Aktív témák
-
Rota
tag
Sziasztok
Lenne egy kérdésem . Nekem GA945SP-S3 alaplapom van és itegrált a hangkártya Realtec HDaudio . Na most ez nekem nem megy semmilyen vezérlőt semmilyen programot nem találok ezzel kapcsolatban a gépen pedig az alaplap telepítő lemezéről minden a hangkártyával kapcsolatos progi fel megy és ha később ismét indíto a lemez ...ellenőriz és látja , hogy fent van a gépen. Most mit tegyek? Hol tudok utána nézni. Esetleg hasonló a hangkártyátok. Azért dühít mert korábban működött de most újra kellett telepítenem a gépet és most nem tudom mi van ezzel.
Előre is köszi. -
Anonymus23
veterán
Végül is már az is jó, ha nem az ISA slotokat keresed, vagy az EDO ramok helyét.
Szerintem kicsit kevered a szezont a fazonnal, már csak azért is, mivel ezeken a lapokon is van PCI csatlakozó, több is, de a VGA-nak már nem a AGP csatlakozó van, hanem PCIExpressz.....
Bezony, az életben a változás az állandó egyedül!
Keress olyan lapot, ami AGP-s...
De itt a topikban - S3/DS3/DS4 - tárgyalt lapok nem azok... -
xmacx
csendes tag
válasz
Anonymus23 #1190 üzenetére
mostanában nem nagyon követtem a lapokat de szerintem akkor is csíraság, hogy nem raktak rá agp-t.
régebben volt egyben pci, agp (+agp8x) lap is ugyebár
naennyi -
Uzmany
őstag
Sziasztok, most vettem észre, hogy a win feladatkezelőjében csak egy processzor szerepel. Ez így van rendjén?
-
g@bo
nagyúr
válasz
slayer006 #1187 üzenetére
meglepődnél, mennyi mindenre jó, és pl. mennyivel kevesebb vírusod van...
egy kis gyakorlásnak, feldobod egy 10 gigás vinyóra, win mellett néha elbohóckodsz vele... kitupírozod ( tanulsz végre valamit) és egész frankó rendszered lehet.
ami az ajánlatod illeti,.... maradok a puncis@knál. -
attila823
csendes tag
Sziasztok,
Vettem egy Gigabyte DS3-as lapot és van egy kis gondom:
Debiant szeretnék telepíteni rá, a BIOS felismeri a cd olvasót be is boot-ol a cd, de amikor ellenőzi a telepítés a cd-rom ot akkor nem ismeri fel.
Lehet, hogy nem jó valamilyen beállítás a BIOS-ban?
Előre is köszi -
xmacx
csendes tag
Hali!
rövid kérdés a sima S3-ban sincs agp port?
köszi,
üdv:
xmacx -
Miles6
csendes tag
Egy kis segítségre lenne szükségem. Új DS-4-es lap, 320GB WD RE vinyóval nem tudom felrakni a windowst, a telepítő nem tudja formázni. Volt már BIOS frissítés, telepítésnél F6 és driver telepítés, eredmény ugyanaz. Valamiért nem jól kezeli a BIOS a SATA lemezt? Van valakinek valami ötlete?
-
ati2
őstag
válasz
Bile Demon #1167 üzenetére
Tényleg a driver miatt nem mutatta, leszedve jó a SMART
De így meg a leválasztás ikon tűnt el -
Bile Demon
őstag
Nekem tökéletesen megy a SMART a gigán is. Gondolom a driver felrakása után romlik el
mert az nincs fent.
-
ati2
őstag
válasz
Gorneck #1161 üzenetére
Nálam is kb 5 mb/s a különbség initel - intel vs intel - giga között
Ráadásul az intel - intel között sokat seekel valamelyik vinyóm is, mintha várna valamire
De igy az intel - giga páros teljessen jó, kivéve hogy a gigan nem müködik a smart.
A biosban van egy ilyen: Advanced bios features->HDD S.M.A.R.T. Capability -> enable/disabled, de nem csinál semmit.
Pontosabban a postnál kiírja mindkét vinyóra, hogy enaled, de win alatt se az everest, se a speedfan nem látja a gigára dugott hdd smart-ját.
-
slayer006
addikt
válasz
ritkamadár #1163 üzenetére
és mit kaptál érte
egy ideje nem olvasok itt el mindent, mert 1 kicsit megterhelő a szervezetemre -
slayer006
addikt
Gigabyte GA-965P-DS3 BIOS F8 beta: [link]
Bios update:
-corrected System Fan (12V) speed modification
-corrected PWM mode for CPUFAN
-corrected QST mode under standard modifications
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
Egyébként gyorsulást nem vettem észre, viszont nem megy a SMART ilyenkor, úgyhogy ne nagyon sajnáld
-
Pietrosz
addikt
Köszi, átdugtam a lilára. Így persze az XP telepítő nem ismerte fe la vinyót tehát sux
-
pap
senior tag
Köszi skacok az ötleteket.
Még itthon a családdal agyalunk rajta hogy mi legyen -
-
Matt23
tag
Én is hasonlóképp jártam msi lappal. Csak nekem 2szer cserélték ki. Igaz közben amortizálódott a cucc, mert eltűnt egy ide kábel meg az NB ventivédőrács is rá lett úgy szorítva a ventire hogy az nem pörgött, de legalább kicserélték. A 3. lapot már nem mertem belerakni a gépembe, ugyhogy eladtam
Azóta is hibátlanul megy a vevőnél. Nálam az égést feltehetőleg egy új SATA vinyó okozta, amit visszavittem (egy másik üzletben vettem) először nem akarták kicserélni, de mivel náluk is rossz volt (mert addigra teljesen megadta magát) futottunk még egy kört és kicserélték azt is. Azóta sem derült ki hogy mi volt a baja és hogy az tette tönkre a lapom.
Egyébként meg van vásárlók könyve meg miegymás, mintha itt a PH!-n olvastam volna. Érdemes utána nézni és b@szogatni őket! -
ati2
őstag
válasz
detroitrw #1141 üzenetére
Szóval mivel ez nem kondi hanem tranyó volt, én is még a tápra gyanakodnék:
http://kepup.extra.hu/index.php?pb060130.jpg
Ezért egy normális tápot tuti kell vennie mindenképp, mert a következő lap is el fog fittyenni (mindegy hogy asus vagy giga lesz, esetleg javított S3).
Ha semmiképpen nem garizzák a lapot, akkor meg mindenképp érdemes cseréltetni azt a tranyót, ha szerencséje van akkor más nem szált el...
[Szerkesztve] -
válasz
Anonymus23 #1139 üzenetére
neeee ne tegyen bele más kondit semmit
erre van egy trükkk
egy tuti fix f@sza tápot kölcsönkér s akkor bizonyítsák be hogy azzal lett használva vagy sem
meg amúgysincs semmi közük hozzá hogy milyen táppal lett használva ... -
mi az hogy nem cserélték ki?
ilyen nincs
azért van a garancia rá hogy cseréljék vagy javítsák /főleg ha 1-2 nap vásárolt termékről van szó/ én 100% hogy kivertem volna a balhét. szal ha a lap a hibás akkor kötelességük kijavítani.
ha meg a táp vagy más alkatrész okozta háááát akkor már gázos az ilyen dolog /szerintem egy normális boltba azt is meglehetne beszélni/
ha meg végkép nem megy vagy nem akarsz cirkuszolni akkor várj egy viharos éjszakát ahol nagy villámlás van. s ha van lakásbiztosításotok /vagy mi/ akkor szépen be lehet jelenteni/tapasztalat
/ ...de ez hosszú móka
máskor vidd be a géped hogy rakják bele ők akkor, s tuti nem a Te lelkeden fog száradni -
Anonymus23
veterán
jaja ismerős a történet, tudom miről van szó, már az elsőnél is mondtam, hogy én visszavinném, ha kell a táppal együtt, és bizonyítsák be, hogy a tápom a hibás.
vagy bármi mással elcsesztem ennyi. A jogszabály szerint NEKIK kell bizonyítani, hogy NEM rendeltetésszerűen lett használva. Ebbe beleértve a tápot is. Azaz ha a táp tényleg szar, és nem bírja ezt a kiképzést, akkor én mást se mernék rákötni.
Megmondom őszintén - szerencsére - nem láttam még leégett kondit, szal most nem tudom, hogy hogyan is lehetne elsütni a dolgot.
Én azt javasolnám, hogy tetess bele egy másik kondit, és így vidd vissza. Hátha nem tűnik fel nekik a forrasztás. Ha ügyesen csinálják, akkor lehet nem lesz feltűnő. -
pap
senior tag
válasz
Anonymus23 #1128 üzenetére
Szia
Megvettem az aquab a acuccost.
Első lapnál én szereltem össze a gépe.
Az bekapcsolásnál elszált.
Majd vettem még1et mivel nem cserélték ki,de azt már nem én szereltem össze hanem,más számitástechnikai ózelt,mivel én már nem mertem összeraki.
Az két napig működött.
Hát mindekettőnél rendesen leégett.
Tehát láthatóan.
Most elvittem őket hátha megtudják csinálni legalább az egyiket. -
-
Anonymus23
veterán
Hát ebben semmi különleges nincs...
Az igaz, hogy a Q-Tec az nem a legkomolyabb táp, de nem tom.
De mintha mondtad, volna, hogy ezt ők rakták, össze...
Akkor erre már érvényesnek kellene lennie a garanciának nem?
Megmondom őszintén nekem már az is furcsa, hogy előzőleg nem cserélték gariba. Bár így, hogy a második is ezzel szállt el, nekem is gyanús a dolog, hogy ott valami nem stimmel. Mennyire látszik akondin, hogy nem jó? Csak kormos, vagy egyébb külsérelmi nyom is van rajta? Nincs aki ki tudná cserélni a kondit, úgy, hogy ne nagyon látszódjon a forrasztáson?
Valami okosságot kellene csinálni, mert ez nem normális, hogy 2 lap ugyanúgy száll el... -
rob210
nagyúr
Hát asus lett belőlle majd kiderül jól választottam.e.
-
pap
senior tag
válasz
Anonymus23 #1119 üzenetére
szia
egy 7900gto,2*1gb kingston 533as kit,420as qtec táp,egy aeroccol gt1000es full réz hűtő,
egy tvtuner kártya,egy 160gbos samsung vinyó
és egy elkeseredett ember aki kidobott 66ezret az abalakon és még minidg ninccs alapapja -
Pietrosz
addikt
Üdv!
Vettem egy ncq-s sata hdd-t, azt szeretném tudni hogy mit állítsak a biosban, hogy használja is? És hogy tudom ellenőrizni, hogy megy-e?
Win reinstall kell-e? Esetleg valami driver -
pap
senior tag
egyik kondi melett.
Nemhiszem hogy lenne valaminek is baja,mivel ebben a konfigban már két asus alaplap is szolgáltés nem volt baj egyikkel sem
-
Travelos
őstag
válasz
detroitrw #1111 üzenetére
megnéztem, de sajna alapfeszen nem bírja a 800-at auto időzítések mellett, pedig az nekem mindenképp kell a procim miatt
még azt fogom kibróbálni, hogy 1.9V, és lazább időzítések, akkor hátha csak +0,1V kell
egyébként mi a gond a +0,2-vel? van rá 3 év gar., és egyébként 10% fesz. biztonsággal adható neki, ezt általában a specifikáció tartalmazza, hogy ezen még biztonságos a működés
Aktív témák
Hirdetés
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- Crucial Pro 96GB Kit (2x48GB) DDR5-5600 CP2K48G56C46U5
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Apple Air Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest