Aktív témák
-
xoorti
csendes tag
Elindult a gépem, viszont egyvalamit nem értek. Táp volt a probléma egyébbként.
A memóriákra everest 5-5-5-18-at ír. DS4-nél lehet valahol állítani az időzítést?[link] -
Pietrosz
addikt
válasz
zsolesz8881 #2297 üzenetére
Nem lehet levenni
Sajnos. -
zsolesz8881
tag
Még egy kérdés srácok a bioson belül hol lehet megváltoztatni a ram frekijét? szeretném levenni hogy tudjak játszani az fsb-vel.
-
kiszu
senior tag
Sikerült 400 ra feltolni.
-
stitchie
tag
Az normális, hogy amikor bekapcsolom a rendszert nem kapcsolt be a CPU fan, csak kb 5-6sec-kel utána?
-
kiszu
senior tag
HAli. Mivel nem kaptam segitséget,elkezdtem egyedül valamit okoskodni.
MI lehet a gond? 300 ig tudom max felrakni az fsb-t,mert ennél feljebb (pl 333) nál már nem bootol,csak ujraindul 10 másodpercenként.
Corsair xms2 800mhz-es ramjaim vannak és 6300 as proci,Ds4 alaplap. Mást nem állitottam,csak a pci-e t fixáltam 100 ra.
Ennél lényegesen többet kellne tudnia.
Asus alaplapban multhéten (p5ld2se) és kimgmax 667-es ramokkal simán indult még 333 on is. -
válasz
zsolesz8881 #2283 üzenetére
Hát azt teszteld le adj még neki feszt.
-
stitchie
tag
a rammal nincs gond (goodram pro). Most így h nem ment a cpu fan beléptem a biosba, ott beállítottani, fail warningra, meg hogy figyelje a hőfokot, és ezek előtt pár másodperccel beindult a fan. de hogy miért csinálta, azt nem tudom. de mindenesre most megy a fan.
-
stitchie
tag
sziasztok. kellene egy kis segítség. Most vettem egy 965P-S3-as alaplapot, C2D procival stb. Amikor bekapcsolom a gépet a CPU fan megmozdul, kb tesz 2 fordulatot és leáll, a táp fan-je is bekapcsol,kb leáll 1-2sec-ig aztán beindul. A táp ASUS450WAtlas, nincs vele gond, mert átraktuk másik gépbe és ott pöccre indul gyönyörűen. Ami még érdekesség, hogy akkor viszont megy a CPU fan, ha nincs bedugva az alaplapra a +12Vos csati. segítsetek plz, mert teljesen elakadtam
-
válasz
zsolesz8881 #2279 üzenetére
Szorzót vedd le 6-ra. Memót 2X szorzóra. Időzítéseket 5-5-5-15-re. Azt próbáld feljebb nyomni az fsb-t.
-
zsolesz8881
tag
Srácok bioson belül hogy lehet feljebb dobni az fsb-t? Mert 420-as fsb felett se kép se hang.Mi kell neki? +fesz?A ramnak adtam+feszt de a procinak csak 1.4volt-ig toltam.Ha feljebb tolom a feszt megy a proci pl.500-as fsb-n is?Ezt a kérdést csak azért teszem fel mert win alól az easytunnal fel tudtam tolni 480-ig mondjuk igaz hogy a feszt 1.55 voltra állítottam.Ötleteket kérek.A procin hűtésnek egy zalman cnps9500-as van.Gigabyte GA965P-S3-as lappal és 2x 512 Geil Ultra ram 667Mhz-es,Core2 6300-as most win alatt 3360-on megy.A ram még bírja igaz most 960-on megy.
-
Gorneck
legenda
válasz
zsolesz8881 #2274 üzenetére
Semmivel se. Sok rossz akadt köztük és azért terjed nehezebben. A vége ram és cpu függő inkább, mint lap. Láttunk már páran 500 felett menő S3-as lapot is eleget.
''MSI K8N SLI,3800+ A64 939@2650,Gyári hűtő,2x1Gb Kingmax ram ddr400,MSI NX 7900GTO@690/1600,Sound Blaster X-FI Xtreme Music Hangkari,Genius SW 5.1-es Hangrendszer,450W-os táp.'' Jó a konfigod. -
válasz
Gorneck #2258 üzenetére
Ja.
Ezzel semmi gond nincsen.
Az elején is DS4-et kellett volna vennem. nem p5bkkel szórakozni, de nálam a ds3-se volt jó.
3.2gigán ezzel a lappal se ment 43fok fölé terhelve a procc 1óra orthos után a lap meg 36 fokos. Vasárnap veszek vmi ramot azt belövöm mostmár végre a rendzsert. Jah meg megnézem mit tud a 6300-as is azt valamelyiket eladom.
-
slayer006
addikt
ha v.kinek kellene egy proci hőmérséklet figyelő progi:
Intel® Thermal Analysis Tool
[link] -
ati2
őstag
DS4 F7E Beta bios: [link]
-
xoorti
csendes tag
Srácok találkozott már valaki hasonló problémával? Teljesen jól müködött a rendszerem kb 1 hónapja, tegnap este lekapcsoltam a gépet, most reggel se kép se hang. Nagy nehezen müködésre birtam a gépet, elem ki, cmos clear, stb. Viszont windows nem jön be, és telepíteni sem lehet. Mindig egy dll-állományt hiányol bootoláskor a system32 könyvtárból.Megnéztem másik gépben a hdd-t ott van a dll, ahol hiányolja. Ráengedtem a hdd-re lassú formázást, közben a gépemen lefutattam egy memtestet. Memtest 4* lefutott hibátlanul mire leformázta másik gép a hdd-t, az eredmény mégis ugyanaz. Megpróbáltam 1db memóriával is ugyanaz. Tettem másik hdd-t a gépbe, szintén ez a hiba. Lehet hogy meghalt a Ds4-m vagy a procim?
-
kiszu
senior tag
válasz
slayer006 #2257 üzenetére
Igen,szinte sejtettem,éreztem,hogy ez lesz a válasz.
Csakhogy ez nem segítség.
Aki még sose tunningolt,annak jobban jönne egy konkrét válasz. Hiába olvasgatom itt ezt a többezer hszt,amikor konkrétan nem tudom,hogy hol állitsam,amikor tengernyi beállitási lehetőség van a biosban.
Nem mindenki tuningbajnokként van itt,csak szeretné valahol elkezdeni.
Pl ollvasgattam,próbálkoztam és nem jött be. Utána el se indult a gép,ill folyamatosan lekapcsolt boot közben. Resetelni kellett a biost.
Ezt szeretném elkerülni ha lehet.
Azért remélem akad valaki olyan akinek nem nehéz leírni egy pár mondatot amivel ténylegesen segíthet.
Ezért is írtam le,hogy milyen CPU,alaplap és ram van a gépben. -
Atlantis
veterán
válasz
zsolesz8881 #2255 üzenetére
Gigabyte lapok sajátossága, hogy a Ctrl+F1-es billentyűpárossal lehet a BIOS-ban előcsalogatni a legérdekesebb menüpontokat. Próbáld ki, ha nem tudtad ezt eddig.
-
zsolesz8881
tag
Sziasztok! Nekem ugyan nincs ds4-es ds3-as lapom csak ilyen Gigabyte GA 965P-s3-as lap.Segítség kellene mert nem találom a biosban a ram időzítést hol tudom megváltoztatni?HELP???
-
kiszu
senior tag
Sziasztok. Vettem egy Ds4-es lapot és van 1 giga Corsair 800Mhz-esramom és egy 6300-as procim.
Ezeket szeretném tunningolni.
Segitsen valaki légyszi,hogy hol-mi és milyen mértékben állitsak a biosban. Nem kell túl estra,hanem valami bevált érték.
Még nem tunningoltam sose,ezért kérdem,hogy ne csináljak hülyeséget.
Köszi. -
Nah kicsit azért neki estem a tuningnak is 2x 512 Kingston Value rammal (533-as samukl).
Most 400FSB-n mennek 2.1v-al, tovább nem merem őket kínozni.
[Szerkesztve] -
-
Sajna a ramok egyáltalán nem mennek.
Most keresnem kell másikat.
-
Atlantis
veterán
válasz
slayer006 #2237 üzenetére
Natessék. Corsair és Geil között vaciláltam eddig is.
Hűtésben talán jobb lesz a AC, olcsóbb, bár a súlya aggasztó annak is.
Észrevétel: ez már csak ilyen, a többi topic is ilyen. Nagyon kezd eltűnni a PH! szakmaisága. Ez nem túl hízelgő ránk, modokra vetítve, de tény, ez van, el kell ismernünk. -
Atlantis
veterán
Két gyors kérdés:
1., Kompatibilis ez a lap Zalman CNPS 9500-tel? Rámegy simán és bírja a rögzítés? Esetleg AC Freezer 7 Pro-val? Melyik lenne jobb szerintetek?
2., Milyen memória az, amivel legnagyobb eséllyel nem lesznek kompatibilitási gondok?
Olvasgattam ezt a topicot, de a valami eszméletlen mennyiségű rizsában elvesznek a hasznos infók. -
Lett egz giga des4 bekapcsolom a gepet es sipol majd lekapcsol megint egyfolytaba. Mi a gond? (angol bill)
-
knajf
senior tag
Prime95 - 24.14 ez a legújabb prájm? 2-t hogy tok egyszerre futtatni? nem mintha akarnám... amúgy 19 perc alatt fut le a superpi otthon... (32megás)
szerk: most a Prime95 - 24.14 -verziót használom.. jó ez? mert ami most perpill van otthon az régi, és nagyon nem tudom megoldani hogy 2 instance legyen.
[Szerkesztve] -
knajf
senior tag
válasz
Gorneck #2222 üzenetére
nem is volt kérdéses hogy ki fogja megmondani
ami még: milyen ramidőzítést állítsak és mit ne... magyarul... tudom hogy az első 4-es az a CAS lataency (cl) tehát 4 - 4 - 4 - 4 - 12 és hogy mi micsodaugyanis én mikor ezt tudtam az volt fél éve a dfi lanparty nf4 ultra-d vel OCZ VX extreme-el meg patriottal meg corsairral
és már nem tudom
ennyi! jah és minden info ami tuning... mennyit merjek adni gyári hütövel ha NINCS házba a gép pl. meg ilyenek. -
knajf
senior tag
help mí! honnan érdemes (officialon kívül esetleg) letölteni giga biost? mert ez nem abit... hogy az összes biost látnám. f5 öt ír ki asszem most a gép de otthon nicns netem, így 1 órán belül kéne minden info. szóval F5 van most és F2 a legújabb a honlap szerint ami csak kentsfield miatt van. akkor kell ez most nekem? nem vágom :\
szerk.: lényeges hogy v1.0 vagy v.2.0 a lapom??? mi a nagy külömbség?
[Szerkesztve] -
DeepDish
őstag
Tiszta cink,h nem megy
Amugy mukodik usb billem ,mivel biosban atallitottam az ehhez kapcsolodo dolgot ,majd megnezem mit, de a ctrl+f1-el akkor sem akar kooperálni és nemtom miert,mintha figyelembe se venne csak az F1 gombot!
u.i: Kicsit cikinek talalom 1 ilyen lapnal ezt! -
Siriusb
veterán
válasz
Gorneck #2205 üzenetére
De bizony! (tudom, ''de''-vel nem kezdünk mondatot
)
Idáig az Antec ventit használtam, itt kapcsolóval lehetett állítani a sebességet. Aztán játszásiból átcseréltem Silentblade-re, s meglepve tapasztaltam, hogy pörög mint a körhinta a vurstliban. Gondoltam ez még halkabb lesz, de max fordulatszámon nem jött be, így olyan mint egy klíma!
Kíváncsi leszek az F7-es biosra...
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Nők, nőügyek (18+)
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest