- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Az Arctic (ismét) belép a házak piacára
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fujifilm X
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
Aktív témák
-
pap
senior tag
Sziasztok
Nem akarok senkit elrémiszteni a vásárlástól,de nekemmár a második S3-as lapom égett le,ráadásul ugynaott.
Picit sem volt hajta a gép,mert nem értek hozzá.
Az első lapon a leégés egyből bekapcsolás után keletkezett.
Gondoltam veszek még1-et és a majd a szaküzlet beköti nekem nehogy az legyen én csináltam valamit rosszul.
Két napig használtam és ugyanugy leégett ráadásul ugyanott.
Én seninek nem ajánlom az S3-as lapot. -
rob210
nagyúr
Most vennék lapot egy 6300-as alá.
Megéri ezek közül választanom?
Ds3-Ds4
???
Help!!??? -
Uzmany
őstag
Használ valaki Kingmax 667-es ramokat? Ha igen, akkor legyen kedves írja le, hogy milyen beállitásokat használ? De, ne csak az első 4 értéket, hanem a többit is (feltéve, ha van jelentősége)
Nálam egyelőre 5-5-5-15 a többi auto-n, a proc 7x400, ill van még egy szorzó, amelyet 2x-re állítottam, így megy a mem 800-on.
Akkor most visszaolvasok, rengeteg hsz-t írtatok -
joshua7
veterán
válasz
Anonymus23 #1094 üzenetére
Jó az aláírásod.
-
Uzmany
őstag
Sziasztok, DS4 lapom van, és most cserélek benne procit. Az eddigi celeront váltana egy E6300. Újra kell telepítenem a wint?
Előre is köszönöm a segítséget. -
van valakinek GIGABYTE GA-965G-DS3 v. DS4 lapja?
-
xoorti
csendes tag
Üdv
Most sikerült beújítanom egy DS4-s lapot E6600-al. A hőcsöves hűtéssel még nem volt senkinek gondja? Mert az enyém rettenetesen melegszik, pedig elég nagy házban van. Van egy AeroCool Gatewatchom és az egyik érzékelőt rátettem a gigabyte feliratú bordára kivülről. Van hogy 60 fokot mutat. Ez normális? Mert ha a borda 60 fokos mennyi lehet a chip?
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
XS: [link]
''The DS3 Micron D9 issues have been isolated to a series of sub-timings in the BIOS and a resistor on the board. Changing out this resistor and utilizing the latest beta BIOS resulted in a very stable 7x510FSB with an X6800 and 7x525FSB with a good E6300. Gigabyte will release a final BIOS on or around the 16th of this month that should result in 480~490FSB capability with the majority of D9 modules, anything higher on the current board will require the resistor change. Hopefully I can get a ''how to'' posted on it before I leave tomorrow (it will void your warranty, repeat it will void your warranty), if not it will be on Friday or later.''
Röviden magyarul:
A DS3-on a D9-es ramok a subtiming-ok miatt nem mentek.
November 16.-a körül jön a javított új bios a laphoz (max 515-525 fsb).
De 480-490-es fsb-nél a régi lapok nem mennek többet, ezért majd egy ellenállást kell a lapon cserélni, hogy bírjon többet (akinek nem elég a 480-490)
Doksit csinál bingo13 hozzá, hogy melyiket(garanciavesztéssel jár a művelet
)
-
Bile Demon
őstag
Nekem akkor jelent meg a leválasztás, amikor feltelepítettem a gigabyte sata drivert, ezután a giga vezérlőre kötött sata vinyók leválaszthatóak lettek, végülis jó dolog ez
Legközelebbi rendszer installkor nem tettem fel a giga drivert és azóta is jól működik az alap windows driverrel, ugyanolyan gyors, szóval ha zavar akkor uninstalláld. -
feka007
veterán
A GIGABYTE GA-965P-DS3 az ugyanaz mint GIGABYTE P965P-DS3 ?
-
ati2
őstag
-
Travelos
őstag
válasz
Gorneck #1071 üzenetére
igen telepítéskor volt csinálva a D, de már csak egy patíció van, most minden ok ezen, mert az adatok elérhetőek
csak azért baromira kíváncsi lennék, hogy miért van ott az az ikon neked, amikor nekem pl. nincs ott
nekem is ott volt, amikor nem IDE módban volt a SATA vinyóm a biosban beállítva, de a havernak nincs ilyen a biosában, és szerintem IDE módban van neki alapból
mit jelent ez az ikon, mi a szerepe?? hisz a rendszert úgysem tudod eltávolítani? -
Travelos
őstag
válasz
Gorneck #1068 üzenetére
nem kapcsolódik ide szorosan, de te mindent tudsz....
egy havernak abit lapja van WD vinyóval, nincs partícionálva, és rögtön windows telepítés után megjelenik neki egy kis ikon a tálcán, hogy hadver biztonságos eltávolítása, ahol kiválaszthatja a C meghajtót, tehát a rendszert!!!
ha csinál két partíciót, akkor már a D meghajtón lévő cuccokat el sem éri, mert hozzáférés megtagadva
mi okozza ezt? -
Tithian
őstag
válasz
gelbelex #1064 üzenetére
Melyik játék(ok)ról van szó?
Az új Battlefield pl. nagyon örül 2 giga memóriának (de még 4 is segít neki).
Más:
Beüzemeltem végre az új gépet. F1 biosszal dobbantott (de a memóriát felismerte), gond nélkül felment a Windows (érdekességképpen elindult a régi Windows is, ami i865 alapú gépen volt, ilyet még nem láttam), majd alóla frissítettem is (nincs FDD a gépben) F7-re.
Most nem nagyon van hangja a gépemnek (éljen az olcsó és jó Silent blade venti), az Easytune szerint 500RPM-en megy békeidőben a Freezer 7 Pro, a procira pedig netezéskor 30-31 fokot ír.
Nem vártam meg a Rev2-es deszkákat, de mivel Kentsfield úgysem kerül bele, nem is bánom. A tesztek szerint még a 8800GTX sem procilimites 2.6-2.8-as C2D mellett (persze kellően magas felbontásban), tehát remélem, 3 évet ez a proci is kibír.
Amit összerakáskor észrevettem: a sima PCI csatlakozókból legalább egyet felemészt a kábeldzsungel, az S-ATA kábelek és az IDE kábel, elég zsúfolt az a rész a lapon (pláne Serillellekkel megtoldott vinyók árnyékában). Venticsatlakozókkal sem halmozták el, ám most nincs is rájuk szükségem. -
gelbelex
őstag
Elnézést kérek a topiktól , hogy ilyesmivel terhelem, de hátha a lap valamilyen beállítása a hibám oka..:
Láma kérdésem lenne, valaki hozzáértőhöz..
:
Játék közben azt tapasztalom, hogy lemezműveletkor (optikai (IDE) ill. winch. SATA) röccen a kép...Mit lehet tenni? (Konfig: DS3/E6400/7900GTO, minden alapon, friss rendszerrel...)
A V-Sync OFF a MostWanted-nál segített, de a DarkstarOne-nál nem..
- Kevés a RAM-om? (1G) (1024-ben ne lenne elég..?)
- Esetleg valamilyen VGA driver-optimalizálás?
- Egyéb?
- Valamilyen alaplapi beállítás?
Előre is köszönetem!! -
pap
senior tag
válasz
Gorneck #1061 üzenetére
Köszi a segitséget.
Letöltöttem egy chipset drivert és már nincs ott
Érdekes
Egyébként meg ha irok dvd-t kifagy.
kb 10%nál megáll az irás
Olyan mintha az ide kábel nem kommunikálna az alaplappal,és nem értem mi lehet a gond
A kábelen van egy mobil rack ami slaven van,az iró meg masteren
próbátam már forditva is de ugyis kifaagy az irás
Tudtok valami ötletet? -
pap
senior tag
Mindent ami otvolt a telepitőcd-n
Xpress install
Érdekes módon hangom van
[Szerkesztve] -
pap
senior tag
Segitsetek légyszi
van egy s3as lapom
És az eszközelőben kérdőjelben van egy olyan hogy SMbuszvezérlő (ez micsoda?)
Hogy tudom én ezt feltelpiteni?
Mert a telepitőd-n nem találom,már mindent felraktam
Köszi a segitséget
Itt akép is róla:
http://kepup.extra.hu/?nvtelen46.jpg' border='0' alt='http://kepup.extra.hu/?nvtelen46.jpg
[Szerkesztve] -
prmcsk
addikt
Visszaszívom minden ''szitkomat'' a lappal kapcsolatban.
A #-934hsz.-ban leírtam a gondomat, de kiderült, azoknak volt igaza, akik az
időzítések lazítását tanácsolták. Auto-ba tettem a samsungokat, azóta nincs hiba.
Azt azért érzem, hogy a lap nem igazán komálja az én samsungjaimat. -
jani1191
csendes tag
jha meg vannak a fan speedek a cpu health-nél azokat mire állítsam hogy mindíg full fordulaton menjen?
-
Pietrosz
addikt
A bios főképernyőjén megnyomod a CTRL+F1 kombinációt és a tuning menüben ott lesznek a ram időzítések.
Normális hogy olyan meleg a borda, ennek ellenére stabil, nem fog fagyni, de ha zavar akkor tegyél rá egy 4 centis ventit, felesleges a bordacsere, az is ugyanolyan forró lesz -
jani1191
csendes tag
sry hogy ilyen aktív vagyok
az normális hogy a proci mellett az északi híd kurvameleg vagy ez alap tulajdonsága neki?
mert ha ilyen akkor sztem bepályázok egy zalman-ra ami azé jobb sztem -
jani1191
csendes tag
na ahogy montad visszavettem mindent alapfeszre(proci, memó, mch) és úgyis bírja elég jó de csak gamékkal teszteltem eddig, majd orthos kideríti.
memó időzítésre várom a választ hogy hol találom!!! -
jani1191
csendes tag
jha meg ds3-nal az időzítéseket hol lehet állítani a biosba?
vagy az valami rejtett menü? -
jani1191
csendes tag
ok thx
-
jani1191
csendes tag
hali
most vettem egy core2 e 6400-et ds3 deszkával.
felhúztam 8x400-ra mert a ram az kingmax 800-as.
Orthos-al full terhelésen max 68-69 fokos gyári hűtővel.
Ez elfogadható? ja és allendale magos
mch-nak +0,1et adtam
memnek +0,1
proci meg 1,248on megy de csak azért mert droppol de orthos 1órát ment és semmi hiba
esetleg valami tanács még a továbbiakra? -
Gorneck
legenda
Kicsit homályos: [link], de látható.
-
pap
senior tag
Jut eszembe.
Most ha már ittvagyok,és végre van s3as lapom.
Szeritetek lehet húzni egy 530as 3ghz-es prescotot?
aerocool gt1000es full réz hűtő van rajta,és 2*1gb 533as ram. -
ati2
őstag
-
ati2
őstag
válasz
GreatGodzi #1005 üzenetére
Ezek a lehetőségeid vannak:
1. nyomd az ''INSERT''-et bekapcsolás után
2. Elem ki kb 2-3 percre
3. Gari, mert elszált mindkét bios-od a recovery miatt -
DeepDish
őstag
Lassan osszejon a love c2d-re ,de itt a hsz-ekbol nemi ketsegem tamadt S3-rol!!
Szerintetek megeri +4 K DS3-ert?! -
Gorneck
legenda
válasz
''Ram milyen van benne? Netről frissítetted vagy a hdd-re letöltött fileból?'' Én kérdeztem, de nem kaptam választ...
Milyen ramokról van szó? Jó lenne 1 rammal kipróbálni vagy másikkal... -
Gorneck
legenda
válasz
Travelos #1006 üzenetére
A ram specbe fel van tűnteve két érték ami egészséges a ramnak. Ez márka/chips szerint más.
Pl az én ramom:
Specifications:
# PC2-6400 DDR2-800MHz
# CAS 4-4-4-12
# Available in 1GB & 2GB Dual Channel Kit
# Hand-picked BGA 64Mx8 Chips
# 240pin, Non-ECC, Un-Buffered DIMM
# Racing-Orange Aluminum Heat Spreader
# Working Voltage: 1.8v ~ 2.3v
# Lifetime Warranty
# Retail Package
Szal ez alapján az én ramjaimnak 2.3ig adható a fölött a gyártó nem vállalja a (stabil) működést.
Így már érthető? -
Pietrosz
addikt
A DS3-amat már elküldték a szervízbe, eddig még pénteket mondtak ma már kedd szerdát
Ha nem vettem volna új lapot most kurva mérges lennék
Mondjuk így is idegesítő, már adnám el. Az a szívás hogy 10 perc alatt le lehet tesztelni hogy jó-e de inkább ülnek rajta
-
bim
veterán
válasz
érdekes de én csak azzal szívtam hogy kellett a memomnak a 2V
rögtön ment minden szépen.
ezt a kérdést a szervizesnek kellene feltenned .
egyébként drukkolok hogy megoldodjon a dolog mert nagon jó kis lap. -
GreatGodzi
tag
Köszi a válaszokat, de senki nem tud valamilyen trükköt, hogy életre keltsem a DS4-et?
-
Travelos
őstag
az alaplapra 2, a procira meg a memóra 3 év gari van, úgyhogy így marad
Aktív témák
Hirdetés
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- Alaplap, i5 processzor, 16gb ram, Gyári hűtő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-F2A88XM-D3HP Alaplap + AMD A10-7800 Radeon R7 + 2x4GB ADATA DDR3 RAM
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3075
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest