- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- UHD filmek lejátszása
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sutymorgo
csendes tag
válasz
Sutymorgo #3031 üzenetére
Update: 7*440=3080 se megy. Akkor se, ha adok FSB-re +0.2V-ot. Ha jól sejtem ez FSB wall.
Egyébként 8*395=3160 alatt terheletlenül is megfagyott. 3120 betonstabil. Asszem ebben a formában sikerült kitesztelni a végét.
Alapfesz környékén talán nem is olyan gáz, de annak nem örülök, hogy feszelésre se megy feljebb. -
Sutymorgo
csendes tag
Venti forog rendesen, most 1800-1900 rpm mellett (szóval gyakorlatilag maximum fordulaton) közel 60 fokos és teljesen orthos stabil 3120 MHz-en (lassan 6 órája megy, 3200-on pár perc után kifagy).
Core temp-pel és Everest-tel is ugyanannyit mutat, mindkettőt használom.
Lehet tényleg anti tuningos a procim (már ha a 95%-ot annak lehez nevezni), pedig M0 stepping.
A kupak tippet köszi, lehet ráveszem magam és szétszedem megnézni, hogy hogy illeszkedik. Bár nem tudom látok-e majd valamit a paszta maradékának vastagságából. Gondolom csak minimálisan lehet homorú. Azon amúgy lehet/érdemes változtatni? Esetleg kupaktalanítás? AMD-nél még azon is elgondolkodtam, hogy mi lenne, ha egyből a magra tenném a hűtőt (végül nem mertem meglépni)
-
Sutymorgo
csendes tag
Igen, szerintem rendesen raktam rá, a paszta friss UltraCut. Nem sok info van róla, >itt< lehet venni meg van némi reklám duma, eszerint pedig jobb, mint az Arctic Silver 5...ami érdekes, de amúgy se hiszem, hogy ez lenne a gond, mert akkor idle-ben is melegebbnek kéne lennie. Márpedig a 35 fok normális, nem?
szerk: a második linken a #11-es hozzászólásnál kezdődik az érdekes rész.
-
Sutymorgo
csendes tag
válasz
Sutymorgo #2544 üzenetére
Üdv újra itt.
Visszajött végre a lapom gariból, valóban elpusztult rajta valami.
Kapott az E2140-em Egy Hyper TX2-t, de így se szereti a 400-as FSB-t. 1.3V-on megy a 390, ekkor terhelés alatt verdesi a 60 fokot (idle 35 fok). 400Mhz nem megy, Orthos megfagy. Ha adok neki még egy kis feszt (1.35V-ot, ez még mindig nem kéne sok legyen), akkor már a 70 fokot is eléri, ez már nem tetszik.
Én látom rosszul, vagy tényleg elég magasak ezek a hőmérsékletek? (Nyitott ház, 22-23 fok).
A válaszokat, ötleteket előre is köszönöm.
-Dave
-
Sutymorgo
csendes tag
Sajnos nem jött be a módszer, nem indul újra, ugyanúgy, semmit nem csinál, mint eddig.
-
Sutymorgo
csendes tag
Azután semmi, forognak a ventik és kuss van. Nem indul újra, nem áll le.
7*405-ön Orthos stabil volt, felraktam 7*410-re és ez lett az eredmény.
Azért furcsállom, mert eddig ha sok volt neki a tuning, akkor kétszer újraindult és visszatette magát alapra. Most ez valamiért nem sikerül neki még cirmos clear után se. -
Sutymorgo
csendes tag
Valami help esetleg? Elem nélkül aludt a szentem, de semmi, pedig le is húztam róla mindent. Aggódom, mert RAM illetve VGA nélkül se csipog.
Ígértem, ha feltámad, kipróbálom az 500-as FSB-t -
Sutymorgo
csendes tag
Jól elbeszélgetek itt magammal, de talán megvan a megoldás.
Bár lehet, hogy nekem nem ez lesz, mert nem újraindulgat, csak simán nem ad képet.
Amíg nem lesz floppym, addig valami ötlet? -
Sutymorgo
csendes tag
Nnna, eljutottam odáig, hogy már POST screen sincs. BIOS reset után se.
Ilyenkor mi van?
Egyébként ez egy Orthos stabil beállítás +5 MHz emeléssel következett be. -
Sutymorgo
csendes tag
-
Sutymorgo
csendes tag
válasz
#41635072 #2520 üzenetére
Ne aggódj, az csak a hivatalos support vagy mi. Megy az 1066 felett is, csak a RAMok bírják.
Egyébként fel és le is lehet szorozni a RAMokat az FSB-hez képest, úgyhogy biztos meg fogod találni a megfelelő beállításokat. Én is ezen vagyok most (nekem 2*1GB SuperTalent van). -
Sutymorgo
csendes tag
Az mitől lehet, hogy az Orthos rosszul látja a proci sebességét?
A CoreTemp által mutatott érték a valós.Egyébként nem nagyon akar e fölé menni a cuccos, 2.8GHz felett már 8as szorzóval is elhasal.
Feszkó emelésre se nagyon reagál, bár ezt nem forszíroztam nagyon, mert egyelőre csak gyári hűtő van rajta. Remélem HyperTX-szel megy majd feljebb is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Windows 10
- One mobilszolgáltatások
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Háztartási gépek
- ASUS routerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest