Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sutymorgo #3031 üzenetére
Nah két esélyed van lényegében, mert az a helyzet, hogy ezeknél már nem paszta van a magok és a kupak között, hanem forrasztva vannak.
MEGNE PRÓBÁLD KUPKATLANÍTANI!!! Sajnos a forrasztás miatt kitépnéd a magot/kat amint leszednéd a kupakot.
No.1: Kifogtál egy elég szar forrasztású proci és semmitvel nem hűtöd le rendesen, mert odabent szar a hőátadás a magok és kupak között. Nincs mit tenni, vagy eladod (mint én tettem anno) vagy belenyugszol.
No.2: Csak a kupakod homorú, ezt egy csiszolással meg lehet oldani (remek szakértlemű kolléga foglakozik ezzel itt a ph!-n). De akkor ugrik a proci garija sajnos. Általában nem döglenek meg ezek a procik, de ha mégis és nincs gar. Eladásnál okozhat némi gondot, hogy sokan nem mernek venni csiszolt procit, mert az "szét van hajtva". Persze van aki kimondottan kitesztelt példányokra vadászik, szóval azért van remény...
-
Sutymorgo
csendes tag
válasz
Sutymorgo #3031 üzenetére
Update: 7*440=3080 se megy. Akkor se, ha adok FSB-re +0.2V-ot. Ha jól sejtem ez FSB wall.
Egyébként 8*395=3160 alatt terheletlenül is megfagyott. 3120 betonstabil. Asszem ebben a formában sikerült kitesztelni a végét.
Alapfesz környékén talán nem is olyan gáz, de annak nem örülök, hogy feszelésre se megy feljebb. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sutymorgo #3025 üzenetére
Alap 35fok húzva 23fokos szobában kb reális. Venti forog rendesen? Ha igen, akkor kifogtál, egy olyan sz@rt mint én anno. Vagy a forrasztás nem jó a kupak és mag között, vagy homorú a kupakod. Ezért nem érintkezik rendesen a kupak és a hűtő talpa. (Intel így gátolja, hogy húzd a procid ez egekig és ne vegyél 2x annyiért alapból 3GHz-es C2D-t).
Amúgy hőfokokt mivel méred? CoreTemp? -
Sutymorgo
csendes tag
válasz
Sutymorgo #2544 üzenetére
Üdv újra itt.
Visszajött végre a lapom gariból, valóban elpusztult rajta valami.
Kapott az E2140-em Egy Hyper TX2-t, de így se szereti a 400-as FSB-t. 1.3V-on megy a 390, ekkor terhelés alatt verdesi a 60 fokot (idle 35 fok). 400Mhz nem megy, Orthos megfagy. Ha adok neki még egy kis feszt (1.35V-ot, ez még mindig nem kéne sok legyen), akkor már a 70 fokot is eléri, ez már nem tetszik.
Én látom rosszul, vagy tényleg elég magasak ezek a hőmérsékletek? (Nyitott ház, 22-23 fok).
A válaszokat, ötleteket előre is köszönöm.
-Dave
-
tlac
nagyúr
-
Sutymorgo
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Okos Otthon / Smart Home
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ingatlanos topic!
- Fotók, videók mobillal
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest