- Fujifilm X
- Androidos tablet topic
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Androidos fejegységek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
Gorneck
legenda
válasz
Yushchenko #798 üzenetére
2.3nak már némi aktív hűtés is kell, de lehet tévedek...hacsak a ram gyárija nem 2.3v. Ultrának biztos 1.8v-2.3v. Másik slotba is nézd meg. MCH-nak meg sztem nem kell plusz pl nekem eddig nem kellett adnom plusz feszt 400as fsb-hez.
-
Gorneck
legenda
válasz
Yushchenko #796 üzenetére
Gondoltam és kicsit húztam a cpu-t mit takar?!
2.3v mehet a value szériának? -
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
ide is bemásolom
Ma gondoltam kicist húzom a cpu-mat, ezért kapott 1.55 feszt eleinte, a RAM +0,5-öt, az MCH +0,2-t. Erre belép win-be, mindenféle hibák, stb. Belenéztem BIOS-ba és ezt láttam. [link]
Ezek után visszavettem cpu fesz 1.45-re, memot 0.3-ra, de ugyanez. Csak alapfeszen volt hajlandó normális lenni. Az a lol hogy ez ment nekem néhány napja Valami ötlet? Vagy hogy mitől lehet. DS4-em van, lehet hogy már kevés neki a táp? -
Pietrosz
addikt
DS3 rev 1 és rev 2 között mi a különbség?
-
gelbelex
őstag
Köszönet!
Működik... (Visszavonom a Gigabyte-ot illető e témájú kritikámat. Tkpen mindegy, hogy programból, v. bios-ból vezérlik a ventit.)
Még egy kérdés..: A proci (tok?) hőmérsékletét ugye a lap méri? Egy valahol elhelyezett szenzorral? (A Core2 maghőmérsékleteit az Everest a prociból szerzi be, igaz?) -
bim
veterán
nem érdemes gyárit venni .
keresd tts-t a hv-piacon,vagy keresd zolkát a vh. topicban.
ő leirja kb mi kell neked.
van neki egy oldala ahol körül lehet nézni!
www.subcooling.hu
de szerintem ha komolyan gondolod a dolgot állj rá a hv.-piacra mert mindig van eladó vh. alkatrész!és sokkal olcsobb mint ujonan. -
Bile Demon
őstag
A gigabyte marketing anyaga szerint a DS alaplapokon szilárd dielektrikumu kondikat használtak kizárólag, ezek drágábbak és hosszabb élettartamra vannak specifikálva, mint a folyékony elektrolitot tartalmazó alu elkók, a meleget is jobban bírják tartós használatkor. LEHET, hogy a sima alu elkók is bírják sokáig, de azt SENKI NEM GARANTÁLJA, nem arra vannak specifikálva.
Ezek az új kondik meg majd évek múlva derül ki hogyan muzsikálnakmondjuk a VGA kártyákon, illetve a laptopokban már évek óta vannak ilyenek, de nemtudok meghibásodásról.
u.i. egy kondi tönkremehet úgy is hogy nem melegszik és nem púpos. pl ha kiszárad belőle a folyékony elektrolit. lecsökken a kapacitása, megnő az ESR-je... -
bim
veterán
hát nem tudom leirni a különbséget.
néhány adat.
3,6ghz prescott alapon 27-30 fok terhelve 40körül
7600gst gyári hűtőjével 52 alapon .vizzel 38.a max 47fok!
és mindezt ugy hogy a 2x12venti a radin mondjuk 800/500 körül forog.aminek nem sok hangja van .
nem ismerem az S3-at de a lényeg az hogy legyenek lyukak az NB. körül. -
bLL^
senior tag
válasz
Bile Demon #773 üzenetére
Természetesen.
Nem számít annyit hogy most 5 évre terveznek egy kondit vagy 15-re. Mert csak ezt nagyítja fel a pr gépezet.
-
#gab_
őstag
válasz
Bile Demon #773 üzenetére
azért mer alu a kondi még nem biztos, hogy jobb minoségu...
szakemberek szerint a hagyományos kondi jobb...
nekem van itthon egy ezer éves DFI NF2esem és 1 pupos kondi sincs rajta...
[Szerkesztve] -
bim
veterán
sok-sok pénz a csend ára.
hirtelen nem is tudom mennyim is áll benne mert java részét használtan vettem és van benne sajátkészitésű blokkom is.
évek alatt gyült össze.
ha mindenre ujat veszel akkor az 70-be biztosan benne van.
ha mondjuk DS3-ad van akkor csak a procira-NB-GPU-ra érdemes tenni az 30 körül van a blokk.+ pumpa és radi.
nekem van HDD blokkom is beépitve. -
bim
veterán
a DS4-em kicsit másképp.
[link] -
bLL^
senior tag
Hali!
Gorneck! Lanon sikerült összehozni az alaplap+procim SzlobiG ''1000''-es ramjaival, csak az a gáz hogy az alaplap 420 fölött nem akart xp-t bootolni...
(fsb és mch +0.1V) Samsung 667-eseim pedig ''csak'' 400ig bírják 2.1V-on a tempót a procival. Ezeket az eredményeket F4es biosszal csinálta a gép, sztem még ma frissítem f7-re, azzal és egy jobb rammal kb mennyivel tolódhat ki az alaplap max fsb-je?
szerk.: procit alapból 1.4V-n húztuk de alapfeszen és viszi a 2800at szóval biztos h nem a proci a gyenge láncszem.
[Szerkesztve] -
prmcsk
addikt
No ámbérék !
Az ''természetes'' a DS3-nál, hogy újraindításnál, vagy bekapcsolásnál, néha eldobja
a biosban fixált 100Hz PCI-E frekit, vagy csak ''bugzik'' ?
Átáll autóra, innen borul minden tuning.... -
Nortid
aktív tag
sziasztok
a ram idözítéseket átírtam, és azóta nem kapcsol be a gépem
5-5-5-15 -re , a töbit auto-ról 16-ra...
mit csináljak? bios resetet lehet csinálni igy? -
péter007
senior tag
válasz
Bile Demon #743 üzenetére
Hello
próbáld a speedfan 4 nevű progival
minden ventit tudsz vele szabályozni ami az alaplapra van dugva legyen az 3 tűs vagy pwm
itt a link: [link] -
pap
senior tag
Szia.
Igazából már megvan a procihűtő
Egy 6600as conroe menne bele az s3as lapba.
kb elég lenne egy 3ghzes értéket kihozni belölle.
Többet nemigazán akarok.
Majdnem elfeljtettem hogy ha meglesz a lap elég a legújabb bioszt feltenni,vagy sorban kell őket felrakni?
A legmagasabb F biosz tartamazza a többit?
[Szerkesztve] -
Bile Demon
őstag
Engem az alaplap ventilátor szabályzási lehetőségei érdekelnének
Van erről valami használható leírás?
Addig eljutottam, hogy a CPU FAN-t tudja a hőmérséklet függvényében szabályozni, külön szoftver nélkül is. És úgy vettem észre, hogy a 3 tűs PWR_FAN csatin mindig 12V van. Van olyan progi (a gyári progin kívül, mert az nem tetszik) amivel manuálisan be tudom állítani, hogy a PWR FAN kisebb fordulaton menjen, netán hőmérsékletfüggően?
A SYSFAN-ra is csak 3 tűs ventilátort tudok tenni, azt tudja szabályozni szoftver nékül? -
péter007
senior tag
Emberek most már tutira eldöntöttem hogy gigára cserélem az msi-t csak azt nem tudom hogy ds3 vagy s3 legyen.
Mennyit számít a kondenzátorok minősége ha csak hétvégenként van húzva mikor itthon vagyok?
Nem biztos hogy megéri a ds3 de lehet hogy jobb választás lenne.
Feltenném a kérdést hogy ki melyiket venné:?
DS3 vs. S3
Aki tud lécci segítsen hogy el tudjam döteni melyiket vegyem.
A válszt előre is kköszi. -
pap
senior tag
válasz
Anonymus23 #733 üzenetére
Köszi a segitséget.
A romokon full réz hűtök vannak,utólag vattem rájuk.
A Core 2-n meg egy aerocool gt1000 full réz hűtő lesz.
Igy is nehéz lesz majd húznom?
Vagy ez igazából nem befojásol semmit?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
Jóreggelt mndenkinek.
Most így reggel lenne is egy gyors kérdésem amit elfelejtettem tegnap feltenni.
A kingmax Mars ramok elindulnak ebben a lapban? -
Pietrosz
addikt
DS3 is, most meg az S3 is hülyén kezeli a ramfeszt
DS3 a beállítottnál pont 1 tizeddel kevesebbet adott everest szerint, az S3 meg fél tizeddel ad kevesebbet. Most vagy többet adok neki, mint eddig kapott, hogy stabil legyen, vagy kevesebbet, de akkor tesztelhetem újra a tuningot -
ritkamadár
tag
-
Anonymus23
veterán
Nehéz ezt így előre megmondani.
Nekem a 667-es Kingston ramok vígan mennek 860-on, 5-5-5-15-ben. +0,2V fesszel. Bár ez DS4, de szerintem nem ettől fog függni.
Nem tudom, de szerintem érdemesebb azért egy picivel gyorsabb ramot venni, mert szerintem az 533-assal elég hamar a ram határába is ütközhetsz..
Húzni mindenképpen fogod tudni, elég sok potenciál is van ezekben a ramokban, szal a tuning vége attól fog függni, hogy mit bírnak majd a memók. -
pap
senior tag
Sziasztok!
Akarok venni nemsokára egy s3-as lapot.
Kérdésem a következő lenne.
2*1gb 533as kingston kit menne bele.Fogja nekem jól vinni ez a lap?
Egyenlőre egy 530as 3000mhz-es prescott kerülne bele,majd késöbbiekben egy 6600as core 2.
Bele megy az 530as prescott?
Esetleg fogom tudni majd húzni ha meglesz core2-es proci,vagy a memók miatt nemigazán?
A válaszotokat elörre is köszönöm. -
ati2
őstag
Ha olvasod akkor ok
Rakd fel a legújabb bios-t nyugodtan a lapra. Annyi bibi lesz hogy már nem emeli a feszt az fsb emelésre, csak ha a az egész fesz állítást auto-ra rakod.
Everestel nézd meg azért a hőfokokat / feszeket mindenképp...
Hosszú távon 7*450-en nyugodtan lehet majd hajtani a konfigod, ha nem süt nagyon a proci... -
péter007
senior tag
válasz
ritkamadár #724 üzenetére
kköszi
ja és a hűtéssel nem lesz gond mert egx freezer 7 pro figyel rajta és nem fogom huzamosan 4 ghz felett járatni -
péter007
senior tag
válasz
ritkamadár #721 üzenetére
és mivel hűtöd? bár ahogy nézem simán kihozza a lap a 4 ghz-et a prociból ami egy darabig elég lesz
-
ritkamadár
tag
válasz
péter007 #717 üzenetére
Mennyi legyen a rekord???
Nekem figyel a polcon egy ilyen proci: [link]
Sajna a kutyának se kell...
Ha lesz időm és vissza a jön 600W-os fsp tápom a gariból akkor megnézem mennyi a vége
a DS4-be.
Amúgy 955 lapba ment volna feljebb is csak lusta voltam vmod-olni, max. 1.6V-ot tudtam adni a procinak...
[Szerkesztve] -
prmcsk
addikt
Már megint kérdezek......
Alvin a C2D lapok tesztjében a DS3 lapról és gondolom a kisöccséről az S3-ról,
ezt írja:
''Egyetlen hibát találtunk a lapban, mégpedig azt, hogy a feszültségek összege limitálva van. Ez pontosan azt jelenti, hogy a CPU+DRAM+FSB+MCH feszültségek összege, ha elér egy bizonyos pontot, akkor a lap nem ad képet''.
Ez igaz a DS4-re is ? -
Ds4(C1)+Geil 2*512(800)+E6300=480 Fsb
Képet majd később tudok mutatni,csak az a gond nem tudom tovább húzni a gépet.Ez mind alapfesz és alapbeállításokon ment F2-es bios-al.
Tudnátok segíteni,hogy minek mennyi fesz kell és milyen időzítéseket kéne alkalmazni a memoriánál,mert semmi tapasztalatom nincs -
ati2
őstag
válasz
ritkamadár #705 üzenetére
Nállad a 462-es FSB miatt annyi, 400-on csak 7000 körüli lenne...
-
Aktív témák
- Kingston FURY Impact XMP 32GB 6400MT/s DDR5 CL38 INGYEN FOXPOST
- ASUS ROG STRIX B550-F GAMING WIFI II alaplap eladó /Garanciás/
- Asus P8H61-M LX R2.0 LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500 CPU
- új, bontatlan Kingston FURY Impact 32 GB KIT DDR4L-3200 SoDIMM CL20-22-22 memória / kisker garancia
- HyperX DDR4 16GB(2x8GB) 3600Mhz CL17
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3167, 100% Akkumulátor
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04S 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest