hol is az a szenzor...
Pietrosz: Vmit azé számít, de lehet csak hosszútávon és csak stabilitásban. Én is először egy ventit fogok rátenni és ha bejön, akkor lehet csere. -
Matt23
tag
válasz
Pietrosz #555 üzenetére
Náalm a bordához van erősítve a szenzor és garantáltan jól mér. Ha 41 fokos lenne az még simán meg tudnád fogni (rövid ideig a 60 fokos cuccot elviseli a kezünk) de nálam olyan meleg a borda, hogy éget, biztos hogy 60 fok felett van. Te mennyire érzed forrónak a bordát? Szerintem a belső érzékelők valahogy el vannak szúrva, de ez csak egy tipp...
Hirtelenjében megnéztem everestet és 44 fokot ír ki, ami már alapból sem lehet, mert a chip és a borda között nem heatpipe van, így a chipnek minimum annyi a hőmérséklete mint a bordának.
[Szerkesztve] -
Matt23
tag
Igen, ezt én is nézegettem. Nekem is tetszik! Ez a fennt említett hűtő alkalmi vétel lenne. Végülis kipróbálhatom de azért jó lenne egy kört megspórolni vele. És a thermalrigtos sli verziója? Azt úgy néztem elég jól lehet forgatni, csak ugye megint elég nagy. Szerintem nem normális hogy ennyire meleg és tuti megpusztul egy idő után. Én meg valahogy nem hajlok arra hogy gariztassam a lapot, mert akkor volt gép nincs gép. Meg pesten vettem így még plussz utazás is. (Megjegyezném és ez off hogy az előző lapomat 3szor gariztattam
mert sz@r vinyót vettem a gépbe, ami az előtt volt lapom 3 évig gond nélkül használtam és remélhetőleg most is valaki a boldog tulajdonosa
-
Pietrosz
addikt
Van itt valaki aki tovább tudta húzni az FSB-t chipsethűtő csere/+ venti hatására? Mert csak azért, hogy hidegebb legyen nem veszek rá semmit
Atomstabil a cucc, egyszerűen legstabilabb alaplapom hosszú idő óta.
Mondjuk fűt rendesen, de sztem alapon is forró, úgy rémlik legalábbis. Ha megpusztul akkor meg garba kapok új reveset, ami csak nem olyan rossz
Mondjuk a + ventit én is ki tudom próbálni holnap
szerk.: amit az everest alaplapnak ír az a chipset?
Kinek hány fokos idle ill. terhelve?
[Szerkesztve] -
Matt23
tag
Hali,
ha esetleg valakinek van hasonlóval tapasztalata, segítsen!
A lap DS3, a procihűtő Zalman 9500, a kérdés pedig hogy elfér-e a NB-en egy JTS-0005-ös hűtő. Vagy esetleg még a thermalright hőcsöves hűtője jöhet még szőba bár az elég nagyra nőtt. Sajnos valami iszonyat forró a NB-m. Alapból volt amikor 65 fokra is felment (és ezt előlapi panel hőmérőjével mértem) most hogy beraktam mellé egy hihetetlen hangos kicsi ventit ''csak'' 55 fokos. -
polip
addikt
válasz
DarkStarOne #547 üzenetére
ha ezt a topikot (és az első részét) végigolvasod, akkor ez a kérdés nem merül fel bennet többször
fél napod rámegy, de megéri! -
Convex
aktív tag
Hello!
Használ valaki ilyen lapot corsair xms2 675-s rammal?Lehet ilyen lapom lesz, és érdekelne, hogy működne ezzel a rammal ez a lap?
-
DarkStarOne
csendes tag
DS3-as alaplapom van és szeretném tuningolni egy picit.Egyedül nem merek nekivágni.
Mit kell állitani és hol.Egyébként egyböl kellett a biost frissiteni,mert picit fagyogatott! -
C@rbon
senior tag
Télleg jol szerepelt az A-DATA
E6300-nál a 7x-es szorzo a legnagyobb?
Kiprobálhatták volna más szorzoval is... -
C@rbon
senior tag
válasz
CriticalHit #542 üzenetére
Köszi
Eléggé érdekelne a cikk -
CriticalHit
addikt
Béna vagyok. Újra 667-es mem teszt DS3-ban[link]
-
C@rbon
senior tag
válasz
CriticalHit #538 üzenetére
Javítsd ki a linket lécci
-
bim
veterán
válasz
CriticalHit #538 üzenetére
nem sikerült a link.
-
CriticalHit
addikt
A 667-es A-Data igen szépen muzsikál a DS3-ban, ellenben a Geil-el. [link]
-
-
ati2
őstag
Egész jó lehet szabályozni a cpu-fan-t az easy tune 5-el
-
Loha
veterán
De ez tényleg hülyeség...
Semmi köze a bootolásnak ahhoz hogy intel vagy amd proci van a gépben. A mi sokat számít, hogy IDE vagy SATA vinyóról bootolsz, mert SATA vinyónál van az a tökölés, amíg ki nem világosodik XP betöltő képernyője, IDE vinyónál azonnal kivilágosodik. Ráadásul pl a PerfectDisk offline defragmentjével akár 5-10mp-et is meg lehet spórolni... Egyébként meg ki az aki annyit kapcsolgatja ki be a gépét, hogy 10-15mp különbség számít?
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Bile Demon #500 üzenetére
A bios karakteres képernyő kezelése valszin valamiért baromi lassú ez is bug lehet mint a többi!
-
Gorneck
legenda
válasz
Ellenpéldát tok én is...de kipucolt és rendesen karbantartott rendszernél amd-vel gyorsabb a boot, ahogy a pl. a winamp is...na de tényleg mind1.
Nekem a gui ki is van kapcsolva...sok mindent próbáltam, de olyan gyors boot időt nem tudtam elérni, mint az előző konfigommal... -
Bargyu
tag
válasz
Nem szeretnék marhaságot mondani XP boot témában - nekem is Intelem van igaz, csak P4, most gondolkozom C2D-n - de AMD-t én is gyorsabbnak láttam, valaki szerint a processzorba épített memória vezérlő az oka, a memória elérési sebessége kb. fele az inteles rendszereknek. Itt a prohardveren is volt összehasonlítás, P4 vs A64 esetén, talán nem ártana egy frissítés C2D vs AM2-re. Ha valaki tud ilyet belinkelhetné.
-
Tithian
őstag
válasz
Régen a bootvis nevű progival szórakoztunk, akkor egész jó volt, nem tudom, ma érne-e valamit.
Aktív témák
Hirdetés
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kedvenc zene a mai napra
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó karcmentes Huawei Nova 8i 6/128GB / 12 hó jótállással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest