- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Everest / AIDA64 topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
Pipiripi
senior tag
válasz
Yushchenko #4098 üzenetére
A-data oldalon 5-5-5-15 van megadva 1000mhz-nél. Neked mennyit ment és milyen időzítésekkel? Kingmax ramjaim vannak, de elég fikák. A procimban még van tartalék, de visszafogják.
-
realist
őstag
kicsitt off...
akinek van eladó s3 vagy ds3 emberi áron az írjon privit bátran -
Pipiripi
senior tag
üdv
1000mhz-es a-data ramokat lehet hajtani ds4-ben. A giga weblapján néztem, 800-as a max. Mi van akkor, ha pl. 400-as fsb-n 2.5-ös szorzót adok neki. Az pont 1000 mhz lenne.
Működne így a dolog? -
BPFeri
senior tag
Sziasztok DS3 tulajok !!!
Egy gyors segítség nekem BIOS frissítés ügyben. Nekem F2 –es BIOS –om van az alaplapon. C2D procival használom és megy hibátlanul, tény hogy eddig még nem „húztam” a CPU –t ( de lehet hogy fogom !!)
Véleménytek szerint szükséges –e BIOS fríssítés vagy ha nincs gond vele akkor nyugodtam maradhat a jelenlegi :verzió?!?!
Bevallom őszintén fosok mint egy galamb a BIOS frissítéstől, pedig asszem hogy GIGA –ék megoldották hisz a @BIOS / Q-Flash könnyem megoldható ez a feladat.
Köszi és további jó fórumozást !
Üdv, F. -
Uzmany
őstag
Sziasztok beállitottam a bios-ban 7x400-at, mégis 2400MHz-ne megy a proci.
Ill. most tettem fel újra az xp-t, de újrainditás után hiába nyitok meg egy oldalt kb 2 percig vár, csak utána nyitja meg.
Lenne megoldás a problémára?
Köszönöm előre is.
[Szerkesztve] -
PePe G
tag
válasz
Stalker-2572 #4070 üzenetére
Állítólag készül a DS3 rev 2-től is egy teszt, ugyanott. Szvsz max 1 hét és meg is lesz. Amúgy meg a Google a barátom és varázsló is, és ő segített a DS4-nél is az alábbi varázsszavakra reagáva: 965P-DS4 rev 2 review!
-
Palika71
őstag
válasz
Stalker-2572 #4001 üzenetére
Azt szeretném kérdezni, hogy ha Te szeretsz játszani (gondolom azért van 7900GTO -d), akkor az a 300W -os táp nem lesz kicsit satnya, mondjuk egy jövőbeli 8xxx -ashoz?
-
bim
veterán
-
Gorneck
legenda
F7
Memset 3.0:
Manual: 4-4-4-12 Auto: 4-42-2-13-10-3-8-5-2
F10
Memset 3.0:
Manual: 4-4-4-12 Auto: 4-42-4-13-10-3-8-5-4
Lazítottak 1-2 helyen... -
törölt tag
válasz
Gorneck #4024 üzenetére
Na, összeépítettem a gépet!
Előre jelzem, hogy még csak benyomásokat tudok írni...engedelmetekkel:
Először a negatívumok: a SATA, ill. IDE csatlakozók a lehető legrosszabb helyen vannak. A SATA kábeleket hajtogatni kellett, hogy elférjenek a videó-, ill. hangkártyától, az IDE csatlakozó pedig a lap alsó részén...nem értem, miért nem lehetett volna megcserélni a floppyval.A floppy meghajtó a gépekben úgyis lejjebb szokott lenni az optikai(k)nál (de még a HDD-(k)nél is), s ha a csatlakozók is ezt az elvet követik, elért volna a jó kis egy eszközös IDE kábelem a DVD íróig... (Most a gyárival voltam kénytelen bekötni.) Nem baj, a DS4 rev. 2-n legalább már 90 fokkal elfordították az IDE csatlakozót.
Most pedig a többi!A hűtőm (Noctua NH-U12) alig fért el a heatpipeoktól, de azért elfért. Helyes.
Az előző tulaj felhívta a figyelmem, hogy elfelejtette törölni a CMOS-t, így benn maradt a tuning...mondom OK, majd elrendezem.
Nos, nem volt kedvem jumpert keresni, így bele a friss cuccot, gondoltam, úgyis felismeri a változásokat, alapértékeken indítja a rendszert...aha, persze!
Bekapcsolom a gépet, kivágja, hogy Core...blabla...@3360 MHz! Azt hittem hanyattcsapom magam.7x480-on simán hasít.
A beállításokról csak annyit tudok, hogy a CPU 1,4 V-ot kap (40 fok idle), a RAM-ok pedig CL5-ben mennek. Nem néztem stabil-e így (most állt össze a gép), mégis, úgy érzem, ennél sokkal több is rejlik a cuccban! F6-os BIOS figyel a lapban.
Egyelőre ennyi, holnap igyekszem összeszedettebben fogalmazni, már csak azért is, mert lesz néhány kérdésem. Most viszont megyek aludni.
Láttam, előkerült a négy giga RAM kérdése...van lehetőségem egy ideig így tesztelni, de akkor mindent alapon kell hagynom, mert a másik két giga A-Data 533-as, ráadásul nem az enyémHa érdekel valakit, írja meg, mit futtassak le úgy, s megejtem a dolgot.
Gorneck23: Az lesz majd, csak egyelőre hadd örüljek már, hogy egyáltalán beindult a gép!
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Gorneck #4073 üzenetére
Nos...
Kapott egy új performance menüt illetve opciót a ramocska részleg...option1, option2 választási lehetőséggel...viszont az egeres double click élesztés az megszünt létezni. Ahci kapott egy külön menüt enabled/disabled résszel. Így elsőre ennyi...eddig nem rakoncátlankodott a gép...próbáltam kiakasztani, mint az F8-F9-et...nem sikerült. Dupla start bios mahina után sem volt. 1szer ugyan kaptam 1 sötét képernyőt (fullon át állítottam mindent), de a következő állítás (ami az fsb beállítás volt) után már simán indult.
Őőőőő...sztem ok ez a bios.
ui: Érzésre gyorsabb lett a boot...
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
DS3/S3 Change list
1. . Enhance FSB frequency flexibility
2. 2. Fix OC für Allendale CPUen
3. 3. Micron D9 1000 MHz 4-4-4-12 2.2V
4. 3. Micron D9 1100 MHz 5-5-5-15 2.3V
5. 3. Micron D9 1200 MHz 5-8-8-20 2.35V
6. 4. Fix Kaltstart
7. 5. Fix Vdrop in C1E Funktion
8. 6. Neues Features ´High Speed DRAM DLL Setting´
9. 7. Intel® HPET Support
10. 8. FSB 1333 MHz support (Auto ab Rev.3.3)
11. 9. JMicron ROM update
12. 10. BIOS Profilspeicherung möglich
13. 11. Q-Flash jetzt mit USB-Stick möglich -
Robi_73
őstag
válasz
Stalker-2572 #4071 üzenetére
-
Stalker-2572
veterán
The new Revision 2.0 PCB for the GA-965P-DS4 is not much different from the original. Gigabyte optimized the new PCB for improved quad-core support and in the process, updated the networking and audio components of the board as well, but not significantly enough to warrant a different BIOS. This doesn't mean the Revision 1.0 boards cannot handle quad-core processors as they actually support them just fine. If you have a Rev 1.0 board, there is nothing to worry about it's just that the Rev 2.0 is better tweaked.(...) don't lose too much sleep over it.
nem tudsz ilyen tesztet DS3-hoz is?
[Szerkesztve] -
Robi_73
őstag
válasz
Stalker-2572 #4067 üzenetére
Internet!
-
PePe G
tag
Hali!
Itt van egy DS4 rev 2-es teszt: [link]
Benne az összes változtatás a rev 1-hez képest. -
Robi_73
őstag
válasz
Stalker-2572 #4064 üzenetére
Ha beválnak, akkor lehet hogy meglépem!
Itt volt nálam 4gb ram és nem próbáltam ki őket.
(2GB Geil Ultra+ 2GB A-Data 800) Kiváncsi lennék, hogy a rendszer mit profitált volna belőle.
-
bim
veterán
-
fasyrt
őstag
L627A373:
2006. 27. hetébeny gyártották, A373-as revízió.Hogy jó-e, arról fingom sincs.
Nekem E6400-am van, 2006. 25. heti, A347-es. MAjd kiderül, hogy jó-e.
Bár most nemtom mire költsem a pénzem... augusztusban menjek ki a Hungaroringre, vagy vegyek egy jó hűtűt. Nagyon a Forma-1-nek áll a zászló... -
-
bim
veterán
válasz
Gorneck #4037 üzenetére
nem tudom emlékszel e hogy még az alaporajelet is és a késleltetést is CSAK! 2V-al tudta!!!miközben az abit lapban ment neki 1,8-on is.nem is mertem álmodni a 2,1V-os 800-at.(persze még nem kitesztelt)
a lapot nem te ajánlottad.hosszu szülés vége lett,de MEGÉRTE!
a proci pedig puszta szerencse.bontatlan dobozt kaptam. -
bim
veterán
válasz
Gorneck #3991 üzenetére
HIHETETLEN!!!
ugyan még nem biztos,de egyelőre megy a memó 800-on.
a másik procival csak felfelé szorzóval értem el a 800-as sebességet,és mindannyiszor amikor probáltam hosszú fájdalmas síppal jelezte hogy ez az érték fáj neki.akár még 2,1V-al is!
Most pedig simán fut az orthos 20 perce 400-on .proci alapfeszen!
tulajdonképpen ezt szerettem volna elérni.ha megy a procinak alapfeszen a 400 akkor a ramcibol kitaposom bármilyen fesszel!!
természetesen nem a komplett proci-ram teszt fut az orthoson.a memonak nekiesek memtestel inkább majd később.
most csak a proci bizonyitson. -
Nortid
aktív tag
Hali!
Van egy nagy gondunk: ds3-unk van. Öcsém csinált egy bios frissitést a gépen (nem tom pontosan hogyan nem voltam ott) a @bios -szal windows alól, a giga honlapjáról szedte le asszem az F9-es bios-t, azót a gép még a bios-ig sem jut el, a cmos clear se segített. Lehet valamit csinálni vagy vigyem szervízbe vagy kuka? -
Gorneck
legenda
válasz
hülyegyerek #4032 üzenetére
Én igazából nem értem az egészet, de biztos jó lesz nekije...
Azért nem vennék ilyen házat, hogy aztán úgy keljen ''belevágni'' a dolgaimat...
-
Gorneck
legenda
válasz
hülyegyerek #4030 üzenetére
Ha megnézed a képet amit linkelt minden világossá válik...
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Üdv!
Nem kötözködés,de a ház,amit kinéztél,13,3 cm magas,a ninja meg majdnem 17........
Amúgy én is kiváncsi vagyok,hogy bírni fogja-e e6400-et passzívan,házhűtőkkel...
amd38+-al nem volt gond húzva sem. -
Sárpac
nagyúr
Giga DS4-nél valaki tesztelte már az új biost? (F8)
-
törölt tag
Tegnap hazahoztam a DS4-et, megvan a jófajta proci és RAM is: este beizzítom a rendszert, kíváncsi leszek, milyen lesz.
-
fasyrt
őstag
Ha a procimat passzívan akarom hűteni a ninjánál van jobb megoldás?
-
Siriusb
veterán
válasz
Stalker-2572 #4013 üzenetére
Javasolhatom az Antec Solo-t?
Nem Micro, de tetszetős és jó.
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gorneck #4011 üzenetére
Master-re ha jól sejtem, de megnézem otthon este mert most melóban vok. Azon van a win, a másikra csurognának a letöltések, stb Elég szokatlan a bios főleg a tuningos részről, előtte DFI-m volt. De annyit már tudok Ctrl+F1-re jön elő a plusz állítási lehetőségek.
Nem tudsz/tudtok ajánlani vmi ahol le van írva a tuningolás mikéntje? Ez az első Intel-es cuccom (és sata-s és DDR2-es) nem igazán vagyok még képben... (bezzeg K8-ból..
)
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #4009 üzenetére
Antec is túl lesz nem is kicsit...
-
Qru
MODERÁTOR
Egy kis help kéne: Van két vinyóm az egyik Sata2 a másik Pata. Ha pata-s winyót (is) rá teszem, akkor nem töltődik be a win. Bootol, aztán csak feketeség. Próbáltam át jumperelni a pata-t de sehogy sem sikerült működésre bírnom a kettő együtt. Vmi 5let?
-
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #4007 üzenetére
Ez a lap se nagyobb...
-
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #4005 üzenetére
Nem...erre: [link]
-
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #4003 üzenetére
Ennyi erővel vehetnél vmi rendes házat...tts-nél láttam alpus kuckó...tetszetős darab...
Meg... -
Gorneck
legenda
válasz
Vedd meg a lapot nyugodtan, ha van rá kereted. A HR-5 elfér a Ninja mellett?
A tápra nagyon kíváncsi vagyok...ahogy a házra is, mert kétlem, hogy a Ninja elfér benne...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- Milyen monitort vegyek?
- Villanyszerelés
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- GIGABYTE Z490M Alaplap
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest